Şimdi Ara

HDD yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün bilgisayarımı çalışır haldeyken ide 5v güç çıkışını sata güç çıkışına çeviren aletin bi'ucunu içinde işletim sistemi olmayan harici harddiskime taktım diğer ucunu 5v güç çıkışına takarken yanlışlıkla 1sn gibi kısa bi'süre yanlış uçlar birbirine değdi (FOTO1) harddiskimden elektiriksel kıvılcım sesi geldi dikkate almayıp ucu düzeltip taktım 5 10 sn gibi bi süre son harrdiskimin çalışmadığını fark edince hemen harddiski kontrol ettim, board ısınmıştı hemen gücü kestim daha sonra tekrar kısa bi'süre takıp ısınan bölgeyi tespit ettim boardu (FOTO2) söktüm ve sağ üstteki sağ üstteki üzerinde OCAKLZTSC(G4) -parantez içindekinin altı çizik- yazan entegrenin yanmış olduğu farkettim (S ve 0 ın üzerindeki noktalar yanık) harddiskimi verilerimi kaybetmeden tekrar çalıştırabilmem lazım ne yapmam gerekir

FOTO1 = i.hizliresim .com/oQRaA2.jpg
    FOTO2 = i.hizliresim .com/mlWZgV.jpg
    (.com dan önceki boşluğu siliniz)
    SAMSUNG
    MODEL : HM100UI
    HDD P/N : HM100UI/Z4
    LBA 1,953,525,168 1TB
    (1TB/5400rpm/8M)
    DC +5v 0.85A

HM100UI
    SEC-HM100UI(B)
    2011.01
    P/N : C5092-E861A5RSH
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: mussstafa

Bugün bilgisayarımı çalışır haldeyken ide 5v güç çıkışını sata güç çıkışına çeviren aletin bi'ucunu içinde işletim sistemi olmayan harici harddiskime taktım diğer ucunu 5v güç çıkışına takarken yanlışlıkla 1sn gibi kısa bi'süre yanlış uçlar birbirine değdi (FOTO1) harddiskimden elektiriksel kıvılcım sesi geldi dikkate almayıp ucu düzeltip taktım 5 10 sn gibi bi süre son harrdiskimin çalışmadığını fark edince hemen harddiski kontrol ettim, board ısınmıştı hemen gücü kestim daha sonra tekrar kısa bi'süre takıp ısınan bölgeyi tespit ettim boardu (FOTO2) söktüm ve sağ üstteki sağ üstteki üzerinde OCAKLZTSC(G4) -parantez içindekinin altı çizik- yazan entegrenin yanmış olduğu farkettim (S ve 0 ın üzerindeki noktalar yanık) harddiskimi verilerimi kaybetmeden tekrar çalıştırabilmem lazım ne yapmam gerekir
    FOTO1 = i.hizliresim .com/oQRaA2.jpg
    FOTO2 = i.hizliresim .com/mlWZgV.jpg

SAMSUNG
    MODEL : HM100UI
    HDD P/N : HM100UI/Z4
    LBA 1,953,525,168 1TB
    (1TB/5400rpm/8M)
    DC +5v 0.85A

HM100UI
    SEC-HM100UI(B)
    2011.01
    P/N : C5092-E861A5RSH

Resimler görünmüyor

• resimleri ekleyemedim .com'dan önceki boşluğu silerseniz resimler gözükecektir
  • Diskleri başka bir harddiske takarak verileri kurtarabilirsin diye biliyorum
  • bu sanırım hem maliyeti hemde riski çok olan bi uygulama :( bana daha ucuz ve risksiz bi çözüm lazım :((
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör yandı mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.