Şimdi Ara

Hedefi Büyük Olanlara - Mf 446. tavsiyeler - BİLKENT EE!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
227
Favori
47.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam merhabalar güzel başarı yapmısşsınız tebrik ederim ygs 8k Lys 18k yaptım Lys de kötü yapmamın nedeni fiziğe çalışmamam aşırı kötü gelmesi ve dersleri salmam oldu mezuna kaldık ama güzel çalışıyorım sormak istediğim 1-2 soru var ilk sorum elimde Fem in 11 10.sınıf beyaz kitapları vardı onları çözüyorum elimdeki ara sınıf kaynaklarını bitirmeyi düşünüyorum faydası olur mu sizce (Fem aşırı kaliteli ondan dolayı çözüyorum 2.sorum ise şu yaklaşık 30-40 gündür çalışıyorım mat kimya biyo lys de 12sınıf konuları hariç tekrar ettim ve hepsinden 1er soru bankası bitirdim fiziğim kötü olduğundan ön yargımı kırdım ve ona da çalışıyorım geo da eksiklerimi kapıyorum acaba ekim başına kadar 12.sınıf konularını da bitirip Lys deneme çözmeye başlasam mı yoksa erken midir hocam bu arada Ygs yi aksatmıyorum onla da ilgileniyorım tavsiyeleriniz nelerdir düşüncelerinizi merak ediyorım teşekkür ederim :D @hikmet548

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam su programa ne dersiniz ? Eksikleri nelerdir sizce ?

Öncelikli tavsiyem ygs matematik üzerine. Tavsiyem şudur ki bir ygs mat konu anlatımlı kitap almanız ve ondaki çözümlü örnekleri / sorularıyla 1 haftada bitirmeniz. Böylece YGS mat konularına tümüyle hakim olmuş olacaksınız. Konu eksigim var deme luksunuz olmayacak. K.A kitabı bittikten sonra da bir tane ygs mat S.B alacaksınız onu cozeceksiniz. Ygs matı bütünüyle ele almış olacaksınız.

Yukarıda yazdığım matematikte geçerli olur ama FKB derslerinde geçerli olmaz. Fkb derslerine ünite ünite çalışmanız gerekir. Yani k.a kitabından 1 ünite çalışıp paralelinde soru cozmeniz gerekir. Daha sağlam oturur. Yavaş ilerlersiniz ama unutmaniz zor olur. Çünkü çok detaylı derslerdir fen dersleri. Ciddi konu çalışması gerektirir.

Diğer bir tavsiyem biyoloji dersi için. Şöyle ki gün içinde yaptığınız çalışma sonrası yorgun duseceksiniz ve sayılarla ugrasamayacak kıvama geleceksiniz. Bu durumlarda hemen dersi bırakmak yok :). Biyoloji soru bankanizi alıp yatağa uzanıp biyoloji cozeceksiniz. Belki yorgunken başka dersleri cozemezsiniz ama biyoloji cok iyi gider çok faydasını görürsünüz bunun. Ve biyolojiden sağlam bir konu anlatımlı kitabiniz olsun önemli yerlerin altını ustunu cizin. Mümkünse 1 tane konu anlatımlınız olsun.

Diğer tavsiyem de LYS yı KESİNLİKLE ertelememeniz. Kasım-Aralik ayında LYS çalışmaya matematikten ufak ufak başlayın. YGS mattan da soru çözmeyi aksatmayin tabii ki.
    Diğer derslerde zaten (fizik, biyoloji, geo) YGS LYS tümleşik. Onlarda ygs çalışmak lys ye de yatırım olmuş oluyor.

Sömestr tatiline kadar 11. Sınıfa kadarki 11 dahil:) lys mat derslerini bitirin. Sömestr tatilinde ygs denemeleri çözün. Lys matematikten de ince bir kitap alın ve 12. Sınıf kısmı hariç çözün. Zaten büyük olasılıkla 2. Dönem başladığında ygs çok yaklaşmış olacak lys çalışmalarınız aksayacak o yüzden sömestr de cozeceginiz o lys mat kitabı çok önemli. Ben sömestr de bunlara ek olarak ufaktan Lys kimya da başlamıştım. (Hız denge konusuna kadar gelmiştim) Biyolojide sistemler hariç bitmişti zaten.

