Şimdi Ara

HDD 'yi tavsiye ediyor musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 500GB SSD min yanına ek olarak bir tane daha disk almak istiyorum. 500 GB civarında birşey ek olarak alsam , bana çok rahat yeter. 1 TB ye gerek yok.
    500GB SSD ye şuan para veremem.

Bu linkteki üründe 159 TL , 500GB WD BLUE HDD . Başka sitelerdede aynı bu fiyatlarda. yani kısacası uygun fiyatı.
    www.hepsiburada.com
    WD Blue 500GB 7200RPM 32MB 3,5" Sata 3.0 Sabit Disk Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/wd-blue-500gb-7200rpm-32mb-3-5-sata-3-0-sabit-disk-wd5000azlx-p-BDARMA7782881

Masaüstü bilgisayarım yeni ve sessiz çalışıyor. Şimdi HDD alsam rahatsız edecek derecede ses çıkar mı ? ..

Sizce bunu alsam bu Cache bellek dediği 32MB sorun çıkartır mı ? . illa 64MB cache bellekli 1TB lık mı almam gerekiyor ? Bu sistemde eski teknoloji olarak çok yavaş mı kalır ?

EDİT : @Armag3d0N tavsiyesi üzerine 1TB almaya karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drsteteskop -- 31 Mayıs 2020; 13:5:8 >

• Linkteki HDD sıfır değil, yenilenmiş (Refurbished) 2. el üründür. Almanızı tavsiye etmem.

Ayrıca dosya yazma işlemi sırasında HDD'den ses gelir. Sisteminiz çok sessiz ise HDD titreşim sesini mutlaka duyarsınız.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam. 2.El olduğunu görmemişim. 1TB HDD önerir misiniz. Okuma sırasında ses geliyor dediniz ya, oyundayken peki sürekli okuma yapar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az da olsa yapar. Mekanik bir parça olduğu için sesi engelleyemezsiniz. Tamamen sessiz olsun diyorsanız SSD almalısınız.

Sipariş vermeden önce satıcının "Hepsiburada" olduğuna dikkat edin.
    www.hepsiburada.com
    WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/wd-blue-1tb-7200rpm-sata-3-0-64mb-3-5-sabit-disk-wd10ezex-pm-bd301330

• Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    tamam hocam bu linkteki ürünü o zaman satın alayım. 64MB cache bellek yeterlidir dimi .

Bide linkteki ürün 0 ürün mü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drsteteskop -- 31 Mayıs 2020; 13:7:14 >
  • Drsteteskop kullanıcısına yanıt
    Oyuna gore cok degisir o. Mesela skyrim oynuyor olsan her bir dukkana, sehre, dungeona vs girdiginde, her teleport oldugunda okuma islemi olur, ama mesela bir bolum yuklendikten sonra 1 saat ayni haritada oynadigin bir oyunsa o sirada pek okuma olmaz. DOTA, lol, cs:go gibi bir sey oynuyorsan direk gereksiz.

Genelde bir kere yazılıp sık sık okunan şeyler ssdye yüklenir, okuma işlemi ssdyi hiç yıpratmaz.

Depo olarak da hdd kullanılır, üzerine yazmaya dayanıklıdır, setuplar, dizi, film, müzikler, rame yüklenip sonra loading yapmayan oyunlar vs buraya yüklenir.

Tabi ssd hakkinda yazdigim gozunu korkutmasin, yani ozellikle ssdye cok fazla yazma islemi yapmayayim diye bi onleme gerek yok, simdiki ssdler oldukca dayanikli, yillarca kullanabilirsin uzerine sık sık bir seyler yaziyor olsan bile, sadece genel bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 31 Mayıs 2020; 14:11:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet, sıfır ürün (Satıcı:Hepsiburada seçtiğinize emin olun).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Yani GTAi FİFA , Battlefield , strajeti vb gibi oyunlarda sürekli bir yere teleport olmadıgından , yeni harita okuma işlemi olmadıgından , bu oyunlar rahatlıkla hdd ye yüklenebilir diyorsunuz. Sadece ilk oyun açılırken yükleme ekranında bekletme yapar o zaman.
    O oyunları oynamadım ben ve GTA 5 nasıl yazıldı emin değilim, ama FiFA da kesinlikle gereksizdir, battlefieldın da açılması uzun sürer, oyun performansını etkilemez.

