Şimdi Ara

Hedefi Büyük Olanlara - Mf 446. tavsiyeler - BİLKENT EE!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
265
Cevap
227
Favori
47.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam merhabalar ben bu sene 18k yaptim.Tip istedigim icin 2.kez mezuna biraktim.Bu sene tekrar deneyecegim.Hocam ben dershaneleri arastirdim fakat 5-6 dan asagi fiyat ceken yok.Sizce evde calisarak ilk 5 k yapabilir miyim?Bu sene geo dan 6 net yaptim biyolojime cok güvenip geoyu sallamadim hic calismadim ama biyoloji bekledigimin altinda geldi.ama bu sene geo on yargisinida kirdim simetri aldim basladim.Sizce evde calisabilir miyim?Guncel olaylardan geri kalirmiyim?Cozumlu kitaplar alacam ve disardan dershane denemelerine girmeyi dusunuyorum.2yildir aileme yuk oldum bu sene yuk olmadan evde calismak istiyorum.Sizce cok mu zor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jasuar01 J kullanıcısına yanıt
    bir iki soru sormalıyım

Kazanmayı ne kadar istiyorsun?
    Evine yakın kütüphane var mı?
    Soru sorabileceğin takıldığında yardımcı olacak hoca/arkadaş/grup var mı?
    Tek başına çalışabilir misin?
  • Tek basima calisabilirim yaklasik 20 gundur deniyorum.Kazanmayi cok istiyorum 1 yil daha birakamam.25 dk otobusle kutaphane ama kutuphane baya kalabalik yer sikintisi olabilir.Whatsapp soru çözümü grubum varda ne derece yararli olur bilmiyorum.Siz ne düşünüyorsunuz

• YGS-LYS Mat'ı halledebiliyorum ama fende özellikle fizikte sıkıntım var. Bunu Sene içine yayarak çalısmak istiyorum sence mantıklımı? Fizik için tüyoların nelerdir hocam :)
  • jasuar01 J kullanıcısına yanıt
    Hocam 3. sene dersanenin size katacağı bir şey olmaz açık konuşayım, aynı şeyleri bir daha anlatıcaklar, sizin ihtiyacınız olan şey Çalışma disiplini ve sizi sürekli takip edecek yönlendiricek bir rehber. Dersane için siz 1000 öğrenciden biri olucaksınız dersaneler genele oynar bireysel olarak sizinle ilgili olmayacaklar maalesef hele mezunlarla daha az ilgileniyorlar. Benim tavsiyem Sorularınıza yardımcı olabilecek ve sizi takip edecek bir hoca ile anlaşmanız, ankaradaysanız ben yardımcı olabilirim, onun haricinde her gün üşenmeyin kütüphaneye gidin hocam akşama kadar çalışın gelin. Akşamda kafanızı dağıtıcak bir şeyler yapın haftada 1 de böyle çıkın sinemaya gidin, arkadaşlarınızla futbol maçı felan yapın kafa dağıtın. Bu seneyi aklınızdan silin, bu seneyi yaşamamış gibi kabul edin ve ölümüne gelecek 10yıllar için çalışın hocam. @jasuar01

Mantıklıdır, hocam benim en uzun çalışmam fizik sürdü ancak salak konulara dahi çalışın sonra can yakıyorlar maalesef şekil bir A bendenizde olduğu gibi, matematiği yaptıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor @karanebi

• Tebrikler

• hikmet548 H kullanıcısına yanıt
    11.sınıflara özel olarak bir tavsiyen var mı?ankaranın neresindesiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmet548

Hocam 3. sene dersanenin size katacağı bir şey olmaz açık konuşayım, aynı şeyleri bir daha anlatıcaklar, sizin ihtiyacınız olan şey Çalışma disiplini ve sizi sürekli takip edecek yönlendiricek bir rehber. Dersane için siz 1000 öğrenciden biri olucaksınız dersaneler genele oynar bireysel olarak sizinle ilgili olmayacaklar maalesef hele mezunlarla daha az ilgileniyorlar. Benim tavsiyem Sorularınıza yardımcı olabilecek ve sizi takip edecek bir hoca ile anlaşmanız, ankaradaysanız ben yardımcı olabilirim, onun haricinde her gün üşenmeyin kütüphaneye gidin hocam akşama kadar çalışın gelin. Akşamda kafanızı dağıtıcak bir şeyler yapın haftada 1 de böyle çıkın sinemaya gidin, arkadaşlarınızla futbol maçı felan yapın kafa dağıtın. Bu seneyi aklınızdan silin, bu seneyi yaşamamış gibi kabul edin ve ölümüne gelecek 10yıllar için çalışın hocam. @jasuar01

Mantıklıdır, hocam benim en uzun çalışmam fizik sürdü ancak salak konulara dahi çalışın sonra can yakıyorlar maalesef şekil bir A bendenizde olduğu gibi, matematiği yaptıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor @karanebi

Hocam merhabalar ben 3.sene olmama rağmen dersaneye kaydoldum fakat sadece 64 adet sayısal öğrenci var.İsmi de Doğru cevap özel eğitim kursu.Az yukarıda yazdıklarınız doğru fakat rehber öğretmen ve soru sorma olayını kökten çözmek için böyle bir karar aldım.Kaydolurken bile akla karayı seçtim diyebilirim çünkü malum dediğiniz gibi aynı konuları bir daha dinleyeceğim orada ama bir düzenim olacak ya da en kötü tekrar yapmış olacağım.Zaman kaybı olur mu diye dediğim gibi inanılmaz arada kaldım ama sonunda kaydoldum çünkü bir yandan da psikolojikman oradaki sosyal ortam ve rekabet ortamı sayesinde dinç kalırım gibisinden düşündüm.Fakat şöyle ki hala 2 arada bir deredeyim çünkü aynı zamanda internetten severek takip ettiğim bir yer de var akşamları da orası olacak.Ne dersiniz 700 saat ders anlatılacak orada+kütüphanelerinde soru çözümleri bildiğin tmlerle 80 kişilik özel dersane işte,sizce kaydımı aldırıp rehberlik ve soru çözümü için hocalar mı bulmalıyım yoksa şu düşündüklerimin gerçeklik payı sizce de var mıdır?Son olarak çok istediğimi ve hedefimin bahsettiğiniz miktarlarda olduğunu da eklemek istiyorum.

