Şimdi Ara

HDMI ve Optik Bağlantı; WD TV, TV, Ses Sistemi, Uydu Receiver ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HD Player ; WD TV
    Sinema Sistemi ; Sony Dav Dz680
    TV ; 42PQ6000 Lg Plazma
    Receiver ; HDMI çıkışa sahip bir receiver

Bu aygıtların giriş/çıkış görünüşleri ekteki dosyada mevcut.

HDMI ve Optik Bağlantı; WD TV, TV, Ses Sistemi, Uydu Receiver ?

Bu şekilde yapılan bir bağlantıda TV'nin diğer aygıtlardan gelen sesleri ses sistemine aktarması gerekli. Mesela Wd TV'de izlenen bir filmin dts kodlu sesleri tv'ye hdmi ile tv'den de ses sistemine optik ile ulaşması gerekir. Ancak burada tv'nin dts'i aktarabilip aktaramayacağı önemli. Ses sistemi dts çözüyor bu arada.

Velhasıl kelam resimdeki bağlantı şemasına göre oluşturulmuş bir sistemde tv'yi hangi kaynağa yönlendirirsek yönlendirelim her şekilde ses sisteminde o kaynağın seslerini almamız gerekiyor.

Bu konuda aksi, aynı yönde ya da daha iyi fikirleri olanlar paylaşırsa sevinirm.

• WDTVHD HDMI dts ses aktaramıyor diye biliyorum. Belki de yanılıyorum. Böyle aktarmalı yapacağınıza, direk WD den ses sistemine optikle bağlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selodonanımhaber -- 10 Eylül 2009; 15:20:31 >
  • bütün aletler sende soruyu bize soruyorsun

bu tvlerdeki optik çıkışlar lisans v.s. sorunlar nedeniyle her sesi dışa aktarmaz en azında pass trough yapmaz o öte yandan WD DTs sesi hdmi'dan hiç vermez tvye gitmeyen ses ses sistemine ansıl gitsin tvyi işe hiç bulaştırmadan sen kaynak cihazlardan optik çıkışı

optik seçici ile tek optikten sonye aktarırsın gerçi seçiciler manuel seçiyor ama o kadar da olsun artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

WDTVHD HDMI dts ses aktaramıyor diye biliyorum. Belki de yanılıyorum. Böyle aktarmalı yapacağınıza, direk WD den ses sistemine optikle bağlayın.

quote:

Orijinalden alıntı: sadays

bütün aletler sende soruyu bize soruyorsun

bu tvlerdeki optik çıkışlar lisans v.s. sorunlar nedeniyle her sesi dışa aktarmaz en azında pass trough yapmaz o öte yandan WD DTs sesi hdmi'dan hiç vermez tvye gitmeyen ses ses sistemine ansıl gitsin tvyi işe hiç bulaştırmadan sen kaynak cihazlardan optik çıkışı

optik seçici ile tek optikten sonye aktarırsın gerçi seçiciler manuel seçiyor ama o kadar da olsun artık

Hehe, evet bende ancak sadece WD TV ile Ses Sistemini beraber deneyebildim, diğerleri henüz kutularında açılmayı bekliyorlar.

Ben de pass through yapamayacaklarını düşünüyorum ancak bir ihtimal yapabilirler mi acaba diye de ümit ediyorum. Sebebi ise bu linkteki arkadaş;

http://oyun.donanimhaber.com/m_32060378/mpage_1/key_//tm.htm#32228538

Açıkçası WD TV'nin hdmi'dan ses aktarımı yapamadığını ilk defa sizden duydum ve hayal kırıklığına uğradım. Böyle bir aktarım yapamayacağını düşünmediğim için bu şekilde bir bağlantı olur diye düşündüm ama sanırım WDTVyi mecburen ses sistemine bağlamak gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zafer KURTULUŞ -- 10 Eylül 2009; 15:36:28 >

• WDTVHD hdmi ile stereo ve AC3 aktarıyor ama DTS aktaramıyor
  • Benim WD HDMI ile AVR'ye bağlı ve DTS ses alıyorum. AVR ekranında DTS yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpican

Benim WD HDMI ile AVR'ye bağlı ve DTS ses alıyorum. AVR ekranında DTS yazıyor

Ses sistemine değil TV'ye demek istemiştim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

WDTVHD hdmi ile stereo ve AC3 aktarıyor ama DTS aktaramıyor

Hadi buyur ;

quote:

Açıkçası WDTV'nin HDMI ile neden DTS aktaramayacağını anlamadım. Sonuçta WDTV digital çıkış seçili ise, HDMI da bir digital aktarım türü ise HDMI üzerinden DTS'in de aktarılması mantıklı olandır. Pratikte uygulanmamış olması kanıtlar bunu. Ancak alpican arkadaş dts işaretini görüyorsa demek ki WDTV kesin ve net olarak DTS sesleri HDMI üzerinden aktarıyor demektir.

Kesin olmayan şey ise TV'den TV'ye değişen pass through olayı o zaman.

HDMI 1.3 versiyonu ile alakalı bir durum olabilir mi acep?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zafer KURTULUŞ -- 10 Eylül 2009; 16:12:33 >

• aynen dediğin gibi her tv aynı davranmaz aldım diyen arkadaşın imzasında tv falan yok o yüzden denemen lazım en kötü ihtimalle benim dediğim formülle tüm sesleri sorunsuz alırsın

sana maliyet 3 adet optik kablo ile optik seçici olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 10 Eylül 2009; 16:11:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

her tv aynı davranmaz aldım diyen arkadaşın imzasında tv falan yok o yüzden denemen lazım en kötü ihtimalle benim dediğim formülle tüm sesleri sorunsuz alırsın

Evet en kötü ihtimalle denemek gerekecek, nasıl olsa en az 3 adet hdmi kablo gerekiyor her halükarda. Ben fazladan 2 adet daha optik kablo ve optik toplayıcı almama derdindeyim, bir de yerimden kalkıp bu girişleri değiştirmeme derdinde.

Umarım tv'de pass thru vardır diye dua etmekten başka çare yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zafer KURTULUŞ

quote:

WDTVHD hdmi ile stereo ve AC3 aktarıyor ama DTS aktaramıyor

Hadi buyur ;

quote:

Açıkçası WDTV'nin HDMI ile neden DTS aktaramayacağını anlamadım. Sonuçta WDTV digital çıkış seçili ise, HDMI da bir digital aktarım türü ise HDMI üzerinden DTS'in de aktarılması mantıklı olandır. Pratikte uygulanmamış olması kanıtlar bunu. Ancak alpican arkadaş dts işaretini görüyorsa demek ki WDTV kesin ve net olarak DTS sesleri HDMI üzerinden aktarıyor demektir.

Kesin olmayan şey ise TV'den TV'ye değişen pass through olayı o zaman.

HDMI 1.3 versiyonu ile alakalı bir durum olabilir mi acep?

Tam üstüne bastın, sorun WD'nin DTS yi pass through yapamaması.

• ben sesi direk AVR'de çözdürüyorum. belki WD çözüp gönderemiyordur HDMI'dan o konuda bir yorum yapmayayım.

Not: Belki WD AVR'ye çözüp gönderiyordur bunu da yanlış söylemeyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpican -- 10 Eylül 2009; 16:57:22 >
  • quote:

Tam üstüne bastın, sorun WD'nin DTS yi pass through yapamaması.

Şimdi burda ufak bir kargaşa var sanırım düzeltelim, WDTV DTS sesleri aktarabiliyor ama mesela down stream yapamıyor. Yani WDTV'nin aslında burada bir sorunu yok. Sorun pass thru ama bu sorunu yaratan TV.

Yani WDTV -> TV -> Ses Sistemi şeklinde bir bağlantıda DTS, WDTV aracılığıyla TV'ye ulaşıyor ancak eğer TV pass thru yapabilirse DTS ses sisteminde çözülecek.

Sorun eğer TV, DTSi kendi üzerinden ses sistemine aktaramazsa oluşuyor.

quote:

ben sesi direk AVR'de çözdürüyorum. belki WD çözüp gönderemiyordum HDMI'dan o konuda bir yorum yapmayayım.

Hocam eğer DTS kodlu bir veriyi WDTV'den HDMI ile AVR'ye aktarıp AVR'de DTS görüyorsan en azından WDTV'nin HDMI üzerinden DTS ilettiği kesin oluyor. Bu da baya değerli bir bilgi aslında. 1 den fazla optik kablo kullanmamak için DTS aktarabilen bir TV gerekiyor geriye

Bu arada pass thru yeteneğine sahip iki seri buldum;

LG LH7000 serisi,
    Samsung B650 serisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zafer KURTULUŞ -- 10 Eylül 2009; 16:53:05 >

• Dediğim gibi WD'den direk ses sistemine optikle bağlamak çok kolay. Bunun için gerekli ekipmanlara sahipsiniz.
  • konuyu hortlatmak gibi olacak ama bugün wd live le "the thaw 2009 Bdrip x264 Aac Int-Xtm.MKV" yi dijital olarak hdmi üzerinden avr ye gönderdiğimde ses alamadım ancak wd den ses iletimini streo seçtiğimde ses alabildim. o da Pcm 48kHZ.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.