Şimdi Ara

HDD Sorun Yaratıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar bilgisayarın içerisinde 3 adet HDD var. A,B,C diskleri diyelim. A da XP, B de Win7 kurulu. C ise film,resim ve müziklerin bulunduğu arşiv diski.
    Sorun şu, C diskini bilgisayara bağladığımda açılışta "Reboot and select a proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key" diye bir hata alıyorum.
    Bilgisayar açıldıktan hemen sonra bu mesaj kilitliyor ortamı. Win XP veya 7 seçme ekranı açılmıyor.
    C diskinin bağlantısını (SATA) kestiğimde hiçbir sorun olmuyor. Win7 DVD si ile açmayı denedim ancak yine olmadı. DVD-ROM çalışmıyor. Win7 üzerinde de görünmüyor.
    Sorun kaynağı ile alakalı bir fikri olan var mı?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• sistem disklerinde sorun yokmuş 3. diski çıkardığında sorunsuz açılıyorsa sorun boot ayarlarındadır 3. diski taktığında sistem ilk ona bakıyor ve ön yükleme dosyalarını arıyor bulamayıncada ani boot yok ne yapayım diye sana soruyor biostan tanımlıya biliyorsun ama ezberimde nasıl yapıldığı yok onu hatırlayan birinin yazmasını bekle
  • C Diskin master konumundadır.
    BIOS 'a girip, boot ayarlarından C diskini 3. 4. 5. sıralara atman veya boot ekranından disable etmen yeterli olacaktır.
    BOOT Sıralamasından değiştiremez isen, aynı menü içerisnde HDD 'ye ait bir BOOT menüsü olacak.
    Oradan C Diskini arka plana atman sorununu çözecektir.
  • Evet C diski takılı iken BIOS otomatik olarak boot önceliğini ona veriyormuş. Ancak çok ilginç bu diskler yaklaşık 1 yıldır bu şekilde takılı idi. Ne oldu da bir anda bu şekilde bir değişikliğe gitti BIOS anlamadım.
    Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
  • ani elektrik kesintilerinde biosun sıfırlandığına rasladım bikaçkere uzun süre pc nin elektrik bağlantısını kestiysen bios pilinde zayıfsa gene olabiliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.