• Hocam özel bir tavsiyem yok ancak konu içerisinde de belirttiğim gibi bu seneki konuları iyi öğrenin ve ygs matematiğin halletmekte fayda var. Etimesgut tarafındayım, ankara'da her yere otobüs var :) okul zamanı bilkentte olucam, orasi oldukça merkezi bir yer here yere gidilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmet548 -- 23 Ağustos 2016; 9:48:49 >
    Ankara da yaşamıyorum ama etimesguttan geçtim.aslında bu yıl okulda anlattılar ygş mat bir de ab cozdurduler temelim fena deil

• artifichoices A kullanıcısına yanıt
    Hocam karar verdiğiniz gibi devam edin derim yolunuzu çizmişsiniz. Kütüphane ortamı olması beraber çalışıcak insan olması her zaman için iyidir

• Hocam tebrik ederim öncelikle.
    Sorum şu olacaktı:
    İleride savunma sanayisinde mühendis olmak için Ankara'da okumak daha avantajlı demiştiniz. Sanırım özellikle Bilkent, Odtü EE mühendisleri daha avantajlı bu konuda. Peki Odtü makina mühendisleri için bu şans nedir? Dediğim gibi ileride Odtü makinanın (Roketsan, Aselsan, TAİ, Havelsan gibi sirketlerde) çalışma şansı nedir birde tanıdığınız savunma sanayinde Odtü makineden mezun çalışan tanıdıklarınız var mı?

• Sondan başlıyım bizzat görüştüğüm bildiğim biri odtü makine mezunu TAI de çalışmakta, olayı ee ye indirgemeyin hocam. ASELSAN, havelsan, savunma sanayi müsteşarlığı... Savunma sanayinde herkese düşün görev ortaya bir ürün çıkıyor bunun hem ee, hem pc, hem makine, gerekirse metalurji, çok farklı koldan mühendis beraber çalışıyor. Odtü bilkent Boğaziçi, İTÜ de sayılır mühendislik için kalburustu okullar. ASELSAN gibi kurumlarda genellikle Hacettepe, odtü, bilkent mezunları çalışıyor. Benim iki tane çok başarılı arkadaşım odtü makine tercih ettiler, istekleri bu yondeydi. Odtudeki her mühendisliğin kalitesi var, aynısını bilkent için söyleyemem, bilkent pc ve ee çok iyi. Sıralama yanilgisina düşmeyin, sıralama populerlikle alakalı.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmet548 -- 23 Ağustos 2016; 11:57:58 >
  • Hocam 11 de okulum 1 sene boyunca deneme ve ek ders verdi ygs kursu şuandada deneme çzüyorum ygs için lysyede 11 tekrar yapıp sene içi okulla götürücem ama şuanda çözdüğüm denemelerin zorluğunu kestiremiyorum bide lys mat kendi başına biraz temel ile halledilebilir mi?bide fizikte ygs lys nasıl daha iyi öğrenirim fizik be de hep ön yargıya sahipte

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde ygs sosyale sizce ne zaman bakmalıyım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tmler için matematik tavsiyelerinizi bekliyorum

Anladım hocam ne demek istediğinizi. Aslında sürekli bu durum aklıma geliyordu. Mesela bir İHA'yı sadece Uçak mühendisinin veya sadece EE mühendisinin yapması, tasarlamasi neredeyse imkansız. Bu yüzden aynen hocam dediğiniz çok doğru. Nasip olursa seneye bu amaçla ilerlemeye çalışacam bakalım. Sağolun hocam tekrar ben sizi başka zaman yine rahatsız edebilirim

hocam ygs için sosyali naptın,nasıl çalıştın,kaynak tavsiyesi verebilir misin? @hikmet548

• Hocam LYS+YGS nasıl beraber gider aydınlatır mısın ?
  • LYS mat kısmı Calculus dediğimiz ÖTF ve devamı hariç kendi başına halledilir, devamını bilen birinin anlatması faydalı. Fizik için olayın mantığını kavrayın hocam formüllerde kaybolmayın bu formül niye böyle, nasıl türetilmiş, formüller birbirine nasıl bağlı, Fizikte 39 ayrı konu yok hocam birbirine bağlı 39 konu var her konu birbirine bağlanır hocalar anlatmaz ama bunu bu da öğrencinin kafasını karıştırabilir. Olayın mantığını kavrayın formül ezberlemeyin,

Sosyal konusunda çok bir sözüm yok güzel bir sistem bulursam onu anlatıcam, ben Fem MF dergi setinden çalıştım ygs sosyali. @revolution1907 @Fleur-de-lys

YGS konu çalışmasını bitirirsin, deneme atmaya başlarsın, aynı zamanda lys çalışırsın bu şekilde gider, lys ygs sınavından sonra başlanıp çalışılacak bişi değil, Esas sınavınız lys kaderinizi belirleyecek olan ona göre çalışın @FunSociety

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.