Şimdi Ara

HDMI ile PC bağlantısında RENK sorunu (SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
44.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarımı PHILIPS 42PFL7674 FULL HD LCD televizyona ekran kartıma HD dönüştürücü parça ile televizyonun HDMI girişinden bağlantı yaptım, görüntü bekleğimden bile daha güzel oldu, oyun görüntüleri falan süper. Televizyonu alalı 5 gün oldu, dün akşam bir sorunla karşılaştım, sorun;
    Oyun oynarken ekran rengi birde zıt renkler oldu, yani her şey yeşil kırmızı gibi bişi oldu, Ekteki resimde görüldüğü üzere,
    Tv izlerken hiç bir sorun yok, sadece pc'de oluyor. Bu sorun tv yi kapatıp açınca, yada ekran kartı ayarlarıyla (mesela ekran çözünürlüğünü değiştirdiğimde) ekran görüntüsü gidip gelirya, o zaman düzeliyor, ama kısa bir süre sonra yine bozuluyor. sorunu anladınız sanırım, sorunla ilgili sormak istedikleriniz olursa yazarım.

Pc özellikleri,
    İnter core Quad Q6600 2,6 ekran kartı
    ati HD 4850 256 bit ekran kartı
    4 Gb ram
    tv: PHILIPS 42PFL7674 FULL HD LCDTV
    HDMI kablosu altın uçlu

ekran görüntüleri; Normal Hali

Ekran görüntüleri; Bozuk hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonKatip -- 1 Aralık 2009; 11:12:42 >

• Kalendar

HD DÖNÜŞTÜRÜCÜ PARÇA
    ile kastın nedir?Yani ekran kartı - tv bağlantısını sadece hdmi kablo ile yapmadın mı?
    Dönüştürücü nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Kalendar

HD DÖNÜŞTÜRÜCÜ PARÇA
    ile kastın nedir?Yani ekran kartı - tv bağlantısını sadece hdmi kablo ile yapmadın mı?
    Dönüştürücü nedir?
    Bağlantıyı altın uçlu HDMI kablosu ile yapdım, benim ekran kartının 3 tane çıkışı var 1 tanesi S vide çıkışı, 2 taneside DVI çıkışı var, DVI çıkışından birine
    aşağıdaki resimdeki gördüğünüz gibi bir parça takıyorsun, ve HDMI kablosunun girişini sağlıyorsun, o şekilde yapıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonKatip

Bağlantıyı altın uçlu HDMI kablosu ile yapdım, benim ekran kartının 3 tane çıkışı var 1 tanesi S vide çıkışı, 2 taneside DVI çıkışı var, DVI çıkışından birine
    aşağıdaki resimdeki gördüğünüz gibi bir parça takıyorsun, ve HDMI kablosunun girişini sağlıyorsun, o şekilde yapıyorum.

Alıntıları Göster
    ati HD 4850'de HDMI çıkışı yok mu yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

ati HD 4850'de HDMI çıkışı yok mu yani?

Alıntıları Göster
    Valla benimkinde yok :( bu şekilde bağlantı sağlıyorum,
    benim sorun hakkında bilgisi, yada her hangi bir görüş, tahmin vb. olan var mı?
  • quote:

Valla benimkinde yok :( bu şekilde bağlantı sağlıyorum,
    benim sorun hakkında bilgisi, yada her hangi bir görüş, tahmin vb. olan var mı?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sorun hakkında bilgisi olan birileri yok mu?

Ekran kartımı değiştirdim. (bu ekran kartında direk HDMI çıkış var onunla bağlantı kuruyorum)
    Woltajın yetmediğini düşünerek gerçek 750 Watt gücünde power suply aldım
    format attım
    anakartımın biosunu güncelledim

ama sorun hala değişmedi, 1920X1080 formatında kullanırken ekran rengi yukarıda resimlerini gösterdiğim şekilde oluyor, kendi kendine bir süre sonra düzeliyor. sonra yine oluyor ve hatta şu an bu mesajı yazarken yine oldu kafayı yiyecem lütfen yardım. bilgisi olan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonKatip -- 19 Kasım 2009; 20:12:36 >

• quote:

Arkadaşlar sorun hakkında bilgisi olan birileri yok mu?

Ekran kartımı değiştirdim. (bu ekran kartında direk HDMI çıkış var onunla bağlantı kuruyorum)
    Woltajın yetmediğini düşünerek gerçek 750 Watt gücünde power suply aldım
    format attım
    anakartımın biosunu güncelledim

ama sorun hala değişmedi, 1920X1080 formatında kullanırken ekran rengi yukarıda resimlerini gösterdiğim şekilde oluyor, kendi kendine bir süre sonra düzeliyor. sonra yine oluyor ve hatta şu an bu mesajı yazarken yine oldu kafayı yiyecem lütfen yardım. bilgisi olan varmı

Alıntıları Göster
    Tek anlamak istediğim şey, bu sorun televizyondan mı? yoksa bilgisayardan mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tek anlamak istediğim şey, bu sorun televizyondan mı? yoksa bilgisayardan mı?

Alıntıları Göster
    sorunun ne pc den ne kablodan nede tv den.aynı sıkıntıyı bende yaşadım. sorunun kaynağı yazılımsal.atinin menüsünde pixel formatı ilk çalıştırmada nedenini anlamadığım şekilde def. olarak compozit çıkış olarak veriyor.sen bunu pc- rgb ye dönüştürdüğün zaman bu tarz sorun yaşamıyorsun.Tırmalaya tırmala buldum çözümünü bu ve yaşayabileceğin diğer sorunların çözümünü aşağıdaki linkte ayrıntılı olarak anlattım. aralardaki noktaları kaldırarak siteye gidebilirsin.bu arada baya masraf etmişsin sorunu çözmek için ama sadece bir tık ötende çözüm

http://forum.h.a.r.d.w.a.r.e.n.a.com/index.php?topic=17523.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoXeD -- 20 Kasım 2009; 11:21:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WoXeD

sorunun ne pc den ne kablodan nede tv den.aynı sıkıntıyı bende yaşadım. sorunun kaynağı yazılımsal.atinin menüsünde pixel formatı ilk çalıştırmada nedenini anlamadığım şekilde def. olarak compozit çıkış olarak veriyor.sen bunu pc- rgb ye dönüştürdüğün zaman bu tarz sorun yaşamıyorsun.Tırmalaya tırmala buldum çözümünü bu ve yaşayabileceğin diğer sorunların çözümünü aşağıdaki linkte ayrıntılı olarak anlattım. aralardaki noktaları kaldırarak siteye gidebilirsin.bu arada baya masraf etmişsin sorunu çözmek için ama sadece bir tık ötende çözüm

Alıntıları Göster
    Cevabın için çok teşk ederim, bende o bölümü pixel formatı bölümünü dün akşam fark ettim,
    fakat şöyle bir durum var, ekran default ayarda normal çalışırken full rgb ye getirdiğimde fıstık yeşili değilde kırmızı oluyordu. sonra default ayarında ekran yeşil olunca full rgb yi seçtim ekran düzeldi, test etmek için yarım saat falan oyun oynadım, ve 2 saat kadarda normal windows ortamında durdum, hep bozulacak korkusuyla yaşadım :D ama bir şey olmadı. inşallah senin anlattığın gibi düzelmiştir. umarım bir daha aynı sorunu yaşamam.
    sorunun bilgisayardan olmasına sevindim çünkü tv yi servise göndermek istemiyorum.
    cevabın beni sevindirdi tekrar çok tşk ederim.

• quote:

Cevabın için çok teşk ederim, bende o bölümü pixel formatı bölümünü dün akşam fark ettim,
    fakat şöyle bir durum var, ekran default ayarda normal çalışırken full rgb ye getirdiğimde fıstık yeşili değilde kırmızı oluyordu. sonra default ayarında ekran yeşil olunca full rgb yi seçtim ekran düzeldi, test etmek için yarım saat falan oyun oynadım, ve 2 saat kadarda normal windows ortamında durdum, hep bozulacak korkusuyla yaşadım :D ama bir şey olmadı. inşallah senin anlattığın gibi düzelmiştir. umarım bir daha aynı sorunu yaşamam.
    sorunun bilgisayardan olmasına sevindim çünkü tv yi servise göndermek istemiyorum.
    cevabın beni sevindirdi tekrar çok tşk ederim.

Alıntıları Göster
    söylediğim rgb formatına bi sefer al ondan sonra format atsanda gene değişmiyor.sanırım direk ekran kartının biosundan kaynaklanıyor. ben bu sorunu 4870 varken yaşamıştım.ama o kart bozulunca yedekteki 2900proyu takıp format attım bi sıkıntı olmadı.Enteresan bi durum

• quote:

söylediğim rgb formatına bi sefer al ondan sonra format atsanda gene değişmiyor.sanırım direk ekran kartının biosundan kaynaklanıyor. ben bu sorunu 4870 varken yaşamıştım.ama o kart bozulunca yedekteki 2900proyu takıp format attım bi sıkıntı olmadı.Enteresan bi durum

Alıntıları Göster
    Allah razı olsun kardeşim, içime su serptin yav, :)
  • quote:

SORUN ÇÖZÜLDÜ, yardım için tşk ederim
    çözüm kaynağı WoXeD isimli üyenin mesajında dediği gibi pixel formatından

• quote:

quote:

SORUN ÇÖZÜLDÜ, yardım için tşk ederim
    çözüm kaynağı WoXeD isimli üyenin mesajında dediği gibi pixel formatından

Alıntıları Göster
    bende his hd4870 ekran kartı ile philips 32pfl7404 televizyon var .ben busorunu yaşıyordum ve sonra yaptığım çalışmalardan sonra sorunun ati nin CCC programından kaynaklandığını farkettim. eğer bu CCC yi yüklemeden ekran kartı sürücüsünü yüklerseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: redly

bende his hd4870 ekran kartı ile philips 32pfl7404 televizyon var .ben busorunu yaşıyordum ve sonra yaptığım çalışmalardan sonra sorunun ati nin CCC programından kaynaklandığını farkettim. eğer bu CCC yi yüklemeden ekran kartı sürücüsünü yüklerseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Alıntıları Göster
    pcnin içini temizlerken ekran kartını söküp taktım ekran tekrar yeşile döndü işin garip kısmı control centerda pixel format seçeneği yok düzeltemiyorum yardım lütfen

• quote:

üstünden baya geçmiş bağlantıya ulaşamıyorum aynı sorun bende de var çözmek içine ne yapabilirim?

• SonKatip kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yardımcı olur musun bende de aynı sorun iki ucu da hdmı kablo var.Bağlantıyı güncelleyebilirmisin? Giremiyorum.
  • tusenarul T kullanıcısına yanıt
    bende de aynı sorun vardı çözdüm, ilk olarak hdmi kabloyu bağlayıp ati ekran kartına giriyosun, dijital flat panellerim bölümünden pixel biçimine tıklayıp rgb 4.4.4 piksel biçimine tıklayıp uygula dedikten sonra bir daha ekran yeşil olmuyor pixel sorunu çözülüyor. HDMI ile PC bağlantısında RENK sorunu (SORUN ÇÖZÜLDÜ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerua44 -- 6 Şubat 2014; 5:14:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerua44

bende de aynı sorun vardı çözdüm, ilk olarak hdmi kabloyu bağlayıp ati ekran kartına giriyosun, dijital flat panellerim bölümünden pixel biçimine tıklayıp rgb 4.4.4 piksel biçimine tıklayıp uygula dedikten sonra bir daha ekran yeşil olmuyor pixel sorunu çözülüyor. HDMI ile PC bağlantısında RENK sorunu (SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Kesin çözüm.

Çok teşekkürler.

• Senelerdir aynı sorun vardı tv arızası sanıyordum :)

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

Senelerdir aynı sorun vardı tv arızası sanıyordum :)

Teşekkürler.
    Beyler az beri gelin.
    Hepinize tek tek teşekkürlerimi sunuyorum.
    Seviyorum sizleri.

Yeni sistem topladım. Yıl olmuş 2016nın ikinci yarısı. Hala aynı sorunla karşılaştığımız oluyor.
    i5660k
    z170 asus anakart
    ASus Strix AMD ATI R9 380 ekran kartım var.

Tv ye bağlayayım diye monitör almadım.

Aynı renk sorunu ile karşılaşınca moralim bozuldu. Sonra sizi buldum.
    Ayarı yaptım bakalım, şu an bişey yok gibi inşaallah bişey olmaz.

He tv modelinide yazayım. Bilin baskalım ne.
    Philips 42PFL5624H/12
    Eski bir lcd tv. Çakışıyor beyler artık heralde.
    Ama neyseki çözdük. Çok teşekkürleirmi sunuyorum sizlere.

Arayan olursa da bulur inşaallah burayı.

Anahtar kelimeler: Asus ekran kartı, yeşil renk, negatif renk, tv, televizyon, ati amd r9 series hdmi bağlantı problemi vs.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.