Şimdi Ara

HDD sorunlu mu ? HD TUNE SONUÇLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayımda son dönemler de açılırken ve açıldıktan sonra sürekli takılmalar yaşanıyor. Bilgisayar açılırken siyah ekranda kalıyor mouse geliyor ama masaüstü gelmesi uzun sürüyor. Son zamanlarda sürekli takılmalar donmalar yaşıyorum. Yenile yaparken bile takılmalar gerçekleşiyor . Bunun sebebi nedir ? Ben HardDisk de sorun olabileceğeni düşündüm. HD TUNE ile taradım da pek anlamaydım . Varmı bir fikriniz ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• kngstar K kullanıcısına yanıt
    HDD prim gün sayısını doldurmuş. artık emekli olması gerekiyor.

İşin şakası idi bu. Gerçekten HDD'de çok fazla bad sector var. Artık yenileseniz iyi olur. Bad sectorlar gittikçe sağlam bölümlere doğru yayılır, veri kayıplarıyla karşılaşırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Ocak 2019; 15:49:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

HDD prim gün sayısını doldurmuş. artık emekli olması gerekiyor.

İşin şakası idi bu. Gerçekten HDD'de çok fazla bad sector var. Artık yenileseniz iyi olur. Bad sectorlar gittikçe sağlam bölümlere doğru yayılır, veri kayıplarıyla karşılaşırsınız.
    :D anladım . Peki ssd alsam alsam bu HDD ile birlikte kullansam sıkıntı olurmu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kngstar

:D anladım . Peki ssd alsam alsam bu HDD ile birlikte kullansam sıkıntı olurmu.

SSD alır mısın bilmem de önemli veri bırakma bu hddde. Her şeyi al. Sonra en son gelen bad sectorun yaklaşık olarak kaçıncı gb a denk geldiğini oran orantı ile bul.bozuğu partition olarak bol ama biçimlendirme . biçimlendirsen de harf atama. Yeni olusan yeşil bölgeye partition aç orayı kullanmaya devam et. Takılma yasamazsin böylece. Baş sector olan kısım erişilebilir olduğunda bilgisayar inat edip onu okumaya çalışıyor sizi bekletiyor. Zaten okuyamaz da. Boşa bekletiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır teşekkürler.

• Hocam bi low level format atın, grafik o kadar da fena değil. Bence gider bir süre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Hocam bi low level format atın, grafik o kadar da fena değil. Bence gider bir süre.
    Hacım her seferinde böyle olmaya başlıyor.

1-)Kasma takılma yaşanır

2-)Format atarım belirli bir süre (1-3)ay sıkıntı olmaz çok .

3-) Ardından yine kasma takılma başlar .

SSD alicam kesin de bu HDD yide üstteki arkadasin dediği gibi bozuk kısımları bicimlendirmeden kullanmayı planlıyorum. CADDY ile DVD yerine takilabiliyormus sanirsam . Caddy boyutunu neye göre alicaz. Hangisi uyumlumu nasıl anlayabiliriz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hacım her seferinde böyle olmaya başlıyor.

1-)Kasma takılma yaşanır

2-)Format atarım belirli bir süre (1-3)ay sıkıntı olmaz çok .

3-) Ardından yine kasma takılma başlar .

SSD alicam kesin de bu HDD yide üstteki arkadasin dediği gibi bozuk kısımları bicimlendirmeden kullanmayı planlıyorum. CADDY ile DVD yerine takilabiliyormus sanirsam . Caddy boyutunu neye göre alicaz. Hangisi uyumlumu nasıl anlayabiliriz?

Alıntıları Göster
    caddy olayını çok bilmiyorum ama harddisk konusunda 1-2 ekleme yapabilirim.

siz format attığınızda fast format yapıyorsunuz. yani var olan veriler silinmiyor. diskte bir değişiklik yapılmıyor. sadece o dosyaların orada olmadığını söylüyorsunuz sisteme. low level format ile tüm sektörleri sıfırlayarak(sıfırlanamayanları kullanmayarak) diski yeniden kullanılabilir hale getirebilirsiniz. tabiki diskte önemli veri tutmanızı önermiyorum. yazma kafasında sorunlar var ise zaten siz veri yazdığınız sürece sektörleri bozmaya devam edicektir. siz güzelinden bir ssd alın. hdd yerine takın. daha sonrasında caddy veya usb hdd kutusu alın, ona da güzelinden low level format atın.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

caddy olayını çok bilmiyorum ama harddisk konusunda 1-2 ekleme yapabilirim.

siz format attığınızda fast format yapıyorsunuz. yani var olan veriler silinmiyor. diskte bir değişiklik yapılmıyor. sadece o dosyaların orada olmadığını söylüyorsunuz sisteme. low level format ile tüm sektörleri sıfırlayarak(sıfırlanamayanları kullanmayarak) diski yeniden kullanılabilir hale getirebilirsiniz. tabiki diskte önemli veri tutmanızı önermiyorum. yazma kafasında sorunlar var ise zaten siz veri yazdığınız sürece sektörleri bozmaya devam edicektir. siz güzelinden bir ssd alın. hdd yerine takın. daha sonrasında caddy veya usb hdd kutusu alın, ona da güzelinden low level format atın.

Alıntıları Göster
    Dediğiniz gibi yapıcam , cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Low Level format nasıl yapılır, normal format gibi oluyor mu USB ye boot ederek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kngstar -- 20 Ocak 2019; 9:14:54 >

• quote:

Dediğiniz gibi yapıcam , cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Low Level format nasıl yapılır, normal format gibi oluyor mu USB ye boot ederek ?

Alıntıları Göster
    usbden açılan toollar da var. ama isterseniz ssd alıp windows kurduktan sonra o windows üzerinde de işinizi etkilemeden yapabilirsiniz. çünkü 1tb disk için 10 saatten fazla bekleyebilirsiniz. bir de malum bad sectorler var daha da yavaşlayabilir işlem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.