Şimdi Ara

Hedef: İlk 100 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
7
Favori
10.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum hedefinde tabiki basarilar vazgecme, savasan kaybedebilir ama savasmayan zaten kaybetmistir.

ama sunuda soyleyim, icimden dedim ki: gec bunlari geec sinavda sorular onune gelince ne kadar bilsende panikle sapitiosun, isin zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smhylmz

Dostum hedefinde tabiki basarilar vazgecme, savasan kaybedebilir ama savasmayan zaten kaybetmistir.

ama sunuda soyleyim, icimden dedim ki: gec bunlari geec sinavda sorular onune gelince ne kadar bilsende panikle sapitiosun, isin zor.

kesinlikle katılıyorum, "rahat olan kazanır"

zaten şuan farkettim ki açtığım konu tamamen zaman kaybıymış, bundan sonra sadece oluruna bırakır çalışmama bakarım diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RepReSSive

giremeyeceksin kesin 2 sene sonra bul beni girersen

"beni bul" diyorsan, ben de az da olsa bi ışık görüyorsun demektir. neyse girersem bulurum, giremezsem de sağlık olsun, ne diyeym..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostbusters123

quote:

Orijinalden alıntı: Batiatus

ilk 100e girmen sayısalda zor.ama sözel ve eşit ağırlıkta(özellikle eşit ağırlık) iyi bir ygs derecesiyle daha kolay.ygs de ilk bine girebilirsen sözel ve eşit ağırlık çalışmayı dene.

arkadaşlara birşey sormak istiyorum:

ygs de ilk 100 e girip lys de ilk 100 e giremeyen bir kişi bu bursdan yararlanabiliyor mu?

http://forum.donanimhaber.com/m_44258869/mpage_1//tm.htm#52556112 'ye bakabilirsin soruya cevap olaraktan. EA'dan mühendislik kazanılabilir mi dersin? mesela EA'da 100. , MF'de kaçıncı olur?

ea dan mühendislik kazanılamaz tabii ki.mühendislik için sayısal mf 4 puan türüne bakılır.ama eşit ağırlık veya sözelde ilk 100 e girip mf(sayısal) puan türünde
    ilk 100 e giremeyen bir sayısalcı işk 100 bursu alabilir.

• quote:

quote:

quote:

ilk 100e girmen sayısalda zor.ama sözel ve eşit ağırlıkta(özellikle eşit ağırlık) iyi bir ygs derecesiyle daha kolay.ygs de ilk bine girebilirsen sözel ve eşit ağırlık çalışmayı dene.

ygs de ilk 100 e girip lys de ilk 100 e giremeyen bir kişi bu bursdan yararlanabiliyor mu?

http://forum.donanimhaber.com/m_44258869/mpage_1//tm.htm#52556112 'ye bakabilirsin soruya cevap olaraktan. EA'dan mühendislik kazanılabilir mi dersin? mesela EA'da 100. , MF'de kaçıncı olur?

ea dan mühendislik kazanılamaz tabii ki.mühendislik için sayısal mf 4 puan türüne bakılır.ama eşit ağırlık veya sözelde ilk 100 e girip mf(sayısal) puan türünde

EDIT: teşekkür ederim, ikisini birden nasıl idare ederim bilemiyorum

amaç para değil elbette, gelecekte kendime daha iyi bir hayat sağlayabilmek o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostbusters123 -- 11 Eylül 2011; 20:38:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim, ikisini birden nasıl idare ederim bilemiyorum

sadece bazı vakıf üniversitelerinin ilk 100e girenlere aylık iyi bir para verdiklerini duymuştum (sabancı: 1000tl mesela) amaç para değil elbette, gelecekte kendime daha iyi bir hayat sağlayabilmek o kadar.

Sabancının 1000 tl verdiğini nereden çıkardın yahu yok öyle bir şey burs kapsamında.

• Vallahi ilk 100'e girmek bana göre şans işi. İlk 1000'e giren herkes ilk 100'e girebilir. O yüzden iyi bir yere geleceğin belli ama bu ilk 100'le mi olur bilemeyeceğim.
  • @ghostbusters123:Ben de LYS'de 130.oldum .KYK'nın ilk 100 bursu için hamda girmen yeterli ve okul puanıyla alakası yok.(ygs de olur).özel ünilerin ilk 100 ilk 1000 bursları felan için yerleştirme puanına bakılır o yüzden okul puanı önemli.

