Şimdi Ara

HDMI Çıkışlı Monitörler hakkında sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yıllardır aynı CRT mönütörü kullanıyorum Işık kalitesi iyice öldüğünden yeni bir monitör alma ihtiyacı duydum ve araştırmaya başladım. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaslardan yardım rica ediyorum sorularım şöyle..

1 : Büyük marketlerde yanyana durduklarında LCD monitörlerin Led lerden daha netmiş gibi durduklarına şahit oluyorum bu monitörlerin defult ışık ayarı farklılığındanmıdır yoksa Led lerde daha az ışık ve daha uzun ömürmü var anlayamadım.

2: Bağlantı tipi olarakta DVI ve HDMI çıkışlar la ilgili aklıma takılanlar var. Magaza yetkilileri Analog baglantı ile DVI bağlantının çok belirgin fark olmayacağını ancak HDMI alırsam fark hissedeceğimi söylediler. bende HDMI monitörleri incelemeye başladım. Burdada aklımı kurcalayan ses ile ilgili konu oldu. Monitörün üzerinde ses çıkışı yada Hoparlör olmadıkca veya ekran kartında ses çipi bulunmadıkça sesin düzgün alınamayacağı yazılıyor. İyice kafam karıştı.

- HDMI çıkışı olupta üzerinde ses çıkışı yada hopörler olmayan bir model almak ne kadar mantıklıdır? Hopörlör olanlar fiyat olarak baya yüksek.

- Çıkışı HDMI alıp sesi Normal bilgisayar hoparlörlerinden dinlesek bi zararı olurmu? Bazı yerlerde sesde gecikme olur demişler.

- Ses abuk subuk olduktan sonra HDMI için ek para ödemektense DVI alıp maliyeti düşürmek mi daha mantıklıdır? Ekran kartımda ses çipi varmıdır bu nasıl anlaşılır.

Yani kafam karıştı bu konulardan anlayan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Verdiğiniz cevaplara göre kafamda oluşan 1 2 modelden brini tercih etmeyi planlıyorum. Mesela Samsung 2230H a forumdada baya arkadas iyi demis ama Üzerinde ses çıkışı ve hoparlör olmaması yukardaki anlattıklarım yüzünden alıyorum diyemediğim seçeneklerden.

Konuyu okuyup bilgi sahibi olan arkadaşların yardımcı olacaklarını umuyorum. Teşekkür ederim

Not: Kullandığım sistem çok yeni değil ama bana yetiyor bu sisteme uygun olması da önemli sonuçta çok oyun oynamam sadece yıllardır oynadığım bir MMO var birde Film izleme merakı

Asus P5LD2 Anakart
    Intel P4 3000MHz, 2MB cash işlemci
    HD 4850 1 Gb Analog DVI HDMI Ekran kartı
    2 Gb Ram

• benım eski crt monıyorumde hoporler yoktu yoktur kasadan alırdık sesi bende b2230h modeliyle ilgileniyorum fakat hdmı çıkışından reserverın hdmı çıkışından tv aktarıldığına dair kesin bir bilgi alsam kesn onu alacam yoksa 300 tllik modelinden mecbur alacam
  • Birileri yazarsa anlıcazda bakalım ne zaman yazcaklar. ses olayında bir kısıtlama olmayacaksa 100 tl gibi bir para cebimizde kalcak oda önemli sonucta monitöre bir bilgisayar parası verecek bütçede değilim. benim tv ile alakam yok tv kartı var bende zaten de Led olanda hdmı yok o olanda ses yok fiyat 600 700 tl e cıkıyor en gerekli olanları seçmek amaç yani bir Hd film izleyebilmek kaliteli görüntü almak ses idare ederde olsa normal olsun yeter senkron kaymasın kullananlar biliyorlaar muhakkak ama bakalım bir yazan çıkar nasılsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: gskhero

Merhaba arkadaşlar yıllardır aynı CRT mönütörü kullanıyorum Işık kalitesi iyice öldüğünden yeni bir monitör alma ihtiyacı duydum ve araştırmaya başladım. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaslardan yardım rica ediyorum sorularım şöyle..

