Şimdi Ara

Her sene antifreeze değiştirin yalanı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malesef kapitalist düzenin bir parçası. 10 senelik arabada 5-6 senedir kırmızı antifreeze var. Geçen Kayseriye gideceğim diye antifreeze i değiştireyim orada perişan olmayayım dedim. Tanıdık usta antifreeze ölçtü ve çıkan sonuç -30 derece

Radyatör vs. her şey temiz ve durumu iyi. Bu zamana kadarda arabamda bir don olayı olmadı şükür. Hadi kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen bende arabayi alali 6 yil oldu daha antifiriz degistirmedim..

• ben sıfır almıştım 5. yıl oluyo hiç el sürmedimdaha çok gider.
    motor yağı filtreler hariç hiç bir sıvıyı hatta bujiyi bile değiştirmedim,sağlam arabanızı bakım paranoyası yapıp bozdurmayın.
    kilometresi dolmayan kayışlarıda değiştirmeyin.

• ben don yüzünden bi kere motor bloğu çatlattım o yüzden her kış değiştiriyorum. yoksa kafam rahat etmiyor.
  • kaçı kaç kuruş ki ? neden risk alayım.Kaynama derecesine de etki ettiği için doğu batı fark etmiyor bakıp ddeğiştirmekte fayda var.
  • Şöyle bir şey var organik antifirizler yani kırmızı renktekilerin ömrü 10 yıldır, ama eati tip etilen glikol karışımı olan antifirizlerin ömrü 1 yıldır ve senelik değişimi önerilir, uzun süredir üreticiler organik antifiriz kullanıyor ve değişimi gerekmiyor, ayrıca bu iki antifirizin birbirine karıştırılmaması gerekiyor yoksa bozulur araçtaki antifiriz ve aiyah bir renk alır.

• Ben servise sordugumda antifriz 150bin km gider demisti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Eskimesinden kastedilen derecesinin düşmesi değil cahil arkadaşım. Zamanla pasa sebebiyet vermesi. Yoksa 6 7 senelik antifriz dondurmaz zaten. Her yıl antifriz değiştirilmezde zaten. Her yıl değiştirin diyende duymadım. 4 5 senede bir uygundur.

Ters cevap vermemin sebebi bir şeyi tam öğrenmeden "hadi kolay gelsin" gibi bilmiş konuşmandan dolayı.

Tanımadığın adama nasıl cahil diyebiliyon ulan sığır. Forumun içine ettiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

kaçı kaç kuruş ki ? neden risk alayım.Kaynama derecesine de etki ettiği için doğu batı fark etmiyor bakıp ddeğiştirmekte fayda var.

Genelde kırmızı olanlar 45tl-80tl arası değişiyor. Değiştirme bedeli her neyse ama bu tüm bakimlarin haricinde bir extra bedel.

Ve en önemlisi gereksiz.

• bu sayfadan sonra 2.el satışları %50 düşmüş demin haberlerde verdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan2142

bu sayfadan sonra 2.el satışları %50 düşmüş demin haberlerde verdi...

Subhanallah

• çocukluk yapmanın anlamı yok birisine yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalışırken aynısını iki kat kadar hakaretlerle donatarak ifade etmek dünya üzerindeki olmayan bir varlığa işarettir.
  • Onno usta mavi olanların her 1 yılda bir değişmesi gerektiğini özelliğinin bozulduğunu ve kauçuk olan hortumlara zararlı hale geldiğini söylemişti.

Valla ben bim dem 8 tl ye alıp koydum ama aklımda hep bu antifirizden hayır gelmez var o yüzden değiştiricem inşallah

• don olayı yüzünden bi sene az kalsın motoru kucağıma alıyodum. sadece tapalar attı kurtardım. her sene değiştirmek gerekli değil bencede ama düzenli kontrol şart. düzenli olarak yağını, suyunu, havasını kontrol ederim. mekanik aksama düzenli olarak bakım yaparım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ustaların elindeki cihazlar antifirizin sadece donma sıcaklığını ölçer. antifrizin görevi sadece motoru dona karşı korumak değildir. bozulmuş soğutma suyunun motora verdiği zararı görmek için boş bi vaktinizde sanayiyideki motorcuları özellikle kapakçıları dolaşın. donmadan daha çok hararet zarar vermiş motorlara. hararetin sebepleri de tıkanan, patlayan hortumlar, radyatörler. erken bozulan devirdaimler, termostatlar.

mavi antifrizlerin ömrü 2 yıla kadar.

kırmızı olanların ömrü 5 yıla kadar.

pahalı olan kırmızı castrol sf antifirizin 3 litresi 50 tl. %50 saf suyla karıştırılıp konuyor. yıllık 10 tl yapar ki bu saydığım risklere girmenize değmez.

kendi aracımda kırmızı olmasına rağmen 3-4 yılda antifrizi değiştiririm. ikinci el araç bakarken de soğutma suyunun rengi değişmiş, matlaşmış aracı asla almam aldırmam. aracın bakımsız olmasının en kolay gözlenen sonucudur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• aracın bakım zamanlarında hidrometreyle soğutma suyunun antifiriz karışımı. ph metre yardımıyla da suyun asitlik seviyesi ölçülmeli. asitlik oranı artmışsa parçalara zarar vereceğinden sıvı değiştirilmeli.
  • katalogda ne yazıyorsa o özellikte antifiriz kullanıp hangi sürede değişmesini öngörüyorsa değiştirmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

kaçı kaç kuruş ki ? neden risk alayım.Kaynama derecesine de etki ettiği için doğu batı fark etmiyor bakıp ddeğiştirmekte fayda var.

Genelde kırmızı olanlar 45tl-80tl arası değişiyor. Değiştirme bedeli her neyse ama bu tüm bakimlarin haricinde bir extra bedel.

Ve en önemlisi gereksiz.

3 yıl oldu o kırmızı olanlardan alalı daha yarısından fazlası duruyor.
  • En kaliteli organik antifirizde 4 yıl 80.000km ömrü olduğunu araştırmıştım.

Ben en kaliteli olarak Castrol Organik kırmızısını bulabildim.

Değişim yaptığım için memnunun sanki daha iyi oldu gibi.

Sırada şanzıman yağı var bakalım onda nasıl birşey uygulayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

En kaliteli organik antifirizde 4 yıl 80.000km ömrü olduğunu araştırmıştım.

Ben en kaliteli olarak Castrol Organik kırmızısını bulabildim.

Değişim yaptığım için memnunun sanki daha iyi oldu gibi.

Sırada şanzıman yağı var bakalım onda nasıl birşey uygulayacağım.

Tam otomatik şanzıman için mi? Hangi araba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.