Şimdi Ara

HEINZ Ketçap - Mayonez - Soya Sosu - Hardal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
12.290
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın DH Dostları,

    Özellikle Anadolu'da zor bulunan Heinz ürünlerini biraraya getirdik.

    Üstüne indirim yaptık, üstüne de bu haftasonuna özel 35 TL üstünü kargo bedava yaptık.

    http://www.stokta.com/page.php?act=arama&str=heinz



  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezing

    Bu mesaj silindi.
    Dün migrosta baktım epey bir çeşidi vardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FasTBoY

    Dün migrosta baktım epey bir çeşidi vardı.

    Alıntıları Göster
    piyasadaki en iyi ketçap bence
  • Kalitesi tartisilmaz calveye bes ceker her migrosta vardir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezing

    Kargo için 35 Tl çok fazla ...

    35 lira üzeri alışverişe kargo bedava ama diğer türlü de 5 TL. 3 tane ketçap mayonez. 1 tane de hardal alabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem03

    Kalitesi tartisilmaz calveye bes ceker her migrosta vardir

    quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    piyasadaki en iyi ketçap bence


    ilk keptaç üreticisi zannedersem
    migrosa ilk geldiğinde 1 liradan satıldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    quote:

    Orijinalden alıntı: erdem03

    Kalitesi tartisilmaz calveye bes ceker her migrosta vardir

    quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    piyasadaki en iyi ketçap bence


    ilk keptaç üreticisi zannedersem
    migrosa ilk geldiğinde 1 liradan satıldı

    Alıntıları Göster
    hollandalı ilk ketçap üreticilerinden firma...
    oldukça kaliteli ürünleri, fiyatlarıda normal...
    her markette bulunabiliyor sürekli bu marka üründen almaya başladım.
    tavsite ederım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikoli88

    hollandalı ilk ketçap üreticilerinden firma...
    oldukça kaliteli ürünleri, fiyatlarıda normal...
    her markette bulunabiliyor sürekli bu marka üründen almaya başladım.
    tavsite ederım.

    Heinz amerikan hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coca-Cola

    quote:

    Orijinalden alıntı: mikoli88

    hollandalı ilk ketçap üreticilerinden firma...
    oldukça kaliteli ürünleri, fiyatlarıda normal...
    her markette bulunabiliyor sürekli bu marka üründen almaya başladım.
    tavsite ederım.

    Heinz amerikan hocam

    Alıntıları Göster
    Nedense ben beğenmiyorum hiç ketçap neysede mayonezi damak tadıma hiç uymamıştı ağır bi kokusu tadı vardı calveydi tukastı daha iyi bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BèRuTTì

    Nedense ben beğenmiyorum hiç ketçap neysede mayonezi damak tadıma hiç uymamıştı ağır bi kokusu tadı vardı calveydi tukastı daha iyi bence.


    Valla ben ketçapını beğendim ama acısı daha fazla olaydı eyiydi.


    Bir de içindekiler kısmında yazılanlar doğru ise daha da harika.

    Mayonezi ni bilemem ama bakmadım tadına. Zaten mayonezmiş hardal mış bunlar pek hoşuma gitmeyen ürünler zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DigitalWorld

    quote:

    Orijinalden alıntı: BèRuTTì

    Nedense ben beğenmiyorum hiç ketçap neysede mayonezi damak tadıma hiç uymamıştı ağır bi kokusu tadı vardı calveydi tukastı daha iyi bence.


    Valla ben ketçapını beğendim ama acısı daha fazla olaydı eyiydi.


    Bir de içindekiler kısmında yazılanlar doğru ise daha da harika.

    Mayonezi ni bilemem ama bakmadım tadına. Zaten mayonezmiş hardal mış bunlar pek hoşuma gitmeyen ürünler zaten.

    Alıntıları Göster
    2 ay kadar önce A101'de 700 gr.'a yakın ketçap + 500 gr.'a yakın mayonez 5 TL idi. İlk o gün alıp denemiştim baya hoşuma gitmişti. Sonra Kibaroğlu marketlerinde (Kibarım) 700 gr.'a yakın ketçap + Veronelli marka makarna 2 TL'ydi , o gün de 3 paket almıştım. Tadı baya güzel.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BèRuTTì

    Nedense ben beğenmiyorum hiç ketçap neysede mayonezi damak tadıma hiç uymamıştı ağır bi kokusu tadı vardı calveydi tukastı daha iyi bence.

    Aslında içindeki ağır koku hardaldan kaynaklanıyor. Heinz'ın mayonezlerinde bir miktar hardal bulunur.
    Ben de diğer mayonezlerde aldığım ağır yağ kokusunu Heinz mayonezlerde almıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Bundan 1 ay önce ablam ketçap almak için markete gönderdi. Tansaş da heinzi görünce hemen atladım.Elimde 3 lira vardı ve fiyatları yazmıyordu neyse dedim bir tane ort. 400 gramlığı birde 300 gramlığı kasada okutturdum. 400 gramlığına 3.45 dedi 300 gramlığınada 1 lira dedi. Şaşırdım bir yanlış olmasın dedim 1 tl akla mantığa uygun değil diyip 3 tane aldıydım. Hikayeden çıkartılıcak ana fikir güzel ketçaptır alın yiyin ucuza bulursanız stok yapın ^_^




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coca-Cola


    quote:

    Orijinalden alıntı: mikoli88

    hollandalı ilk ketçap üreticilerinden firma...
    oldukça kaliteli ürünleri, fiyatlarıda normal...
    her markette bulunabiliyor sürekli bu marka üründen almaya başladım.
    tavsite ederım.

    Heinz amerikan hocam

    üzerinde yazıyor hollandalı firma fakat şuan sahibi amerika ise bilemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikoli88

    quote:

    Orijinalden alıntı: Coca-Cola


    quote:

    Orijinalden alıntı: mikoli88

    hollandalı ilk ketçap üreticilerinden firma...
    oldukça kaliteli ürünleri, fiyatlarıda normal...
    her markette bulunabiliyor sürekli bu marka üründen almaya başladım.
    tavsite ederım.

    Heinz amerikan hocam

    üzerinde yazıyor hollandalı firma fakat şuan sahibi amerika ise bilemem.

    Alıntıları Göster
    The H. J. Heinz Company (NYSE: HNZ), commonly known as Heinz and famous for its "57 Varieties" slogan and its ketchup, is a U.S food company with world headquarters in Pittsburgh, Pennsylvania.
    Hep amerikanmış zaten:http://en.wikipedia.org/wiki/H._J._Heinz_Company

    Türkiyede satılanlar hollandadan ithal ediliyor ama bu firmanın amerikan olduğunu değiştirmiyor.

    light mayonezi de var ama fiyatı biraz tuzlu :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cekbey

    The H. J. Heinz Company (NYSE: HNZ), commonly known as Heinz and famous for its "57 Varieties" slogan and its ketchup, is a U.S food company with world headquarters in Pittsburgh, Pennsylvania.
    Hep amerikanmış zaten:http://en.wikipedia.org/wiki/H._J._Heinz_Company

    Türkiyede satılanlar hollandadan ithal ediliyor ama bu firmanın amerikan olduğunu değiştirmiyor.

    light mayonezi de var ama fiyatı biraz tuzlu :)

    Alıntıları Göster
    Şu bilgiler de benden gelsin :)

    quote:

    KETÇAP TARİHÇESİ

    Günümüzde ketçap tamamen domatesten yapılmış bir sos olarak tanınır. Halbuki ketçap, asırlar boyu yemeğe tat veren ve iştah açan, değişik yiyeceklerden hazırlanmış bir sos olarak bilindi. İlk olarak milattan önce 300 yıllarında Romalılar tarafından hazırlanan ezme veya püre halindeki bu sos, yağ, sirke, biber ve kurutulmuş küçük balıklardan hazırlanıyor, balık ve tavuk yemeklerine lezzetlerini arttırmak için konuluyordu.

    Her ne kadar Romalıların ezmeleri kayda geçen en eski sos olarak bilinse de ketçabın atası sayılamazlar. Çin'de 1690 yılında yine balık ve tavuk yemekleri için, tuzlu suda salamurası yapılmış balık ve baharatlardan oluşan bir sos kullanılıyordu. Bu sosun adı 'ketsiap' idi ve ünü zamanla Malezya'ya yayıldı. Orada adı 'kechap' olarak azıcık değişti.

    1700'lü yılların başlarında İngiliz kaşif ve denizcileri bu çok sevdikleri sosu anavatanlarına getirdiler. Ne var ki bu karışık sosun içinde ne olduğunu çözemeyen İngiliz aşçılar onu kendi kafalarına göre mantar, ceviz, salatalık karışımı ile hazırladılar. Bu karışımı 'ketch-up' olarak telaffuz eden İngilizler onu o kadar çok sevdiler ki, 1748 yılında devrin en önemli yemek kitabında bile yer aldı.

    İyi güzel de, domates ketçabın içine ne zaman girdi? 1790 yılında girdi ve daha Önce olamazdı çünkü o tarihe kadar, Amerika kıtasından getirildiğinden beri domatesin zehirli olduğu sanılıyordu. Domates o zamanlara kadar saksılarda pencereleri süslüyordu. Gerçi domates, bazı cinsleri zehirli olan 'solanum ailesindendir ama o bitkilerin de sadece yapraklan zehirlidir.

    1876 yılında, hem iyi bir aşçı hem de başarılı bir işadamı olan Hanry Heinz Amerika'da ilk ketçap fabrikasını kurdu. 'Heinz ketçapları'nın içinde bulunanlar ve şişesinin şekli günümüze kadar, yüz yıldan fazla bir sürede hemen hiç değişmeden geldi.

    Bu süre içinde de insanlar ketçap şişeleriyle boğuşup durdular. Şişeyi sallayarak, dibine vurarak, çatalı şişenin ağzına tıklayarak, bıçağı daracık ağzından içeri sokmaya çalışarak, geliştirdikleri birçok ilginç metotlarla ketçabı şişesinden çıkarmaya çalıştılar.

    Ketçabın içinde şeker, sirke, nişasta, tuz ve bazı aromatik kimyasal maddeler vardır ama aslında ketçap koyu bir domates suyudur. İçinde baharat ve acı maddelerin yok denecek kadar az olmasından dolayı yiyeceklerin üstüne bol bol dökülür. Bir şeyin üzerine dökülecek sıvı için ise en iyi kap şekli dar ağızlı bir şişedir.

    Ketçabın kardeşi hardal için ise durum farklıdır. Hardalın tadı yakıcıdır, bir yiyeceğin üstüne bol miktarda sürülemez, dolayısıyla bıçağın ucu ile alınabileceği geniş ağızlı bir cam kap onun için daha uygundur. Bu nedenlerle yıllar boyu ketçap şişeleri ince uzun ve dar ağızlı, hardal şişeleri de kısa ve geniş ağızlı imal edilmişlerdir.

    Heinz, ketçabını piyasaya sürmeden önce diğer bütün soslar geniş ağızlı kaplarda satılıyorlardı. Heinz'in ketçabı başlangıçta daha sulu ve akıcı idi. Bu nedenle de dar ağızlı ve sekiz köşeli şişeleri kullandı. Zamanla müşteri isteği doğrultusunda ketçabının kıvamını koyulttu ama aynı müşteri alıştığı ve elde tutması kolay olan şişenin dizaynının değişmesini istemedi.

    Heinz mecburen ketçabını dar ağızlı şişelerle satmaya devam etti. Ketçap deyince Heinz markası ve onun sekizgen şişeleri akla geldiğinden, diğer üreticiler de ürünlerini bu tip şişelerde salmaya başladılar.

    Koyu kıvamlı ketçabı dar ağızlı şişeden çıkarmaya çabalayanların verdikleri amansız mücadele, 1983 yılında, yine Heinz firmasının ürettiği plastik şişelerle son buldu. Artık ketçap, şişenin ortası sıkılarak kolayca şişesinden çıkarılabiliyordu.