- ilk 100 hedefi koyman güzel ama şans faktörü de çok önemli bunu unutma.Ayrıca ilk 100 yüksek bir derece olduğundan eğer mükemmel netler yapamazsan moralin bozulur.mükemmliyetlik yıpratır adamı.Yerinde olsam bölüm hedefi koyarım mesela boğaziçi x mühendisliği ,bilkent burslu x mühendisliği vs.(müh düşündüğün için müh yazdım).ben de bölüm hedefi koymuştum onun için ilk 2000-3000 e girmem gerekiyordu ve daha rahattım.ayrıca ilk 100 e giremesen bile çok güzel burslar alma şansın var.mesela 1000-5000 bandında olsan bile 1500-2000 burs alma ihtimalin var

son olarak haftada 2-3 saat nete girmenin bir zararı olmaz hatta faydalıdır

Ayrıca planlı çalışmanı takdir ettim,başarılar diliyorum sana.ilk 100e girebilirsin böyle gidersen.(samimi söylüyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: ps_mst@hotmail.com

@ghostbusters123:Ben de LYS'de 130.oldum .KYK'nın ilk 100 bursu için hamda girmen yeterli ve okul puanıyla alakası yok.(ygs de olur).özel ünilerin ilk 100 ilk 1000 bursları felan için yerleştirme puanına bakılır o yüzden okul puanı önemli.

- ilk 100 hedefi koyman güzel ama şans faktörü de çok önemli bunu unutma.Ayrıca ilk 100 yüksek bir derece olduğundan eğer mükemmel netler yapamazsan moralin bozulur.mükemmliyetlik yıpratır adamı.Yerinde olsam bölüm hedefi koyarım mesela boğaziçi x mühendisliği ,bilkent burslu x mühendisliği vs.(müh düşündüğün için müh yazdım).ben de bölüm hedefi koymuştum onun için ilk 2000-3000 e girmem gerekiyordu ve daha rahattım.ayrıca ilk 100 e giremesen bile çok güzel burslar alma şansın var.mesela 1000-5000 bandında olsan bile 1500-2000 burs alma ihtimalin var

Ayrıca planlı çalışmanı takdir ettim,başarılar diliyorum sana.ilk 100e girebilirsin böyle gidersen.(samimi söylüyorum)

beni motive ettiğin için tşkürler. sormamın bana faydası olmaz, yine de meraktan: nasıl çalışıyordun? bu kadar konu nasıl yetişiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostbusters123 -- 11 Eylül 2011; 21:19:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kings_eyes

quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim, ikisini birden nasıl idare ederim bilemiyorum

sadece bazı vakıf üniversitelerinin ilk 100e girenlere aylık iyi bir para verdiklerini duymuştum (sabancı: 1000tl mesela) amaç para değil elbette, gelecekte kendime daha iyi bir hayat sağlayabilmek o kadar.

Sabancının 1000 tl verdiğini nereden çıkardın yahu yok öyle bir şey burs kapsamında.

yanlış hatırladığım bi bilgiymiş, düzelttiğin için sağol

• Gençler kendinize meslek seçin öss sıralaması deil.O üniversitelerinin aylık verdiği 500-1000 taş çatlasa 2000 tl için hayatınızın 2 yılını internete bile girmeden geçirmeye değmez.Hiç bir para zaman kadar önemli deil, öss sıralaması zaten hiç önemli deil. o, üniversitenin ilk birkaç ayında biraz saygı görmenizi sağlar geri kalan 50-60 yılı düşünerek yaşayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simyacı3220 -- 11 Eylül 2011; 22:16:22 >
  • quote:

quote:

@ghostbusters123:Ben de LYS'de 130.oldum .KYK'nın ilk 100 bursu için hamda girmen yeterli ve okul puanıyla alakası yok.(ygs de olur).özel ünilerin ilk 100 ilk 1000 bursları felan için yerleştirme puanına bakılır o yüzden okul puanı önemli.

beni motive ettiğin için tşkürler. sormamın bana faydası olmaz, yine de meraktan: nasıl çalışıyordun? bu kadar konu nasıl yetişiyordu.

