Köylü kadın, yetiştirdiği tavukları kasabanın pazarına götürüp satardı. O gün, pazara getirdiği tavukların yarısını ve bir yarım canlı tavuğu ilk alıcıya sattı. İkinci alıcı, kalan tavukların yarısını ve bir yarım canlı tavuk satın aldı. Üçüncü alıcı da kalan tavukların yarısını ve bir yarım canlı tavuk satın aldı. Böylece, köylü kadın tavuklarının tamamını satmış oldu.
SORU: KÖYLÜ KADIN O GÜN PAZARA KAÇ TAVUK GETİRMİŞTİ?
7 mi?
14 tavuğu vardı; İlk alıcı yarısı olan 7 taneyi ve bir yarım canlıyı alınca 6 kaldı. İkinci alıcı yarısı olan 3 taneyi ve bir yarım canlıyı alınca 2 kaldı. Üçüncü alıcı yarısı olan 1 taneyi ve bir yarım canlıyı alınca bitti.
11 mi acaba
quote:
Orjinalden alıntı: Kulalı
14 tavuğu vardı; İlk alıcı yarısı olan 7 taneyi ve bir yarım canlıyı alınca 6 kaldı. İkinci alıcı yarısı olan 3 taneyi ve bir yarım canlıyı alınca 2 kaldı. Üçüncü alıcı yarısı olan 1 taneyi ve bir yarım canlıyı alınca bitti.
benim mantığım ise suydu...
3. bir yarım aldı ve bitti daha önce de kalanın yarısını almıştı... ynai 3. geldiğinde sadece 1 tavuk wardı...
2. geldiğinde 3 tavuk wardı 1.bucuk tavuk aldı ve (yarısı) ve 1 yarım aldı kaldı 1 tane...
1. geldiğinde 3 tavuk bıraktı çünkü 7 tane tavuğun 3.buçugunu aldı (yarısını) ve 1 tane de yarım tavuk aldı ve 3 kaldı....
tersten gittim anlatabildim umarım...
[Deleted by Admins]
quote:
Orjinalden alıntı: KKM
quote:
benim mantığım ise suydu...
3. bir yarım aldı ve bitti daha önce de kalanın yarısını almıştı... ynai 3. geldiğinde sadece 1 tavuk wardı...
2. geldiğinde 3 tavuk wardı 1.bucuk tavuk aldı ve (yarısı) ve 1 yarım aldı kaldı 1 tane...
1. geldiğinde 3 tavuk bıraktı çünkü 7 tane tavuğun 3.buçugunu aldı (yarısını) ve 1 tane de yarım tavuk aldı ve 3 kaldı....
Normal olarak yarım canlı tavuk elbette olmaz. Bütün tavuğu sanal olarak ikiye bölüyoruz. Tabii parçaları birbirinden ayırmadığınız sürece sakıncası yok.
quote:
cevap bence de bu 14 başka sonuç çıkaramadım bende bu arada tebrikler..
quote:
Orjinalden alıntı: yenerz
quote:
cevap bence de bu 14 başka sonuç çıkaramadım bende bu arada tebrikler..
İlk alıcı yarısı olan 7 taneyi ve bir yarım canlıyı alınca 6 kaldı. YANLIŞ!
6,5 kalır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme