Şimdi Ara

Hedefi Büyük Olanlara - Mf 446. tavsiyeler - BİLKENT EE!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
227
Favori
47.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam tm için mat-geo tavsiyesi verecek misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8- Dersaneye gitmeden/ evden nasıl çalışılır ?

Öncelikle öyle iş olmaz, sıkılırsın bırakırsın diye arkadaşlara... Yaptım oldu arkadaşlar, zor mu zor, sıkıcı mı sıkıcı, ama inat edince oluyor ve sonuçta ortada istediğim gibi oldu şükür.

Bunu ciddi ciddi yapmayı düşünen arkadaşlar, Yaklaşık 11 Ay boyunca evde günde 9-11 saat çalışacağınızı, her gün aynı tempoyu izleyeceğinizin bilincinde olun. Bir seneden vazgeçmeye hazır mısınız buna karar verin. Sınava çalışmak dışında 2. bir şey başarmak olmuyor maalesef, bütün sene sınav odaklı gidiyor. Sosyal hayat sekteye uğruyor ve ister istemez kilo alırsınız baştan uyarıyım.

Kimler evde çalışmalı?
    1- Evi okula çok uzak olan insanlar, mesela okula gitmesi 1-1:30 saat alan aynı zamanda bu süreçte yorulan ciddi vakit kaybı yaşayan insanlar
    2- Konuları kendi halledebilen, okuldan çok bişi öğrenmeyen insanlar, lise hayatı boyunca bendeniz bir yılda 50-60 gün devamsızlığım olurdu, çünkü benim için okul gereksiz geliyordu, aynı şeyi evde daha hızlı ve daha iyi öğrenebiliyordum
    3- Sınava 3. sene hazırlananlar, 1 ve 2 de Size anlattıkları şeyleri bu senede anlatıcaklar arkadaşlar size okul değil disiplin ve Sizi kontrol edebilecek bir rehber lazım, aynı zamanda derslerde yardımcı olacak bir hoca
    4- Tek çalışabilenler, Çalışma disiplini olan, Sorumluluk sahibi insanlar,

Kimler Evde ÇALIŞMAMALI
    1- Lise hayatı boş geçmiş 12ler
    2- Çabuk dersten sıkılan, Odaklanma problemi yaşayan insanlar
    3- Evde rahat edemeyen, çalışması için ortamı olmayan, ailesiyle iyi anlaşamayan insanlar
    4- Okulu-evi-çalışma düzenini kurmuş insanlar, hali hazırda her şey hazır ve güzelse bozmayın hiç
    5- Ders kitabı/ konu anlatımı kitabı okuyarak konuyu anlamakta sıkıntı yaşıyorsanız, evde zorluk çekersiniz.

Tamam hocam ben evde çalışıcam kesin napıcam, nasıl oluyor bu olay aydınlatın beni diyorsanız buyrunuz:
    1- Masanız ve sandalyeniz kitaplarınızın olduğu sadece size ait olan ve sessiz bir ortam( Oda da pc/ps3/tv felan sakın bulundurmayın) ( Ben Balkonda çalışıyordum)
    2- Güvendiğiniz ne yaptığının bilincinde daha önceden tecrübesi olan bir YGS/LYS koçu size derste anlatırsa iyi olur.
    3- Kendi planınızı da çizebilirsiniz, ancak birinin size yardımcı olması daha iyidir, daha güvende hissedersiniz. Bu kişi tecrübeli, Zeki biri olması tabiki avantajlıdır, Koç sizi her gün/hafta naptınız takip edicek. Plan çizicek.

