Şimdi Ara

Hem SSD Hem de HDD İki İşletim Sistemi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yeni ssd aldım bilgisayarı hızlandırma amacıyla. Laptop'uma hem ssd hem de hdd takılı şuanda. Hdd 'de yüklü olan windowsu ssdye klonladım. Hdd yi sökme şansım yok. Hdd C sürücüsü olarak Ssd D sürücüsü olarak tanımlı. Bilgisayar açılırken windows seçme sormuyor. Hdd de windows olmasını istemiyorum, sistemin sadece ssd de olmasını istiyorum ama sistem biçimlendirmeye izin vermiyor. Bunun çözümü nedir? Teşekkürler.

• Açılırken boot menüden ssdyi seçince ssd üzerinden Windows açılmıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Açılırken boot menüden ssdyi seçince ssd üzerinden Windows açılmıyor mu?

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Açıkcası şöyle söyleyeyim boot menüden ssd için hangi seçeneği seçeceğim esata vardı o mu? diyelimki ssd üzerinden windows açılıyor. Hdd deki windowstan nasıl kurtulacağım? Biçimlendirmeye çalıştığımda sistem izin vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uamert93

quote:

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Açıkcası şöyle söyleyeyim boot menüden ssd için hangi seçeneği seçeceğim esata vardı o mu? diyelimki ssd üzerinden windows açılıyor. Hdd deki windowstan nasıl kurtulacağım? Biçimlendirmeye çalıştığımda sistem izin vermiyor.

Reca ederim, ne demek..

Şunu sorayım ; eski sistemin olduğu harddiskte önemli veriler var mı?

• quote:

quote:

quote:

Reca ederim, ne demek..

yok hocam benim amacım hdd yi komple tertemiz yapmak windows olmadan ve ssd üzerinden sistemin devam etmesi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Reca ederim, ne demek..

yok hocam benim amacım hdd yi komple tertemiz yapmak windows olmadan ve ssd üzerinden sistemin devam etmesi.

Kurulum aygıtını takıp format atar gibi pcyi bu aygıttan başlat. Disk seçme ekranı gelince hddyi sil ve biçimlendir. Ancak bunu yaptıktan sonra biostan ssdyi first device olarak ayarlaman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 7 Haziran 2017; 1:51:7 >

• Peki hocam teşekkür ederim dediğiniz şekilde yapmayı deneyeceğim.
  • Bios ayarlarından SSD'yi öne alırsan SSD üzeirnden açılacaktır. SSD üzerinden açınca HDD D: sürücüsü olarak gözükecek. O zaman HDD'yi Disk Yönetim konsolu üzerinden silip birleştirin ve format atın.
  • Arkadaslar onemli dosyalarimi aldiktan sonra format menusunden ssd ve hdd yi komple bicimlendirdim ne var ne yok sildim. Ssd uzerine windows kurmaya calistigimda "winload.exe hata kodu 0xc000000e" aliyorum. Cozum videolarini izleyerek denedim ancak cozumleyemedim. Sonrasinda hdd ye windowsu kurabildim. Ssd ye neden windowsu kuramiyorum? Dvd yerine takmistim onunla alakasi yok degil mi?

• uamert93 kullanıcısına yanıt
    Selam hocam çok zaman geçmiş ama aynı sorunu yaşıyorum, nasıl çözdünüz acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.