Şimdi Ara

Hedef: İlk 100 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
7
Favori
10.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ghostbusters123

quote:

Orijinalden alıntı: kings_eyes

Kolay gelsin genç adam. Hedefin nere?

haha sağol. tıp düşünüyordum. sonra vazgeçtim o kadar seneye değmez dedim kendi açımdan. mühendislik o yüzden.

hedef tutarsa üniversiteyi ben değil, onlar beni seçecek (biraz egoist bi söylem oldu, ama olsun.)

+ teklifi veren üniversitedeki imkanlar.

bunları düşününce neden alacağım puanı devlet üniversitesinde heba edeyim?

Tıbbı düşünmemen süper bir karar olmuş ama tercih yaparken geri adım atma sakın. Genelde hazırlanırken tıp okumam diyen adamlar gidiyor tıp yazıyor.

Puanı devlet üniversitesinde heba etmek olmaz da vakıfa gitsen hem burs hem de eğitim açısından daha rahat edersin muhakkak.

Hadi sana kolay gelsin birader.

• quote:

quote:

haha sağol. tıp düşünüyordum. sonra vazgeçtim o kadar seneye değmez dedim kendi açımdan. mühendislik o yüzden.

hedef tutarsa üniversiteyi ben değil, onlar beni seçecek (biraz egoist bi söylem oldu, ama olsun.)

5 sene mühendislik batmıyor da 6 sene tıp fazla geliyor insanlara anlamıyorum. Tıp seç demiyorum haddime de değil zaten ama gerekçe çok saçma

• Kolay gelsinde ilk 100 çok abartılı gibi geldi bana ilk 5.000 de bari.Yanlış anlama da bu forumda çoğu kişi abartmayı seviyor.
  • Sayısalcısın on iki konularını görmeden lys denemesi çözeceksin o biraz zor gibi be

Umarım hedefine de ulaşırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -burak -- 10 Eylül 2011; 18:32:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_214

quote:

quote:

5 sene mühendislik batmıyor da 6 sene tıp fazla geliyor insanlara anlamıyorum. Tıp seç demiyorum haddime de değil zaten ama gerekçe çok saçma

Bir kere iyi bir doktor olmak için 6 sene değil en az 10 sen okunması lazım, ama iyi bir mühendis olmak için çoğu zaman 5 sene okumak yeterlidir(Hadi yüksek yapsın max 7 sene).

İki sorun sadece tıp eğitiminin uzun olması değil tıp fakültesinin ameleliği. O tutulan nöbetler, her sınav çalışmak zorunda olduğun binlerce sayfa ezber bilgi herkesin kaldırabileceği bir yük değil. Ama mühendisliğe baktığın zaman nöbet derdi falan yok, bilgilerin çoğu ezber değil ve kemik veya damar ezberlemekten kat kat daha zevkli dersler var. Eğer bir insanın tıpa gerçekten ilgisi yoksa, biyolojiyi, kimyayı falan gerçekten sevmiyorsa asıl bu durumda tıp seçmek çok saçma.

• quote:

11'e geçtim. yaz tatilinde kasmadan güvenderin 100% mat. kitabını bitirdim, türkçe içinse 2 kitap okudum. farkettim ki türkçe 30'dan 36'ye, mat ise 20den 27 nete çıkarabildim. 10. sınıfta sene içinde her ders için olmasa da test çözdüm. şimdi ise ygs sosyal ve fen bölümlerine asılmam gerekiyor. feni 1 ay gibi bir sürede bitirebilirim, fakat sosyalden o kadar emin değilim (malum felsefe bilgim yok, tarih ise ayrı bişey, coğrafya halledilebilir.) hepsi bittikten sonra ise ygs denemeleri çözeceğim. bu arada dershaneyle birlikte 11. sınıfın konuları da var tabi... 11. sınıfın bitimi (yaz tatilinde) 10'u halledip lys denemelerine başlayacağım. (12'de pek birşey işlenilmiyor diyorlar) . Umarım hedefime ulaşabilirim. Eksik düşündüğüm şeyler için, geri besleme yapabilirseniz sevinirim. (bu arada "ilk 100ü hedefliyorsan interneti çoktan bırakman gerekir" gibisinden yorum yazanlara: ) bu, şimdilik forumda açtığım son konuydu. interneti de bırakıyorum, malesef...

İlk 100 demişsin böyle kendini şartlarsan inan bana giremezsin ilk yüze.Her zaman alternatiflerin olsun, ilk yüze gireyim burs alayım bilmem ne yapayım bunları geçmen lazım bence.

