Şimdi Ara

HDD Sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugun sabah normal calısan sistemimi formatlıyayım diyerek işe koyuldum.Koyulmaz olaydım :=) oncelikle eski olan bios guncellememi sorunsuz bir sekilde yukselttim.sonrasında f10 yardımıyla raid 0 ı silip tekrar yapılandırdım.buraya kadar sorun yok...

Makinayı restart edince direk biosa girdim,serial ata ve raid modunu enable ettim.diger ayarlarda da sorun yoktu lakin 2 adet harddiskim biosta gorulmuyodu.
    Hdd kablolarıyla ilgili sıkıntı olamaz zira 10 dakka once bisosta gorulen ve calısan hdd su an gozukmuyo.

Anakart jumperının yerini degistirerek default ayarlara cektim.ardından hemen biosa girdim ve serial ata olarak 2 adet hdd mi gorebildim.lakin ayarlardan raid secenegini aktif ettigimde gene gozukmedi.yani primary ide master ve second ide slave none olarak gozukuyo.

ben işin icinden cıkamadım,üstadlardan yardım bekliyorum...

• Bir kac resimde ekleyelim,belki birinizin gozune carpar yanlıslık...

HDD Sorunu...
     HDD Sorunu...

HDD Sorunu...
     HDD Sorunu...

HDD Sorunu...
     HDD Sorunu...

HDD Sorunu...
     HDD Sorunu...

• SATA diske XP işletim sistemi kurmaya çalışıyorsunuz ve önyüklemeden sonra "sabit disk bulunamadı" ikazımı alıyorsunuz? yada raid işletim sistemimi kurmaya çalışıyorsunuz?

SATA diske işletim sistemi kurmadan önce bir sürücü disketi oluşturmak gerekmektedir. Sürücü disketi, anakart CD’si içindeki “\Drivers\SATA” dizinindeki dosyaların boş bir bir disket içine kopyalanması ile veya bazı anakart CD'lerinde bunu otomatik hazırlayan yazılımlar bulunabilir veya anakartınızın destek sitesinden bulunup hazırlanabilir.. Daha sonra Windows kurulumu başlangıcında “Üçüncü parti bir SCSI ya da RAID sürücüsü yüklemek isterseniz F6’ya basın…” ibaresi belirdiğinde F6’ya basarak (birkaç kez basmak gerekebilir) SCSI RAID tanıtma menüsünün gelmesi sağlanır. Menü geldiğinde “S” tuşuna basarak ek aygıt belirtme aşamasına gelinir. Bu aşamada hazırlanmış olan disket yerleştirilip “Enter” ile devam edilir.

Uli Sata Raid Driver'i hazır halde indirmek sorununu çözebilir, bu diskette biçok anakarta uyumlu sata driverleri vardır, uyabilir veya örnek teşkil edebilir; buradan indirebilirsin.

veya
    En kestirme yol, XP kurulumunda; sata disk sorunu yasayanlar icin biostan ahci' yi kapatmak XP kurulumundan sonra, driverlerin ve raid driverinin kurulumundan sonra tekrar biostan ahci açılabilir veya açılmadan da kullanılabilir. Biostaki yeri anakartınızın modeli ve bios tipine göre değişir, birkaç örnek verecek olursak; Benim anakart 2 chipsetli oldugundan 2 ayar yeri var, çoğunuzda 1 tanedir. Asus P5B (düz normal versiyon):
    Bios-->Main-->Ide Configuration-->SATA Configuration-->Configure SATA as-->IDE
    Bios-->Advanced-->Chipset-->Onboard Devices Configuration-->Jmicron Sata/PATA Controller-->Jmicron Sata Controller Mode-->IDE
    veya
    Bios--->Config--->Select Serial ATA (SATA)--->Compatibility.
    "BIOS - Advanced - Onboard Devices Configuration - Configure SATA as - AHCI" iken bunu IDE yapın.

Windows xp kurarken yaşanan Sata sorununa çözüm
    konusunu inceleyin.

Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu
    konusunu inceleyin.

• Selam,

Kuruluma gecemiyodum,sıkıntım oydu zaten.Pc power dugmesine basıyodum bios kendini check edip ötüyodu.Sonrasında raid0 olarak gosteriyo lakin disk bulunamadı diyodu ( Disk boot failure,insert system disk and press enter )

F8 menusunden cd-rom ile boot ettigimde oldu.işletim sistemini yükledim şu an sorunsuz kullanıyorum.

Yanlız,eskiden format atmadan once raidi siler yeniden yapılandırır ctrl+e der cd'den boot etmesini bekler f6 ile raid tanımlar sistemi yuklerdim.

Ama şu an durum boyle degil.

Ctrl+e bastıgım zaman cd boot etmiyo ve " disk boot failure " hatası cıkıyo.Bunun sebebini merak ediyorum.

Bu arada,diskler bios'ta hala gozukmuyo...
  • Siz diskleri Raid olarak kullanıyorsunuz, yani hddler şuan raid departmanında çalışıyor, aslında sistemde sata disk bölümünde görünmemesi normal değilmidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Ssd/hdd caddy problemi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.