Şimdi Ara

HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı. (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
668
Cevap
10
Favori
49.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 3 Şubat 2016; 21:37:40 >
  • HERE Kapı Numaraları verilmesi ve değiştirilmesi hakkında BU Video fikir verebilir merak edenlere.
  • Microsoft Mobile ve Lumia kullanan arkadaşlar,

MERE Maps ve HERE Drive+ için yazılım güncellemesi vardır; bilginize.

Keyifli sürüşler.
  • En güncel halleriyle Here Maps, Google Maps, Yandex Haritalar, TomTom, Başarsoft haritaların şu an hiç birisi İzmir'e pek önem vermiyor...

Ocak ayında açılan önemli bir üst geçit (ismini kendileri bilir) var ama tüm haritalarda eski şekli ve yol kapalı görünüyor...

Bakalım ilk hangi harita kaynağı bunu düzeltecek... Sürekli takip ediyorum hepsini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soickan -- 4 Şubat 2016; 13:43:52 >
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    O işlemleri zaten yapıyoruz. Ancak sorun böyle münferit düzeltmelerle giderilecek gibi değil. Kurumsal bir girişim gerekli. Yani HERE tarafından bu işin ciddi şekilde ele alınması ve kısa sürede düzeltmelerin yapılması lazım. Şu anda HERE Maps'in kapı numaraları sistemin patlak lastiği.
  • Selamlar, kullanıcılar olarak hatalı gördüğümüz kapı numaralarını düzeltme önerebilir iz. Herkes mahalle veya çevresindeki kapı numaralarını giriş yaparsa süreç hızlanmış olur. Map Creator buna olanak sağlayan bir platform. Şahsen ben o şekilde yapıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soickan

En güncel halleriyle Here Maps, Google Maps, Yandex Haritalar, TomTom, Başarsoft haritaların şu an hiç birisi İzmir'e pek önem vermiyor...

Ocak ayında açılan önemli bir üst geçit (ismini kendileri bilir) var ama tüm haritalarda eski şekli ve yol kapalı görünüyor...

Bakalım ilk hangi harita kaynağı bunu düzeltecek... Sürekli takip ediyorum hepsini...

Bu dediğiniz olay malesef sadece İzmir değil Kayseri, Eskişehir, Konya ve diğer şehirlerde de var. Map creator üzerinden yaşadığım bölge civarında birsürü değişiklik yaptım. Masaüstü versiyonu daha güncel olmasına rağmen mobil platforma sonbahar haritaları daha yeni geldi. O yüzden Ocak ayında açılan yolun eklenmesi Nisan veya sonraki döneme sarkabilir malesef.

Ama bir de şu var. Map creator olmasaydı çoğu hata çok daha yavaş ve eksik duzeltilecekti. Biz elimizden geleni yapalım yeter. Şuan bence bu sistemin en eksik yanı yavaş güncelleme olması.

Yandex Google basarsoft haritalarını kullanıyor ve daha kapalı bi sistem. Bizim yapabileceğimiz pek bir şey yok. TomTom da benzer şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Selamlar, kullanıcılar olarak hatalı gördüğümüz kapı numaralarını düzeltme önerebilir iz. Herkes mahalle veya çevresindeki kapı numaralarını giriş yaparsa süreç hızlanmış olur. Map Creator buna olanak sağlayan bir platform. Şahsen ben o şekilde yapıyorum.

Mutlaka bunları yapmaya çalışıyoruz. Ancak şu forumda konudan haberdar olan veya Mapcreator'ün varlığından haberdar olan kaç kişi var? Yani burada konuyu takip eden 3-5 gönüllünün yapabileceği şeyler mutlaka var ve elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Bu kapı numaraları sorunu birkaç gönüllüyle çözülebilecek bir sorun değil. Onu anlatmaya çalışmıştım. Zamanında bu işleri kimler yaptıysa ciddi hatalar yapmışlar veya iş baştan savma yapılmış. Ayrıca sizden ziyade firmanın yetkilisi olduğunu belirten mapmaker nickli kullanıcıdan ne gibi çözümler planlandığı konusunda bilgi almayı bekliyorum.