Hayatta her zaman her şeye hazırlıklı olman lazım,ilk 100 e giremezsin demiyorum,abartma diyorum.Çalışmana devam et sadece.

• Şimdi okul puanın 74 diyelim.Diyelim mf4 te ilk 100 istiyosun.İlk 100 563 puan.Yani 489 puan yapman lazım ham puan olarak.Onun için ygs de min 155 net.Lys de mat geo toplam 1y fiz kim bio toplam 2 y fln olmalı.Aldın mı boyunun ölçüsünü
  • Mf 4'ten girmesine gerek yok ki YGS'de girse yeterAma şu da var ilk binden sonrası kader işi birazcık sınavda 1 harfi yanlış görmek bile ilk 100'den atabilir adamı.
  • ilk 100e girmen sayısalda zor.ama sözel ve eşit ağırlıkta(özellikle eşit ağırlık) iyi bir ygs derecesiyle daha kolay.ygs de ilk bine girebilirsen sözel ve eşit ağırlık çalışmayı dene.

arkadaşlara birşey sormak istiyorum:

ygs de ilk 100 e girip lys de ilk 100 e giremeyen bir kişi bu bursdan yararlanabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maftas

Şimdi okul puanın 74 diyelim.Diyelim mf4 te ilk 100 istiyosun.İlk 100 563 puan.Yani 489 puan yapman lazım ham puan olarak.Onun için ygs de min 155 net.Lys de mat geo toplam 1y fiz kim bio toplam 2 y fln olmalı.Aldın mı boyunun ölçüsünü

yapan yapıyor kardeşm: türkçenin çoğu yorum, ondan türkçe ful yapılabilir. sosyalden bilgi eksikliği olsa 2 yanlışım gitsin, mat ve fenden de 1er tane gitsin.

fenle mat.ı ful yapan insanlar var, merak etme 1er yanlıştan zarar gelmez.

toplam 4 yanlış, oldu mu sana 155 net?

yapamayacağımı düşünsen de umurumda değil, yine de görüşün için teşekkür ederim, iyi akşamlar...

• quote:

quote:

quote:

Tıbbı düşünmemen süper bir karar olmuş ama tercih yaparken geri adım atma sakın. Genelde hazırlanırken tıp okumam diyen adamlar gidiyor tıp yazıyor.

Puanı devlet üniversitesinde heba etmek olmaz da vakıfa gitsen hem burs hem de eğitim açısından daha rahat edersin muhakkak.

Hadi sana kolay gelsin birader.

k.b. "heba" yanlış bi ifade olmuş orda.

• quote:

Orijinalden alıntı: kbly*

benim demek istedigim tek sey zeki degilsen gunde 10saat 9. sınıftan beri çalış yine derece yapamayacagın . derece yapan tanıdıklarım var rahat adamlar. gunde 3 4 saat anca calısmıslardır . sadece calısmakla olmaz demek istedim neyse sen bilirsin.

aslında evet, adamların beyni daha farklı çalışıyor. bu "100" olayı da tamamen "elimden gelenin en iyisi" gibisinden bir şey zaten.

şu noktayı da atlamamak lazım; hayat sınav değil, bugün başarısız olsak da ileri de hayal edemediğimiz noktalara da gelebiliriz, fakat yine de insan sorumluluklarının bilincinde olmalı ve buna göre yaşamalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batiatus

ilk 100e girmen sayısalda zor.ama sözel ve eşit ağırlıkta(özellikle eşit ağırlık) iyi bir ygs derecesiyle daha kolay.ygs de ilk bine girebilirsen sözel ve eşit ağırlık çalışmayı dene.

arkadaşlara birşey sormak istiyorum:

ygs de ilk 100 e girip lys de ilk 100 e giremeyen bir kişi bu bursdan yararlanabiliyor mu?

http://forum.donanimhaber.com/m_44258869/mpage_1//tm.htm#52556112 'ye bakabilirsin soruya cevap olaraktan. EA'dan mühendislik kazanılabilir mi dersin? mesela EA'da 100. , MF'de kaçıncı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostbusters123 -- 10 Eylül 2011; 22:28:01 >

