Şimdi Ara

HDMI 1.4 farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar bildiğiniz gibi HDMI 1.4 çıktı ve yeni TVlerin çoğunda en azından 1 port bulunuyor. Bu bağlantının ses geri dönüş kanalı ve ethernet taşıma gibi ileri dönük güzel özellikleri olduğunu biliyruz. Fakat 3D için çok çeşitli yorumlar var. Bir kısmı hem oynatıcı hem de tvde bu girişler olmadan 3D oynatamazsın derken, bir çok kişi de HDMI 1.3'ün high speed kablolarla bu konuda yeterli olduğunu belirtiyor. Gördüğüm kadarıyla PS3 dahil pek çok 3D Blu Ray oynatıcı da halen HDMI 1.3 ile geliyor. HDMI 1.3 kullanacağımız yüksek hızlı kablo ile 3D taşımak için yeterli midir? Yoksa mutlaka HDMI 1.4 cihazlara mı yönelmek lazım. Her iki bağlantı arasında veri taşıma boyutu olarak fark var mıdır? Teşekkür ederim..

• Philips TV aldim Pazartesi hayirlisiyla gelecek...

Internette aldigim tvnin kilavuzunu vs okudum orda yazdigina gore 1.3 luk bir kablo da yeterli olacaktir diyor.

ama en iyisi bir deneyenden ogrenmek
  • Hayırlı uğurlu olsun dostum, güle güle kullan. Philips 46PFL9705 de benim düşündüğüm modeller arasında. Bu arada Cnet sayfasındaşöyle bir soru ve cevabını buldum. Kendileri 1.3'ün tamamen yeterli olduğu görüşünde. Versiyonu boşverin, cihazın ne taahhüt ettiğine bakın diyorlar. Ayrıca üstte bir yerde kablo kalitesinin de sıfır etki ettiği, en adi kablonun da tabi high speed özellikli olduktan sonra aynı işi gördüğünü söylüyorlar.

Can I use my existing HDMI cables?

Yes. In our lab we've sent 3D Blu-ray signals through numerous varieties of HDMI cable, including inexpensive ones, and all have worked fine. That's because all HDMI cables are basically the same.

HDMI 1.4 cables are available, but old ones work fine for 3D.

There has been some confusion over whether certification in the newest HDMI standards, namely, "high-speed," HDMI 1.4 or HDMI 1.4a, is required for cables, TVs or other AV gear to properly handle 3D. The answer in our experience is "no." In short, HDMI specification is a messy business. Being HDMI 1.4 certified doesn't mean that certain features of the new specification, such as 3D, higher-than-1080p resolution and a new Ethernet channel, are necessarily included on a given piece of hardware. Our best advice is to ignore the HDMI version of a particular product and focus on actual features provided in manufacturer product information.

Alıntı:http://news.cnet.com/8301-17938_105-10434346-1/3d-tv-faq/#28

• arada zaten az bir fiyat farkı var,benim televizyonum 7696 2 gün önce media player aldım yanındada 1.4 hdmı kablo görüntü ve ses gayet güzel
  • PS3 varsa HDMI 1.4 şart diye biliyorum. Yoksa media playerlar için 1.3 yeter.
  • PS3'de 3D oyun oynarken çözünürlük 720p'ye düştüğü için, 1.3 kablo yeterli oluyor. Zaten cihazdaki çıkış, 1.3 versiyon. 1080p 3D film izlemek için BluRay oynatıcılarda 1.4 kablo kullanmak zorundasınız. Çok pahalı değiller. Özellikle Philips, Belkin veya HAMA markalarını tavsiye ederim. Daha pahalı ve kaliteli kablolar için ise Monster markasını tercih edin.
  • Şu konuyu incelersen ilk sayfada HDMI kablolar ile ilgili genel bir inceleme var.

PC/Laptop Bağlantısı ile TV'den 3D Görüntü Alma Hakkında Sorular - Sorunlar [ANA KONU]
  • HDMİ 1.4 kablo Full HD 3D Bluray diskler ve DTS-HD, Dolby True HD 7.1 gibi yüksek çözünürlüklü sesleri iletmede kullanılır.HDMİ ARC bağlantısı, 3D half sbs filmler, DTS ve DD 5.1 sesler için HDMİ 1.3 kablo yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manolpan -- 15 Kasım 2011; 11:37:27 >
  • DTS-HD ve Dolby True HD 3D çıkmadan önce de vardı ve o zamanlar HDMI 1.4 henüz çıkmamıştı. Yani HDMI 1.3 de bu sesleri iletecek yeterlilikte. Wikipedia'dan baktım, şu 4 nokta hariç 1920x1080 çözünürlüğe kadar HDMI 1.3 ile 1.4 tamamen aynı özellikleri destekliyorlar :

- 3D over HDMI
    - Ethernet channel
    - Audio return channel (ARC)
    - 4K × 2K resolution support
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.