1 : Büyük marketlerde yanyana durduklarında LCD monitörlerin Led lerden daha netmiş gibi durduklarına şahit oluyorum bu monitörlerin defult ışık ayarı farklılığındanmıdır yoksa Led lerde daha az ışık ve daha uzun ömürmü var anlayamadım.

2: Bağlantı tipi olarakta DVI ve HDMI çıkışlar la ilgili aklıma takılanlar var. Magaza yetkilileri Analog baglantı ile DVI bağlantının çok belirgin fark olmayacağını ancak HDMI alırsam fark hissedeceğimi söylediler. bende HDMI monitörleri incelemeye başladım. Burdada aklımı kurcalayan ses ile ilgili konu oldu. Monitörün üzerinde ses çıkışı yada Hoparlör olmadıkca veya ekran kartında ses çipi bulunmadıkça sesin düzgün alınamayacağı yazılıyor. İyice kafam karıştı.

- HDMI çıkışı olupta üzerinde ses çıkışı yada hopörler olmayan bir model almak ne kadar mantıklıdır? Hopörlör olanlar fiyat olarak baya yüksek.

- Çıkışı HDMI alıp sesi Normal bilgisayar hoparlörlerinden dinlesek bi zararı olurmu? Bazı yerlerde sesde gecikme olur demişler.

- Ses abuk subuk olduktan sonra HDMI için ek para ödemektense DVI alıp maliyeti düşürmek mi daha mantıklıdır? Ekran kartımda ses çipi varmıdır bu nasıl anlaşılır.

Yani kafam karıştı bu konulardan anlayan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Verdiğiniz cevaplara göre kafamda oluşan 1 2 modelden brini tercih etmeyi planlıyorum. Mesela Samsung 2230H a forumdada baya arkadas iyi demis ama Üzerinde ses çıkışı ve hoparlör olmaması yukardaki anlattıklarım yüzünden alıyorum diyemediğim seçeneklerden.

Konuyu okuyup bilgi sahibi olan arkadaşların yardımcı olacaklarını umuyorum. Teşekkür ederim

Not: Kullandığım sistem çok yeni değil ama bana yetiyor bu sisteme uygun olması da önemli sonuçta çok oyun oynamam sadece yıllardır oynadığım bir MMO var birde Film izleme merakı

Asus P5LD2 Anakart
    Intel P4 3000MHz, 2MB cash işlemci
    HD 4850 1 Gb Analog DVI HDMI Ekran kartı
    2 Gb Ram

Bende SAMSUNG B2230H var. Ekran kartım da PowerColor ATI Radeon HD4770 PCS Analog+DVI+HDMI

Sorularına cevap vermeye çalışayım:

1: Büyük marketlerde görüntüye aldanma. Genelde tek bir görüntüyü analog yani VGA bağlantıyla tüm monitörlere dağıtıyorlar. Ayrıca monitörler katlı raflarda durunca görüş açıları nedeniyle yanıltıcı oluyorlar.

2: VGA analog bağlantı tipidir. Normalde ekran kartından çıkan görüntü dijitaldir ancak görüntü ekran kartındaki VGA bağlantıya geldiğinde analog haline dönüşür ve monitörüne o şekilde yansır. DVI ise dijital bağlantıdır. Yani ekran kartından çıkan görüntü değişime uğramadan ekranına yansır. HDMI ise görüntü olarak DVI ile aynıdır. Tek farkı sesi de taşımasıdır. Yani ekran kartında HDMI çıkışı varsa aynı zamanda ses çipi de vardır. Yoksa HDMI'lı ekran kartının bir esprisi olmaz. Kısaca; mağaza yetkilileri sallama konuşmuşlar.

3: Ben HDMI bağlantı kullanıyorum. Varsayılan ses aygıtım anakart dahilindeki ses kartı. Hoparlörler ona bağlı ve herhangi bir problem yaşamıyorum. Monitöre ise PHILIPS SHP1900 kulaklığımı bağladım. Kulaklığı kullanacağım zaman varsayılan ses aygıtını ekran kartında ki ses aygıtı olarak seçiyorum. WINDOWS 7 kullanıyorsan bu işlemi sağ altta saatin yanındaki hoparlör ikonundan 2-3 tıklamayla hallediyorsun zaten. Ses yüksekliğini monitör üzerindeki yukarı ve aşağı ok tuşlarıyla hallediyorum. Monitörü aldıktan sonra film izleme keyfim tekrar yerine geldi. Bugüne kadar hiç izlemediğm STAR WARS serisinin 6 filmini de yaklaşık 36 saat içerisinde gündüzleri ve akşamları hoparlörden geceleri de kulaklıktan seyrettim. Ses gecikmesi falan olmadı. Zaten bu tür filmlerde olmazsa hiçbirinde olmaz.

