merhaba benim sorunum sistemimde hhd sorunu var ssd takınca bir sıkıntı olmuyor format atarken ssd görüyor format atıyor fakat hddyi format esnasında görmüyor hdd den kafa vurma sesi gibi bir ses geliyor hdd yi başka kasada denedim bir sıkıntı yok çalışıyor fakat benim kasada çalışmıyor başka hdd aldım sıfır onda da bıosta görüyor fakat format ayarken gözükmüyor pil çıkartıp bios sıfırladım yeni sata kablo taktım başka sata portuna takıp denedim olmadı neden dolayı olabilir yardımcı olursanız sevinirim tşkler
hdd üzerindeki slotların yer değiştirilmesiyle sorun çözülürmü acaba.bir keresinde yeni aldığım bi harddisk pc de görünmüyodu.beyaz bir çip var üzerinde,onun yerini değiştirince düzelmişti.bi deneyebilirsiniz sizde.
Bilgisayarınızın özelliklerini tam olarak yazabilir misiniz?
İşlemci Ankart Ekran kartı Ram
Detaylı bir şekilde. Marka ve modeline kadar.
Ek olarak bilgisayarınıza format nasıl ve hangi sürüm windows kurmaya çalışıyorsunuz? Usb ile mi dvd ile kurulum yapmayı deniyorsunuz?
Şimdi eskiden Sata hdd'lere özel sürücüleri yüklü windows kurulum dvd'si olmadan, windows kurulum esnasında göremediğiniz için format atamıyordunuz. Ama ssd'yi görüp de hdd'nin gözükmemesi tuhaf bir durum olmuş.
Bilgisayarınıza kurulum yaparken sadece hdd'yi mi bağlıyorsunuz yoksa kurulum yapacağınız hdd dışında başka hdd ssd'ler de mevcut mu? Şu yüzden soruyorum. Yeni nesil windows'larda format atarken windowsun kurulu olduğu bölümleri tam olarak silmediğiniz zaman diğer hdd'leri görmeyebiliyor. Windows ile ilgili diğer sürücülerde kalan dosyalar bu sıkıntılara neden oluyor. O yüzden gparted gibi ikincil yazılımlar ile önce tam olarak bir format atıp diskleri temizlemek gerekiyor.