Şimdi Ara

Her Oyunda Saniyelik Kasma Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 1 ay kadar önce abimin eski bilgisayarını yeni bilgisayar alamadığım için tamir ettirmeye karar verdim, gerçekten eski bir bilgisayar. Götürdüğüm bilgisayarcı PSU'nun bozuk olduğunu değiştireceğini söyledi ve benden bir bilgisayar parçası için çok düşük bir ücret aldı , şüphelendiğim parça PSU ve bazen yük altında mekanik bir cızırtı sesi çıkarıyor ama harddiskim de tuhaf sesler çıkarıyor ancak sağlık taramasında her kutu yeşildi.İşlemci sıcaklığım normalmi bilmiyorum ama boşta 60 derece oyundayken 80. Problemim şu: Her oyunda ne kadar eski olduğu fark etmez Max Payne 2'den tutun Rainbow Six Siege'e kadar her oyunda anlık takılmalar oluyor. Bazen çok belli oluyor, bazen dikkat etmeniz gerekiyor ama bu oyunun akıcılığını bozuyor ve dediğim gibi ne kadar az ya da çok sistem istediği fark etmezsizin her oyunda oluyor.Ayrıca internette koyucağım resimlerdeki gibi bir sistemde insanlar mediumda gta 5 gibi bir oyunda 80 fps alıyorken ben low da saçma sapan takılmalarla karşılaşıyorum. Sistem;

• Adam muhtemelen yetersiz psu takmış. O da hdd'nin taklamasına sebep oluyor olabilir.

Veriler bunu gösteriyor. Bad sector yok diyorsun. Problem güç gibi.
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Yetersiz psu nun böyle takılmalara neden olduğu hiçbir yerde yazmıyordu o yüzden şüpheye düştüm. Peki Kaç w psu takmalıyım? işlemci sıcaklığı normalmi? Birde diğer bir forumda ekran kartından sebep olabileceğinide yazmışlardı vram düşük olduğu için, bu sisteme en yüksek hangi kartı satın alabilirim işlemcide darboğaz yapmayacak? Cevabınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impulse101 -- 22 Ocak 2019; 22:50:10 >
  • Olası nedenler;

- İşlemcinin aşırı ısınması.

- Anakart üzerindeki kapasitörlerin şişip, arızaya geçmesine ramak kalması. 

İşlemciler belli bir sıcaklığın üzerinde kendini korumak adına otomatik olarak kapanır. Ancak; 381 milyon transistör, L1, L2 ve L3 tampon bellekler, bellek ve PCI kontrolcülerinden herhangi biri arıza durumuna geçerse, sistem açılmaz. Özetle; çalışan işlemci, sağlam işlemcidir. 

Bunun dışında istisna var mıdır? Elbette vardır. Ama bu sorunu tespit etmek yada nokta atışı yapmak imkansızdır. Tek çözüm; başka bir işlemci bulup denemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeCuRiTy TM -- 22 Ocak 2019; 23:3:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTA 5 OYUNDAN ATMA SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.