Şimdi Ara

Helios diyafram halkasi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Ben de Helios 44 2 58mm lens var fakat şu diyafram halkasi nedense donmuyor (2 yazan yer) Bi arkasindaki halka donuyor sikinti yok ama yinede anlamadim gitti. Mesela balkondaki cicegi cekerken diyaframi aciyorum arkadaki halkadan, fakat makina bana 1/20 enstantane degeri veriyor. İsik baya fazla olmasina ragmen. Acaba bu halkada bi sorun mu var?
    Helios diyafram halkasi sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,
    Bulunduğunuz şehirde tamir bakım yapan bir usta varsa ona gösterin, kendim yaparım derseniz bakımını aşağıdaki linkten görebilirsiniz:
    https://youtu.be/u1WKOv00i-g

Kırık bir parçası olmadıktan sonra tamir edilmemesi için bir neden yok. Kaldı ki piyasadaki en çok bulunan manuel lenstir kendisi. çok para isterlerse yenisini malum siteden alabilirsiniz.100-200tl civarıdır piyasa değeri.
  • Kullanima bi etkisi yok aslinda. Hemen arkasindaki diyafram carki donuyor zaten. Ama diyaframin kacta oldugunu anlayamiyorum. Dun tekrar denedim, inanilmaz sert donuyor. İki elle anca ceviriliyor.

• FaraziVKayra kullanıcısına yanıt
    Belki kontak spreyi gibi bir sprey ile az miktar sıkarak halka yumuşatılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iwd35

Belki kontak spreyi gibi bir sprey ile az miktar sıkarak halka yumuşatılabilir.
    Tamamdir teşekkürler

• 2 yazan halka zaten sabittir, onun hemen altındaki halka dönmekte ve üzerindeki kırmızı noktanın 2'den 16'ya kadar olan diyafram değerlerine gelmesini sağlar. Lensin arka kısmına yakın olan halka ise manuel netleme halkasıdır. Eğer bu 2 halka da normal bir şekilde dönüyorsa lenste sorun yok diyebiliriz ama herhangi biri hiç dönmüyorsa o zaman bir tamir dükkanına göndermenizde fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.