Şimdi Ara

Her Oyunda Reset Atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Bİlgisayar hangi oyuna girersem gireyim kesinlikle ya ilk açılışta ya ortalarda reset atıyor. Gta vice city den tutun gta 5' e kadar. Eski yeni her oyunda güç birden gidiyor. Bir iki saniye sonra bilgisayar tekrar başlıyor. Bir de şunu farkettim. Mesela oyunda esc ile menüyü açacağım zaman esc ye basıyorum kapanıyor. Ya da oyunda bir mekana gireceğim zaman ya da oyunun ana menüsündeyken play e bastığımda oluyor genellikle.
    Sistemimse şöyle:
    Msi b150 gaming m3 anakart
    Msi r7 370 4gb ekran kartı
    intel i3 6100 3.7 ghz işemci
    CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2400MHz CL14 Ram
    Xigmatek Tauro 500W 80plus bronze PSU

İşlemci ve ekran kartı ısılarım normal. Ki elle fanları tam güç çalıştırdığım halde bile reset atıyor. Güç hesaplaması yaptığımda 500w'ın yeterli olduğunu görüyorum. Güç kaynağındandır belki diyerek her oyunda msi afterburner ile ekran kartının hızını ve power limit değerini düşürüyorum yine aynı. Bir de şunu farkettim. Anakart 2133 destekli. X.M.P. ile 2400 imkanı da var fakat X.M.P. açsamda biosta,görev yönetisinde,programlar da 2133 Mhz hızında çalıştığını gösteriyor.

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olay görüntüleyici'sinde ne diyor?
  • Psunun 600 watt modeli var bende de 0600a 0600b diye ikiye ayrılıyor sanırım. Tam modeli nedir psunun modüler olmayan versiyonu sanırım 12 volt çıkışından düşük watt veriyor. Psu yetmiyor olabilir.
  • alvete A kullanıcısına yanıt
    Evet modüler olmayan versiyonu

• Üstüne bakarsan 12v çıkışından kaç watt verebildiğini görürsün. Birinden psu alıp denemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRhackSH

olay görüntüleyici'sinde ne diyor?

Kernel-power 41

+ System
    - EventData

BugcheckCode 0
    BugcheckParameter1 0x0
    BugcheckParameter2 0x0
    BugcheckParameter3 0x0
    BugcheckParameter4 0x0
    SleepInProgress 0
    PowerButtonTimestamp 0
    BootAppStatus 0
    Checkpoint 0
    ConnectedStandbyInProgress false
    SystemSleepTransitionsToOn 0
    CsEntryScenarioInstanceId 0
    BugcheckInfoFromEFI true

sırasıyla w10 w8 w10 işletim sistemlerini kurdum. Her seferinde aynı sorun. Yalnızca driverleri kurup ardından hemen oyunu kurdum yine aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birol08 -- 10 Mayıs 2017; 17:59:5 >
  • bendede oluyor pes 13 de şampiyonlar ligi finalinin tam ortasında resetlenmişti o sinirle klavyeyi kırmıştım çözümünü bilen bizede yardımcı olabilir mi
  • Mümkünse oyundayken ilk 5 dk sonrasının CPU sıcaklık derecesini atma sansınız varmı tahmini olarak termal macunu yenilenmesi gerekebilir
  • WoLFLyCris12 kullanıcısına yanıt
    Konuyu açtığım gün tüm parçaları tek tek temizledim. Termal macunu tamamen silip yeni macun kullandım. Hatta kasa iskelesini banyoya sokup duş aldırdım.

Şuan ets 2 açık beş dakka geçti nasılsa kapanmadı. İşlemci sıcaklığıda oyundan önce 35di. Fanı %100 yaptım oyuna girdim şuan 40 derece

• quote:

Orijinalden alıntı: birol08

Konuyu açtığım gün tüm parçaları tek tek temizledim. Termal macunu tamamen silip yeni macun kullandım. Hatta kasa iskelesini banyoya sokup duş aldırdım.

Şuan ets 2 açık beş dakka geçti nasılsa kapanmadı. İşlemci sıcaklığıda oyundan önce 35di. Fanı %100 yaptım oyuna girdim şuan 40 derece

Pardon sıcaklıgın normal oldugunu yazmısınız okumamısım.Eger gene kapanirsa belki ekran kartındanda süphelenbiliriz benmchmark testi yapilmasi gerekir. Ondada ama o test jig'ide sizde olmayacagı için alternatif bir servis size en uygunu gibi görünüyor suan.
  • muhtemelen ısı dan ama cpu değil sanırım. psu olabilir. psu ya da bi fan gibi bişey çevirip deneyin. sökün olmazsa komple vantilatörün önüne yatırın
  • Eğer psu dan ise ve garantisi var ise gönderin. Garantisi yok ise içini açıp fanı ters şekilde monte edin o zmn sorun çözülecektir eğer PSU'dan ise tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.