Şimdi Ara

- Heavy Rain - oyun elimde kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun malum şekillerde ülkeye sokulduktan sonra şu sonradan içerisine konan dandik kutuların sebebine resimdeki daire içerisine aldığım yerde görüldüğü gibi çatlamış O kadar dikkat etmeme rağmen çıkarırken bu nasıl oldu anlamadım. Aylarca hergün kutusundan çıkarıp tekrar yerine koyduğum Fifa10'da ve diğer nice oyunlarda bu olmazken topu topu 10 kere PS3'e taktığım medyanın bu hale gelmesine akıl sır erdiremiyorum .
    Bu şekilde ne satabilirim ne de takaslayabilirim. Bunca zamandır her türlü dvd , cd , bd kullandım ilk kez başıma böylesi birşey geliyor.Artık kutuya koymuyorum zarfın içinde saklıyorum. Aman diyeyim siz de bu tür kutularda saklamak yerine zarfta muhafaza edin oyunlarınızı.
    Tek tesellim oyunun problem çıkarmadan takılmadan çalışıyor olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekiskalibur -- 18 Mart 2010; 14:31:28 >

• çatlak diske dikkat et derim... sürücü içerisindeki dönüşler çatlağın ilerlemesine ve en beteri diskin sürücü içinde kırılmasına sebep olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GCGorusu

çatlak diske dikkat et derim... sürücü içerisindeki dönüşler çatlağın ilerlemesine ve en beteri diskin sürücü içinde kırılmasına sebep olabilir...
    Tesadüf benim Heavy Rain in kutusuda öyle korkuyorum çıkarıp takarken. Nedense bazı oyun kutularında disci çıkarmak için bastırdığımız ortadaki plastik çok sıkı oluyo.Çıkarırken veya takarken trak diye ses gelmemesi lazım, ortadaki plastiğe köküne kadar bastırıyorum takarken özellikle çünkü takarken daha çok baskı oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: gangstarr34

Tesadüf benim Heavy Rain in kutusuda öyle korkuyorum çıkarıp takarken. Nedense bazı oyun kutularında disci çıkarmak için bastırdığımız ortadaki plastik çok sıkı oluyo.Çıkarırken veya takarken trak diye ses gelmemesi lazım, ortadaki plastiğe köküne kadar bastırıyorum takarken özellikle çünkü takarken daha çok baskı oluyo

Alıntıları Göster
    O ortası sert olan kutulardan saklayın disklerinizi arkadaşlar
    En iyisi DVD çantaları. Özellikle logic case gibi dayanıklı, kaliteli olanları tercih edin

• quote:

Orijinalden alıntı: kenyack

O ortası sert olan kutulardan saklayın disklerinizi arkadaşlar
    En iyisi DVD çantaları. Özellikle logic case gibi dayanıklı, kaliteli olanları tercih edin

Alıntıları Göster
    Orjinal kutusunda da karşılaşılan bir durum. Arkadaşların dediği gibi diski çıkarırken ve takarken kutunun orta yerine iyice basmak gerekiyor. Yoksa çatlamalar yaşanabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

Orjinal kutusunda da karşılaşılan bir durum. Arkadaşların dediği gibi diski çıkarırken ve takarken kutunun orta yerine iyice basmak gerekiyor. Yoksa çatlamalar yaşanabiliyor.

Alıntıları Göster
    Valla benime cod 6 bd kabım biraz sert ama bayağı dikkatli davranıyorum.Şimdiye kadar birşey olmadı ve inşallah olmaz :)

Edit : Bu arada bu diski şu anlık kullanama yoksa çatlak ilerler ve hiç kullanılmaz hale gelir.(büyük ihtimallle)İnternette bu çatlaklar için bir sprey var ondan al ve uyguladıktan sonra keyfine bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmdhmdhmd2 -- 18 Mart 2010; 17:26:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hmdhmdhmd2

Valla benime cod 6 bd kabım biraz sert ama bayağı dikkatli davranıyorum.Şimdiye kadar birşey olmadı ve inşallah olmaz :)

Edit : Bu arada bu diski şu anlık kullanama yoksa çatlak ilerler ve hiç kullanılmaz hale gelir.(büyük ihtimallle)İnternette bu çatlaklar için bir sprey var ondan al ve uyguladıktan sonra keyfine bak

Alıntıları Göster
    killzone nun limited versiyonunda her çıkarışda terlemişimdir ama hiç sorun olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: byzantium

killzone nun limited versiyonunda her çıkarışda terlemişimdir ama hiç sorun olmadı.

