Şimdi Ara

HDTuneden Anlayan Varmı (Diğer Forumlar Ölü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopum 7 yıllık . Aşırı donma ve kasma oluyor .Test yapayım dedim .Sonuçlardan pek anlamadım yorumlarmısınız ? Error Scan taraması yaptırıyorum uzun sürdüğü için bekliyorum onu hala

• Forumun Bill Gatesleri nerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mavi çizgilerden de anlaşılacağı gibi laptopunuz zaman içinde düzenli bir şekilde çöküşe uğramış aynı bir insanın yaşlandıkça bozulmaya başlaması gibi yanlız aralarda dikkatimi çeken şey aniden düşüp geri düzelmesi oldu bu bize laptopunuzun zaman zaman ağır depresyonlar geçirdiğini ve bu depresyonlar sonucunda ise çok yıprandığını gösteriyor sizin şuanda tek yapabileceğiniz laptopunuzun elinizden geldiğince iyi davranmak ve stresten uzak tutmak tahmini zaten bi 1-1.5 yılı kalmış iyi davranırsanız belki 2.
  • Hdd eskimiş onu görüyorum bir buçuk iki dakikada bilgisayar anca açılıyordur. Bu da demek oluyor ki o hddyi sadece depolama olarak kullan ssdye geçmen gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Error scan sekmesinin bir görüntüsünü atarsan yardımcı olabilirim.
  • Yeşil karelerin filan olduğu bir sekme var orayı da atar mısın
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum . Error scan sekmesi daha yarıda . Ama şuanlık hepsi ful yeşil. Peki harddisk değiştirmelimiyim ? Program açma kapama felan olsun laptop aşırı kasıyor bazen siyah ekranda kalıyor 2-3 saniye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyonertrr -- 15 Haziran 2017; 22:28:40 >
  • lejyonertrr kullanıcısına yanıt
    Aynısı benim başıma geldi hdd eskimiş değişerek çözdüm sorunu. Ram almana gerek yok ssd al yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lejyonertrr kullanıcısına yanıt
    Laptopun modeli nedir? Zorunlu olmasa bile eğer ciddi bir kapasite ihtiyacın yoksa bir SSD alıp takabilirsin. Çok fark yaratır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lejyonertrr

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum . Error scan sekmesi daha yarıda . Ama şuanlık hepsi ful yeşil. Peki harddisk değiştirmelimiyim ? Program açma kapama felan olsun laptop aşırı kasıyor bazen siyah ekranda kalıyor 2-3 saniye

120gb bir ssd al.Biraz oyun da atayım dersen 240/250lik al.Bad sector filan çıkmadığı sürece hdd kalsın.
  • Tayhalatt, hocam inşallah ssd ile düzeltebiliriz sorunu .

Koios, hocam HP G62 Laptop olması lazım . 2010 yılında almıştım . Baya ısınma sorunları yüzünden hep siyah ekran veriyordu

• Aynen hocam şuanlık bad sector yok gibi olursa konuyu uplarım . Oyun açısından iyi bir ssd lazım olabilir o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: lejyonertrr

Aynen hocam şuanlık bad sector yok gibi olursa konuyu uplarım . Oyun açısından iyi bir ssd lazım olabilir o zaman

İyi değil kötü olarak bilinmeyen ssdlerden almasan yeter(kingston v300 gibi).

O kadar eski bir pcde sata 3 de yoktur zaten o yüzden fazla kasma.

Hddde bad sector çıkarsa yapabileceğin bir şey yok.Hemen kaybetmek istemediğin şeyleri yedekle.Bad sectorün onarımı yok.Hdd ömrünü bitirmiş oluyor.Tabi kendini kapatacağı zamanı kestiremezsin.1 gün de olabilir 3 ay da olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.