Şimdi Ara

Hearts of Iron 3

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu oyunu çok sevmeme rağmen bir türlü istediğim gibi oynayamamışımdır.
    Uzun bir aradan sonra tekrar oynamak için bilgisayarıma kurdum ve daha iyi oynayabilmek çeşitli kaynaklardan oyunu çözmeye çalışıyorum.
    Aklıma takılan iki konu hakkında sizlerden yardım rica ediyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle orduyu seçtiğimizde çıkan penceredeki resimde kırmızı ile işaretlediğim ikonların ne işe yaradığını tam olarak anlayabilmiş değilim.
    İkinci olarak internette harita üzerinde 3D asker, tank vb. modeller görüyorum, bende böyle bir görüntü olmuyor, o farklı bir modmu anlayamadım.

Teşekkür ederim

Hearts of Iron 3 Hearts of Iron 3

Not: "Their finest hour" modunu oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faky -- 17 Nisan 2014; 10:19:18 >

• Kardeşim öncelikle 3Dgörüntülerden başlayayım ayarlar kısmından bir seçenek olmalı "Terrain Modifiers" tarzı onu seçersen görüntüler resimdeki gibi olur ek moda gerek yok . Kardeşim o üç seçenekte ordu birleştirme bir süre erzak yollamama upgrade listesinden bir süreliğine çıkartma olmalı .
    Not=Oyunu şu an tekrar kuruyorum ve o üç seçeneği tam öğrenelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dravern -- 23 Nisan 2014; 7:33:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dravern D kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.
    Ayarlar kısmında Terrain Modifers kısmını göremedim, biraz daha detay verebilirsen sevinirim hatta mümkünse resimli.
    Bu arada sende oyunun Türkçe yaması var mı? İnternetteki linklerin yarısı ölmüş diğer yarısıda %1'i bile çevrilmemiş.
  • Oyunun tam olarak yok Türkçe yaması ne yazık ki.Olanlarda doğru düzgün çevrilmemiş.İngilizcene kuvvet anlayacağın. Akşam resimli koyacağım diğerlerini.

• Üç seçeneği resim üzerinde açıkladım.Diğerinde ise kırmızı çerçeve içerisindeki tik işaretini kaldırırsan 3D görüntüler gelecektir.Başka merak ettiğin birşey varsa sorabilirsin.Yardımcı olmaya çalışırım.
     Hearts of Iron 3 Hearts of Iron 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dravern -- 2 Temmuz 2014; 19:17:44 >

• çok teşekkür ederim
  • Onlar çok önemli değil eğer stratejini doğru planlarsan. Their finest hour'da yer şekilleri çok önemli eğer tankçı tümenini gidipte dağa saldırtırsan en kötü piyadeye yenilirler -%80di galiba daha az damage yapıyorlar. Oyunu öğrenmen daha uzun sürer bence For the motherland'le başla. Oda yüklü şuan sadece oyuna girerken onun .exe'siyle gireceksin ftm_launcher. Onda yer şekilleri önemli değil medium tank tümenleriyle ezip geçiyorsun ama oyun çok kolay TFH kadar keyifli değil.

Hoi3 sadece askeri düzen ve savaşmaya dayalı bir oyun ordunu iyi kur sırtın yere gelmez. Tümenleri tek çeşit askerden oluşturma karma yap o zaman artı bonus alıyorlar.

Benim saldırı tümenim
    Medium tank
    Medium tank
    Medium tank
    Motorise infantry (Araştırmayı açıktan sonra Mechanise infantry. Üretilmiş birlikleri sonra upgrade edip geliştirebilirsin)
    Engineer

Ülkeden ülkeye değişebilir misal Almanyanın elit askerleri Waffen SS 8km hızla gidiyor. Motorise infantry yerine bunları ekledinmi daha etkili oluyorlar. Eklediğin birliklerin hızına dikkat et tek birlik yanlış olursa bütün tümen yavaş hareket eder. Sonra Piyade tümenlerine mutlaka anti tank topu ekle büyük ülkeler çok tank ağırlıklı ordu kuruyorlar sadece piyadeleri eziyorlar.

