Merhabalar efenim! Olay örgüsüyle, saçmalıklar silsilesiyle sizleri saracağını düşündüğüm bir dolandırıcılık hikayesi var elimde. Hikayemiz en kısa haliyle Hepsiburada'da sahte ürün satış yapan bir adamı, bu adamı bir türlü insanlar mağdur olmadan banlamayan Hepsiburada'yı, ve daha komiği banlansa bile yeni bir şirketle satışa devam eden bu adamı anlatıyor. İşin komiği bu şirketlerin Ticaret Sicil Gazetesindeki kuruluş kayıtlarında hepsinin kurucusu aynı kişi (ismi videoda var). Yani HB istese bu adamı isminden banlar ve yeni şirketle satış yapmasına izin vermez. Her şey kız arkadaşımın bana kulaklık hediye almasıyla başladı, huyum gereği açarken videoya çektim duruma uyandım vs. araştırmalara devam ettim, hatta forumda da şu konuyla karşılaştım; https://forum.donanimhaber.com/samsung-galaxy-buds-pro-936-tl-945-tl--151415203 linkteki bu konuda herifle ve dolandırıcılık iş modeliyle alakalı güzel detaylar yakalayan @iandi başta olmak üzere tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Olayın ortasını merak ederseniz lütfen videoya alayım sizi; https://www.youtube.com/watch?v=EqkNHLO12Go Benim basit bir çakallık olarak düşündüğüm olay, edindiğim bilgilerle çok daha şeytani ve devasa ölçekli, organize bir dolandırıcılık halini almaya başlamıştı. Olayın başını anlattım, ortasını merak eden videodan bakar sanıyorum (hatta beğenileri ve olası mağdur varsa videoyu göndermenizi rica edeyim ). Bu süreçte tabi birçok insan gelen ürünü orijinal sanıp kullanıyor, hatta Samsung kulaklıkları da kötüymüş diyor belki, yine birçok insan ne yapacağını bilmediği için sahte ürüne mahkum oluyor, çok küçük bir kesim hakkını arıyor ve alabiliyor. Olayın sonucuna gelecek olursak da aklımda hem bu herifin, hem de Hepsiburada'nın akıllanması için birkaç şey yapmak var;
Aşağıda bu adamla alakalı şimdiye kadar bulduğum şirketleri görebilirsiniz. Hem de google için keyword olsun, mağdurlar bu başlığı görsün... Ve hatta kendiniz ticaret sicil gazetesinden (istanbul) kurucuları ve müdürleri kim bakabilirsiniz. otakelektronik veya ticari adıyla: METEN ELEKTRONİK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ----- harlaelektronik veya ticari adıyla: PAYAK KOZMETİK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ----- sakamelektronik veya ticari adıyla: KANCA KOZMETİK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ |
Bildirim