Şimdi Ara

Hedefi Büyük Olanlara - Mf 446. tavsiyeler - BİLKENT EE!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
227
Favori
47.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ygs166 Y kullanıcısına yanıt
    Sabancı mühendislik
  • Öncelikle gecikmeler için üzgünüm müsait olamadım arkadaşlar

Hocam 5k dan mezuna kalmak her babayiğidin yapacağı şey değil. Galiba boğaziçi ee veya odtü ee felan istiyorsunuz. Şimdi şöyle diyim, matematik biliyor gibisiniz ama fullemeye oynayın bu sene 50 de 50 yapabilirsiniz iyi çalışmayla. Elinizde varsa Mat Fem denge denemelerden felan bir atın derim. Matematikte eksik kısımları çalışıp hemen bitirin hocam. Fizik/kimya çalışmaya başlayın hocam. Simetri fizik başlayabilirsiniz. YGS denemeleri atın, Mat ve Fen full olması çok etkiliyor ygs de(Beni fen full olması ve matında 39 gelmesi kurtardı ygs de). Fizik ağırlıklı, matematik ygs ve lys için eksik kapatıcı şekilde bir çalışma izleyin hocam. YGS denemeleri atın. Fen kısmına ağırlık verin kısaca İlk 100 için detaylı rehber yazılacak takipte olun @Metunbak

Benim mottom şudur hocam, Herkes her şeyi öğrenebilir. You can learn anything( God bless Khan Academy and Salman Khan). Khan academy i başka bir yazı konusudur(meraklı olanlar google dan araştırsın). Ben bunu yapamam, ben bunu öğrenemem diye bişi yok.Herkes her şeyi öğrenebilir. Kendinize güvenmekle ilgili problemleriniz varsa şunu izlemenizi tavsiye ederim Jack ma-Alibabanın kurucusunun hikayesi @dr.mckay

Biyoloji palme ile öğrenilmez, Simetriden konuyu çalışın Fem LYS biyoloji soru bankasını alın ondan çözün. Palme aşırı gereksiz kaçıyor ve çok uçuk soruları var. Palme den öğrenemezsiniz, palmeden ustalaşırsınız, öğrenme kolay sorularla gerçekleşir @Frexx Ben palme biyolojiye elimi bile sürmedim sınav sürecinde.

LYS mat / ygs mat kasın @etobay28

• Bilkent EE tam burslu kazandım

Hedefi Büyük Olanlara - Mf 446. tavsiyeler - BİLKENT EE!!
  • hikmet548 H kullanıcısına yanıt
    Fen ?
    Sene icinde cok sıkıntı olmaz mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hikmet548 H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim tavsiyeler için hayırlı olsun ben özel üniversite istiyorum hocam daha çok imkanlar falan rahat bir insanım ben. Ygs fiziği mi kastediyorsunuz? ilk 100 için rehbere taglerseniz sevinirim kaçırmayım pls
  • Eylul sonuna kadar sosyal turkce mat ygs agirlikli calisip artik onlardan kapsulle gidip fene daha cok vakit ayirmak istiyorum fenim gercekten cok kotu kasim ayindada turev integrale baslamayi dusunuyorum nasil yaparim iyi mi stratejim?

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonOctovia -- 14 Ağustos 2016; 23:24:45 >
  • etobay28 E kullanıcısına yanıt
    abonozgil kullanıcısına yanıt
    Matematik hallolmuşssa olmuyor. @etobay28 benim için olmadı en azından.

mantıklı sadece ygs fen çalışmayın ygs lys fen birlikte gitsin. Türev integrali okulla beraber takip edin eğer sizze anlatacak biri yoksa @abonozgil
  • 5- Mf de ilk 100 hedefleyenler için çalışma stili yapılması gerekenler

Öncelikle bunu cidden isteyip istemediğinize karar vermelisiniz, çünkü yıl boyunca yıpratıcı ve yoğun bir tempo istiyor. Birde şunu baştan söyliyim ilk 1 k için çalışıyorsunuz, sınavınız iyi geçerse şansınız yaver giderse ilk 100 oluyor. Çünkü 2 soru fazla yanlış yapmanız sizi ilk 100 den 500-600 lere atıyor. Sınava illa ilk 100 diye girerseniz stres olursunuz arkadaşlar, sıkı bir çalışma izleyin ancak kendinizi ilk 100 diye şartlandırmayın baştan söyliyim. İlk 100 ile ilk 1k arasında max 3-4 soru oynar, o yüzden yazıyı ilk 1 k gibi anlatıcam.

Öncelikle ilk 100-1000 e girmeniz için ilk 1000 e giren insanlar kadar çalışmanız lazım, zekanız, yetenekleriniz yeterli değil arkadaşlar. Süper zeka olsanız her soruyu çözecek potansiyeliniz olsa bile süre denilen bir cacık var, amaç belirlenen süre içinde tüm soruları doğru cevaplandırabilmek, bu yüzden çalışmak çok çok önemli. İlk 100 e girmek istiyorsanız ya çalışmaya 11 den itibaren başlamış olmalısınız ya da geriden gelen güzel bir temeliniz olmalı, bunun sebeplerini açıklıyım.

Normal bir 12. sınıfın veya mezunun sınava hazırlanırken örnek verelim hedefi konya-selçuk hukuk fakültesi olsun. Amaç bu fakülteye veya daha iyilerine yetecek bir puanı elde etmektir. Bunun için bir çalışma planı izlenir, bu bölümü kazanmak için matematiği fullemeniz gerekmez 40 mat neti yeterde artar bile, mesela bu yüzden bazı tmciler hiç integral çalışmazlar ki bazı durumlarda bu mantıklı bir davranıştır veya konular yetişmiyordur. Uzay geometrisi çalışmaz, neden geometri çok az etkilemektedir ve uzay geometrisi çok vakit yiyen, çok zorlayabilen bir konudur. Bunun yerine edebiyat çalışması daha mantıklı olabilir. Bu sınava hazırlanan her öğrencinin üç aşağı beş yukarı oyun planlarından biridir.

Gelelim ilk 100 öğrencisine, Şunu bilmiyim diye bir lüks yok arkadaşlar. Uzay geosu biliceksiniz, elektromanyetik dalgaların periyotu biliceksiniz. Radikallerde denge biliceksiniz. Kısaca her konunun her bölümüne hakim olmak gerekiyor bu yüzden her şeyi çok iyi bilmek ve çok iyi çalışmak gerekiyor. Konuları çıkıp, hakkında ders vericek kadar hakim olmalısınız, ya tamam buna çalıştım yeter bu kadar diye bir olay söz konusu değil, çok dandik gelen mesela Fiziğin doğası konusunu bile çok iyi bilmek gerekiyor. Ben bu hataya düştüm ve bu konuya çok çalışmadım adamlar 2 tane birden sordular ve 2 sorumda yanlıştı ilk 100 den etti beni bu olay. Matematiğe çok çok iyi çalıştım, integralde bilmediğim şey yoktu ne varsa öğrendim rieman integrali bile öğrendim, gel gelelim herifler çok basit integraller sordu ve benim bilgimin avantajı olmadı, böyle şeylerde söz konusu olabiliyor.

Şimdi adım adım yapılması gerekenler
    YGS

İlk 1k ya oynayın, ilk 1k da olduğunuz sürece ilk 100 için sıkıntı yok, tabiki 300-400 gibi sıralama size bir avantaj sağlıcak ama bu ciddi bir avantaj değil yarım soru-1 soruluk bir avantaj olucak.İlk 2-3k dan da ilk 100 olabilir ancak sınavın zor olması ve sizinde herkesi sollamanız gerekir işiniz daha zor olur. Mesela ben ygs ye girerken ki hedefim ilk 5k dı. Neden böyle bir hedef koydum amacım odtü ee kazanmaktı olursa da ilk 100 için uğraşıyordum sınava bu psikoloji ile girdiğim için sınav da heyecan yapmadım, deneme çözer gibi çözüp çıktım. Ygs maalesef çalışmaktan ziyade psikolojiye ve zamanı kullanmaya dayalı bir sınav, aynı zamanda toplam puana etkisi az, ygs de kötü yapmanız size çok öyle bir dezavantaj oluşturmaz. Belirleyici olan ve adamla otu ayıran sınav lysdir arkadaşlar. Matematik ve fen kısmını fulllemeye çalışın hatta fulleyin, bu size ciddi bir avantaj sağlıyor. YGS çalışmalarını deneme ağırlıklı götürün ama tüm çalışmanızı ygs ye dönük yapmayın çünkü deli gibi çalışsanız bile karşılığını alamıyorsunuz.

LYS

Matematik için konuları erken bitirmeye çalışın, her konuya hakim olmalısınız, yeni müfredatla beraber matematik yükü ciddi anlamda azaldı fullemeye oynamak gerekiyor. Konulara hakim olun, mf4 te ilk 100 e girmek için matematiği fullemek veya 1y çok önemli.
    Geometri aynı şekilde yeni müfredatla ilgili çok fazla şeyi çıkardılar, böyle olunca sınavlar daha kolay gelicek ve daha fazla insan yüksek netler yapıcak, fullemek yine çok önemli.
    MAt ve geo da sıkı bir çalışma ile fullememek için hiç bir neden yok

Fizik- Matdan sonra en fazla etki eden konu aynı şekilde çok fazla konu çıkardılar ancak yinede en fazla çalışmanız gerekecek yer burası olacak, benim düştüğüm hataya düşmeyin basit görünen/saçma şeylerede çalışın. Soru sormayı seviyorlar basit şeylerden, Fizik yorum ve sözel ağırlıklı geliyor. Modern fiziğe iyi çalışın çok çalışın her geçen yıl daha fazla modern fizik soruluyor. Fizik fullemek yinede zor, çok fantastik sorular sorulabiliyor ancak yüksek bir fizik neti, yüksek bir mat geo ile sizi direkt ilk 100 e taşıyor.

Kimya yüksek oynamaya çalışın, fizik kadar olmasa da önemli, organikten fantastik sorular gelebiliyor.
    Biyoloji En az önemli olan ders ancak yinede çalışılması lazım. 1 fizik= 4 biyoloji ediyor buna göre hesabınızı yapın.

Ek kitaplar hakkında: Ders kitaplarını edinin arkadaşlar ve onları okuyun, ders kitaplarından soru soruyor herifler.
    not: İlk 100 rehberine zaman içinde kitap tavsiyesi/plan gibi eklemeler yapılır. Bunun için öncelikle günlük çalışma planı ve planlama rehberi yazmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmet548 -- 19 Ağustos 2016; 14:47:01 >

• Hocam merhaba ben bu sene 11 e geçtim ilk 1000 e girmek için 11 de mat ve geoya başlamak istiyorum ama fen dersleri konusunda kararsızım sonuçta mat ve geodan kalan zamanımı 11 deki fene harcamayı düşünüyorum sizce fene ne zman başlamalıyım.türev ve integrale 11 in yazı başlamak iyi olur yoksa 11 ün yazı gelmeden mi
    bi de hocam neden odtü ee değilde bilkent ee yi tercih ettiniz böyle bir konu açtığınız için ayrıca teşekkür ederim

• Hocam basarinizdan oturu tebrik ederim :) bi sorum olucakti benim ygs mat temeli iyi ama lys de son iki aya biraktigim icin bosladim ve turev integral trigometri bu konulari gormedigim icin asina degilim bana bu konulari en basindan tum temelimi hallettiricek kitap onerirmisin kartezyen dediler karakok sifir dediler ama kararsizim alirsam orta duzeydir yapamam diye bildigin en iyi kitap hengisiy se soylermisin:)

• Güzel yazılar hocam helal 👍🏿

• Takip. Hocam benimde bir sorum var. Ygs mat bitti. Ama bir türlü şu 32 sorudan çıkan 10-11 tane problemi yapamıyorum. Hepsi boş oluyor neredeyse.Onun dışında diğer sorularda sorunum olmuyor. Bu konuyu nasıl halledeyim?

• Hocam, ben MF-4 adayı olarak sınava gireceğim. Meslek lisesi olduğundan dolayı 11.sınıfta sayısal dersler görmedik. Ben Matematik Temel Kavramlar konusuna bile çalışırken yapamıyorum. Örnek veriyorum a+b=12 ise en büyük doğal sayı kaçtır? Bu soru türünden yapıyorum fakat daha da farklı soru türlerine gelince pert oluyorum anlayacağın. Önerdiğiniz kitaplar bana ne kadar yardımcı olabilir? Konuları anlıyorum ama icraata gelince yapamıyorum. Okyanus Yayıncılık kitapları işe yarar mı sizce bana bu konuda? Kitabı bilmiyorsanız internette Pdf dosyaları var. Teşekkür ederim şimdiden. Daha yazacaktım yazıda çok uzun olacağından dolayı burada bitireyim bence :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygarlar -- 20 Ağustos 2016; 19:41:59 >
  • Öncelikle böyle bir konuyu acarak bizlere yol göstermeniz , yardımcı olmanız ve sorunlarimiza çözüm aramaniz gercekten takdire sayan. Basarınızdan ötürü sizi tebrik eder, öğrenim göreceğiniz okulda başarılar dilerim..

• Gece editleyip cevap yazacağım arkadaşlar bir mani olmazsa

• Ozellikle 8. Soruyu bekliyorum

• Tüh sıralama düşmüş
    Şaka bir yana tebrik ediyorum hocam umarım burada da hedeflerinize ulaşırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isvicresiz bilim adami -- 21 Ağustos 2016; 1:00:05 >
  • Hocam sorduğunuz sorular konu içinde cevaplandı çoğu önce matı halletmekte fayda görüyorum, neden bilkent ee dersen yurt ve harçlık güzel ancak esas beni bilkente çeken ortalama yapmanın daha kolay olması, burssuz insanlarında olması curve aşağı çekiyor ve sizin daha kolay A almanızı sağlıyor aynı zamanda ödev ağırlıklı olması ödevler ile sıkı çalışarak yüksek ortalama yapmak daha kesin. @Uykusuzuykucu

Hocam Fem konu anlatım lys matematik 2, bu soruyu cevapladım detaylı olarak konu içerisinde @uranus_97 Karekök önermiyorum.

Problem rehberi yazarsam taglerim hocam sizide, problem için problemi denkleme dökmeyi başarabilmelisiniz hocam bunu da buradan anlatmak zor açıkcası bol soru çözün veya bu işi bilen birinden özel ders alın ankara içindeyseniz yardımcı olabilirim. Farklı problem tiplerini de bilmek önemli, bol soru mantıklıdır yani @Sneoldi

O zaman her konuyu uzun anlatan bir konu anlatım kitabı lazım size Fem simetri ygs mat serisi öneririm @uygarlar

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.