Her açıdan iyileştirilmiş AMD Fluid Motion Frames 2 yayınlandı
-
-
AMD olsmasa oyunda oynanmıcak .
-
Biraz deneme fırsatım oldu şunu söyleyebilirim ki ilk haline göre gerçekten fark edilir miktarda iyileşen taraflar var. Mesela ilk sürümde kamerayı hızlı şekilde çevirdiğinizde olan yazılımın kendini kapatması olayı çoğunlukla gitmiş. Gecikmelerde de fark edilir bir azalış var. Loseless scaling yerine kesinlikle kullanılır, neredeyse her güncel oyun ve emülatörde çalışması da harika.
Özellikle el konsolları bundan baya yararlanır.
-
Eğer AMD bu sistemi daha da geliştirirse oyundan bağımsız yapısı sayesinde DLSS'nin de FSR'nin de boşa çıkmasını sağlar. Hele her yeni DLSS sürümü için yeni mimariye zorlayan NVidia'ya da güzel bir tokat olur.
-
Kullanılan teknik gereği oyun motoruna erişimi olmadığından bu pek mümkün değil.
DLSS önceki karelerden faydalandığı gibi oyun motorundan hareket vektörü, derinlik tamponu gibi bilgilere de erişebildiğinden kalite ve gecikme bakımından çok daha iyi sonuçlar veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 30 Temmuz 2024; 16:11:04 >
-
Özellikle gecikme sürelerinin iyileşmesi umut verici.
-
DLSS donanımsal, fsr gibi teknolojiler yazılımsal.Söyledikleriniz gayet normal
-
FSR de donanımsal. amd 6000 7000 ve nvidia 2000 3000 yani yapay zeka çekirdekleri olan serilerde çalışıyor. AFMF de 6000 7000 serisinde var 5000 serisinde yok çünkü 5000 serisinde yapay zeka çekirdekleri yok. nvidia RT için bu çekirdekleri yapıp tensor cores dedi 4000 serisinde daha kuvvetlisini yapıp 2000 3000 serisinde çalışmaz DLSS3 dedi halbuki yalan gayet de çalışırdı verseydi. madem o kadar eski ve güçsüz yapay zeka çekirdekleri var 2000 3000 serisinde amd'nin FG'si nasıl çalışıyor? senin için söylemiyorum amd bizim de yapay zeka çekirdeklerimiz şöyle böyle diye caka satmadığı için ve nvidia serisinde de çalıştığı için herkes yazılımsal zannediyor.
-
FSR donanımsal olsa gtx1650'de çalışmaz.FSR yazılımsal bir teknolojidir.FG donanımsal sanırım.FG için net bir fikrim yok
DLSS tensor core üzerinden çalıştığı için donanımsal bir teknolojidir
-
1650'de çalışmıyor zaten. biraz eskide kalmışsın fsr2 değil FG diyorum yani aynı 4000 serisine özel DLSS3 FG gibi ama amd'ninki nvidia'da da çalışıyor ama her oyunda yok. ben aşağıdaki linkteki 3 oyunda denedim 3080'le. fps'yi ikiye katlıyor çözünürlükle oynayıp görüntüyü bozmuyor. AFMF ki yenisi çıktı dün amd 6000 7000 serisinde çalışıyor bütün oyunlarda FSR3 FG gibi oluyor yani sürücü içindeki yazılımsal olan bile belli donanım istiyor yapay zeka çekirdekleri olan. FSR3'ün oyun desteği ile değil bütün dx11-12 oyunlara sürücü içine konan açık kaynak hali yani. nvidia istese bütün kartlarına getirebilir ama böyle yaparsa 5000 serisini nasıl satar?