Haa unutmadan komutanlıkları kur onlarda çok önemli. Tümenin komutanının yüzde yüz özellikleri kullanılır. 3 yıldızlı karargahın %50, 4 yıldızlı %25 böyle gider komutanların tümene katkısı. Git gide azalıyor ama hepsi işliyor bütün komutanları toplayınca bir hayli fark ediyor bütün karargahları kur. Birbirlerine çok uzak kalmamaları gerekiyor basınca yeşil gösterir menzil içerisindeyseler değillerse o karargahlardan bonus gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 3 Temmuz 2014; 13:18:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminmetehan

Onlar çok önemli değil eğer stratejini doğru planlarsan. Their finest hour'da yer şekilleri çok önemli eğer tankçı tümenini gidipte dağa saldırtırsan en kötü piyadeye yenilirler -%80di galiba daha az damage yapıyorlar. Oyunu öğrenmen daha uzun sürer bence For the motherland'le başla. Oda yüklü şuan sadece oyuna girerken onun .exe'siyle gireceksin ftm_launcher. Onda yer şekilleri önemli değil medium tank tümenleriyle ezip geçiyorsun ama oyun çok kolay TFH kadar keyifli değil.

Hoi3 sadece askeri düzen ve savaşmaya dayalı bir oyun ordunu iyi kur sırtın yere gelmez. Tümenleri tek çeşit askerden oluşturma karma yap o zaman artı bonus alıyorlar.

Benim saldırı tümenim
    Medium tank
    Medium tank
    Medium tank
    Motorise infantry (Araştırmayı açıktan sonra Mechanise infantry. Üretilmiş birlikleri sonra upgrade edip geliştirebilirsin)
    Engineer

Ülkeden ülkeye değişebilir misal Almanyanın elit askerleri Waffen SS 8km hızla gidiyor. Motorise infantry yerine bunları ekledinmi daha etkili oluyorlar. Eklediğin birliklerin hızına dikkat et tek birlik yanlış olursa bütün tümen yavaş hareket eder. Sonra Piyade tümenlerine mutlaka anti tank topu ekle büyük ülkeler çok tank ağırlıklı ordu kuruyorlar sadece piyadeleri eziyorlar.

Haa unutmadan komutanlıkları kur onlarda çok önemli. Tümenin komutanının yüzde yüz özellikleri kullanılır. 3 yıldızlı karargahın %50, 4 yıldızlı %25 böyle gider komutanların tümene katkısı. Git gide azalıyor ama hepsi işliyor bütün komutanları toplayınca bir hayli fark ediyor bütün karargahları kur. Birbirlerine çok uzak kalmamaları gerekiyor basınca yeşil gösterir menzil içerisindeyseler değillerse o karargahlardan bonus gelmez.

Biz seninle çok iyi anlaşacağız dostum HoI 3 te verdiğin her kararın en ufak bir karar bile olsa etkisi var. Örnek vermek gerekirse Almanya ile Polonya işgalini tamamladınız ve hızla panzerleri Fransa'ya yönlendirdiniz Rusya sınırındaki birliklerin reinforcement seçeneğini kapatırsan panzerlerin Fransa sınırına gidene kadar çoktan eski düzenine ve sayısına dönmüş olur ve beklemeden Fransa işgaline başlarsın ki Almanya ile oynarken hız en büyük müttefik hızlı ve kesin saldırılar. Blitzkrieg'in mantığı bu zaten beklenmedik yerden saldırıp çembere almak. Ben kendi tankın birliklerimi şu şekilde kuruyorum :

Medium Tank(ilerde hard tank)
    Medium Tank
    Medium Tank
    Medium Tank
    Motorize Birlikler

Açıkçası mühendislere ihtiyaç duymuyorum çünkü tankları hep düzlüklerde kullanırım nehir ve ormanlık alanlarda alınan -hız bonusunu ise grubun saldırı gücüyle kıyaslandığında göz ardı edilebilir hale sokuyor. Ama konu tank olunca herşey önemli hava durumu, yer şekilleri, ikmal alabilme.Almanya ile savaşı 2 ay erken başlatmak bile birçok cepheyi çok daha kolay almanızı sağlıyor.

Bu arada bende HoI3 v1.4 oynuyorum gayet memnunum tfh da kurulu bir ondan bir ondan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dravern -- 3 Temmuz 2014; 15:35:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dravern
    Biz seninle çok iyi anlaşacağız dostum HoI 3 te verdiğin her kararın en ufak bir karar bile olsa etkisi var. Örnek vermek gerekirse Almanya ile Polonya işgalini tamamladınız ve hızla panzerleri Fransa'ya yönlendirdiniz Rusya sınırındaki birliklerin reinforcement seçeneğini kapatırsan panzerlerin Fransa sınırına gidene kadar çoktan eski düzenine ve sayısına dönmüş olur ve beklemeden Fransa işgaline başlarsın ki Almanya ile oynarken hız en büyük müttefik hızlı ve kesin saldırılar. Blitzkrieg'in mantığı bu zaten beklenmedik yerden saldırıp çembere almak. Ben kendi tankın birliklerimi şu şekilde kuruyorum :