yetiştirmesi kolay hele ki senin 2 yılın var.
    ben fen lisesinde okudum tabiri caizse ilk 2 yıl yattım teşekkür felan aldım.mat ,geo,fiz,kim hiç alakam yoktu.(tabi bi düzdeki adama göre çok iyi biliyordum ama fen lisesinde son %10 daydım).

lise3 te ve lise3 ü lise4 bağlayan yazda; inanmazsın ama lise1 lise2 lise3 ve lise4 ün %80ini bitirdim yani lise4 başladığım eylül ayında sadece lise4 ün %20si kalmıştı.lise4 te de her dersten 3-5 soru bankası sayısız deneme (100ün üzerinde zaten sırf dersanede ve okulda (özel okuldu) 100 ün üzerinde deneme cözdüm.) hele mart-nisanda günde okulda 3 ygs evde de 1 ygs denemesi cözüyordum.

şimdi diyceksin ki bu adam ne kadar psikopatmıs lan olum diyceksin:D ama inanki işler rayına girince öyle bir güzel oluyor ki günde 200 soru çözünce az çalıştığımı hissediyordum.şimdi hiç sigara içmeyen adam günde 1 paket sigara içemez ama kimisi de var günde 2 paket sigara içmeden duramıyor:D
    ben çalışırken evde olsun okulda olsun dersanede olsun sürekli heavy metal müzik eşliğinde çalışıyordum:D o gazla var ya off off neler yapılmaz be :D o da baya motive ediyordu beni.

tavsiyem yogun duygusal iliskiden,sigaradan,asırı alkolden,düzensiz uykudan,negatif arkadaslardan,kötü aile ilişkilerinden,vakit öldüren boktan öss muhabbetlerinden(abi kazanamazsak ne yapcaz ya:S abi bu sene çok zormuş ya:S ygs kolaymış lys de oturturuyorlarmış ya da tersi )(hepsi şehir efsanesi).

bütün bunları yapınca inek olmuyorsun onu da söyleyeyim.(arkadaşların sana inek misin olum o kadar çalışıyosun derler s.ktir et)abi senin işin bu niye çalışmayasın ki? di mi? eğer inek olsaydım ben olurdum eğer inek olsaydım tenis,okçuluk,yüzme,taekwondo,dalgıçlık sporlarını yapmazdım gitar çalmazdım haftada iki haftada bir konserlere,festivallere,sergilere,gezilere,doğa yürüyüşlerine,içmeye gitmezdim.bu böyle gider dostum.son sözüm ders çalışmak hiç bir şeye engel değil aksine her şeyin kapısını açıyor.
    not:ist da tıp okuyorum.mutluyum hayatımdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_mst@hotmail.com -- 11 Eylül 2011; 23:22:07 >

• quote:

quote:

quote:

yetiştirmesi kolay hele ki senin 2 yılın var.
    ben fen lisesinde okudum tabiri caizse ilk 2 yıl yattım teşekkür felan aldım.mat ,geo,fiz,kim hiç alakam yoktu.(tabi bi düzdeki adama göre çok iyi biliyordum ama fen lisesinde son %10 daydım).

lise3 te ve lise3 ü lise4 bağlayan yazda; inanmazsın ama lise1 lise2 lise3 ve lise4 ün %80ini bitirdim yani lise4 başladığım eylül ayında sadece lise4 ün %20si kalmıştı.lise4 te de her dersten 3-5 soru bankası sayısız deneme (100ün üzerinde zaten sırf dersanede ve okulda (özel okuldu) 100 ün üzerinde deneme cözdüm.) hele mart-nisanda günde okulda 3 ygs evde de 1 ygs denemesi cözüyordum.

şimdi diyceksin ki bu adam ne kadar psikopatmıs lan olum diyceksin:D ama inanki işler rayına girince öyle bir güzel oluyor ki günde 200 soru çözünce az çalıştığımı hissediyordum.şimdi hiç sigara içmeyen adam günde 1 paket sigara içemez ama kimisi de var günde 2 paket sigara içmeden duramıyor:D
    ben çalışırken evde olsun okulda olsun dersanede olsun sürekli heavy metal müzik eşliğinde çalışıyordum:D o gazla var ya off off neler yapılmaz be :D o da baya motive ediyordu beni.

