Şimdi Ara

hem t.v. hemde bilgisiyar monitörü olarak tavsiye...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar genelde monitör olarak kullanıcam ama yeri geldiğinde televizyon olarakta kullanabiliceğim uygun ve düzgün bir model tavsiyesi rica ediyorum saolun.

• yok mu bir bilen?
  • bilgisayara tv kartı takarak mı kullanacaksınız yoksa direk tv alıp mı kullanmak istiyorsunuz, ilk durumda alacağınız monitörde tv izlemeniz hiç bir şeyi değiştirmez, bu yüzden direk normal monitör araştırın, 2, seçenekten bahsediyorsanız hiç tavsiye etmem.
  • Burada incelemesi var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_14823640/mpage_1/key_//tm.htm#14823640

quote:

Orjinalden alıntı: MelihTR

LG LCD 22" geniş ekran piyasasına farklı bir ürünle geliyormuş. Tasarım olarak hem monitör hem de TV özelliklerine sahip. HDMI 1080p desteği var. Ama monitörün çözünürlüğü 1680x1050 olduğundan 1080p yayını bu çözünürlüğe düşürerek gösteriyor burada bir yanılgı olmasın TV özelliği olduğundan içinde speaker var, teknik özellikler bakımından piyasada şu an bulunan 22"W monitörlerden aşağı kalmıyor.

Özelliklerine gelirsek:

Panel TN
    Size 22W
    Resolution 1680 x 1050
    Pixel Pitch 0.282 x 0.282
    Brightness 300 cd/㎡
    Contrast Ratio 3000:1(DFC)
    Viewing Angle 170/170(H/V)
    Response Time 5ms (GTG: 2ms)
    Display Colors 16.7M

Sync Range:
    Horizontal Frequency 30 ~ 83 kHz
    Vertical Frequency 56 ~ 75 Hz

Input Signal:
    Video Signal RGB Analog, Digital
    Sync type Separate, Composite, SOG

Connectors
    PC 15 Pin D-sub, DVI-D
    Others Composite, S-Video, Component, SCART, PC Audio In/Out,
    Plug & Play
    DDC DDC/CI
    Power Supply AC 90~264 V (47 ~ 63Hz)
    Power Consumption
    On 50W
    Stand-by / Suspend 1W
    DPM Off 1W
    User Control
    Type Tact Type
    Button 8ea(Power Key Included)
    Mechanical
    Dimension(W x H x D) 525.4 x 439 x 230 mm
    Weight 5.82kg
    Stand Tilt, Swivel, Base detachable
    Regulations
    Safety UL(cUL), TUV-GS, SEMKO
    EMC FCC-B, CE
    Power saving EPA Energy Star
    Speaker
    Speaker 3W x 2ch

Monitör LG nin resmi sitesinde tanıtımı yapılmış fakat Türkiyeye şu an gelmemiş. Distribütörlere mail attım gelecek cevabı sizlerle paylaşacağım. Daha ayrıntılı bilgi için:

http://www.lge.com/products/model/detail/m228wa.jhtml

quote:

Orjinalden alıntı: kridvan

Evet daha iki gün oldu alalı ve şimdilik tv olrak kullanıyorum görüntü harika, monitör olarak aldığım yerde kullandım yine harika. Bence alınabilecek en iyi monitör. Monitör ve Tv arasında kumandasından veya üzerindeki
    "input" dümesinden geçiş yapılabiliyor.Türkiyede maalesef bulunma şansı olmadığı için yurt dışından aldım,
    bana yaklaşık 750 Ytl mal oldu.

Bu arada MelihTR arkadaşıma teşekkür etmek istiyorum onun sayesinde bu güzel monitöre sahip olabildim...

Benim sahip olduğum monitor TV LG M228WA eğer yurt dışından getirtebilirsen çook beğeneceğine eminim
    ben 7 aydır kullanıyorum ve çok memnunum şahsen şiddetle tafsiye ederim...

• gerçekten çok güzel bir ürün bu ama buraya gelir mi, gelirse de ne zaman ve ne fiyatlar gelir orası bilinmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hunter87

gerçekten çok güzel bir ürün bu ama buraya gelir mi, gelirse de ne zaman ve ne fiyatlar gelir orası bilinmez.

Yok dostum TR gelmez maalesef bizim distribitörler nedense TR yeni ürünler getirme konusunda
    pek istekli değil sanırım ben bu monitörü 7 aydır kullanıyorum ama monitör dünyada
    neredeyse 1 yıldan fazla bir sürede satılmakta ,o yüzden eğer yurt dışından getirtme şansınız varsa
    getirtin ve ne kadar harika bir ürün monitör tv olduğunu göreceksiniz...
    Saygılar
  • sadece analog yayın içinse hiç de uzun ömürlü olmaz bu monitör dvb ye geçiyoruz yakın bi zamanda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben arkadaşın alıntı yaptığı monitör gibi bir şeyler bakınıyordum fakat hani çok da kaliteli bir görüntü beklentim yok fakat istediğim zaman tv istediğim zamanda her hangi bir düğmeye basmamla bilgisiyarıma bakabileyim.

yani bunu p.c. girişi olan normal bir lcd t.v. de yapma ihtimalim yokmu?