Şimdi çalışma sıranızı anlatıyım:
    İlk önce ygs konularını hallediceksiniz, YGS matematik başlanır, YGS türkçe birlikte gider ve bitirilir. Bunlar bittikten sonra YGS fen ve biraz sosyal(mfci olduğunuzu varsayıyorum) çalışılır, Aynı zamanda LYS matematik başlanır. YGS konuları sıkı çalışmayla biter, Seri deneme atmaya başlarsınız(Arkadaşlar yüzlerce deneme attım 0 abartı yapıyorum 160 soruluk 80+ deneme, Ders denemesi 100lerce attım). YGS bu şekilde deneme üzerinden gider, çalışmanızı LYS odaklarsınız. LYS trigo felan biter. LYS fizik başlarsınız. LYS mat ve Fizik devam eder bir yandan LYS biyo çalışırsınız(LYS ve ygs ortak konuları çalışarak gider). LYS matta ÖTF ye kadar kendiniz sıkı bir çalışmayla güzelce öğrenirsiniz ancak devamı için Konuya çok hakim birinin size anlatması lazım. Bu şart burada özel ders almanız veya bir hocanın anlatması gerekiyor. (Ankarada olanlar varsa özel ders anlatıyorum, konuları hocalarınızdan daha iyi biliyorum) YGS sınavından önce İntegral dahil LYS matematik biterse 10 numara olur(ben böyle yaptım, ygs den önce lys mat denemesi atıyordum). YGS ye 1 ay kala LYS çalışmasını bırakıyorsunuz ve full deneme + denemeden çıkan yanlışlara göre ygs konu çalışması gidiyorsunuz. YGS bitiyor 2-3 gün mola ardından tekrar tempo, Hayır arkadaşlar sınav açıklanan kadar yatmıyoruz, sınav pazar olduysa Çarşamba günü full gaz çalışmaya başlıyorsunuz. LYS fizik- kimya-biyo Çok sıkı çalışılıyor ve LYS mat denemesi atıyorsunuz. Konular bittikçe hepsinden denemeye geçiyorsunuz. LYS mat sınavına 2 hafta kalana kadar aynı tempo gidiyor, sonra lys fen azalıyor. 1 Hafta kala sadece mat çalışıyorsunuz, mattan sonra FEn abanıyorsunuz ve sene bitiyor.

Kaba özet olarak seneniz böyle geçiyor, bu sene içerisinde yeter artık bırakıcam, yeter çalıştım gibi yanılgılara düşeceksiniz, sıkılıcaksınız yorucu geçicek. Gelecek günleri düşünün kendinizi motive edin, kendiniz için çalışıyorsunuz aileniz/sevgiliniz/hocanız için değil kendiniz için arkadaşlar bunun bilincinde olun.

Bir günü 2 ye böleceksiniz öğleden önce / Öğleden Sonra, Erken kalkıcaksınız 6-6:30 gibi, 7-7:30 gibi derse başlayacaksınız öğleden önce 4 saat 12 ye kadar çalışıcaksınız 1 saat mola yemek. Öğleden sonra 4 saat daha çalışıcaksınız, vakit ilerledikçe çalışma süreleriniz artıcak. Akşamları kendinize 1-2 saat vakit ayırın, Çıkın dışarı yürüyün, arkadaşlarınızla buluşun, müzik dinleyin ne sizi rahatlatıcak ve stresinizi atmanıza yardım edecekse, Bilgisayar oynamınızı önermiyorum yoruyor ve stres atamıyorsunuz. Haftada 1 gün Büyük bir etkinlik olucak, sinema, arkadaşlarla kafe, Yemek. Mesela cuma 5 gibi biz buluşup yemek yerdik, sohbet ederdik akşama kadar.

Bu yola girerseniz ailenizin size destek olduğuna emin olun, kafanız emin olmadan böyle bir işe kalkışmayın, sene içerisinde keşke dememek önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmet548 -- 27 Ağustos 2016; 22:08:50 >

• Zargosss Z kullanıcısına yanıt
    Konu içerisinde dediğim kitaplardan mat-geo çalışmaya başlayabilirsiniz detaylı rehber yazılacak ama ne zaman bilmiyorum, parça parça yazıyorum tüm rehberleri
  • Mesajım bulunsun

• Teşekkürler ilginiz için yaparsanızda beklemedeyiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hikmet548 H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

Yani hocam demek istediğiniz önce YGS Bitir deneme atarken LYS'ye başla doğru mu anladım ?
  • 80 obp ile 10k mümkün müdür sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda bunun hakkinda konu acmistim. Ama bi daha buraya yaziyim konunun linkini atmak yerine.

Ben şuanda temelim 0 ygs denemelerde falan 30-40 net cok kasarsam anca goruyorum. Ama boyle olmasina ragmen istanbulda bilgisayar muhendisligi okumak istiyorum. Universite ayirmaksizin sadece istanbulda bilgisayar muhendisligi olmasi yeter . Sizce bu çok yuksek bir hedef midir? Yani suanda zar zor 30 netlere cikabiliyorken istanbulda bilgisayar muhendisligi okumak ütopik bir şey midir?

Bide ben bilgisayar basinda sabah oturup aksam kalkan biriydim ama bilgisayari kaldirdim bu sene. Arkadaslari gezmeyide biraktim. Ama halen calisma saatlerine bi raya oturmuş degilim ve yazin calismadigim icinde cok pismanim suanda. Şuanda temel liseye gidiyorum ve hizlandirma kursu adi altinda derslere basladik 3 haftalik bir periyot olucak 1 haftasi tamamlandi bole. karekok 0 mat-fizik-kimya-biyoloji cozmekle basladim calismaya. Okul baslayana kadar yani 19eylule kadar bu kitaplari bitirmeye calicam ne yapip ne edip bunlari bitirmem lazim.

