Şimdi Ara

Hedef: İlk 100 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
7
Favori
10.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Çağrı

Öncelikle belirtmem lazım ki, konudaki ilk mesajdan sonra hiç bir mesajı okumadım. Sonra da söylemek istiyorum ki, normalde kendini büyük göstermeye çalışan bu tarz mesajlar asla yazmam, insanların yanlış çalışıyor olması ve bu şekilde hedeflerine ulaşamayacak olmaları umrumda bile olmaz. Ancak konu sahibi arkadaşın çekeceği çileyi düşündüğümde bir seferlik de olsa tabuları yıkabilirim diye düşündüm.

2011 LYS de çeşitli dallarda Türkiye 1. si olan insanların 3 ünü yakından tanırım. Kendim 6000 küsürlü bir sıralama yapmış olsam da, sayısalda ilk 1000 içerisinde en az 30-35 tanıdığım mevcut. Bunların tamamına yakını da dilde ilk 100 deler, ben dilde 250. yim. Bunları söylüyorum çünkü boş konuşuyor denmesini istemem. Açıkcası ben İTÜ Makina hedefliyordum, ve bunun için çalıştım. Belki hacettepe ingilizce tıp isteseydim ilk 500 e giremesem de 1500 de olurdum. Yani tam kapasite çalıştığımı söyleyemem, gerek de yoktu.

Konuyu açan arkadaşın yaptığı ilk yanlış, ölümüne kasmak. Kardeşim ilk 100 e girince ne olacak ki? Zaten ilk 1000-1500 içerisindeysen ülkenin en kaliteli üniversitelerinde okuyabiliyorsun. İlla ilk 100 bursu istiyorsan ygs ni iyi tut, dilden sınava gir. Derece kasılmaz, okul kasılır.

Gelelim ikinci ve en önemli yanlışa. Yukarıda bahsettim, ilk 1000 de 30-35 kişi tanıyorum diye. Okuduğum okulda 167 kişiydik dönemcek, bunların 140-150 tanesi de ilk 1000 olmasa da çoğu insanın hayallerindeki başarılara sahip oldular. Düşün ki 6000 küsürüncü olarak ben dönemde son 20-30 kişi arasındayım. Tüm bu insanların da nasıl çalıştıklarını ben biliyorum, gördüm. Hemen hemen hepimiz sadece son sene abandık, büyük başarı sahibi olanlar da 2 sene emek verdiler. İnan bana hiç birimiz öyle ygs feni 1 ayda bitireyim havalarında değildik, zaten öyle birşey olamaz da. Sanıyor musun ki 11 de ygs yi sizin tabirinizle "bitiren" insanlar sınavda fulleyecek? Hiç de öyle olmuyor. Gene o gazla 12 de de sırf lys abanırım diyorlar YGS boşta kalıyor, bak kötü oldu diyorlar bu sefer de lys kalıyor. Yapacağın tek şey, seninle adam gibi ilgilenecek bir dersaneye gitmen ve orada verilen tüm kaynakları (ekstra kitap almak kesinlikle gereksiz) bitirmek olacaktır. Bu kaynak tüketme işini günü gününe ve dikkatli yaparsan zaten hedefine ulaşmaman olası değil.

Şu fikrimi doğru bulursun yada bulmazsın, ancak tekrar söylüyorum bana göre yaptığın amelelikten başka birşey değil. Daha çok soru çözen daha iyi olmuyor bu süreçte, atladığın nokta o sanırım.

senin dediklerinin bazılarına katılıyor bazılarına katılmıyorum. Bir kere dediklerine göre iyi bir okuldasın. Ve buda senin bazı temellerinin iyi olduğunu gösterir. Ama malesef herkes senin gibi olmayabilir. Temeli senin kadar sağlam olmayan yada iyi bir okulda okuyacak şansı olmayan bir sürü insan var burda. Sadece son sene adamakıllı çalıştım çok kasmadım falan filan böyle yazarak evet etkileyici olursun ama malesef inandırıcı olmazsın. Öncelikle konuların mantığını anlamak en önemlisi. oturup konuya tam olarak hakim olmadan soru çözmek tabikide yanlış . Ama ygs ve lys gibi bir sınavda okadar konu ve okadar soru tipi varken sadece tek b,r kaynak la bu işi götürmek yanlış.Hedefi büyük olan birisi ne kadar çok kaynak var sa ve nekadar çok soru tipi görürse iyidir. ( tabi senin gibi zekileri hariç tutuyorum). İyi bir yeri kazanmak isiyorsan ÇALIŞCAKSIN . BOL SORU ÇÖZCEKSİN AMA ÖNCE MANTIĞINI BİLCEKSİN. Ben bu sene mezun kaldım. Nedeni ise çok soru çözmemem. Mantığını anlamk la yetindim. Soru çok çözmedim. günde max 100 soru çözerdim. Bu yüzden pratik olmuyor işte. Bu sene ise konu eksiğim yok sadace soru çözüyorum ve ilk denemelerımde 150 net yapıyorm. Amacım hava atmak değil. Sadece anadoluda normal bir anadolu lisesinde okuyan bir öğrenci olarak söylüyorum. Bişiy ispat etmek gibi bir amacım yok.Yanlış anlaşılmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: amorphis__666

quote:

Öncelikle belirtmem lazım ki, konudaki ilk mesajdan sonra hiç bir mesajı okumadım. Sonra da söylemek istiyorum ki, normalde kendini büyük göstermeye çalışan bu tarz mesajlar asla yazmam, insanların yanlış çalışıyor olması ve bu şekilde hedeflerine ulaşamayacak olmaları umrumda bile olmaz. Ancak konu sahibi arkadaşın çekeceği çileyi düşündüğümde bir seferlik de olsa tabuları yıkabilirim diye düşündüm.

2011 LYS de çeşitli dallarda Türkiye 1. si olan insanların 3 ünü yakından tanırım. Kendim 6000 küsürlü bir sıralama yapmış olsam da, sayısalda ilk 1000 içerisinde en az 30-35 tanıdığım mevcut. Bunların tamamına yakını da dilde ilk 100 deler, ben dilde 250. yim. Bunları söylüyorum çünkü boş konuşuyor denmesini istemem. Açıkcası ben İTÜ Makina hedefliyordum, ve bunun için çalıştım. Belki hacettepe ingilizce tıp isteseydim ilk 500 e giremesem de 1500 de olurdum. Yani tam kapasite çalıştığımı söyleyemem, gerek de yoktu.

Konuyu açan arkadaşın yaptığı ilk yanlış, ölümüne kasmak. Kardeşim ilk 100 e girince ne olacak ki? Zaten ilk 1000-1500 içerisindeysen ülkenin en kaliteli üniversitelerinde okuyabiliyorsun. İlla ilk 100 bursu istiyorsan ygs ni iyi tut, dilden sınava gir. Derece kasılmaz, okul kasılır.

Gelelim ikinci ve en önemli yanlışa. Yukarıda bahsettim, ilk 1000 de 30-35 kişi tanıyorum diye. Okuduğum okulda 167 kişiydik dönemcek, bunların 140-150 tanesi de ilk 1000 olmasa da çoğu insanın hayallerindeki başarılara sahip oldular. Düşün ki 6000 küsürüncü olarak ben dönemde son 20-30 kişi arasındayım. Tüm bu insanların da nasıl çalıştıklarını ben biliyorum, gördüm. Hemen hemen hepimiz sadece son sene abandık, büyük başarı sahibi olanlar da 2 sene emek verdiler. İnan bana hiç birimiz öyle ygs feni 1 ayda bitireyim havalarında değildik, zaten öyle birşey olamaz da. Sanıyor musun ki 11 de ygs yi sizin tabirinizle "bitiren" insanlar sınavda fulleyecek? Hiç de öyle olmuyor. Gene o gazla 12 de de sırf lys abanırım diyorlar YGS boşta kalıyor, bak kötü oldu diyorlar bu sefer de lys kalıyor. Yapacağın tek şey, seninle adam gibi ilgilenecek bir dersaneye gitmen ve orada verilen tüm kaynakları (ekstra kitap almak kesinlikle gereksiz) bitirmek olacaktır. Bu kaynak tüketme işini günü gününe ve dikkatli yaparsan zaten hedefine ulaşmaman olası değil.

Şu fikrimi doğru bulursun yada bulmazsın, ancak tekrar söylüyorum bana göre yaptığın amelelikten başka birşey değil. Daha çok soru çözen daha iyi olmuyor bu süreçte, atladığın nokta o sanırım.

senin dediklerinin bazılarına katılıyor bazılarına katılmıyorum. Bir kere dediklerine göre iyi bir okuldasın. Ve buda senin bazı temellerinin iyi olduğunu gösterir. Ama malesef herkes senin gibi olmayabilir. Temeli senin kadar sağlam olmayan yada iyi bir okulda okuyacak şansı olmayan bir sürü insan var burda. Sadece son sene adamakıllı çalıştım çok kasmadım falan filan böyle yazarak evet etkileyici olursun ama malesef inandırıcı olmazsın. Öncelikle konuların mantığını anlamak en önemlisi. oturup konuya tam olarak hakim olmadan soru çözmek tabikide yanlış . Ama ygs ve lys gibi bir sınavda okadar konu ve okadar soru tipi varken sadece tek b,r kaynak la bu işi götürmek yanlış.Hedefi büyük olan birisi ne kadar çok kaynak var sa ve nekadar çok soru tipi görürse iyidir. ( tabi senin gibi zekileri hariç tutuyorum). İyi bir yeri kazanmak isiyorsan ÇALIŞCAKSIN . BOL SORU ÇÖZCEKSİN AMA ÖNCE MANTIĞINI BİLCEKSİN. Ben bu sene mezun kaldım. Nedeni ise çok soru çözmemem. Mantığını anlamk la yetindim. Soru çok çözmedim. günde max 100 soru çözerdim. Bu yüzden pratik olmuyor işte. Bu sene ise konu eksiğim yok sadace soru çözüyorum ve ilk denemelerımde 150 net yapıyorm. Amacım hava atmak değil. Sadece anadoluda normal bir anadolu lisesinde okuyan bir öğrenci olarak söylüyorum. Bişiy ispat etmek gibi bir amacım yok.Yanlış anlaşılmasın.

Ben de bu arkadaşa katılıyorum. Çağrı faceden baktığım kadarıyla İstanbul Lisesi mezunusun. O liseye gelirken zaten çok sağlam bir temelle dereceye girerek gelmişsin. Sıradan bir liseye giden kişi ile aynı konuya çalışsanız, sen çok daha şey kaparsın. Çünkü anlama kapasiten demekki yüksek. O yüzden 6000 civarı sıralama alman çok çok normal. Hatta eminim zorlasan ilk 1000'e girebilirdin. Fakat, başkaları için bu durum böyle değil. Senin bu sınava hazırlıkta gösterdiğin çabanın daha fazlasını göstermek zorunda. Hatta temel yoksa işi çok çok zor. Ben de bu sene mezuna kaldım. Mezuna kalma sebebim aslında yetersiz olmamdan çok kendimi sanırsam bu işe tam adayamadım. Sınavlarda dersanede gösterdiğim performansın çok çok altında kaldım. Bu sene sayısalda 41k geldi. Seneye ilk 10k için çaba göstereceğim. Yazın pek çalışma yapmadım. Şu an dersanedeki mezun sınavına çalışıyorum. Henüz deneme çözecek kıvamda değilim. Geçen sene YGS'ye yaklaşırken 135-140 civarı net çıkarıyordum. Şimdi, tabiki bu kadar alamam. Sonuçta insan hamlıyor, konuları unutuyor. Fakat, hiç o konuyu bilmiyor gibi de olmam. Hatta şimdi yeniden çalıştığım zaman temel olduğu için mantığı daha rahat oturur. Ders çalışmaya da yeni yeni adapte olmaya başladım. İnşallah, bu sene bunun üstüne daha çok koyabilirim.