    Ayaküstü, sandviç, hamburger ve benzeri yiyecekler satan yerlerde ketçap da. hardal da birbirine benzer kaplarda sunulurlar. Musluklarına basarak yiyeceklerin üstüne istenildiği kadar konulabilir. Burada amaç herkesin aynı kabı veya şişeyi kullanmamasıdır. Tabii bu kaplardaki ketçabın da, hardalın da fazla koyu olmadıkları dikkatinizi çekmiştir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: unsal07

    Şu bilgiler de benden gelsin :)

    quote:

    KETÇAP TARİHÇESİ

    Günümüzde ketçap tamamen domatesten yapılmış bir sos olarak tanınır. Halbuki ketçap, asırlar boyu yemeğe tat veren ve iştah açan, değişik yiyeceklerden hazırlanmış bir sos olarak bilindi. İlk olarak milattan önce 300 yıllarında Romalılar tarafından hazırlanan ezme veya püre halindeki bu sos, yağ, sirke, biber ve kurutulmuş küçük balıklardan hazırlanıyor, balık ve tavuk yemeklerine lezzetlerini arttırmak için konuluyordu.

    Her ne kadar Romalıların ezmeleri kayda geçen en eski sos olarak bilinse de ketçabın atası sayılamazlar. Çin'de 1690 yılında yine balık ve tavuk yemekleri için, tuzlu suda salamurası yapılmış balık ve baharatlardan oluşan bir sos kullanılıyordu. Bu sosun adı 'ketsiap' idi ve ünü zamanla Malezya'ya yayıldı. Orada adı 'kechap' olarak azıcık değişti.

    1700'lü yılların başlarında İngiliz kaşif ve denizcileri bu çok sevdikleri sosu anavatanlarına getirdiler. Ne var ki bu karışık sosun içinde ne olduğunu çözemeyen İngiliz aşçılar onu kendi kafalarına göre mantar, ceviz, salatalık karışımı ile hazırladılar. Bu karışımı 'ketch-up' olarak telaffuz eden İngilizler onu o kadar çok sevdiler ki, 1748 yılında devrin en önemli yemek kitabında bile yer aldı.

    İyi güzel de, domates ketçabın içine ne zaman girdi? 1790 yılında girdi ve daha Önce olamazdı çünkü o tarihe kadar, Amerika kıtasından getirildiğinden beri domatesin zehirli olduğu sanılıyordu. Domates o zamanlara kadar saksılarda pencereleri süslüyordu. Gerçi domates, bazı cinsleri zehirli olan 'solanum ailesindendir ama o bitkilerin de sadece yapraklan zehirlidir.

    1876 yılında, hem iyi bir aşçı hem de başarılı bir işadamı olan Hanry Heinz Amerika'da ilk ketçap fabrikasını kurdu. 'Heinz ketçapları'nın içinde bulunanlar ve şişesinin şekli günümüze kadar, yüz yıldan fazla bir sürede hemen hiç değişmeden geldi.

    Bu süre içinde de insanlar ketçap şişeleriyle boğuşup durdular. Şişeyi sallayarak, dibine vurarak, çatalı şişenin ağzına tıklayarak, bıçağı daracık ağzından içeri sokmaya çalışarak, geliştirdikleri birçok ilginç metotlarla ketçabı şişesinden çıkarmaya çalıştılar.

    Ketçabın içinde şeker, sirke, nişasta, tuz ve bazı aromatik kimyasal maddeler vardır ama aslında ketçap koyu bir domates suyudur. İçinde baharat ve acı maddelerin yok denecek kadar az olmasından dolayı yiyeceklerin üstüne bol bol dökülür. Bir şeyin üzerine dökülecek sıvı için ise en iyi kap şekli dar ağızlı bir şişedir.

    Ketçabın kardeşi hardal için ise durum farklıdır. Hardalın tadı yakıcıdır, bir yiyeceğin üstüne bol miktarda sürülemez, dolayısıyla bıçağın ucu ile alınabileceği geniş ağızlı bir cam kap onun için daha uygundur. Bu nedenlerle yıllar boyu ketçap şişeleri ince uzun ve dar ağızlı, hardal şişeleri de kısa ve geniş ağızlı imal edilmişlerdir.

    Heinz, ketçabını piyasaya sürmeden önce diğer bütün soslar geniş ağızlı kaplarda satılıyorlardı. Heinz'in ketçabı başlangıçta daha sulu ve akıcı idi. Bu nedenle de dar ağızlı ve sekiz köşeli şişeleri kullandı. Zamanla müşteri isteği doğrultusunda ketçabının kıvamını koyulttu ama aynı müşteri alıştığı ve elde tutması kolay olan şişenin dizaynının değişmesini istemedi.

    Heinz mecburen ketçabını dar ağızlı şişelerle satmaya devam etti. Ketçap deyince Heinz markası ve onun sekizgen şişeleri akla geldiğinden, diğer üreticiler de ürünlerini bu tip şişelerde salmaya başladılar.

    Koyu kıvamlı ketçabı dar ağızlı şişeden çıkarmaya çabalayanların verdikleri amansız mücadele, 1983 yılında, yine Heinz firmasının ürettiği plastik şişelerle son buldu. Artık ketçap, şişenin ortası sıkılarak kolayca şişesinden çıkarılabiliyordu.

    Ayaküstü, sandviç, hamburger ve benzeri yiyecekler satan yerlerde ketçap da. hardal da birbirine benzer kaplarda sunulurlar. Musluklarına basarak yiyeceklerin üstüne istenildiği kadar konulabilir. Burada amaç herkesin aynı kabı veya şişeyi kullanmamasıdır. Tabii bu kaplardaki ketçabın da, hardalın da fazla koyu olmadıkları dikkatinizi çekmiştir.



    Alıntıları Göster
    Ek bilgi olarak Avrupalıların domatesin neden zehirli olduğunu düşündüklerini ben açıklayayım:
    O dönemde bakır tabak ve kazanlarda yemek yiyen avrupalılar, tabaklarını doğru düzgün yıkamayıp hemen üstüne yeni yemek koyuyorlardı.
    Hatta yemek yaptıkları kazanlardaki yemek artıklarının üzerine yeni yemeği ekleyip öyle pişiriyorlardı.
    Domates de yapısı gereği asitlidir ve bakır tabak ve kazanlarda kalınca asit özelliği sebebiyle bakırdaki zehirli maddelerin çözünüp yemeğe karışmasına sebep oluyordu.
    Bu sebepten Avrupalılar domatesi önce zehirli sandılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    Ek bilgi olarak Avrupalıların domatesin neden zehirli olduğunu düşündüklerini ben açıklayayım:
    O dönemde bakır tabak ve kazanlarda yemek yiyen avrupalılar, tabaklarını doğru düzgün yıkamayıp hemen üstüne yeni yemek koyuyorlardı.
    Hatta yemek yaptıkları kazanlardaki yemek artıklarının üzerine yeni yemeği ekleyip öyle pişiriyorlardı.
    Domates de yapısı gereği asitlidir ve bakır tabak ve kazanlarda kalınca asit özelliği sebebiyle bakırdaki zehirli maddelerin çözünüp yemeğe karışmasına sebep oluyordu.
    Bu sebepten Avrupalılar domatesi önce zehirli sandılar...


    Alıntıları Göster
    Dün Migros'dan Heinz Ketçap (460 gr.) + Heinz Mayonez (270 gr.) 3,95 TL'ye aldım.
    Ketçapları hep acısız koymuşlar kutuyu açtım acılı ile değiştirdim.

    Daha Heinz'dan başka ketçap ve mayonez almam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nétwork

    Dün Migros'dan Heinz Ketçap (460 gr.) + Heinz Mayonez (270 gr.) 3,95 TL'ye aldım.
    Ketçapları hep acısız koymuşlar kutuyu açtım acılı ile değiştirdim.

    Daha Heinz'dan başka ketçap ve mayonez almam.

    Bu kadar kaliteli ve niye bu kadar ucuz acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nétwork

    Dün Migros'dan Heinz Ketçap (460 gr.) + Heinz Mayonez (270 gr.) 3,95 TL'ye aldım.
    Ketçapları hep acısız koymuşlar kutuyu açtım acılı ile değiştirdim.

    Daha Heinz'dan başka ketçap ve mayonez almam.

    Bu kadar kaliteli ve niye bu kadar ucuz acaba

    Hocam iste bunu yapma. Pahali kalitelidir diyorsunuz sonra kalite degismeden fiyat arttiriyorlar




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.