tv kartı falan istemiyorum. çünlü hani bilgisiyar kapalıyken televizyonumu izleyebiliyim fakat bilgisiyarı açtığımda t.v. den pc ye geçiş yapim istiorum.
  • Eğer lcd tv yi monitör olarakta kullanmak istiyorsanız arayacağınız en önemli özellik : 1-1 pixel mapping yapabilme özelliği olucaktır.(Çoğu LG ve Sharp ta bu özellik mevcut) bu özelliğe sahip olmayan bir lcd tv alırsanız gözünüzü ciddi şekilde (web vb) zorlar ve asla TV de tam performansı alamassınız (bilgisayar bağlantısını oyun dışı amaçlar için kullanımda .Örnek : MSN,Mail,Web,ofis vb) TV bölümünde 1-1 pixel mapping ile ilgili baya bilgi var inceleyin bence karar vermeden önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 12 Haziran 2008; 5:02:28 >
  • en iyisi bi monitör alıp ayrı bi ext tv kartı alıp bağlamak
  • http://forum.donanimhaber.com/m_12917756/tm.htm

bu linkte pixel mapping le alakalı bilgiler var burdan biraz bilgi edindim fakat ürünlerin teknik listesinde 1:1 pixel mapping yada pixel mappingle alakalı hiç bir bilgi yok bunu nasıl anlıyabilriz.
  • bu arada herkese teşekkür ederim.
  • Onunla ilgili bir wiki sayfası varhttp://pixelmapping.wikispaces.com/Full+List (Bu eski liste güncelide var bulmak lazım) LG nin bir çok modelinde mevcut dolayısı ile Vestelde de mevcut (Genele LG panel kullanır Vestel) Samsunglarda oldukça az Sharpların bir çok modelinde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 14 Haziran 2008; 14:13:30 >
  • lcdlerde yazan 1366*768 çözünürlük, monitör pcye bağlandığında max. alınacak çözünürlük mü? yani pc de oyunları bu çözünürlükte mi oynayabiliriz? aynı şey ps3+xbox360 için geçerli mi? 1080i veya 1080p olarak görüntü alınabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 14 Haziran 2008; 14:52:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Onunla ilgili bir wiki sayfası varhttp://pixelmapping.wikispaces.com/Full+List (Bu eski liste güncelide var bulmak lazım) LG nin bir çok modelinde mevcut dolayısı ile Vestelde de mevcut (Genele LG panel kullanır Vestel) Samsunglarda oldukça az Sharpların bir çok modelinde var.

lg-philips ortak üretim yapıyorlar ve vestel in sadece panelleri değil neredeyse sistemi birebir aynı fakat daha yavaş işlemciler kullanıyorlar, haliyle kanal geçişlerini etkiliyor buda.

• VIEWSONIC VX2835WM 28", 1920x1200, 5ms, Parlak Siyah HD, Genis

1100 lira civarı, bir kaç dakika inceleme fırsatı buldum gerçekten güzel bir cihaz. recevier digiturk vs bağlayabilirsin composit video girişide var. ileride hd recevieri takarsın full hd zaten.

Tip,,28# TFT WUXGA LCD
    Görüntü Alanı,,59.3cm yatay x 37.1cm dikey,
    Nokta Aralığı,,0.309mm
    Çözünürlük,,1920 x 1200@60Hz
    Kontrast Oranı,,800:01:00
    Görüntü Alanı,,170° horizontal, 170° vertical (at 5:1)
    Tepki Süresi,,5ms
    Renk,,16.7M RENK
    Parlaklık,,500cd/m²
    Panel Yüzeyi,,Parlamaz Ekran
    Analog Video Girişi,,RGB analog (0.7 Vp-p, 75 ohm), PAL, SECAM, NTSC,SDTV/EDTV (480i/p, 576i/p), HDTV (720p, 1080i)
    Dijital Video Girişi,,HDMI (HDCP açık); TMDS, 100 ohm)
    Frekans,,Fh: 24~82kHz, Fv: 50~85Hz
    PC Uyumluluğu,,VGA up to 1920 x 1200
    Mac Uyumluluğu,,Power Mac# 1920 x 1200
    Analog Bağlayıcı,,1 x 15-pin mini D-Sub VGA
    Dijital Bağlayıcı,,1 x 19-pin HDMI
    Komponent Bağlayıcı,,3 x RCA (YPbPr/YCbCr)
    S-Video Bağlayıcı,,1 x 4-pin mini DIN jack (Y/C)
    Komposit Bağlayıcı,,1 x RCA (CVBS)
    Ses Bağlayıcı,,1 x 3.5mm mini stereo jack
    ,,,,,,,,2 x L/R RCA setleri
    Güç,,3-pin AC plug (CEE22)
    Hoperlor,,2 x 3 watt butunleşik stereo hoparlor
    Voltaj,,AC 100# 240V, 50/60Hz (auto switch), butunleşik güç kaynağı
    W x H x D mm,,662 x 578 x 306 (with stand)
    Net Agırlık,,12.0kg (with stand)
    Güç Yönetimi,,Meets TCO#06 and ENERGY STAR standards

• hem pc hem de konsolda kullanmak üzere viewsonic 28" monitör mü yoksa 32" hd ready lcd tv mi arkadaşlar.

lcd tv alsam pc deki çözünürlük ne olur? oyunları hangi çözürlükte oynarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.