Ben bu monitörde bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Ekran kartın benimkinden iyi sanırım. İmzanda yazdığına göre HDMI çıkışı da varmış. Monitör üzerinde de 3,5 mm. ses çıkışı var. İstersen hoparlör istersen kulaklık bağlarsın. Bence bu vakitten sonra monitör alacaksan en azından DVI'sız bir monitör almamalısın.

Birkaç ek bilgide vereyim;

- Monitörün kutusundan sadece VGA kablo çıkıyor. DVI veya HDMI kablo alman şart. Bilgisayarın kasası masa altında kasa bölümünde duruyorsa ve kablo ayaları için kasayı öne çekmen gerekiyorsa en az 1.8 m. uzunluğunda HDMI kablo al. Ben 1,5 m. aldım biraz kısa kaldı.

- Monitörün kutusundan çıkan güç kablosu monitör üzerindeki yuvaya tam oturmadı. Sarsıntı da güç kesilmesi yaptı. Ben de önceki monitörümün kablosunu bağladım.

- DVI bağlantı yaparsan görüntü ekranı tam kaplar. HDMI bağlantıda görüntü ekranı tam kaplamazsa şu videodaki yöntemi uygula:http://www.youtube.com/watch?v=6YyPi4StK0Y

Aklına takılan başka bir şey olursa rahatça sorabilirsin. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

• Pulstar Kardeşim emek edip yazdıkların için teşekkür ederim. Kafamdaki soruların çoğu silindi. Bu arada SAMSUNG B2230H da ses çıkışı varmış bu da artı özellik oldu sitelerde bunu yazmamışlardı özellik olarak. Son olarak samimiyetinize sığınarak şu konuda da görüşünüzü almak isterim.

Arkadaşlar İlkini zaten bahsettiğimiz Samsung ikinci likde de LG E2250V-PN Modeli var aralarındaki temel fark Samsung LCD LG ise LED ekran.

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-b2230h-21.5-b2230h-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=46898#divDigerResimler

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-e2250v-pn-21.5-e2250v-pn-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=44851

Bu iki model arasında kaldım. Samsung' 372 tl olarak geçmiş bana uygun şekli olarak. Lg ise yerel bir mağazadan 410 Tl e buldum + DVI + HDMI Kabloda almak gerekeceğinide düşünürsek tavsiyeniz hangisi yönünde olur. Birde Philips den başka ölü piksel garantisi veren marka olmadığını duydum Samsung ve Lg de ölü piksel oranı ne kadardır Vatandan daha önce alışveriş yapanlar varsa bu konuda sorun olduğunda teknik yardım alabildilermi merak ediyorum.

Yeniden cevap veren ve bundan sonra cevaplayacak herkeze teşekkür ediyorum. Size sorduklarım garip yada sıradan gelebilir ama benim gibi ilk defa LCD veya LED monitör alıp değiştirme gereği duymadan 4-5 sene kullanmak isteyenler için verdiğiniz bilgiler çok önemli olacaktır

• quote:

Pulstar Kardeşim emek edip yazdıkların için teşekkür ederim. Kafamdaki soruların çoğu silindi. Bu arada SAMSUNG B2230H da ses çıkışı varmış bu da artı özellik oldu sitelerde bunu yazmamışlardı özellik olarak. Son olarak samimiyetinize sığınarak şu konuda da görüşünüzü almak isterim.

Arkadaşlar İlkini zaten bahsettiğimiz Samsung ikinci likde de LG E2250V-PN Modeli var aralarındaki temel fark Samsung LCD LG ise LED ekran.