• quote:

-doğru, kendimi bunun için gaza getirmem hataymış. ayrıca, kendimi büyük göstermeye çalışmıyorum, sadece tavsiye alabilmek için yazdım, yanlış anlaşılmış.
    -boş konuştuğunu düşünmüyorum.
    -dershane'ye sorduğumda "eksik olduğun konuları hafta içi gel hocaların anlatır" gibisinden bir cevap vermişlerdi.
    -açıkçası tıp istiyorum, belirli bi çalışma düzenini kafama oturtmuştum, fakat bu mesajdan sonra nasıl çalışırım sorusuna net cevap veremiyorum.
    -bu yüzden msn'ini özelden atabilirsen merak ettiklerimi sana daha kolay sorabilirim. (istersen tabii ki)
    -son olarak da: temelimin olup olmamasından emin değilim, o yüzden dediğin gibi sadece son sene ile halledebilir miyim bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostbusters123 -- 13 Eylül 2011; 15:16:22 >

• @armorphis ve barman

ikinize de başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostbusters123

@armorphis ve barman

ikinize de başarılar.

Sen hala burdamısın ? Suyunu çıkarma dedik !
  • quote:

quote:

-doğru, kendimi bunun için gaza getirmem hataymış. ayrıca, kendimi büyük göstermeye çalışmıyorum, sadece tavsiye alabilmek için yazdım, yanlış anlaşılmış.
    -boş konuştuğunu düşünmüyorum.
    -dershane'ye sorduğumda "eksik olduğun konuları hafta içi gel hocaların anlatır" gibisinden bir cevap vermişlerdi.
    -açıkçası tıp istiyorum, belirli bi çalışma düzenini kafama oturtmuştum, fakat bu mesajdan sonra nasıl çalışırım sorusuna net cevap veremiyorum.
    -bu yüzden msn'ini özelden atabilirsen merak ettiklerimi sana daha kolay sorabilirim. (istersen tabii ki)
    -son olarak da: temelimin olup olmamasından emin değilim, o yüzden dediğin gibi sadece son sene ile halledebilir miyim bilmiyorum.

Profilimde yeterli bilgi mevcut iletişim konusunda. Ancak gerek var mı bilmiyorum.

Öncelikle düzenli çalışmak tabii ki gerekli, ancak ben öyle yazılı bir düzen üzerine çalıştığımı söyleyemem. Yani rehberlikten program aldım 4 kez farklı zamanlarda, hiç birini uygulayamadım. Deneme oluyordu her hafta, neyde eksiksem ona çalışıyordum. Bunu tavsiye etmem, denemeler sadece seni denemelidir, normal çalışma düzeninin bozulmaması lazım. İyi yapanlar böyle yapıyordu. Yani mümkünse rehberliğin verdiği, sabit soru veya test sayılı bir program daha yararlı olacaktır. Bu süreçte yapılacak en büyük hata, burada(Tıkla) da belirttiğim üzere, afedersiniz ama cahilliğin üst sınırlarında gezerek "Bu ay ygs feni bitireyim", "Bu hafta integrali bitirdim", "Sabah otobüsle gelirken LYS Biyolojiyi bitiriverdim" tutumunu takınmaktır. Böyle yapan insanlar kendilerini kandırır, nitekim kandırdılar da. 11. sınıfın başında sözde "bitirdiğin" ygs fen senin için hiç bir şey kazandırmaz. Amelelik yapmış ve köpek gibi çalışmış olursun, bir hiç uğruna. Yada 1 ayda ygs feni "bitirirsin", ancak onun işlevsel bir bitirme olabilmesi için gerçek ygs ye kadar her hafta tekrar etmen, mümkünse deneme çözmen gerekir. Bu tutumu 2 sene boyunca sergilemek bir insan için imkansız olduğundan dolayı, bir oturuşta konu yada ders bitirmek saçmalıktan başka birşey değildir.

Yapacağın şey, yavaş ama sindire sindire konuları ilerletmek olabilir. Mesela 11. sınıfın TAMAMINA (ve kesinlikle yazın değil, yazın yatacaksın, hiç bir şey yapmadan) yayılmış bir ygs çalışması, 12. sınıf başlarında sana çok şey kazandırabilir. Yazın unutturduklarını ufak tekrarlarla hatırladıktan sonra dersane YGS kaynaklarından biraz biraz çözüp yoğun bir deneme çözümü yapmak ve çözülmeyen soruları mutlaka sormak faydalı olur. Tabi bu süreçte eğer okulun Türk müfredatıyla eğitim veriyor ve okulda öğrendiklerin lys de de çıkabiliyorsa okulu da aksatmamak gerekir. Sonra tekrardan dersanede 11. sınıf konularını öğreniyim diye uğraşmazsın.

Tıp son sene halledilecek birşey değil, hatırladığım kadarıyla çevremde tıp kazanan herkes 11. sınıfta da gayet güzel çalışmışlardı. Tabi hedefleri belliydi bunların, atıyorum 9 eylül tıp diyordu ve 9 eylül tıp 3000. yi alıyorsa 3000. olmak istiyorlardı. Bana 9000 yetiyordu mesela, hatta hesaplarıma göre de öyle birşey gelecekti ama düşündüğümden daha yüksek geldi, iyi de oldu. Yani nereyi istiyorsan orası için çalışman gerekiyor.

Böyle konuşuyorum da, hep böyle yapan mı derece yapıyor? Yada ben bu şekilde mi hazırlandım? Hayır tabii ki, sen de bu şekilde hazırlanamayacaksın muhtemelen. Ancak en doğrusu olmasa da öğrenci için en rahatı budur. Stres olmadan kafan rahat atlatırsın süreci.

• tekrardan teşekkürler. "buraya (tıkla)" kısmındaki hataları okurken, özellikle ahmedin mehmedin "sen sosyal bil. öğretmeni olma kötüymüş" gibi yorumlarını eleştirme tarzın hoşuma gitti ve ayrıca oraya yazdığın şeylerin çoğunu haklı buldum. yanlış olduğum bir noktayı belirttin: "yazın ygs fen"i bitireceğim" gibi... haklısın, konuları sene içine yayarak çalışmalıyım tabii ki kendi çalışma yolumla (herkesin kendi çalışma şekli vardır misali) . takıldığım yerleri okul+dershanedeki hocalara sorarak, 12'de ise bol bol deneme çözerek ankara içinde bir devlet tıp fakültesine yerleşebilirim umarım.

not: "stres olmadan rahat atlatırsın süreci" ifadesini temelinin sağlam olmasına dayanarak söylüyorsundur, belki benimki seninki kadar iyi değildir. tek takıldığım nokta buydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostbusters123 -- 13 Eylül 2011; 19:57:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dv6000

quote:

@armorphis ve barman

ikinize de başarılar.

Sen hala burdamısın ? Suyunu çıkarma dedik !