Medium Tank
    Medium Tank
    Medium Tank
    Motorize Birlikler

Açıkçası mühendislere ihtiyaç duymuyorum çünkü tankları hep düzlüklerde kullanırım nehir ve ormanlık alanlarda alınan -hız bonusunu ise grubun saldırı gücüyle kıyaslandığında göz ardı edilebilir hale sokuyor. Ama konu tank olunca herşey önemli hava durumu, yer şekilleri, ikmal alabilme.Almanya ile savaşı 2 ay erken başlatmak bile birçok cepheyi çok daha kolay almanızı sağlıyor.

Bu arada bende HoI3 v1.4 oynuyorum gayet memnunum tfh da kurulu bir ondan bir ondan

1.4 For the motherland oluyor değil mi?

FTM'de de yer şekilleri önemli ama TFH kadar acımasız değil. Yeni geçmişim TFHye italyayla bulgarlara saldırıyorum almanyadan planları alarak yaptığım medium tankları hard attack nedir bilmeyen bulgar piyadeler paramparça ediyor aklım şaşmıştı. Sonra bir baktım dağlara saldırtıyormuşum çektim düzlük alana ezdi geçtiler. Ama ne olur olmaz enginner şart nehir oluyor orman oluyor aşırı zorlamıyor enginnerla.

Custom game açarsan çok daha erken saldırabiliyorsun. 1938 başında polonya sonra fransa, 1939 sonlarında ingiltereyi yıkabiliyorsun. Adanın işgaline başlar başlamaz ne olursa olsun sovyetler saldırıyor biraz savunmada kalıp 1940da sovyetlerin işgaline başlıyorsun çok hızlı ve rahat gidiliyor. Ama tarihsel düzen bozuluyor saçma sapan bir hal alıyor oyun. Misal sovyetler el koymadan litvanya estonyayı falan alıyorsun mal gibi kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 3 Temmuz 2014; 16:11:54 >

• quote:

quote:

Medium Tank
    Medium Tank
    Medium Tank
    Motorize Birlikler

1.4 For the motherland oluyor değil mi?

FTM'de de yer şekilleri önemli ama TFH kadar acımasız değil. Yeni geçmişim TFHye italyayla bulgarlara saldırıyorum almanyadan planları alarak yaptığım medium tankları hard attack nedir bilmeyen bulgar piyadeler paramparça ediyor aklım şaşmıştı. Sonra bir baktım dağlara saldırtıyormuşum çektim düzlük alana ezdi geçtiler. Ama ne olur olmaz enginner şart nehir oluyor orman oluyor aşırı zorlamıyor enginnerla.

Custom game açarsan çok daha erken saldırabiliyorsun. 1938 başında polonya sonra fransa, 1939 sonlarında ingiltereyi yıkabiliyorsun. Adanın işgaline başlar başlamaz ne olursa olsun sovyetler saldırıyor biraz savunmada kalıp 1940da sovyetlerin işgaline başlıyorsun çok hızlı ve rahat gidiliyor. Ama tarihsel düzen bozuluyor saçma sapan bir hal alıyor oyun. Misal sovyetler el koymadan litvanya estonyayı falan alıyorsun mal gibi kalıyor

FtM değil kardeşim ftm basit kalıyor v1. 4 ilk çıktığında oluşan bug ve saçma şeyleri ortadan kaldırmak için yapılan bir update ve çok da kaliteli öneririm. Ftm dediğin gibi çok basit kalıyor o konuda hiç etkisi yok neredeyse yer şekillerinin. Bende Türkiye'yi oynarken allies kısmına geçtiğimde Bulgaristan ın dağlık kısmını ele geçirip 7 ay boyunca Almanların panzerlerine karşı 6 dağcıyla savundum yani yer şekilleri cidden çok önemli. Hoi3 oynanacaksa ya v1.4 yada tfh oynamalı gerisi çok iyi değil. Birde komutanlar çok önemli Almanya olduğun zaman Guderian ve Rommel e şöyle iyi bir zırhlı grubu verin adamlar yenilmez gibi oluyorlar . Tabi hava kuvvetlerini daha söylemedim bile

• quote:

FtM değil kardeşim ftm basit kalıyor v1. 4 ilk çıktığında oluşan bug ve saçma şeyleri ortadan kaldırmak için yapılan bir update ve çok da kaliteli öneririm. Ftm dediğin gibi çok basit kalıyor o konuda hiç etkisi yok neredeyse yer şekillerinin. Bende Türkiye'yi oynarken allies kısmına geçtiğimde Bulgaristan ın dağlık kısmını ele geçirip 7 ay boyunca Almanların panzerlerine karşı 6 dağcıyla savundum yani yer şekilleri cidden çok önemli. Hoi3 oynanacaksa ya v1.4 yada tfh oynamalı gerisi çok iyi değil. Birde komutanlar çok önemli Almanya olduğun zaman Guderian ve Rommel e şöyle iyi bir zırhlı grubu verin adamlar yenilmez gibi oluyorlar . Tabi hava kuvvetlerini daha söylemedim bile

Ben koyamıyorum ya çok iyi olacağını bilsemde yapamıyorum koskoca Rommel tek tümenimi komuta eder diyorum general yapıyorum

Evet daha hava kuvvetleri var olmadan çok güç kaybedersin özellikle ağır savunma olan bölgelere yağdırınca bombayı çok rahat geçiyorsun. Ama atom bombası gibisi yok Japonyayla Amerikanın doğu kıyısını tek tek vururken ağzımın suyu akıyordu

1.4te teknoloji çalma falan var mı? Önce FTM versiyonunu edinmiştim sonra direk TFHyi indirdim o yüzden pek patchlerden pek anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 4 Temmuz 2014; 0:53:54 >

• quote:

quote:

Ben koyamıyorum ya çok iyi olacağını bilsemde yapamıyorum koskoca Rommel tek tümenimi komuta eder diyorum general yapıyorum

Evet daha hava kuvvetleri var olmadan çok güç kaybedersin özellikle ağır savunma olan bölgelere yağdırınca bombayı çok rahat geçiyorsun. Ama atom bombası gibisi yok Japonyayla Amerikanın doğu kıyısını tek tek vururken ağzımın suyu akıyordu

1.4te teknoloji çalma falan var mı? Önce FTM versiyonunu edinmiştim sonra direk TFHyi indirdim o yüzden pek patchlerden pek anlamıyorum.

V1. 4 te teknoloji çalma yok tfh de var ama. Hava kuvvetleri deyince ingiltere başa bela ilk sırada geliyor ve sürekli IC ye dalıyorlar sanayi şehirlerini bombalıyorlar sinir bozucu. Ben v2 leri ürettikten sonra hıncımı alamayıp ardı ardına bomba yağdırmıştım ingiltereye ilk günde 90 ic vurmuştum anca öyle rahatladım sovyet rusya ayrı birşey hayvan gibi ic var teknoloji olarak geri ama çok fazla çıkartıyorlar bir süre sonra engelleyemez hale geliyorsunuz. İlk önce ingiltereyi vurmak en mantıklısı oradaki birliklerin de çoğunu Rusya da savaşır böylece

• Tesadüfen iki usta oyun sevdalısını buluşturdum galiba:))

Hazır iki ustayı bulmuşken bir soru sorayım,

Müttefik kuvvetlerden izin alıp ürettilen birlikleri tavsiye eder misiniz? Genelde benim ürettiklerimden çok üstün oluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faky

Tesadüfen iki usta oyun sevdalısını buluşturdum galiba:))

Hazır iki ustayı bulmuşken bir soru sorayım,

Müttefik kuvvetlerden izin alıp ürettilen birlikleri tavsiye eder misiniz? Genelde benim ürettiklerimden çok üstün oluyorlar.

Usta dediğin için teşekkürler arkadaşım :) soruna gelecek olursam oynadığın ülkeye göre derim ben çünkü örnek verirsem Türkiye ile oynadığın bir oyunda mekanize ve tank birliği üretmek gerçekten zor. Bunun yerine ben Almanlardan panzer üretimi isterdim hep ne zaman ıc 80i aştı o zaman kendim yapmaya başladım. Ekonomin yerindeyse yaptır ama yerinde değilse önermem çünkü ciddi miktarda para ödüyorsun. Yine aynı şekilde Almanya İtalya gibi devletlerle oynuyorsan da çok saçma oluyor başka birine yaptırmak

• Ne guzel oyundu ya okudkca canım çekti :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahtsızpistole kullanıcısına yanıt
    Okuması bile zevkli bir oyun gerçekten :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.