Şimdi Ara

Hedefi Büyük Olanlara - Mf 446. tavsiyeler - BİLKENT EE!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
227
Favori
47.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ben teknik kısımdan cok isin psikolojik kısmını nasıl atlattığını merak ediyorum gerçi mezun olmadığın icin cok sıkıntı çektiğini düşünmüyorum ama yine de kendini nasıl kamcıladın sene boyunca özellikle lys döneminde?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturup adam akilli calisamiyorum. 25 30 dk sonra sıkılıp kalkıyorum hocam. Sen böyle bi sorun yaşamamışsındır ama ne yapmaliyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etobay28 E kullanıcısına yanıt
    urgot kullanıcısına yanıt
    cagkan1905 C kullanıcısına yanıt
    Bunun için belirli bir süre yok ancak günde 6 saat çalışmaya alışın. Yani yavaş yavaş çalışma temponuzu arttırın, sene boyunca çalışmak tek işiniz olucak. @etobay28

Hocam valla bu konuda ne desem yalan olur, allah yardımcınız olsun. Üni 1 de tekrar girip kazanan arkadaşlar vardı. Onlar sorunuza daha iyi yanıt verir @urgot

YGS mattan başlayabilirsiniz hocam @cagkan1905

Problem Rehberi olayı aklımda ama bir söz veremem uzun bir iş, vakit bulursam yapacağım
  • Sınav bir süre sonra psikolojik bir savaşa dönüşüyor, Yeter artık bitsin, ne zaman biticek, bitsin kurtulayım... Bu cümleleri kendime defalarca dedim. Hani bu konuda 2-3 şey önemli, Bir sağlam bir arkadaş çevresi. Biri ben çalışmayı yavaşlattım deyince diğerleri kızıyordu veya biri deli gibi çalışmış o gün gaza geliyordun. Herkes birbirini itiyordu ve çok yakın 6-7 arkadaşım vardı hepsi çok güzel yerler kazandı 5i İlk 1000 e girdi. Birde kafa dağıtacak bir şey yapmanız lazım. Örneğin bütün gün çalıştınız akşam 10 oldu. Mesela çıkın araba sürün, Arkadaşlarınızla buluşun 1-2 saat. Yani o günün yorgunluğunu atıp yeni güne hazırlanman lazım ve haftada 1 büyük etkinlik lazım. Bu benim için her cuma arkadaşlarla Deneme sınavından sonra 5 gibi akşama kadar yemek yiyip, sohbet etmek oluyordu kafamızı boşaltıyorduk. @Deardearyy Bugün bu soruyu cevaplamaya çalışayım. İlk 10 soruda var diye hatırlıyorum.

Oluyor hocam bu. Süre tutun ya 40 dk lık şeklinde öyle çalışın. Ya kütüphaneye gidin. Günlük plan çizin bugün şunu şunu yapacam. Masaya oturduğunuzda ne yapacağınızı biliyor olun daha düzenli çalışırsınız dikkatiniz daha az dağılır @etobay28

• Whatsapp grupları faydalı oluyor mu sence

• Hocam YGS MAT neredeyse hiç bilgim yok FEM Simetri mi yoksa FEM Konu Özetli Soru Bankası mı tercih edeyim başlamak için?
  • Çözemediğiniz sorunun çözümünü bulmak açısından faydalı ama telefon sürekli elinizde olucaksa, ders çalışmanıza engel olarak negatif etkiler. Mola zamanı kullanılabilir. Gruba girmenin bir negatif etkisi yok sonuç olarak bu sizin nasıl kullandığınıza bağlı. @ctf123

Sadece kendiniz çalışıcaksanız, Simetri derim. Biraz bilgim var soru sorabileceğim anlatacak birileri var diyorsan konu özetli. @cagkan1905
  • 4- Moral /motivasyon / çalışma disiplini

Lise hayatınızı çok parlak ve başarılı geçirmiş olabilirsiniz veya bunun tam tersi çok rezil geçmişte olabilir, ancak son seneki tutumunuz çalışmanız hepsinden çok etkili oluyor. Başından sonuna kadar planlı ve düzenli gitmek bu işte kritik nokta diyebiliriz.

Öncelikle önünüzde 10 aylık uzun ve yorucu bir süreç olduğunun farkında olun, bu zaman içerisinde yorulucaksınız, sinirlendiğiniz, güldüğünüz belki ağladığınız anlar olucak, büyük ihtimal kilo alıcaksınız. Bıktığınız zamanlarda olucak ancak başladığınız işi bitirmek ve pes etmemek gerekiyor. Hem çalışayım hemde çılgınlar gibi eğleneyim diye bir durum maalesef mümkün değil.

