Şimdi Ara

Hepsiburada.com TELEFON ve TABLETLERİ iade almıyor. Dikkat edin . Alışveriş yapmadan önce düşünün!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
1
Favori
16.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanları anlamak çok zor, size şimdiden sabırlar diliyorum. S10 Lite almıştım. Cihazın genelinde olan yeşil ekran sorunu vardı. Benim aldığım cihazın ekranı tamamen kaplıyordu. Film izlerken siyah sahneler bildiğin yeşildi. Foruma cihazın konusuna yazmıştım, gelen cevaplar birbirinden şahane. Her cihazın kronik sorunu olabilirmiş, zaten bu biliniyormuş, neden araştırmadan almışım vb. Cihazın özellikleri arasında Oled ekran karakteristiği gereği böyle bir durum oluşabilir yazsa, bende buna göre tercih yapsam anlayacağım. Böyle şeyleri sıkıntı etmek obsesif insanların işi diyen bile oldu. Malın üreticisi ile görüştüm onlar bile böyle savunmalara girişmediler 2 günlük cihaz için iade talebi oluşturdum, yok kullanılmış, hat takılmış, hem iade almamız için servis raporu şart dediler. Aynı mesaja, oluşturduğum ama başvuruyu tamamlamadığım THH kaydının gönderdim. Sabah iade gerçekleşti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• surfer kullanıcısına yanıt

Hepsiburadaya direkt https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20237&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 bu linki gönder. Eğer iade hakkımı kullandırmassanız yasaları kişisel çıkarlarınıza göre eğip büktüğünüz için sizi dava edeceğim de bak nasıl iade alıyorlar.

• Katiller de Ağlar kullanıcısına yanıt

"olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçü"

Bu ölçü bir iPad için nedir sizce ? Kutuyu açıp şöyle bir sağına soluna bakmak, tabletin düğmelerini, tuşlarını, şarj aletini, kablosunu seyretmek, tableti hiç açmadan öylece siyah ekrana bakıp sonra karar vermek midir ? Eğer sizin için öyleyse bir şey diyemem.

Bana göre bir tablet açılıp kullanılmaya başlanmadan olağan bir gözden geçirme söz konusu olamaz.

• smalsrol S kullanıcısına yanıt

Bak burada açık hataya düşüyorsun. Kanun sana ürünü aç ve kontrol et diyor. Ürünün sorunlu olup olmadığı kontrol edebilmek için verilen bir süreç. Tekrar söylüyorum: Bir gözden geçirme süreci, ürünü kullanmak değil.

Ek olarak kanunla ilgili:

https://www5.tbmm.gov.tr//develop/owa/kanunlar_sd.durumu?kanun_no=6502

https://ticaret.gov.tr/tuketici/tuketici-haklari-bilgi-bankasi

• Hepsiburada 49.90₺ Lik ürünün servis iade raporu olmasına ve kargo kendilerine ulaşması üzerinden 20 gün geçmesine rağmen hala ücret iadesi yapmadı. Allahtan çok da büyük bir meblağ değil. Yakın zamanda başıma gelen bu olaydan ve burada okuduklarımdan sonra internetten alışveriş benim için sadece Amazon’dan ibaret olacak. Benzer bir konu yaşadım Amazon ile ve ürün ellerine geçer geçmez iademi gerçekleştirdi.

Ya tamam sen öyle olduğuna inan, ben bugüne kadar bana senin gibi cevaplar veren firmalardan çatır çatır iademi aldım öyle kalakaldılar. Ama cidden yazık..

Israrla insanları yanlış yönlendiriyorsun. Kanun ve metin oldukça açık.

Kanunun metni: https://www5.tbmm.gov.tr/kanunlar/k6502.html

Kanunun geçerliliği: https://www5.tbmm.gov.tr//develop/owa/kanunlar_sd.durumu?kanun_no=6502

• EZERGEÇER1877 E kullanıcısına yanıt

Al işte, şu kokuşmuş zihniyete bak. O zaman adam öldürmek de suç sayılmasın, birisi sevdiğiniz birini gidip öldürdüğünde burada gelip adalet adalet diye ağlamayın. Kural var, eğer bir firma ben kurala uymam deyip, sonra thh başvurusunu görünce hadi gel ben bu seferlik iade edeyim diyorsa kimse kusura bakmasın, firmalar geçirebildiklerine geçirme derdinde demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: surfer

"olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçü"

Bu ölçü bir iPad için nedir sizce ? Kutuyu açıp şöyle bir sağına soluna bakmak, tabletin düğmelerini, tuşlarını, şarj aletini, kablosunu seyretmek, tableti hiç açmadan öylece siyah ekrana bakıp sonra karar vermek midir ? Eğer sizin için öyleyse bir şey diyemem.

Bana göre bir tablet açılıp kullanılmaya başlanmadan olağan bir gözden geçirme söz konusu olamaz.

Ürün sana vaad edildiği şekilde geldi mi? Geldi. Eğer ürünün vaad ettiklerini beğenmediysen neden satın aldın?

Okuduğunu anlamıyorsun heralde ? Bu mesafeli satış sözleşmesi, senin attıkların başka. Bir de kalkmış bana bilgelik taslıyorsun. ME SA FE Lİ SATIŞ başka bir mevzudur. Kuralları, mevzuatı farklı. sana linkini attım, oradan oku, okuduklarını süzgeçten geçir öyle yorum yap.

Of of of of , şu konudaki ergenlere bak aboooo. Yazık ülkeme, vallahi yazık ahahahah

Benim attığım İmar Kanunu mu? Ne saçmalıyorsun?

Sana Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu atıyorum. Bu kanunun kapsamı ne olabilir?

Aynen baya bayaaa ağlardım..

• Hocam sen memnun kalmayıp iade etmişsin. Ben tüketici hakem heyetine başvurup değişim kararı aldırdım. Hepsiburada onu bile reddetti. Şikayetvara yazınca önce para iadesi teklif ettiler. Kabul etmedim. Şimdi yeni telefon yolladılar gelmesini bekliyorum

Yahu bak, tüketici olmak için illa ki internetten alışveriş yapman gerekmiyor. Git bim mağazasından 2 tl ye çikolata al, işte o zaman da tüektici sayılıyorsun. Senin attığın maddeler oradaki durumları bağlıyor. İade hakkı 7 gündür diyor görmüyor musun ? Mesafeli satış durumu ise bambaşka bir şeydir. iade süresi 14 gündür ve açıp kullanabilirsin.sana mevzuatı attım. Kullanım şartlarına uygun kullandın diyelim ürün bozuldu, o bile seni ilgilendirmez yasa acık acık diyor, koşulsuz şartsız 14 gün iade hakkın var. Ama sen gittin teknosaya, tablet aldın eve geldin. 7 gün içinde şöyle bir bakmak kaydı ile iade hakkın var, acıp kullanırsan detaylı iade edemezsin. Anladın mı şimdi ?

Ezik zihniyetli çulsuz mu ? Sen resmen diyorsun ki adelet kural mural tanımam , ben kendi adaletimi sağlarım. Bu nasıl bir zihniyet ? Demek senin ürününü iade almasalar kafa göz dalarsın sen, erkeksin ya, yürü beeee

Yalnız yine en önemli noktayı kaçırdın. Mesafeli Satış Sözleşmeleri, 6502 Sayılı Kanun kapsamındadır.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.