Şimdi Ara

HDMI 1.4 ile 240 hz alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Alienware AW2518HF monitöre sahibim, benim HDMI kablom 2.0 olmasına rağmen monitörün girişi 1.4 olması gerek. HDMI ile bağladığımda masaüstünde 50,59 ve 60hz seçenekleri varken ilginç bir şekilde Battlefield 1'e girdiğimde video ayarlarıdan 1920x108*'de 239.7 hz'i etkinleştirebiliyorum, sadece oyunun içinden de değil monitörün hz göstergesi de 240'ı gösteriyor. Sizce bu mümkün mü? Çünkü HDMI ile normalde full hd'de en fazla 120hz alınıyor diye biliyorum.

• monitörde hdmi 2.0 çıkış var, sizin kablo da 2.0 diyorsunuz ki kutudan çıkıyor bu kablo. Bence problem olmaması lazım 2.0 ile. hdmi 2.0'ın max tazeleme hızı standartlarını bilmiyorum ancak oyuna girmeden önce: NVIDIA Control Panel > 3D Settings > Manage 3D Settings > Global Settings > Preferred refresh rate (DELL AW2518HF) > HIGHEST AVAILABLE. Yapılıysa ya da oyunun .exe sine göre yapabiliyorsanız problem olmaması doğal karşılanabilir.
  • Mevcut HDMI standartlarında 120Hz üstünde görüntü alamazsınız bandwithten dolayı.

DP ile bağlamanız lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdmi 1.4 de 4k 30 hz destegi verir 4k demek 4tane full hd demektir yani full hd de 120hz destegi vardir.Ama hdmi 2.0 4k 60hz destegi verir buda demek oluyorki 1080p 240hz'ye denk gelir.Sonuc olarak o monitorde hdmi 2.0 var 240 hz vermeye musait :) Baglayacaginiz cihazinda hdmi surumunun 2.0 olmasi lazim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalllbrother -- 3 Mayıs 2018; 18:14:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dp kablo alıp

displayport girişini kullanırsan daha iyi olur oyunlar için
  • HDMI soketleri tam bir şekilde geriye uyumlu. 1.4 olsa zaten monitör 240 Hz olmazdı.
  • Herkese teşekkür ediyorum, şuradan baktığım için https://www.displayspecifications.com/en/model/f1f6c77 HDMI 1.4 olduğunu düşünmüştüm ama dediğiniz gibi HDMI 2.0 olabilir, oyunun içinde 240hz almamın sebebi bu olmalı ama o halde neden masaüstünde 60hz'e kadar veriyor anlamadım, displayport kablosu alıp onunla da deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 4 Mayıs 2018; 5:21:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartım 5+1'e Uyumlu mu?
    13 yıl önce açıldı
    60 hz monitör ile 100 fps almak?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    Ayarlardan ayarlarsaniz masaustundede 240 hz gosterir hocam :) Ayrica monitorun driverini yukleyin...

• Konu eski ama bilgi bilgidir.

Laptopta HDMI 2.0 çıkışım var. Aldığım monitör 144hz ve 1.4 hdmi versiyon. Bağladığımda görüntü seçeneklerinden PC seçerek 144hz alabiliyorum.

Yani laptop çıkış 2.0 , monitör giriş 1.4 . Aldığım değer 144hz

Bunu hem bilgisayarda görüyorum hem de monitörün ayar ekranında 144hz olarak görüyorum.

• Eski bir konu ama şu anda çıkışım hdmi 1.4, monitör ise 240hz 1080p dolayısı ile hdmi 2.0 girişli. Ayarlardan 240 hz seçim yapıp kullanabiliyorum fakat 5-10 dk sonra görüntü gidip gelmeye başlıyor. sorun hdmi 1.4 çıkışımdan mı yoksa monitörden mi anlayamıyorum. hdmi 1.4 den 240hz çıkış almak istesek görüntü hiç mi gelmez yoksa bu şekilde bir hata mı oluşur ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.