https://www.amd.com/en/products/software/adrenalin/afmf.html
-
RDNA 1 ve 2'de (yani 5xxx ve 6xxx serisinde) AI cores yok.Bende 6700 vardı, 7700XT'ye geçtim FG açabiliyorum.Sanırım AI core sayesinde.Attığım linkte "Comparison of RDNA chips" bölümüne gidin
AFMF bildiğin FSR.FSR desteği olmayan oyunlarda sürücü üzerinden FSR yapabiliyorsun.En basidi ben arada Division 2 oynuyorum.Oyunda hiçbir upscaling teknolojisi yok.AFMF'yi açtığımda fps 2'ye katlanıyor.Aslında hareketli görsellerde görüntüyü bozuyor ama işini güzel yaptığı için fark etmiyorsun
4xxx'de ki FG sanırım tensor core v2 sayesinde.Nvidia teknolojiyi açık açık paylaşmadığı için bilemiyoruz
-
RDNA 1.0’lı RX5000 serisi üvey evlat. Varsa yoksa RX6000 ile RX7000’e ekliyor Amd.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6000 serisinde ai cores var daha zayıf hali ama sen kullanırken yazılım teknolojisi yoktu bu ocakta ön gösterim olarak başladı işte mart nisan gibi mi ne geldi? işte o hareketli durumlarda görüntü bozması bu ikinci AFMF'de yokmuş ama bunun için beta sürücü kurma bir sonraki sürücüye getiriyor olmaları lazım.
4000 serisindeki ai cores illa ki daha yeni ve daha iyi ama bunun yaptığını önceki nesil ai cores yapamaz diye vermezsen olmaz. ver de yaptığı kadar yapsın yani millet sana dava mı açacak 4000 serisinde FG açtık ikiye katladı 2000 3000 serisinde niye tam tamına katlamadı diye? kullanıcı haline şükrederdi işte işlerine gelmedi eski serileri bu kadar kuvvetlendirmek. düşünsene 3060 3080 alıyorsun birden iki katı hıza çıkıyor bunu vermemiş ki ben de diyorum 2000 3000 4000 serisine bütün dx11-12 oyunlarda iki katı güç verse sürücü bazında açık kaynak FSR3 kullanarak.
şu oyuna DLLS3 desteği verdim öyle mi ben de buna FSR3.1 desteği verdim diye kavga edeceklerine sürücü bazında bu AFMF teknolojisinde yarışsalar daha iyisini yaptım bütün oyunlarda diye aslında en güzeli olur ama kime anlatırlar ve nasıl reklam yaparlar? avatar mesela FSR3 FG diye çıktı adamlar hala yama yapıyor deli gibi bir türlü tam entegre edemediler FSR3'ü yani o kadar uğraşıp para harcayacaklarına belki sürücü çıkınca AFMF2 açsak ondan iyi olacak?
-
Valla geçen AFMF'yi kullandım. Gamepad ile oynuyorum oyunları genelde. Cidden açık mı kapalı mı ayırt edemedim. Bence tek sorun gecikmeyi biraz arttırması. Açtığınızda oyunu GeForce Now'dan oynuyormuşsunuz gibi oluyor. Yani gecikme olayını çözseler "fps indirme" gerçeğe dönüşecek.
-
RX 5700 XT kartı içinde gecerlimi
-
AI var ya da yok XeSS bile FSR'ı tokatlıyor reis kusura bakma yani. Hem donanımsal olsa bu teknoloji ekran kartı kullanımına yük bindirir. Söylüyorsun ama eksik ve kantı olmayan şeyler söylüyorsun.
Mesela XeSS teknolojisi yapay zeka kullanıyor. İntel hariçi diğer grafik kartlarına XeSS açtığın zaman işlemci veya ekran kartı kullanımının arttığını görürsün. Eeee bu ne demek oluyor? İntel donanım kullanıyor demek.
AMD'de ise ister İntel ister NVIDIA ister kendinde aç donanıma yük bindirmiyor çünkü yazılımsal bir teknoloji.
FSR 3.1 çıktı helen daha bir sürü hata var. XeSS 1.2 sürümünde bile yeri geliyor DLSS'e fark atıyor, hatta geçiyor bile.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kullanılan teknik gereği oyun motoruna erişimi olmadığından bu pek mümkün değil.
DLSS önceki karelerden faydalandığı gibi oyun motorundan hareket vektörü, derinlik tamponu gibi bilgilere de erişebildiğinden kalite ve gecikme bakımından çok daha iyi sonuçlar veriyor. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X