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-b2230h-21.5-b2230h-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=46898#divDigerResimler

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-e2250v-pn-21.5-e2250v-pn-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=44851

Bu iki model arasında kaldım. Samsung' 372 tl olarak geçmiş bana uygun şekli olarak. Lg ise yerel bir mağazadan 410 Tl e buldum + DVI + HDMI Kabloda almak gerekeceğinide düşünürsek tavsiyeniz hangisi yönünde olur. Birde Philips den başka ölü piksel garantisi veren marka olmadığını duydum Samsung ve Lg de ölü piksel oranı ne kadardır Vatandan daha önce alışveriş yapanlar varsa bu konuda sorun olduğunda teknik yardım alabildilermi merak ediyorum.

Yeniden cevap veren ve bundan sonra cevaplayacak herkeze teşekkür ediyorum. Size sorduklarım garip yada sıradan gelebilir ama benim gibi ilk defa LCD veya LED monitör alıp değiştirme gereği duymadan 4-5 sene kullanmak isteyenler için verdiğiniz bilgiler çok önemli olacaktır

Bir ortak yön daha. Monitörü almaya giderken ben de LG E2250V-PN almak için gittim. Ancak maddi durumuma göre LG'nin artı özellikleri aradaki fiyat farkına değmez gibi geldi. Hiç haberimin bile olmadığı SAMSUNG B2230H modelini aldım çıktım. Belki o daha iyiydi bilemem. Ancak şu an bir monitöre o kadar para veremem. Çünkü Ocak 2008'de aldığım LG monitör bozuldu ve yeni monitör aldım. Foruma baktığım zamanda monitörlerin ömrünün o kadar olduğu görülüyor. Ben 2-3 senede bir monitör değiştireceksem fiyat/performans oranına dikkat etmem gerekir. Ayrıca LED teknolojisi daha yeni. Yorumlara bakılınca şu an en alınabilir monitör SAMSUNG XL2370 gibi. O da 700 TL civarı. Yeni bir teknolojiye o kadar para verilmez. Daha bu köprünün altından çok sular akar. 2-3 sene sonra bakarım LED monitörlere.

Bu arada DVI+HDMI kablo alacağını söylemişsin. Birini alman yeterli bence. İkisine gerek yok. HDMI kablo alman daha iyi bir seçim gibi duruyor.

Vatan Bilgisayar'ın internet alışverişini bilmiyorum ancak mağazadan alışverişte tüm markalarda 1 ay (bu 1 haftada olabilir emin değilim) ölü piksel garantisi var. 1 tane ölü piksel olsa bile değişim yapılıyor.

• Yeniden Teşekkür ederim sanırım 1 2 güne almış olurum alınca hangisini aldığımı yazcam. Eğer zamanım olursa bir inceleme yayınlamayı düşünüyorum alnca
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yeniden Teşekkür ederim sanırım 1 2 güne almış olurum alınca hangisini aldığımı yazcam. Eğer zamanım olursa bir inceleme yayınlamayı düşünüyorum alnca

Monitörle ilgili bir başlık gerçekten güzel olur. Fotoğraf falan çekme imkanın varsa daha da güzel olur. Aslında ben de açmayı düşünüyorum ancak kutu açılımında fotoğraf çekmeyi unuttum.
  • Dayanamadım ve başlığı açtım.

http://forum.donanimhaber.com/m_43856724/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Dayanamadım ve başlığı açtım.

İyi yapmuşsın eline sağlık. İşin tuhafı ben LG E2250V-PN de karar kıldım. Fiyat farkı olarak 30 tl vardı ikisinin arasında bende LED olduğu için bunu tercih ettim. Siparişi verdim geliyor. Gelince kutu acarken filan resimlerini çekip bir konu açacağım bilgi olması açısından.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Dayanamadım ve başlığı açtım.

İyi yapmuşsın eline sağlık. İşin tuhafı ben LG E2250V-PN de karar kıldım. Fiyat farkı olarak 30 tl vardı ikisinin arasında bende LED olduğu için bunu tercih ettim. Siparişi verdim geliyor. Gelince kutu acarken filan resimlerini çekip bir konu açacağım bilgi olması açısından.

Hayırlı olsun. Benim de almayı düşündüğüm monitörlerdendi. Bu nedenle incelemeni merakla bekliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.