Elinizi bir takvim açın, ygs sınavını ve lys sınav günlerini işaretleyin. Önünüzde kaç hafta olduğunu idrak edin, kaç ay, kaç yoğun bir tempo olduğu fark edin ve bunu kabullenin arkadaşlar. Çalışmak kötü bişi değil, ileride yapmak istediğiniz hayal ettiğiniz şey için çalışıyorsunuz. Anneniz, babanız, arkadaşınız veya sevgiliniz için çalışmıyorsunuz burada ne yaparsanız ne çalışırsanız bunun faydasını siz kendiniz görüceksiniz. Annem dedi/ Hocam dedi diye çalışayım yapmayın, bu psikolojide olmayın. Örnek vermek gerekirse. Moleküler-biyoloji okumak istiyorsunuz, bunu aileniz arkadaşlarınız istemeyebilir/saçma bulabilir. Ancak siz bunu istiyorsunuz seviyorsunuz ve siz bu amaç için çaba göstermezseniz kimse göstermeyecek. Doktor olmak istiyorsanız, kimse sizin için çalışıp doktor olmanızı sağlamayacak. Bakın bu kısmı idrak etmek çok önemli insanların çalışmanızı talep etmesinin genel sebebi sizin iyiliğinizi düşünmesi, bunu ifade ediş şekilleri itici olabilir evet ama gerçek bu. Siz emeğinizi ortaya koyduktan var gücünüzle çalıştıktan sonra kimse size kötü bişi demez zaten.

Ailenizle aranız mı kötü? başka şehirde mi okumak istiyorsunuz? Kendi ayaklarınızın üzerinde durmak için çalışın, bağımsız olmak için çalışın. Çok başarılı olup burs alabilirsiniz, ekonomik olarakta bağımsız olup kafanıza göre yaşayabilirsiniz.
    Mühendis mi olamak istiyorsunuz? Yurtdışında okumak/yaşamak mı istiyorsunuz? Şuanda yapabileceğiniz en iyi şey çalışmak. Yurtdışında tanınırlığı olan güzel bir üniversiteye girmek.
    Bu hayaller ve istekler ailenizin veya başkasının yapamayacağı şeyler bunu gerçekleştirebilecek olan kendinizsiniz sizlersiniz.

Çalışırken bir amacınız olduğunu hatırlayın niye çalıştığınızı, istekleriniz hayalleriniz için çalıştığınızın farkında olun amacım bu. Böyle olduğu zaman çalışmak koymaz. Bıktığınız, sıkıldığınız zamanda rahatlamanız devam etmeniz için bir sebep olur.

Haftalık ve günlük plan olarak tavsiyelerime gelirsek, Erken kalkmaya alışın. Erken kalkan yol alır. Sabah 6 da kalkıp kahvaltı duş falan 7:30 da çok rahat derse başlayabilirsiniz öğlen 12 kadar da yaklaşık 4 saat çalışılabiliyor. 1-1:30 gibi başlayıp 4-5 saat tekrar çalışılıyor. Ancak çalışmaya sabah 10 da başlayınca çok aksıyor cidden. Bu yüzden sabahları kısa sürede çok yol kat edebiliyorsunuz. Akşam çalışmayı bıraktığınız zaman kendinize zaman ayırın 1 saat 1:30 saat rahatlayabileceğiniz bişi bulun, ben şahsen kulaklığımı takar yürüyüş yapardım, hobileriyle uğraşan olabilir, dizi izleyen olabilir. Çok pc oynamınızı tavsiye etmem çünkü o da yoracak sizi. Haftada 1 de büyük bir etkinliğiniz olsun. Yani haftanın yorgunluğunu attığınız psikolojik olarak bir sonraki haftaya kendinizi hazırladığınız bir etkinlik örnek vermek gerekirse biz cuma denemeden sonra yemek yerdik 3-4 saat otururduk çay sohbet gır-gır herkes kafasını boşaltırdı. Bu tip etkinliklerle motivasyonunuzu yüksek tutmanız her zaman için önemli.