GTA eğer tamamını rame yüklemiyorsa olabilecek en kotu sey guzel guzel oynarken ve arabayla hizli giderken birden 1 saniye falan donup sonra haritanin o kisminin yuklenmesi olabilir, ama bu durumu baska sekilde cozmus de olabilirler. Ram ne kadar yetersizse, disk o kadar fazla kullanilir. 16 gb ramin varsa ve arka plan acik programlarla dolu degilse cok disk kullanilmaz diye dusunuyorum, ama oyunu oynamis biri daha iyi cevap verebilir.

Peki hocam son olarak Battle Ground oyunların sizce hangisinde olmalı. Pubg , Apex , Warzone gibi oyunlar varya. SSD olmasımı lazım. Yoksa gereksiz mi olur fifa gibi. Fifayı Online oynuyorum bu arada.
    Bu son yillarda populer olan oyunlari hic oynamadim ben, ama bildigim kadariyla oyuna herkes girene kadar bekleniyor, streamlerde gordugum herkesin rastgele birbirine vurup, bir seyler soyleyip bos bos zipladigi bir sure var lobby tadinda herkesin bekledigi, sonra da o haritada geciyor oyun, o yuzden ssd cok gerekli olmasa gerek. 1 saniyede bile yuklense geri kalan oyunculari bekleyeceksen hicbir avantaji yok.

Loadingi fazla uzun suren single player oyunlarda ve cok fazla "instance" iceren, yani haritanin hep kucuk bir kismi yuklenip surekli degisen oyunlarda onemli.

Ben mesela yillar once ssdye gectigimde blade and soul adli mmorpg oyunda deneyimim asiri degismisti. O oyunda harita cok buyuktu ve yuzlerce parcaya ayirmislardi, duz yurusen 2 dkda bir yeni haritaya geciyordun oncekini silip, her bir binaya girdiginde orasi yukleniyordu, cikarken de harita bastan yukleniyordu. SSD ye gectigimde bu islerde loading ekrani bile cikmamaya baslamisti, sadece ceyrek saniye falan bekletiyordu, hdd de bu 10 saniyelik bir loading ekrani oluyordu.

Ozellikle iyi olan durumlari anlatiyorum, cunku nasil oyunlarda ssd nin avantaj sagladigini anlamak basit mantigini bildiginde, boylece her oyun icin ssd gerekli midir diye bakmaya gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 31 Mayıs 2020; 14:37:18 >

Çok güzel anlatmışsınız hocam , teşekkür ederim. İnternet cafelerde windows için ssd , oyun için HDD kullanıyorlar sanırım. onlar gibiyse sıkıntı olmaz. Ben 1TB lık WD blue yi alacağım öyleyse. oyunda bekletme süresi fazla olursa veya sürekli oynadıgım bir oyun olursa onları SSD ye aktarırım.
    Rica ederim. Oyunlar steamde falansa zaten bunu otomatik yapabiliyorsun sag tiklayip yuklu oldugu diski degistirerek, cok rahat. Hdd bu gunlerde cok ucuz ve o kadar yavas da degil, en az 1 tb ssd si olmayan herkesin almasi gerek bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 31 Mayıs 2020; 14:57:21 >
    Steam bilgisi için ayrıca teşekkür ederim , baya işime yarayacak. En az 1Tb ssd demek istediniz herhalde hocam, Teşekkür ederim . ben siparişi geçiyorum şimdi
    Evet duzelttim

Konu ile alakasızda hocam. Bu windows Monitör çözünürlüğünde ayarlarken 2 farklı kategori çıkıyor. 1.si FULL HD , HD ,SD 2.si Pc kısmı.

1920X1080 çözünürlüklerinde 1. kısımda parantez içerisinde doğal diyor ve max 120 hz oluyor

2. kısımda ise doğal yazmıyor direk 1920x1080 diyor ve max 144hz oluyor.

Monitörüm 144hz. hangisini seçeyim ve farkı ne . birisi 2. ksıımda fake piksel olayı oluyor , bir piksel çalışırken altındaki calısmıyor , görüntüde akıcılık oluyor gibi bişey dedi ama başka yerde böyle birşey bulamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.