konunun siyasi boyutuna girmek istemiyorum ama daha Türk Telekom satılmadan önce Bill Gates Türkiye'ye bir ziyarette bulunmuştu ardından öğretmenlere bilgisayar kampanyası başlattılar. Bill Gates, Avrupa'da satamadığı elinde kalan döküntü bilgisayarları böyle kampanyalarla bize satıyor. Siyasilerimizde böyle şeylerle kendi propagandalarını yapıyorlar. Ben olsam o bilgisayarlara para bile vermem kazıklanmaktan başka birşey değil.
Bilgisayar almak isteyen biri biraz daha paraya kıysın adam gibi bir bilgisayar toplasın. Bu bilgisayarlar hiçbir işe yaramaz. 2 ay kullanırsın sonra çöpe atarsın yazık günah. Oysa 100 - 200 dolar daha fazla vererek adam gibi bir bilgisayar toplanabilir. Bu bilgisayarlarla hiçbir şey yapılamaz kandırmacadan başka birşey değil.
Ben olsam "xp starter yerine pardus yükleyin lisansları da istemiyorum kardeşim, farkını da ücretten düşün" derdim.
hiç bilgisayarla tanışmamışlar için gayet güzel bir kampanya olmuş.ama mevcut kullanıcıları da düşünmeleri gerekiyor.adsl hala pahalı
iyi güzelde adsl fiyatlarını niçin düşürmüyorlar?? pc ler gelir düzeyi düşük olanlar için ideal bence Aynı özellikte toplansa ne kadar fark eder acaba hesap yapan varmı benim yaptığım hesaba göre 40$ civarlarında fark ediyor
yok yanı bu bılg ler ıcın hıc ıyı dıyenlere yazdım. normal bı kullanım ıcın oldukca yetıyor
ınternette gezınebılıyor. star offıce calıstırıyor gayet yeterlı.
olese o bılgısayarlarda bence ıı ler yınede. modem ve ısletım sıstemlerı cabası oluyor.
ya şu her eve bilgisayar bilmemne gibi saçmalıklardan vazgeçsinler de 3gb kota komedisini halletsinler artık. ADSL alacak adamın zaten bilgisayarı vardır yoksa neresine ne yapacak adam kabloyu? yabancı ISS lerde de bu tür kampanyalar var ama adamlar 20 Mbit hat ile beraber modemini bilmemnesini veriyor bir de yanında normalde hayalimizde görebileceğimiz konfigurasyonda bilgisayar veriyor... yeter artık sizden kimse birşey beklemiyor insanları kandırmamanızdan başka tabiki... yeter artık insanları kandırmayın hakkımız olanı verin...
Aslında halihazırdaki biz internet kullanıcıları için faydalı çünkü adsl abonesi arttıkça yapılan baskı artacak ve gelişmişe gidiş hızlanacaktır en azından şimdiden iyi olacağı kesin bizden sömürdüüğü paralarla milleti halkasına eklediği aşikar bırakalımda bu noktadan sonra alacaklar düşünsün
Başka bir arkadaş da bunla ilgili bir konu açmış hatta başlığında böğğğ falan yazmış. Seviyesi başlığından zaten belli oluyor.
Orda da okudum başka yerlerde de okudum, bu işin içinde olan birisi olarak bir şeyler yazma ihtiyacı duydum.
Öncelikle bir soru sormak istiyorum:
"Farzedelim ben evinde interneti ve bilgisayarı olmayan birisiyim, aylık gelirim çok fazla değil, televizyondan arkadaşlardan hep duyuyorum bu interneti ve merak ediyorum ne olduğunu. 2 tane de çocuğum var birisi ilkokulda diğeri de ortaokulda ve en azından onların bu internet trenini kaçırmamasını istiyorum.
Şimdi bir bilgisayar almak ve ardından internete bağlanmak istiyorum ah sahi bir de modem almam lazım değil mi?
Bu anlattıklarım dahilinde Türkiye'nin üretim kapasitesi en büyük bilgisayar firmasıyla markası en iyi bilinen bilgisayar firmasının bilgisayarlarının, normal satış fiyatından en azından 100 dolar daha aza satıldığı, ek olarak Office paketi gibi çok işime yarayacak bir yazılımın lisanslı olarak verildiği ( çok da pahalıymış bu meret) (gerçi kimse umursamıyo galiba bu lisansı) Türkiyenin en iyi iki modem markasının modemlerinin hediye verildiği ( Airties ve Zyxsel değeri yaklaşık 75-80 YTL) ve de 2 aylık ADSL abonelik ücretinin hediye edildiği bu kampanyadan yararlanmalımıyım?"
Bazı arkadaşlar toplama bazı markaların fiyatlarını vermişler. Elbetteki bilgisayardan anlayan pek çok kişi gider en ucuz parçaları araştırıp istediği yerden alır, bunları kendisi birleştirerek üzerine hepimizin yaptığı gibi ( kimseyi kınamıyorum yanlış anlaşılmasın) envai çeşit korsan yazılımları yükler ardından modem alır ve internete de bağlanır. Ancak kaç kişi? Bunları yapabilen kişiler zaten internete şu an bağlılar. Herkesi kendiniz gibi zannetmeyin. Bu kampanya bilgisayarla insanları tanıştırmak için yapılmaktadır.
Bilgisayarlar ihale ile en düşük fiyat veren 2 firmadan temin edilecektir. Ve bu ihaleye Türkiyedeki hemen hemen tüm firmalar katılmıştır. Turk telekom bilgisayarları alıp satmayacaktır. Bilgisayarları firmalar gelip kuracaktır. TT Herhangi bir kar koymamış olup aksine yaklaşık 135 ytl tutan katkısıyla en büyük desteği vermiştir.
Şimdi ADSL fiyatları pahalı diyebilirsiniz ben de destekliyorum bence de çok pahalı, müşteri ilişkileri yetersiz berbat dersiniz katılırım, devlet zihniyeti var 1 ayda ancak cevap geliyor veya hiç gelmiyor istediğimiz cevaplar dersiniz anlarım, ancak böyle bir kampanyayı düşünmeden, araştırmadan öğrenmeden, bilmeden analiz etmeden baltalamayın.
Saygılarımla...
( Biraz emek verdim o yüzden hassasım bu konuda
Sevgili arkadaşım diyosun ki bu kampanya milleti internet ve bilgisayarla tanıştırmak tamam da milleti bilgisayrla ve internetle tanıştırırken böyle tabiri caiz se geçirmek mi lazım. Sende diyosun bilgisayardan anlayan bir kişi bu configirasyonları daha ucuza alabilir diye madem ki gerçek bu yani daha ucuza alınabilinir gerçeği var demekki burdaki mantık milleti internet ve bilgisayarlada tanıştırırken millete yine geçirelim mantığı var başkabişey demiyorum. Bu kadar menfi amaçlar güden her kurumdan kendine menfi kazançlar sağlamk isteyen insanlar ve insancıklardan nefret ediyorum. Bu kampanya için ağzından salyaların aktığı kaç yetkili vardır acaba...
2 sorum olucak konuyla ilgili 1-acaba casper bayisine ugrayan arkadaşlar board'ı görmüşlermi kullanılan board nedir ne değildir bu konuda bilgisi olan varmı 2-256 mb ekran tümleşik olduğu zaman 512 ram'den mi kullanır yani sistem 256 mı olur (herhalde)
ya arakadaşlar kusura bakmayın büyük kısmınız beğenmemiş ve piyasada aynısını daha ucuza toplayabileceğinizi söylemişsiniz ben bu işi çok iyi bilmediğimden belki ama ben daha ucuza bulamadım sadece iki arkadaşımız link vermiş fakat onlarıda kıyaslaığınızda fiyat aynıda olsa ekran kartı daha düşük sonra lisansli yazılımlar yok ve yerine kıytırık bir yazıcı konulmuş yani ben bulamadım bu kadar iddialısınız bari koyun şuraya bu özelliklerde daha uygununu gidip ordan alalım.................
emin936 daha uygun fiyata toplarsın ama dediğin gibi yazılımın olmaz adsl bağlantı parası verirsin. reklam yapmak gibi olmasın ama 10 gün önce Markom'dan topladım. en uygun fiyatları orda buldum.
ilk başta adsl bağlantısını da almayı düşünüyordum o zaman bana cazip geldi. ama daha sonra bağlantıdan vazgeçtim. ve yazılımları da almayı düşünmeyince çok daha iyi bir pc topladım kampanyadan alacağım bilgisayar fiyatına 70 ytl fazla ekleyerek INTEL D işlemci ve lcd ekran aldım. bunu da 6 taksit yaptırdım. ,
PC alacaksan biraz bu işlerden anlayan bir arakadaşınla Markom'da ki kampanyalarda parçalarda değişiklik yaparak uygun birşey toplayabilirsin.
Bence kesınlıkle uygun degıl telekom ve dıger fırmalar hepsını hesaplamıslar ndeden dersenız normal bır casper pc 700$ o da yaklasık 1015 lıraya mal oluyor(kur1,450) kampanyadaki fiyat 400 kusur ama vadeye bınınce yıne aynı hesaba gelıyor arkadaslar tek ıyı yanı baglantı ucretı kampanyada arada kaynıyor ben ıkı tane bılgısayar alacam ve casper de karar kıldım!
quote:
Orjinalden alıntı: conywayt
Bence kesınlıkle uygun degıl telekom ve dıger fırmalar hepsını hesaplamıslar ndeden dersenız normal bır casper pc 700$ o da yaklasık 1015 lıraya mal oluyor(kur1,450) kampanyadaki fiyat 400 kusur ama vadeye bınınce yıne aynı hesaba gelıyor arkadaslar tek ıyı yanı baglantı ucretı kampanyada arada kaynıyor ben ıkı tane bılgısayar alacam ve casper de karar kıldım!
hem uygun değill diyorsun hem de böyle bir karar alıyorsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme