Şimdi Ara

HDD Temizleme (Güvenlik Amaçlı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni HDD alacağım. Eskisini de bir akrabamıza verme durumum var.
    İleride o başkasına verebilir, satabilir, çaldırabilir benzeri durumlar olabilir.

Vermeden önce hatta vermesem bile HDD tamamen temizlemek istiyorum.
    Sildiğim dosyalar ve sileceğim dosyalar geri getirilmesin istiyorum.
    Biliyorum ne yaparsam yapayım, hatta yaksam bile bu bilgiler geri getirebilir laboratuvar ortamlarında.

Ben sadece art niyetli 3. kişilere karşı bir önlem almak istiyorum. Kimse götürüp paralar verip laboratuvar ortamında bu bilgileri geri getirmeye çalışmayacaktır elbette sonuçta holdingde ceo değiliz. O yüzden benim yapabileceğim en sağlıklı ve en işe yarar şey nedir acaba? Yani benim elimden gelecek en kesin çözüm nedir?

Low Level Format olayını araştırdım biraz ancak çok uzun sürüyor ve bilgisayar kapanmamalı harddiski kaybedebilirsiniz deniyor. Isınma problemi olan kapanabilen bir bilgisayarda deneyeceğim bunu sıkıntı çıkabilir harddiskten olabiliriz tamamen. Bazı programlar varmış sanırım. Genelde baktığım konuların çoğu 2007 civarında açılan konuşlar 5-6 senelik konular önerilen yöntemler programlar çoğu işlevselliğini kaybetmiş durumda.

Bu arada birde normal taşınabilir HDD var. Ona da bu format olayı yapılabilir mi acaba?

Cidden önemli bilgiler, yazılar var. Benim, arkadaşlarımın, ailemin özel dosyaları, fotoğrafları var. Onu geçtim en basitinden her ne kadar önemsiz de dursa arkadaş ortamında çekilen aşırı salakça videolar da var sildiğim ve sileceğim. İleri de eline gçen biri sırf merak edip bir kurtarma taraması yapsa rahatlıkla eline geçirebilir bunları Fenomen olmak istemiyorum, arkadaşlarım da fenomen olsun istemiyorum

Verme diyebilirsiniz vermemeyi de düşünüyorum zaten ama her şartta bu temizlemeyi yapmak istiyorum.
    Kullanmaya devam etsem bile ileride çalınabilir bir şey olabilir. Pimpirikli adamım biraz.

Önerilerinizi yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Verdiğim zahmet için de kusura bakmayın.

• Aşırı pimpiriklisin kardeş. Normal silsen bile hiç bir şey yapamazlar. Kimse uğraşmaz senin resimlerinle, videolarınla.
  • Oğulcanxy O kullanıcısına yanıt
    hddyi biçimlendirsende tümüne olmasada bazı verilerine ulaşabilirler.

bu durumda en iyi yöntem hdd yi yakmak veya parçalamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 26 Haziran 2013; 16:35:09 >
  • Active Disk Kill ile verilerinzi geri dönüşsüz şekilde silebilirsiniz. Geri kurtarılma ihtimalleri laboratuvar ortamında dahil yoktur. Hirens boot cdsi içinde mevcuttur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalmind

Active Disk Kill ile verilerinzi geri dönüşsüz şekilde silebilirsiniz. Geri kurtarılma ihtimalleri laboratuvar ortamında dahil yoktur. Hirens boot cdsi içinde mevcuttur.

Ek olarak bu işlemi sakın yarıda kesmeyin
  • bu kadar takıntı yapmayın. nette araştırırsanız özel programlar var.
    kapasitesi düşük ise hiç riske girmeyin, kullanılmaz hale getirin.
  • En temizi Low Level Format'tır.Elektrik gitmesine karsi pc ye ups bağlarsanız sorun olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • veriyi silmek diye bişi yoktur hdd silme programlarıda silme yapmaz veri belge vs üstüne anlamsız rakamlar kümesi yazar bütün hdd dolana kadar böylece veriler kurtarılamıcak hale gelir misal hdd komple biçimlendirmek verilerin kurtarılmasına engel değildir ama disk birleştirme yapmak eski verilerin kurtarılmasını çok zor hale getirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olumlu Adam

quote:

Orijinalden alıntı: fatalmind

Active Disk Kill ile verilerinzi geri dönüşsüz şekilde silebilirsiniz. Geri kurtarılma ihtimalleri laboratuvar ortamında dahil yoktur. Hirens boot cdsi içinde mevcuttur.

Ek olarak bu işlemi sakın yarıda kesmeyin

Bu kadar takıntılı olmayın. Defalarca değişik disklerde işin yarım kalmasına rağmen (elektrik kesintileri yüzünden) bad sectorde de dahil hiçbir problemle karşılaşılmadı. Sonuçta yapılan işlem formatın biraz daha kronik hali.

• quote:

Orijinalden alıntı: er türk

veriyi silmek diye bişi yoktur hdd silme programlarıda silme yapmaz veri belge vs üstüne anlamsız rakamlar kümesi yazar bütün hdd dolana kadar böylece veriler kurtarılamıcak hale gelir misal hdd komple biçimlendirmek verilerin kurtarılmasına engel değildir ama disk birleştirme yapmak eski verilerin kurtarılmasını çok zor hale getirir

Active Disk Kill ile 3 pass ile yapılan bir işlemde geri kurtarma kesinlikle mümkün değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.