tavsiyem yogun duygusal iliskiden,sigaradan,asırı alkolden,düzensiz uykudan,negatif arkadaslardan,kötü aile ilişkilerinden,vakit öldüren boktan öss muhabbetlerinden(abi kazanamazsak ne yapcaz ya:S abi bu sene çok zormuş ya:S ygs kolaymış lys de oturturuyorlarmış ya da tersi )(hepsi şehir efsanesi).

bütün bunları yapınca inek olmuyorsun onu da söyleyeyim.(arkadaşların sana inek misin olum o kadar çalışıyosun derler s.ktir et)abi senin işin bu niye çalışmayasın ki? di mi? eğer inek olsaydım ben olurdum eğer inek olsaydım tenis,okçuluk,yüzme,taekwondo,dalgıçlık sporlarını yapmazdım gitar çalmazdım haftada iki haftada bir konserlere,festivallere,sergilere,gezilere,doğa yürüyüşlerine,içmeye gitmezdim.bu böyle gider dostum.son sözüm ders çalışmak hiç bir şeye engel değil aksine her şeyin kapısını açıyor.
    not:ist da tıp okuyorum.mutluyum hayatımdan

böyle gidersem okul puanı 74-73 gelir inş. mühendislikten vazgeçtim, kendimi tıpa adamaya karar verdim.

hacettepe tıp da zaten 552 ile kapatıyormuş heralde, 480+ alsam yeter o yüzden. tabi n'olacağı belli olmaz.

amacım sınavı tam yapabilmek, büyük bi ihtimalle olmaz, amaç da zaten en az hata. kazanamazsam da sağlık olsun, ankara'da başka tıp fakülteleri de var.

• Bana hacettepe de tutuyordum gitmedim çapaya gittim.İst her türlü daha iyidir.Hacettepe yazan 3 yakın arkadasımın 2 si keske ist yazsaydık diyor.gerçi senin için çok erken ama bu muhabbetler:D inş önce bi o puanı alırsın.
  • quote:

Bana hacettepe de tutuyordum gitmedim çapaya gittim.İst her türlü daha iyidir.Hacettepe yazan 3 yakın arkadasımın 2 si keske ist yazsaydık diyor.gerçi senin için çok erken ama bu muhabbetler:D inş önce bi o puanı alırsın.

kardşm, ist.'da da bulundum. ankara'da hayat daha kolay onu farkettim. o yüzden hacettepe tıp, olmazsa da ank. ya da gazi.

evet denemelerde kaç çözdüğüm belli değil, dershaneye yeni başlıyorum (2 senem vr)

dershane de büyük ihtimalle bu sene 11'i işler geçen senelere bakmaz bile (olsa olsa 12'de olur o) diye tahmn ediyrm.

okullar açılınca ygs konu anlatım kitaplarını okuyup üstüne alakalı testleri mi çözsem. (12'ye birikir sonra.) yoksa konuları okumak cidden zaman kaybı mıdır?

(yoksa sadece soru çözüp çözemediğimi dershanedeki hocalara sorup, soru türlerinden eksik bırakmam sayısal için belki)

iyi dileklerin için teşekkür eder, sonraki yorumunu beklerim.

• hangi okula gidiyorsun? Ben de bir soru sorayım okulda not ortalaması 85 gelen bir öğrencinin ilk 100e girme şansı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bana hacettepe de tutuyordum gitmedim çapaya gittim.İst her türlü daha iyidir.Hacettepe yazan 3 yakın arkadasımın 2 si keske ist yazsaydık diyor.gerçi senin için çok erken ama bu muhabbetler:D inş önce bi o puanı alırsın.

kardşm, ist.'da da bulundum. ankara'da hayat daha kolay onu farkettim. o yüzden hacettepe tıp, olmazsa da ank. ya da gazi.

evet denemelerde kaç çözdüğüm belli değil, dershaneye yeni başlıyorum (2 senem vr)

dershane de büyük ihtimalle bu sene 11'i işler geçen senelere bakmaz bile (olsa olsa 12'de olur o) diye tahmn ediyrm.

okullar açılınca ygs konu anlatım kitaplarını okuyup üstüne alakalı testleri mi çözsem. (12'ye birikir sonra.) yoksa konuları okumak cidden zaman kaybı mıdır?

