Şimdi Ara

Hemen İş Bulabileceğiniz İşler ve Maaşları -Ciddi- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
12
Favori
32.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam eczacılık mezunu, 20 yıldır çalışıyor şu anki maaşı o kadar. ilk mezun olduğunda o kadar almadığına eminim. ayrıca kaptanlar maaşlarını dolar olarak alır. kaptanlık maaşları 2bin dolar falandır. eğer şansa türkyieye gelirlerse çok iyi bir maaş aks taktirde iyi bir maaş değil.
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Mezun sayfasından hepsine ulaşabilirsiniz hocam ;

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ): ODTÜ’nün 76 bin 269 mezunu var; 14 bin 955 mezun yurtdışında çalışmayı tercih etmiş. 4 bin 693 mezununun bulunduğu ABD’de 76 kişi Microsoft’ta, 59’u Google’da, 39’u Intel’de çalışıyor. Mezunların 9 bin 525’i mühendislik, 6 bin 144’ü iş geliştirme, 5 bin 883’ü operasyon, 5 bin 541’i eğitim alanında. ASELSAN’da 1.328, ODTÜ’de 1109, TUSAŞ’da 696, TÜBİTAK’ta 554, Roketsan’da 403 mezunu var.

Ortalama bir üniden mezun olan adamın bunları yapması için 40 fırın ekmek yemesi lazım.
  • 3. Kaptanlar 2.000 Dolar alıyorlar hocam. 1.Kaptan 5.000 Dolar maaşı vardır. Hocam kötü firmalarda bile çokta büyük olmayan gemilerde maaşlar bu şekil
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    maaş soruyorlar onlar da maaş söylüyor sorun yok yani, maaş 4 bin zaten sonrası döner( çalışmazsan puan kasmazsan toplam 5 bin alırsın çalışıp puan kasarsan toplam 10bin alırsın, örnek verdim )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • makine mühendisinin başladığı ücret özel sektörde 1500-1700 arasındadır ama kısa zamanda yükselmektedir. tanıdıklarım var ordan biliyorum
  • Subaylik

Giris maasi 4000 lira

Bir suru ek para aliyorsun nobetten falan

15 yillik astsubaylarin 6 ayda komutani oluyorsun

Ayrica deli gibi acik var rutbeli personel ariyor devlet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aykut Baba kullanıcısına yanıt
    5 ay çok uzun hocam geçen sene ben 1.5 ayda lys matematik bitirdim 345 lys kitabını.Geçen sene olsa katsayılardan dolayı biraz sıkıntı derdim ama şimdi sözel derslerden bile dengeleniyor.5 ayda çok iyi yerlere gelebilirsin.
  • Mühendis işe mi girebiliyor Valla bunu bile bile mühendislik yazacağım ülke tıpı ilahlastirmaya devam ettiği sürece bize iş miş yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Koliba Rha

Tıp 5. sınıf öğrencisiyim. Fakültemin 5 tane hastanesi var, sürüyle doktor hemşire falan filan biliyorum.5 bin alan doktor ne duydum ne gördüm. Bizim hastanede en az alan kişi 6.5-7 bin alıyor. Yazın isviçrede staj yaptım, o stajda ayda 7-7.5 bin€ civarı kazandım. Düşünün...
    Hemşireler ve ebeler 2 bin alır. Deneyimlenirse 3 bine kadar çıkar yıllar sonra.
    Eczacının iş garantisi yoktur sağlam bir işi yoksa da öyle maaş alamaz.
    Mühendise ise hiç girmiyorum nerede duyulmuş yeni mezun mühendisin o kadar maaş aldığı??
    İTÜ Kaptanlık 75 bin ile alıyor, İTÜ'yü okuyan işsiz kalıyorken çıkan direkt 7 bin alıyor demişsiniz. Sanırım kaptanlık okuyorsunuz
    Veterinerlin o maaşı alması için 40 fırın ekmek yemesi gerekiyor. Yeni mezun veterinere kim vermiş o parayı?

Üzgünüm ama gerçekler bunlar gençler. ABD, Japonya değiliz biz Türkiyeyiz bu gerçeği unutmayın. Keşke o ülkeler gibi olsak keşke herkes daha çok kazansa. Ama internetteki bu spekülasyona da hastayım. doktorun maaşını az diğer her mesleğin maaşını dolgun yazıyorlar. Özellikle mühendis maaşları aşırı abartılıyor internette. Her yer mühendis dolu herkes mesleğini övüyor. Sonra hayallere kapılmayın hiçbir şey öyle değil

hocam bilgili birine benziyorsun, veterinerlikte issizlik sorunu var midir? bir bilgisayar muhendisine gore is durumu nasildir? bir cevaplarsan sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tıp 5. sınıf öğrencisiyim. Fakültemin 5 tane hastanesi var, sürüyle doktor hemşire falan filan biliyorum.5 bin alan doktor ne duydum ne gördüm. Bizim hastanede en az alan kişi 6.5-7 bin alıyor. Yazın isviçrede staj yaptım, o stajda ayda 7-7.5 bin€ civarı kazandım. Düşünün...
    Hemşireler ve ebeler 2 bin alır. Deneyimlenirse 3 bine kadar çıkar yıllar sonra.
    Mühendise ise hiç girmiyorum nerede duyulmuş yeni mezun mühendisin o kadar maaş aldığı??
    İTÜ Kaptanlık 75 bin ile alıyor, İTÜ'yü okuyan işsiz kalıyorken çıkan direkt 7 bin alıyor demişsiniz. Sanırım kaptanlık okuyorsunuz
    Veterinerlin o maaşı alması için 40 fırın ekmek yemesi gerekiyor. Yeni mezun veterinere kim vermiş o parayı?

Üzgünüm ama gerçekler bunlar gençler. ABD, Japonya değiliz biz Türkiyeyiz bu gerçeği unutmayın. Keşke o ülkeler gibi olsak keşke herkes daha çok kazansa. Ama internetteki bu spekülasyona da hastayım. doktorun maaşını az diğer her mesleğin maaşını dolgun yazıyorlar. Özellikle mühendis maaşları aşırı abartılıyor internette. Her yer mühendis dolu herkes mesleğini övüyor. Sonra hayallere kapılmayın hiçbir şey öyle değil

yeni mezun mühendis olarak ben 3.500 yakın başlamıştım demek ki varmış

• Hocam arkadaş kötüleyebilir ama şuanda veterinerlik işsizlik oranı en düşük mesleklerden biri TÜİK verilerine bakabilirsin. 70 civarı bir puanla atanıyorsun ama meslek çok zor hem öğrencilik yılı hem de mesleki zamanlarda. Cidden bu işi sevmek lazım yoksa çekilmiyor ünide çok bırakan oluyor. TUS`a girip bu meslekte uzmanlaşanlar çok iyi yerlere gelebiliyor. Ama ülkemizin insanlarının pek bir saygısı yok bu mesleğe adamın köpeği hasta oluyor gidiyor veterenire o kadar masraf yapana kadar yeni köpek alırım diyor.
  • yorgun şair kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten arkadaş sallıyor bir şey bilmeden atlıyor. Ben her meslekte gerçeği söyledim. İlk 25k olan ünilerden mezun olmayıpta iyi yerlere gelen onlarca insanda var. Asgari ücret 1600 TL olmuş hala mühendis 1500 ile başlar diyorlar. Külliyen yalan.
  • MF için pilotluk yazılmamış. İlk girişte ikinci pilot 20bin kaptanlığı aldığında 40-45bin alınıyor. Yurt dışı firmalarda ise bu sayıları dolar kuru ile alabiliyorsunuz. Ayrıca denizcilikteki gibi 6 ay sefer muhabbeti olmaz en fazla 3 gün o da wide body uçaklarda bile ayda en fazla 3 kez. Sağlam bir ingilizcen ve disiplinin varsa her ülkenin havayolu seni almak için sıraya giriyor zaten.

• İşsizlik sorunu yok ancak maaşı öyle dolgun değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: yorgun şair

quote:

yeni mezun mühendis olarak ben 3.500 yakın başlamıştım demek ki varmış

Hocam hangi üni mezunusun? Bölümün neydi? Özelde mi? ve kendini geliştirme konusunda ne yapmıştın

Biraz çok oldu ama cvaplarsan sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yorgun şair kullanıcısına yanıt
    Ülke mühendis dolu. Çok düşük bir kısım sizin dediğiniz gibi olabilir. Bunlardan yola çıkarak tüm mühendislikler öyledir demek saçma olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Mezun sayfasından hepsine ulaşabilirsiniz hocam ;

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ): ODTÜ’nün 76 bin 269 mezunu var; 14 bin 955 mezun yurtdışında çalışmayı tercih etmiş. 4 bin 693 mezununun bulunduğu ABD’de 76 kişi Microsoft’ta, 59’u Google’da, 39’u Intel’de çalışıyor. Mezunların 9 bin 525’i mühendislik, 6 bin 144’ü iş geliştirme, 5 bin 883’ü operasyon, 5 bin 541’i eğitim alanında. ASELSAN’da 1.328, ODTÜ’de 1109, TUSAŞ’da 696, TÜBİTAK’ta 554, Roketsan’da 403 mezunu var.

Ortalama bir üniden mezun olan adamın bunları yapması için 40 fırın ekmek yemesi lazım.

Guzelmis, ancak bisi ifade etmiyor. Bu onlarin odtulu olduklari icin oyle oldugu anlamina gelmiyor

• besttrr kullanıcısına yanıt
    Yalnız hocam ODTÜye ilk 10kda giren bir adam zaten çalışkan adamdır. Yani çalışmayan adam orada yokki zaten hepsi kendini geliştiriyor. Hepsi çalışmak istiyor. 200kda mühendislik okuyan bir adam masabaşı bir iş isteyebilir ama ODTÜlü istemediğinden iyi yerlere gelebiliyor.
  • yazık la ülkenin geldigi duruma bak, sıralamaya göre , maaşa göre listeden meslek seçiliyor. Sonra niye türkiye en mutsuz ülkelerden biri? acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Yalnız hocam ODTÜye ilk 10kda giren bir adam zaten çalışkan adamdır. Yani çalışmayan adam orada yokki zaten hepsi kendini geliştiriyor. Hepsi çalışmak istiyor. 200kda mühendislik okuyan bir adam masabaşı bir iş isteyebilir ama ODTÜlü istemediğinden iyi yerlere gelebiliyor.

Adam caliskandir, ODTU yu calismadan bitirebilir ve is hayatina sadece elinde diplomayla ciktiginda normal baska bi universite mezunundan sadece 1 puan fazlasi olur diorum. Ayni seyi soyluyoruz kisaca.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.