• Tamam anladık,şimdiden hazırlanmayı düşünen çalışkan bir arkadaşımızsın.
    Ama daha 11.sınıfa başlamamışken hedefim ilk 100 diyip,
    Şuan bu bölümdeki kişilerin %95inden fazlası YANİ seneye ygs-lys ye girecek kişiler için bu konu biraz tuhaf kaçabilir.
    Çünkü hedefi ilk 100 olan kişi sınavı bilir tartar 11.sınıf çöp derslerden oluşur en ağırı 12.sınıftadır.
    Yapamazsın demiyorum herkes sınavı full yapmak için uğraşır zaten ama şuanlık senin için çok çok erken ve uygun değil.
    Senin şuan ygs bilgin olabilir ama lys bilgin %15-20 lerdedir.(11-12sınıf bilmiyorsan)
    Fazla güncelleme yapmadan ara ara devam et ama suyunu çıkarma.Derslerine çalış 9-10 tekrarı yap sene içinde.
    Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banyodayim -- 10 Eylül 2011; 22:28:16 >
  • 12.Sınıfta birşey işlenmiyor demişsin.Lisenin lise olduğu 12.sınıfta belli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dv6000

Tamam anladık,şimdiden hazırlanmayı düşünen çalışkan bir arkadaşımızsın.
    Ama daha 11.sınıfa başlamamışken hedefim ilk 100 diyip,
    Şuan bu bölümdeki kişilerin %95inden fazlası YANİ seneye ygs-lys ye girecek kişiler için bu konu biraz tuhaf kaçabilir.
    Çünkü hedefi ilk 100 olan kişi sınavı bilir tartar 11.sınıf çöp derslerden oluşur en ağırı 12.sınıftadır.
    Yapamazsın demiyorum herkes sınavı full yapmak için uğraşır zaten ama şuanlık senin için çok çok erken ve uygun değil.
    Senin şuan ygs bilgin olabilir ama lys bilgin %15-20 lerdedir.(11-12sınıf bilmiyorsan)
    Fazla güncelleme yapmadan ara ara devam et ama suyunu çıkarma.Derslerine çalış 9-10 tekrarı yap sene içinde.
    Başarılar.

güncellemeden kastın bu konuysa evet farkındayım suyu çıktı "biraz"

bu arada etrafta kitap bitiren arkadaşları duyunca böyle bi.. nasıl diyeyim.. endişe.. gelecek kaygısı* doğdu içime. konu olsun diye açmadım bunu yoksa.

• quote:

quote:

Şimdi okul puanın 74 diyelim.Diyelim mf4 te ilk 100 istiyosun.İlk 100 563 puan.Yani 489 puan yapman lazım ham puan olarak.Onun için ygs de min 155 net.Lys de mat geo toplam 1y fiz kim bio toplam 2 y fln olmalı.Aldın mı boyunun ölçüsünü

yapan yapıyor kardeşm: türkçenin çoğu yorum, ondan türkçe ful yapılabilir. sosyalden bilgi eksikliği olsa 2 yanlışım gitsin, mat ve fenden de 1er tane gitsin.

yapamayacağımı düşünsen de umurumda değil, yine de görüşün için teşekkür ederim, iyi akşamlar...

Dostum yanlis anlama belki 1.bile.olursun ama olay dedigin gibi fenden 1y yapsam sosyalden 2y seklinde olmuyo,yani insana kolay gibi geliyo dusununce.ama cidden ygs de ole.155 filan yapmak baya zor is ama onunde 2 yil var daha basarirsin ins.:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alkan529

quote:

quote:

Dostum yanlis anlama belki 1.bile.olursun ama olay dedigin gibi fenden 1y yapsam sosyalden 2y seklinde olmuyo,yani insana kolay gibi geliyo dusununce.ama cidden ygs de ole.155 filan yapmak baya zor is ama onunde 2 yil var daha basarirsin ins.:)

ben şahsen şansında etkili olduğunu düşünüyorum. yani gününde olmayabiliyorsun. bildiğin şeyi yapamayabilirsin. ezberinde olan bir bilgi aklına gelmeyebilir hepsi olası şeyler. bu seneki ygs dede yaşadığım şeyler. beklediğimden çok düşük aldım. çok kötü geçti sınavım. bildiğim halde yapamadığım soruları sınavdan çıkınca metroda iken kafamdan yaptım. ağlıcaktım sinirden. yani sundan 1 sundan 2 sunu fullesem demekle olmuyor. kimine basit gelen şey size zor gelip zamanınızı eritebiliyor sınavda yada başka etkenler olabiliyor.

sadece çalışın, gerisi zaten kısmetiniz. öğrencinin elinden gelen tek şey çalışmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 11 Eylül 2011; 1:53:37 >

• Okul derecen yoksa unut okul 1.si falan değilsen.
  • giremeyeceksin kesin 2 sene sonra bul beni girersen
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.