Sömestr sonrası artık tümüyle ygs ye odaklanabilirsiniz çünkü lysden de epey yol aldınız.

Ygs sonrasından pek bahsetmek istemiyorum tamamen lys olacaksınız o zaman.
    Matematikten sadece 12 kalmış olacak. Hatta yazılılara hazırlanırken de zaten 12 mat çalıştığınız için çok rahat anlayacaksınız 12 matı. Fasikül + SB ile hallolur.
    Fizikten modern fizik kalacak. Bu konu ezbere dayalıdır olabildiğince ileri atın bu konuyu. Elektrik sigaclar vesaire kalacak. Ancak eski bilgileriniz de (kaldırma kuvveti momentum atışlar lambalar vs) paslanmaya baslayacak fizikten çok soru cozmeniz gerekecek.
    Biyolojiden dediğim gibi sadece sistemler kalacak bol bol soru çözmeye bakın eksiklerinizi görün.
    Kimyadan da hız ve sonrası kalacak. En sıkıntılı ders büyük olasılıkla kimya olacak. Organige çabucak ulaşmaya bakın soru işini sonra halledersiniz. Zira zaman kısıtlı ve hiz denge gibi konulardan zor soru pek gelmiyor. Organik için de ayrı bir sb ve ka alın.

• Öncelikle yaşadığım teknik aksaklıktan dolayı konuya bakamadım af buyurun

Bildiğim kadarıyla obp kalkmadı kesin bilgisi olan aydınlatsın @FunSociety

Konuda bunu cevapladım, kaynak tavsiyesi kısmını okuyunuz, genel olarak fem-güvender @Barbossa0007

Fen yavaş yavaş artar hocam dert etmeyin, daralmayında fen kısmı gerçek ygs fen e göre denemelerde daha zor yapıyorlar, ygsnin en kolay kısmı tartışmasız fendir, feni zor yapmıyor herifler çünkü tmcilerde çözsün istiyorlar, LYS fizik-kimya-biyo çalıştıkca ygs fende çalışmış olucaksınız. Deneme atmaya ve sıkıntılı konuları çalışmaya devam edin lys çalışın hocam ygs netleriniz gayet güzel lys yi de sıkı tutun olur bu iş. ygs fen netleri bende hep düşüktü sınava doğru arttılar sınavda da full oldu şükür ama cidden kolay geliyor fen@Metunbak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmet548 -- 1 Eylül 2016; 21:14:23 >

• Pony Hunter kullanıcısına yanıt
    YGS matematik konusunda tek kitap fem konu özetli soru bankasıdır, ben kendim ne yaptıysam onu anlatıyorum. her yiğidin yoğurt yiyişi farklı tabi bişi diyemem.
    Yatakta soru çözme işi yalan, 5 dk sonra ya uyursunuz ya kitabı kenara koyarsınız. Her ders ciddiye alınması gerekir.

Bu tavsiyeyi yazan arkadaş lys de kaç yaptı bilmiyorum ancak ygs sonrasına bu kadar konu bırakırsanız net patlarsınız. Fizik elektrik- modern gibi baba konular birde üstüne eski konular diyorsunuz, üstüne 12. sınıf matı diyorsunuz ki türev 1 ay integral 1 ay sürüyor sadece ki bu süreçte başka bir şeye çalışmak çok zor.
    Ben ygs lys rehberi yazdım ne düşündüğüm belli yani ben çok tavsiye etmiyorum bunu ama herkese saygım var.
    Ne anlatıyorsam deneyimlerime ve başarıma dayanarak anlatıyorum.
  • İkram53 İ kullanıcısına yanıt
    eğer o 10-11 femler eski basımsa gereksiz şeyler çalışmış olursunuz çünkü baya bir fizikte sadeleşmeye gidildi temiz bir simetri lys fizik en iyisidir. Ekim başına kadar 12. sınıf konuları bitmez hocam bir iki ders bitebilir ancak hepsi bitmez. Sağlam gitmek önemli. LYs matematik bitirin önce lys fizik üstünde normalden fazla durun geçen sene ondan sıkıntı olmuşsa bu sene daha çok çalışmak faydalı

Şöyle diyim kısaca ygs konuları tamamsa sürekli deneme gidin, eksik çıktıkca ilgili konudan konu anlatım çalışırsınız, onun dışında lys mat ve lys fizik önem verin. Haftada 4 gün fizik-mat gidiyorsanız, 3 gün biyo- geo gidin. LYS kimya lysler içinde en kolay olanı halledilebiliyor, sadece organik yaklaşık 1 aylık çalışma istiyor onun dışında bir sıkıntı olmuyor.
  • hikmet548 H kullanıcısına yanıt
    Arkadas 4bine girmis hocam netleride vardida bulamam muhtemelen simdi. Atmamin sebebi cok kolay geldi bana program. Ne bileyim sizin programa bakiyorum harbiden kasmak lazim. Bu daha yapilasi geldi üşengeçlikten gozume ama ben yinede dinliyim sizin tavsiyelerinizi :D. Sey sorucam bide Matematik icin en az 2 sb diyolar. Sizde 1 tane cozup direk deneme baslayin diyosunuz. Sizce sb yerine deneme cozmenin artilari neler?

Bide bende fem simetri set var. Kosb bulamadim. Onun yerine karekok alip bitirip denemelere mi baslasam yoksa simetri setini tamemen bitirip direk deneme mi gecsem? Simetri yetersiz kalir diye korkuyorum acikcasi.

• Fen derslerinde fizik kimya biyolojide 4,er ünite bitirdim bugün okulum başladı(Temel lise) o yüzden hergün 1 konu çalışıp onu anlamayı düşünüyorum. matematik için hemen denemelere geçmek adına fen derslerini bekletip okulla ilerletmeyi matematiğe yüklenmeyi düşünüyorum yorum yaparmısınız

• Hocam oncelikle tebrik ederim ve basarilarin devamini dilerim ayrica burda bizleri bilgilendirdigin icin Allah senden razi olsun.Hocam benm sorum su ki ben tm yim 90-100 arasi deneme netlerim var konulara daha hakim degilim tum dersler icin gecerli bu.Sadece ygs ile ilgili sorum mat geo agirlikli gidiyorum su an konular %50 asamasnda her derste bitti gibi konular tamamen bitip seri denemeleru bitirdgmde sizce netlerim hangi araliklarda olur bazilari ilk Metro n neyse son da o olur diyor size danismak istedm iyi aksamlar bekliyorum cevabinizi.

• Hocam Behzat Rasuli videolarını ve KAF serisi kitaplarını almalı mıyım? Yararı olur mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simetri yetersiz kalmaz aksine çok iyi öğretir, ama kitaplar uzun ve daha fazla çalışma ister. KÖSB e göre daha fazla vakit alır ancak temel kötüyse çok fazla örnek soru konu anlatım olduğu için daha iyi bile öğretebilir. Ben hızlı ve iyi olsun diye KÖSB diyorum ancak vakit varsa Simetri sette iyidir, iş görür.

Karekök şöyle neden çözmeyin diyorum şu yüzden , gereksiz zor sorular bakın 40 soru çıkıyorsa 1-2 tane karekök gibi çıkıyor, karekökün her sorusu zor ve bu yüzden çok vakit yiyor. En iyi soru sınavda çıkana benzer sorudur hocam. Sınavda sorulmuyorsa dağları fethetmeninde bir mantığı yok çünkü zaman kısıtlı ve çalışmanız gereken çok şey var. @Pony Hunter

Hocam ygsniz nasıl LYS nasıl, 12 misiniz mezun mu? Neyi ne kadar biliyorsunuz onları bilirsem daha iyi yorum yapabilirim, genel tavsiyem ygs ve lys matematiği bitirip aynı zamanda ygs konularını bitirmek, sonra ygs den sürekli deneme ve LYS fizik, biyoloji en sonda lys kimya şeklinde @Baaaksi

Ya şöyle diyim iyi öğrenmişseniz netleriniz 33-34 seviyesinde olur genelde 30+ oluyor. Deneme attıkça artıyor hocam netler sonra belirli bir düzeyde seyrediyor, sınava bağlı netleriniz çok artadabiliyor basit bir sınavda. Mesela bu sene sınavda hiç fen işaretlemeyen veya 4-5 tane işaretleyen tm ci arkadaşım, YGS fen de 25 net çıkardı çünkü cidden kolaydı. 25 fende 5-6 mat ediyor sizin için cidden fark ettiriyor. İlk deneme neyse o gelir yılan hikayesi o kadar zaman boşa çalışmıyorsunuz sonuçta @jokerzalim

Hayatımda br ve kaf çözmedim çalışmadım o yüzden yorum yapmam yanlış olur, çözen arkadaşlar vardı onlara sormak daha mantıklı @burgamer

Cok vakit yiyo iste hocam simetri. Onun yerine simetrinin cozumlu sorularini cozup direk bi soru bankasi bitirsem daha iyi olmaz mi? Kosb gercekten aradim ama yok vallaha. Geriye de 345 -karekok falan kaliyo mecbur. Haklisinizda zorluk konusunda ama korkuyorum iste icime sinmiyo :D. Iyice daha arastirayim kosbyi. Bulamiycam ama olsun. 345 alirim belki o nasil bakma imkaniniz oldu mu?

Edit:Birey c de olabilir gibi cozumleri de varmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pony Hunter -- 2 Eylül 2016; 11:44:58 >
  • Pony Hunter kullanıcısına yanıt
    Yani olabilir, kosb yeni basım çıktı dedi arkadaşlar alanlar felan olmuş ikinci elde bulursanız alabilrsiniz işr görür
    Peki hocam bakarim birkez daha olmazsa 345 ya da karekok alirim

• Hocam birey yayınları için ne düşünüyorsunuz

• Ben 11. Sinifa geçtim.9-10 da sayisal konulardan temel var.Mf 3 üm ama.biyo düşük fizik iyi.şimdi 11 de ne yapmalıyım ben her sayisal dersten ygs kitabi bitirip turkceden paragraf sorulari cozup yazin da full lys calismayi düşünyorum 12. Sınıfta da koleje geçcem ev-kolej 5 dk bisikletle
    12 de de eksik konularimi tamamlayipa erkenden soru cozmek istiyorum
    Şu an fen lisesindeyim iyi ders anlatan hocalar gitti malum sebepten koleje simdiden mi geçsem daha iyi olur tavsiyelerini b3kliyorum

• Hocam şu 7-9 u cevaplasanız çok makbule geçer. 2 in 1 şeklinde yaparsanız programı çok iyi olur iyi günler...
  • 11. sınıflar için çok soru geliyor konu içerisinde cevapladım, buna da ayrı bir başlık açıp 11 ler ne yapmalı diye cevaplıcam. @Altıüstünick

En kısa sürede rehberleri tamamlıcam, bilgisayar sıkıntısı yaşıyorum. @Karambit

Çözmedim hocam pek bilgim yok @Baaaksi
  • hocam 1i cevaplar mısın ?açık lise okumak sence mantıklı mı? Anadolu öğretmen lisesindeyim hocalar çok da iyi değil ama öğrenciler nispeten iyi motivasyon olarak beni itebilir ne yapmalıyım ?
    11. sınıflar için başlığınızı beklemekteyim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagkan1905

11. sınıflar için başlığınızı beklemekteyim hocam.

+1

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.