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maftas

Şimdi okul puanın 74 diyelim.Diyelim mf4 te ilk 100 istiyosun.İlk 100 563 puan.Yani 489 puan yapman lazım ham puan olarak.Onun için ygs de min 155 net.Lys de mat geo toplam 1y fiz kim bio toplam 2 y fln olmalı.Aldın mı boyunun ölçüsünü

yapan yapıyor kardeşm: türkçenin çoğu yorum, ondan türkçe ful yapılabilir. sosyalden bilgi eksikliği olsa 2 yanlışım gitsin, mat ve fenden de 1er tane gitsin.

fenle mat.ı ful yapan insanlar var, merak etme 1er yanlıştan zarar gelmez.

toplam 4 yanlış, oldu mu sana 155 net?

yapamayacağımı düşünsen de umurumda değil, yine de görüşün için teşekkür ederim, iyi akşamlar...

olması gerekenler den de bırı bu ÖZGÜVEN
    bilmiyorum kazandı mı

• -_-orion-__- - kullanıcısına yanıt
    Ben ciddi ciddi merak ettim şimdi. Ne yapmış acaba konu sahibi arkadaş.

Uzun süredir girmiyor ve en son mesajı 2 yıl önce. En son mesajında bir arkadaşa ne yaptığını PM atmış.
  • Konu sahibi bey naptınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metunbak

Konu sahibi bey naptınız ?

Eski hesaba erişemiyorum. O yüzden farklı bir nickten yazıyorum.
    8000 küsür sıralama yapıp tıbba yerleştim 3 sene önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gL

quote:

Trollemiyorsun dimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtayd

quote:

quote:

Trollemiyorsun dimi

Hayır.
  • quote:

quote:

quote:

Trollemiyorsun dimi

Nerde hata yaptın hocam 100 bekler o şekilde çalışırken neden daha düşük oldu bize tavsiyelerin nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Trollemiyorsun dimi

Nerde hata yaptın hocam 100 bekler o şekilde çalışırken neden daha düşük oldu bize tavsiyelerin nedir

1 aylığına buna heves ettim gibi oldu aslında. :)
    Yukarılarda da yazılmış zaten, asıl hedef bölüm, meslek olarak ne yapmak istediğin olmalı. Sonra üniversitesine göre ulaşman gereken sıralamayı bulursun nasılsa.
    Uçuk hedeflerden ziyade; ilerde seni mutlu edecek bölüm ve en az 4 seneni geçireceğin yer önemli bence.
    Kaynaklara gelince, forumdaki başlıklarda yeterince bilgi vardır diye düşünüyorum. Özetle böyle.
    Başka sorun olursa özelden yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ps_mst@hotmail.com

@ghostbusters123:Ben de LYS'de 130.oldum .KYK'nın ilk 100 bursu için hamda girmen yeterli ve okul puanıyla alakası yok.(ygs de olur).özel ünilerin ilk 100 ilk 1000 bursları felan için yerleştirme puanına bakılır o yüzden okul puanı önemli.

- ilk 100 hedefi koyman güzel ama şans faktörü de çok önemli bunu unutma.Ayrıca ilk 100 yüksek bir derece olduğundan eğer mükemmel netler yapamazsan moralin bozulur.mükemmliyetlik yıpratır adamı.Yerinde olsam bölüm hedefi koyarım mesela boğaziçi x mühendisliği ,bilkent burslu x mühendisliği vs.(müh düşündüğün için müh yazdım).ben de bölüm hedefi koymuştum onun için ilk 2000-3000 e girmem gerekiyordu ve daha rahattım.ayrıca ilk 100 e giremesen bile çok güzel burslar alma şansın var.mesela 1000-5000 bandında olsan bile 1500-2000 burs alma ihtimalin var

son olarak haftada 2-3 saat nete girmenin bir zararı olmaz hatta faydalıdır

Ayrıca planlı çalışmanı takdir ettim,başarılar diliyorum sana.ilk 100e girebilirsin böyle gidersen.(samimi söylüyorum)

beni motive ettiğin için tşkürler. sormamın bana faydası olmaz, yine de meraktan: nasıl çalışıyordun? bu kadar konu nasıl yetişiyordu.

ben tmden giriceğim acaba muhtemelen ilk bine giricem ankara üniversitesi siyasal düşünüyorum ilk bindeki burslar hakkında bilgi verirmisin sana zahmet olmazsa

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.