Sizin bana onerileriniz ne olucak? Bide yanlis anlamazsaniz bi sorum olacak diploma notu 95 onu nasil basardiniz koleje ozel okula falan mi gittiniz . Tabi olimpiyatlara falanda katilmissiniz onunda etkisi olmustur

• Hocam herşey harika çok güzelde bu fizik ne olucak ? Bir el at nolur

• Birisi bana lütfen yardım etsin internetten video izleyerek konu çalışıyorum konu anlatımı kitabına bakarak konuyu öğreniyorum ama teste geçince 1 soru bile çözemiyorum lise hayatım çok başarılıydı. Ne yapmam gerekli ?

• FunSociety kullanıcısına yanıt
    Candance kullanıcısına yanıt
    SO Falcon S kullanıcısına yanıt
    Dogrudur hocam @FunSociety

Hocam 90 obpniz olsa =54 puan verir, 80 obpye = 48 puan verir, Aranızda 1 Lys fizik oynar. Gayette mümkündür @SO Falcon

Hocam Özel okuldaydım, devlette olsam obp 86-87 olurdu tahminim, Çalışmaya odaklanmakta sıkıntı çekiyorsanız, kütüphaneye gidin. İnek arkadaşlar edinin, Odaklanabileceğiniz yerlerde çalışın @Candance
  • Yani fizikte tam olarak nasıl takıldığınız hocam, olayı çözemedim @Baaaksi

Bir arkadaşınızla felan çözün hocam, siz çözün o size yardım etsin çözerken böyle yap, böyle çöz şeklinde veya bir hocayla beraber birlikte test çözün @furkan28giresun
    'İnek arkadaşlar edinin' bir porsiyon da kuzu çevirme alabilirsiniz...
    İnek arkadaşlar edinin demek çıkarınız için insanlarla oynayabilirsiniz anlamına mı geliyor hocam? İnek lakabını hiçbir insana uygun göremiyorum ben.Her insan çalışır bir şeyler uğruna bir kesim çok çalıştı diye İnek oluyor ve bilmem kaç sene yan gelip yatanlara onların çıkarları için arkadaş mı oluyor? Varsa öyleleri vay onların haline..

hocam bahsettiğiniz çalışma yaz+okul dönemi mi
    Hocam bir konuda hiç bir zaman eksikler bitmiyor

• BahtsızSüvari kullanıcısına yanıt
    Baaaksi B kullanıcısına yanıt
    Cidden ilginçsiniz, inek arkadaşlar edinin lafının neresini çıkarcı olarak algılıyorsunuz? Kültüre yerleşmiş ifade inek
    Al sana TDK nın "İNEK" için açıklaması
    1. isim Dişi sığır
    2. Çok çalışan öğrenci
    Ben boş gezen boş dolaşan insanları sevmiyorum kolay kolay da arkadaş olamıyorum, etrafımdaki neredeyse herkes sıkı çalışan argo tabirle inek insanlardı kendimde dahil olmak üzere, insanlarla arkadaş olmak ne zamandan beri çıkarcılık oluyor? Hepimiz birbirimizi çalışmaya itiyorduk, abi ben saldım deyince aman yapma diyordu diğerleri, keyfiniz bilir@BahtsızSüvari

Evde çalışıyorsan Yaz + okul dönemi ama bu soru neye istinaden soruldu onu aydınlatırsanız daha iyi cevap verebilirim. @swordfish1627

Hocam tabiki her şeyi bilemezsiniz ancak karamsar olmaya gerek yok, çalışınca size yeterli düzeydi bitiyor @Baaaksi

Hocam OBP geliyor mu hala kalkmadımı ? OBP 74.17 benim.
  • hocam ygs-lys fizik nasıl çalıştınız ? k.a olarak,sb olarak hangi yayınları kullandınız?
  • İyi günler kusura bakmayın yine rahatsız ediyorum, dediklerinizin hepsini en az 3 kere okudum, biraz özel bir tavsiye isteyeceğim. Hatırlıyorsanız 5kdan mezuna kalmıştım başladım çalışmalara. Bir iki deneme attım 145 146 falan ama en kötü dersim sürekli fen geliyor hocam nasıl oluyor anlamıyorum hayatta çalışmadığım sosyal daha iyi geliyor arkadaş ya. Son denemede 8 yalnış yaptım fenden hocam nokta tavsiye istiyorum teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.