(yoksa sadece soru çözüp çözemediğimi dershanedeki hocalara sorup, soru türlerinden eksik bırakmam sayısal için belki)

1-)evet dershanede lise3 konuları işlenir yalnızca.dershanen eğer özel bir sınıf felan oluşturursa sizin için yazın(lise3 ten4e) da baya bi lise4 konusunu(%60-70) anlatırlar.(bize öyle olmuştu)

2-)konu anlatımı okumak haklısın bir çok öğrenciye gereksiz geliyor.eğer günde yarım saat,haftada ise 3-5 saat çalışarak(lise4 ve lise4 teyken) öss ye hazırlanmayı düşünen bir öğrenci olsaydın belki konu okuma yerine soru çözme daha akıllıca olabilirdi ama ilk 100 hedefi koyan bir öğrencinin konu okumayı zaman kaybı olarak görmesi büyük yanlış.

3-)Vakit kaybı niye olsun canım kardesim önünde 2 yıl var ki bu 2 yıl senin gibi bilinçli insana yeter de artar bile.konu anlatımlarına gelirsek kesinlikle okunmalı bence.sen farketmesen bile beyninin bir yerlerine yerleşiyor o öss bilgicikleri ve olacağın milyonlarca(evet abartıyorum) denemede sürekli karşına çıkacak.çünkü sen çok çok fazla deneme soru çözceksin ve eğer bu konu anlatımlarını okursan farkını çok rahat hissedersin.eğer haftada 1 deneme çözerek hazırlanıyor olsaydın hissedemezdin bile.(lys 2-3 ay kalaki tempo için)

bence lise3 te lise1 lise2 yi iyice tekrar et,lise3ü de iyice öğren.temmuz 2012den itibaren de lise4 e başla.yani haziran 2012 ye kadar lise4e başlama.lise1 lise2 lise3 yala yut.zaten bunu yaparsan lise4 başladığında senin altında bmw diğerleri ise bisikletle felan gidiyor olcak.(lise4ün ortalarında olup bir çok lise3 lise2 konusu eksik olan fen lisesi öğrencileri var.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tired Soul

hangi okula gidiyorsun? Ben de bir soru sorayım okulda not ortalaması 85 gelen bir öğrencinin ilk 100e girme şansı var mı?

sınava gireceğin seneki okulun sınav başarısı okul puanında etkili oluyormuş:

örneğin, türkiye'de toplam 1000 okul varsa senin okulun sınav başarısı açısından ilk 500'deyse okul sonuncusu 60, birinci 75 puan alır; son 500'deyse 15-75 aralığında olur.

seninkine gelince, okulunu bilmiyorum, eğer iyi bir okuldaysan iyi bir okul puanı gelebilir. fakat ilk 100 için ygs+lys'den alınan ortalamanın (ham puanın) 490+ civarı olması gerekiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostbusters123 -- 13 Eylül 2011; 19:49:53 >
  • quote:

quote:

quote:

1-)evet dershanede lise3 konuları işlenir yalnızca.dershanen eğer özel bir sınıf felan oluşturursa sizin için yazın(lise3 ten4e) da baya bi lise4 konusunu(%60-70) anlatırlar.(bize öyle olmuştu)

2-)konu anlatımı okumak haklısın bir çok öğrenciye gereksiz geliyor.eğer günde yarım saat,haftada ise 3-5 saat çalışarak(lise4 ve lise4 teyken) öss ye hazırlanmayı düşünen bir öğrenci olsaydın belki konu okuma yerine soru çözme daha akıllıca olabilirdi ama ilk 100 hedefi koyan bir öğrencinin konu okumayı zaman kaybı olarak görmesi büyük yanlış.

3-)Vakit kaybı niye olsun canım kardesim önünde 2 yıl var ki bu 2 yıl senin gibi bilinçli insana yeter de artar bile.konu anlatımlarına gelirsek kesinlikle okunmalı bence.sen farketmesen bile beyninin bir yerlerine yerleşiyor o öss bilgicikleri ve olacağın milyonlarca(evet abartıyorum) denemede sürekli karşına çıkacak.çünkü sen çok çok fazla deneme soru çözceksin ve eğer bu konu anlatımlarını okursan farkını çok rahat hissedersin.eğer haftada 1 deneme çözerek hazırlanıyor olsaydın hissedemezdin bile.(lys 2-3 ay kalaki tempo için)

bence lise3 te lise1 lise2 yi iyice tekrar et,lise3ü de iyice öğren.temmuz 2012den itibaren de lise4 e başla.yani haziran 2012 ye kadar lise4e başlama.lise1 lise2 lise3 yala yut.zaten bunu yaparsan lise4 başladığında senin altında bmw diğerleri ise bisikletle felan gidiyor olcak.(lise4ün ortalarında olup bir çok lise3 lise2 konusu eksik olan fen lisesi öğrencileri var.)