Alıntıları Göster
    Aynı problem benim cod:mw2' de başıma geldi dostum. Çok sinir bozucu bir olay. ÇAtlağın ilerleyip ps3 e zarar vermemesi için gidip yenisi alacağım mecbur
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynekm

Aynı problem benim cod:mw2' de başıma geldi dostum. Çok sinir bozucu bir olay. ÇAtlağın ilerleyip ps3 e zarar vermemesi için gidip yenisi alacağım mecbur

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, daha önce de söyledim yine söylüyorum, galiba PS3 lerde bluray lerin çatlamasına sebep olan bir durum var. O kadar çok insan çatlayan disklerden şikayet ediyor ki.

Bunu cidden araştırmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Arkadaşlar, daha önce de söyledim yine söylüyorum, galiba PS3 lerde bluray lerin çatlamasına sebep olan bir durum var. O kadar çok insan çatlayan disklerden şikayet ediyor ki.

Bunu cidden araştırmak lazım.

Alıntıları Göster
    genelde cd kutusuna cd yi takıp çıkarırken göbegini çatlatıyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: REAL MADRID

genelde cd kutusuna cd yi takıp çıkarırken göbegini çatlatıyorlar...

Alıntıları Göster
    Kutudan kaynaklanıyor arkadaşlar Ps3 ile ilgisi yok ben disc leri kaliteli çantalarda saklıyorum şimdiye kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ps2 zamanında orjinal oyunlarımın 1 yada 2 tanesinde bu tip ufak çatlaklar olduğunu gözlemlemiştim oda cd kutusundan kaynaklanıyordu aynı ps3 oyun kutularında olduğu gibi onların göbekleride sertti. Oyunu kutudan çıkarırken ortasına bastırarak çıkarıyoruz fakat takarken basmadan takıyoruz bu sırada çatlak oluşabiliyor. Birde oyunu uzun süre oynayıp hemen kutusuna koyuyorsanız ısıdan dolayı bu daha da kolaylaşıyor. Sürekli oynadığınız oyunları bence kaliteli disci çizmeyecek cd çantalarında muhafaza ederseniz bu sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

Kutudan kaynaklanıyor arkadaşlar Ps3 ile ilgisi yok ben disc leri kaliteli çantalarda saklıyorum şimdiye kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ps2 zamanında orjinal oyunlarımın 1 yada 2 tanesinde bu tip ufak çatlaklar olduğunu gözlemlemiştim oda cd kutusundan kaynaklanıyordu aynı ps3 oyun kutularında olduğu gibi onların göbekleride sertti. Oyunu kutudan çıkarırken ortasına bastırarak çıkarıyoruz fakat takarken basmadan takıyoruz bu sırada çatlak oluşabiliyor. Birde oyunu uzun süre oynayıp hemen kutusuna koyuyorsanız ısıdan dolayı bu daha da kolaylaşıyor. Sürekli oynadığınız oyunları bence kaliteli disci çizmeyecek cd çantalarında muhafaza ederseniz bu sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyorum.

Alıntıları Göster
    PS3 den kaynaklanmıyor olsa dahi bu durum blu ray disklerin hassas olduğunun göstergesi, en azından dvd ile kıyasla.

• quote:

PS3 den kaynaklanmıyor olsa dahi bu durum blu ray disklerin hassas olduğunun göstergesi, en azından dvd ile kıyasla.

Alıntıları Göster
    blue-ray de problem varsa zaten cd yi tam yuvarlak ve simetrik bir şekilde çizmeye başlıyor ilk önce, daha sora göbegini çatlatıyor...
  • quote:

Alıntıları Göster
    Çoğu dağıtımcı firmalar çatlak ve hasar görmüş orjinal medyaları ufak bir ücret karşılığında (5-10$ gibi) yenisiyle takaslıyor.Aklınızda bulunsun.

Tabi sizin disk yurtdışı olduğu için iş daha zor.Ama garanti verebilirim,o çatlak daha da büyeyecek,başıma geldi.Bir an önce oyunu bitirin.
    Aksilik,Heavy Rain'de yüz farklı senaryo ilerleyişi olan bir oyun,bitirmesi kolay değil sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABSOLUT

Çoğu dağıtımcı firmalar çatlak ve hasar görmüş orjinal medyaları ufak bir ücret karşılığında (5-10$ gibi) yenisiyle takaslıyor.Aklınızda bulunsun.

Tabi sizin disk yurtdışı olduğu için iş daha zor.Ama garanti verebilirim,o çatlak daha da büyeyecek,başıma geldi.Bir an önce oyunu bitirin.
    Aksilik,Heavy Rain'de yüz farklı senaryo ilerleyişi olan bir oyun,bitirmesi kolay değil sanırım.

Alıntıları Göster
    kötü bir durum

• quote:

Orijinalden alıntı: ovarinli

kötü bir durum

Alıntıları Göster
    Bluray kutusuyla ilgili bir durum. PS3 ve Disc ile alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertvontrier -- 18 Mart 2010; 21:51:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier

Yıllardır DVD kullanıyorum, yüzlerce dvd geçti elimden, yüzlerce cd geçti, bir tanesi bile, ki bazılarına resmen işkence yaptım, böyle bir sorun ile elimde kalmadı.

Ha bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Tabiki olabilir fakat bu kadar kullanıcı blu ray diskimin ortası çatladı şikayeti ile konu açıyorsa, ya disk te ya mainede bir şey vardır.

Kutudan kaynaklanacağını düşünmüyorum ben, dediğim gibi eğer öyle olsa dvd ce cd lerde dağılırdı aynı şekilde, bir çoğumuz çok kalitesiz dvd ve cd kutuları da kullanıyor ama onlarda benzer sorunlar olmuyor.

Aslında dvdlerinde benzer sorun yaşamış olanlar burada paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier

Yıllardır DVD kullanıyorum, yüzlerce dvd geçti elimden, yüzlerce cd geçti, bir tanesi bile, ki bazılarına resmen işkence yaptım, böyle bir sorun ile elimde kalmadı.

Ha bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Tabiki olabilir fakat bu kadar kullanıcı blu ray diskimin ortası çatladı şikayeti ile konu açıyorsa, ya disk te ya mainede bir şey vardır.

Kutudan kaynaklanacağını düşünmüyorum ben, dediğim gibi eğer öyle olsa dvd ce cd lerde dağılırdı aynı şekilde, bir çoğumuz çok kalitesiz dvd ve cd kutuları da kullanıyor ama onlarda benzer sorunlar olmuyor.

Aslında dvdlerinde benzer sorun yaşamış olanlar burada paylaşırsa sevinirim.

Alıntıları Göster
    Ps3'de oyunları kutudan çıkarırken orta yere çok iyi bastırmak gerekiyor. Benim aldığım Heavy Rain oyununun kutusunun o Bluray'i çıkarmak için bastırdığımız yer yumuşamış gibi birşeydi oyunu tutmuyordu. Oyunu yanlardan baya bir bastırıyordum oturması için sonrada takasladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: The_Rahip

Ps3'de oyunları kutudan çıkarırken orta yere çok iyi bastırmak gerekiyor. Benim aldığım Heavy Rain oyununun kutusunun o Bluray'i çıkarmak için bastırdığımız yer yumuşamış gibi birşeydi oyunu tutmuyordu. Oyunu yanlardan baya bir bastırıyordum oturması için sonrada takasladım.

Alıntıları Göster
    sakarlıkla 11 diski 2mt lik raftan aşağı düşürdüm,2sinin göbeği aynen çatladı 1inin fifa 2010 olması tekrar satın almamı gerektiriyor o da cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    XBOX ın savuncak bi tarafı kalmadı ki zaten? kullanıcılarına her yönden darbeyi indiriyor, adam fikrini söylemiş, ben samimi olduguna inanıyorum, saldırmayın hemen...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.