Birde test / deneme sınavları ile ilgili bir şey söyliyim. Test çözmenin ve deneme sınavlarının amacı size sınava hazırlamak bu konu tartışılmaz zaten. Bu testlerde/denemelerde Yanlışınız çıkmak zorunda. Yanlışınız çıkmazsa nasıl yeni bişi öğreniceksiniz ? Yanlış yapmaktan, hata yapmaktan korkmayın. Yanlış yapmadan bişi öğrenemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmet548 -- 10 Ağustos 2016; 2:49:21 >

• Hocam öncelikle helal olsun büyük başarı. Tavsiyeler için de sağolun 5k yaptım mezuna kalıyorum,  Hedefi Büyük Olanlara - Mf 446. tavsiyeler - BİLKENT EE!! Hedefi Büyük Olanlara - Mf 446. tavsiyeler - BİLKENT EE!!
    az çok mat çalıştım diyebilirim fen çalışamadım ssden de görürsünüz zaten tavsiye alabilir miyim çalışma tarzı olsun denemeler olsun ilk 100 için çalışcam tavsiyeleri detaylı bekliyorum sağolun

• Abi adam çalışmadım diyor aslında öyle ancak şöylw bir şey var adam özel liseye gitmiş orda derece sınıfları olması lazım arkadaşta tahminim olimpiyat sınıfdadır bunlara zaten iyi eğitim veriliyor dersi dinler evde 1-2 saat bile yeter son senede 4-8 arası saat çalışır en fazla ,konuları iyi bildiklerinden dolayı özgüven vardır bu onların işlerini kolaylaştırıyor son sene tekrar gibi geçiyor birde bunların iki özelliği var disiplin çalışma disiplinleri var adamlar hep düzenli çalışmış az ama düzenli ikinciside odaklanma dersi derste öğreniyorlar ya da mesela sen yolda oraya buraya bakarken bunlar öğrendikleri bilgileri gerçek yaşamda bir şeyi yorumlamak için kullanıyor bu kadar ne kadar iyi yapan arkadaşım varsa hepsi böyle ben hep karamsar oldum onlardan daha iyi sorunlara çözüm bulsamda kendimi hep yetersiz hissetim yeterli hissetiğim tek nokta hayal hücüm küçüklükten beri en iyi özelliğim çok fazla hocayı şaşırtmışımdır ego tatmini yapmak istemiyorum ama şunu çok rahat söyleyebirim her insanın bir yeteneği var istinasız bunu bulun ondan güç alıcaksınız bazılarımız şanslı bu özellikler onlarda birden fazla var

Edit:bir de 446 arkadaşa tebrik ederim gerçekten hep olmak istediğim insan modeli düzenli çalışmasını bilen ben bir olamadım üni geçince kendimi bu konuda geliştircem yazılarınızın hepsini okuyorum çok yararlı oldu sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.mckay -- 10 Ağustos 2016; 4:54:33 >

• 1.sorunun cevabini merak ediyorum fen lisesindeyim hayattan bezdim

• Saçmalık

• quote:

Orijinalden alıntı: bekobeko1905

Saçmalık

Sen ne diyon abi, hayırdır?

• O sırayla mezuna kalıyorsun macera arıyorsun saçma daha kötü olursa nolcak

• bekobeko1905 B kullanıcısına yanıt
    O kadar basit mi abi istediğim bölüm gelmedi kaldım her zaman daha kötü yapma riski var

• temel liseye geçmeli miyim yoksa okul+okul kursu olarak mı devam edeyim ? Birde biyolojiye ne kadar çalışırsam çalışayım yapamıyorum. Konu çalıştıktan sonra Palme'yi elime Bi alıyorum bir testte 6-7 yanlış çıkıyor. Ne yapabilirim ?

• çalışmada başarılar hocam. ayrıca ben mf-4 5k hedefliyordum ve diploma notum 90 civarı gelecek diploma notu ne kadar geriye atar görmüş oldum sağolun
  • Hocam mf den giricem sinava. 12. Sinifim
    Okul acilincaya kadar neleri bitirmeliyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Metunbak

Hocam öncelikle helal olsun büyük başarı. Tavsiyeler için de sağolun 5k yaptım mezuna kalıyorum,  Hedefi Büyük Olanlara - Mf 446. tavsiyeler - BİLKENT EE!! Hedefi Büyük Olanlara - Mf 446. tavsiyeler - BİLKENT EE!!
    az çok mat çalıştım diyebilirim fen çalışamadım ssden de görürsünüz zaten tavsiye alabilir miyim çalışma tarzı olsun denemeler olsun ilk 100 için çalışcam tavsiyeleri detaylı bekliyorum sağolun

bir baksanız cidden önem veriyorum görüşünüze

• Nereyi istiyordun?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.