"zaman kaybı?" nı "yeterli zaman olur mu ki?" anlamında sormuştum. bakalım bu sene n'olacak, 2 senedir mat, kimya, fizik, bio hariç pek test çözmüyordm. geo ayrı bir şey zaten 9'la 10'un müfredatı neredeyse hiç uyuşmuyor. tavsiyen içn teşekrlr bu arada

• Öncelikle belirtmem lazım ki, konudaki ilk mesajdan sonra hiç bir mesajı okumadım. Sonra da söylemek istiyorum ki, normalde kendini büyük göstermeye çalışan bu tarz mesajlar asla yazmam, insanların yanlış çalışıyor olması ve bu şekilde hedeflerine ulaşamayacak olmaları umrumda bile olmaz. Ancak konu sahibi arkadaşın çekeceği çileyi düşündüğümde bir seferlik de olsa tabuları yıkabilirim diye düşündüm.

2011 LYS de çeşitli dallarda Türkiye 1. si olan insanların 3 ünü yakından tanırım. Kendim 6000 küsürlü bir sıralama yapmış olsam da, sayısalda ilk 1000 içerisinde en az 30-35 tanıdığım mevcut. Bunların tamamına yakını da dilde ilk 100 deler, ben dilde 250. yim. Bunları söylüyorum çünkü boş konuşuyor denmesini istemem. Açıkcası ben İTÜ Makina hedefliyordum, ve bunun için çalıştım. Belki hacettepe ingilizce tıp isteseydim ilk 500 e giremesem de 1500 de olurdum. Yani tam kapasite çalıştığımı söyleyemem, gerek de yoktu.

Konuyu açan arkadaşın yaptığı ilk yanlış, ölümüne kasmak. Kardeşim ilk 100 e girince ne olacak ki? Zaten ilk 1000-1500 içerisindeysen ülkenin en kaliteli üniversitelerinde okuyabiliyorsun. İlla ilk 100 bursu istiyorsan ygs ni iyi tut, dilden sınava gir. Derece kasılmaz, okul kasılır.

Gelelim ikinci ve en önemli yanlışa. Yukarıda bahsettim, ilk 1000 de 30-35 kişi tanıyorum diye. Okuduğum okulda 167 kişiydik dönemcek, bunların 140-150 tanesi de ilk 1000 olmasa da çoğu insanın hayallerindeki başarılara sahip oldular. Düşün ki 6000 küsürüncü olarak ben dönemde son 20-30 kişi arasındayım. Tüm bu insanların da nasıl çalıştıklarını ben biliyorum, gördüm. Hemen hemen hepimiz sadece son sene abandık, büyük başarı sahibi olanlar da 2 sene emek verdiler. İnan bana hiç birimiz öyle ygs feni 1 ayda bitireyim havalarında değildik, zaten öyle birşey olamaz da. Sanıyor musun ki 11 de ygs yi sizin tabirinizle "bitiren" insanlar sınavda fulleyecek? Hiç de öyle olmuyor. Gene o gazla 12 de de sırf lys abanırım diyorlar YGS boşta kalıyor, bak kötü oldu diyorlar bu sefer de lys kalıyor. Yapacağın tek şey, seninle adam gibi ilgilenecek bir dersaneye gitmen ve orada verilen tüm kaynakları (ekstra kitap almak kesinlikle gereksiz) bitirmek olacaktır. Bu kaynak tüketme işini günü gününe ve dikkatli yaparsan zaten hedefine ulaşmaman olası değil.

Şu fikrimi doğru bulursun yada bulmazsın, ancak tekrar söylüyorum bana göre yaptığın amelelikten başka birşey değil. Daha çok soru çözen daha iyi olmuyor bu süreçte, atladığın nokta o sanırım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.