Şimdi Ara

HDMI kablo elektrik çarpmasına yol açarmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aranızda hdmi kablo sök tak yaparken elektrik çarpma hissi yaşayan oldumu,
    bende samsung bluray cihazı var, projeksiyonumdan söküp takarken bazen çarpma hissi yaşatıyor,
    ellerim terli olduğu içinmi oluyor yoksa kaçak falanmı var yada gerçekten hdmi kablolar yüksek volttamı çalışıyor,
    bu arada hdmi kablolar görüntü aktarırken sizce kaç volt taşıyor, çünkü bazen hdmi takarken ark yaptığını görebiliyorum.
    sizde de oluyormu,

• newonw1 kullanıcısına yanıt
    Newown1 kardeşim, hdmi kablolar düşük voltaj taşırlar. ( 5 volt ) Bu gerilim miktarı elektrik çarpmasına yol açmaz. Sanırım diğer cihazlarında oluşan elektrik kaçağı olabilir. Elektrik işinden anlayan bi arkadaşa kontrol ettirsen sonuc aulaşırsın. En önemlisi eğer hdmi kablonda yüksek elektrik birikimi olmuşsa projeksiyon cihazının hdmi board unu yakarsan başını ağrıtır. Çok sık olan sorunlardan bi tanesi ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Newown1 kardeşim, hdmi kablolar düşük voltaj taşırlar. ( 5 volt ) Bu gerilim miktarı elektrik çarpmasına yol açmaz. Sanırım diğer cihazlarında oluşan elektrik kaçağı olabilir. Elektrik işinden anlayan bi arkadaşa kontrol ettirsen sonuc aulaşırsın. En önemlisi eğer hdmi kablonda yüksek elektrik birikimi olmuşsa projeksiyon cihazının hdmi board unu yakarsan başını ağrıtır. Çok sık olan sorunlardan bi tanesi ....

max-well üstadım,
    verdiğiniz cevap için teşekkürler, arasıra olan bu hdmi durumundan çağıracağım elektrikçinin anlayacağını düşünmüyorum, daha doğrusu pek güven vermiyorlar bana, zaten evde kendi elektrik sorunlarını kendim hallediyorum,
    hdmi devreleride inceledim, söylediğiniz gibi 3,3 V veya 5 V gibi düşük voltajlarla besleniyorlar,
    http://www.datasheetdir.com/MAX3815+DVI (linkteki entegre hdmi/dvi extender yapımında kullanılıyormuş)

topraklama vs probleminemi baktırmam gerekir acaba, sizin başınızada daha önce geldimi? olası önlemi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 18 Ağustos 2014; 8:36:54 >

Hdmi kablolarını takıp çıkartırken cihazların kapalı olmasına özen gösterin yoksa zarar görebilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    @newown1, şuana kadar hdmi port yakmadım. İlk önce evin topraklamasını kontrol ettirmen gerek. Bir de hdmi kabloyu söküp takarken cihazların kapalı olmasına dikkat et. Projeksiyonun hdmi girişe satelite reciever ın uzun süreli takılı kalmasın. Mümkünse izlendikten sonra hdmi bağlantı kablosunu çıkartman da fayda var ... Zira bazı satelite reciever lar stand by pozisyonunda bile hdmi porta düşük vültaj gönderebiliyor ....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.