• HERE Maps BETA kullanan arkadaşlar varsa; onları da bilgilendirelim. Android Cihazlar için de Yazılım güncellemesi var arkadaşlar.
    Bilginize.

Keyifli Sürüşler.
  • Soickan S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Sanıyorum bahsettiğiniz geçit aşağıdaki.Geçen hafta update edildi.
    Dilerseniz mapcreator dan görebilirsiniz.

İlginize teşekkürler
     HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mapmaker

Merhaba,

Sanıyorum bahsettiğiniz geçit aşağıdaki.Geçen hafta update edildi.
    Dilerseniz mapcreator dan görebilirsiniz.

İlginize teşekkürler
     HERE MAPS [NAVTEQ] - Türkiye [Harita Hata ve Düzeltmeleri] Bilgilendirme Başlığı.

Aynen, belirttiğiniz noktayı bahsetmiştim. 1 aydır açık olmasına rağmen güncelleyen navigasyon veya harita bulamamıştım...

Başarsoft gibi bir ekip çalışmasıyla Here güncellemeleri yapılsa, kullanıcılarda yardımcı ekip gibi destek verse daha iyi olmaz mı?

Ben şu an Here'i açık kaynak yazılım gibi görüyorum. Wikipedia'da olduğu gibi kullanıcıların çalışmalarıyla doldurulan bir sistem diye biliyorum.

Navigasyon işi benim bildiğim kadarıyla her zaman kullanıcılara bırakılmaması lazım. Çünkü, kullanıcı yanlış bir bilgi girse ve onay sürecinden atlansa sonuçları siz düşünün...

Bir ekip kurulması, devlet içi yapıyla iletişim ve bir anlaşma yapılarak gelişmelerin sürekli güncel olması sağlanması daha sağlıklı olmaz mı?

Karayolları Müdürlüğü ve belediyelerin yaptığı çalışmalar illa anlaşmalar karşılığında (Başarsoft örneği gibi) düzenlemeler alınabilir diye düşünüyorum.

Böyle bir geliştirme çalışması var mıdır?

Kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

HERE Maps BETA kullanan arkadaşlar varsa; onları da bilgilendirelim. Android Cihazlar için de Yazılım güncellemesi var arkadaşlar.
    Bilginize.

Keyifli Sürüşler.

Admin bey hayirli aksamlar
    İphone icin basarsoft haritali navigasyon kullanan programlarda guncellestirme gelmismidir ? Örnegin igo yada baska hangisi kullaniyorsa
    Yani basarsoftun 2015 son donemi icin yayinlanan haritasi mevcutta yukleyebilicegim bir uygulama varmdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oskis kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Alıntıladığınız mesajda da belirttiği,m gibi henüz bir harita güncellemesi yok. Ben iGO dışında 2 yazılım daha bulunduruyorum. iPhone 4s cihazımda Navmii ve Here Maps.

Saygılar.
  • Soickan S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Heremaps olarak projelerimizi ve güncellemeleremizi saha çalışmalarıyla gerçekleştiriyoruz.Halihazırda 4 adet Here-True aracıyla ülke genelinde güncelleme çalışmlarımız devam etmektedir.
    Map Creator uygulamamızla kullanıcıyı da yapılan haritanın bir parçası olmasını amaçlıyoruz. Map creator da yapılan güncellemeri kontrol aşamasından geçiriyoruz.
    Ayrıca kavşak, önemli POI gibi güncellemerde ekstra bir kontrol de gerçekleştiriyoruz. Kullanıcıdan gelen böyle önemli güncellemeler sonrasında araçlarımızı bölgeye göndererek değişen
    bölgedeki güncellemelere yetişmeye çalışıyoruz. Ayrıca kullanıcıların yaptığı güncellemeler sonrasında bizde oluşturduğu bir güven puanı var. Tüm bunlar ışığında mapcreator uygulamamızı geliştirmeye çalışıyoruz.
    Bunun dışında bazı kamu ve özel kurumlarla anlaşmalarımız var.Bunlardan sağlanan veriler doğrultusunda da yaptığımız birçok güncelleme var.
    Ayrıca yerel yönetimlerden de karşılıklı fayda sağladığımız win-win (kazan-kazan) mantığıyla yaptığımız anlaşmalarımız var.

Sizin de belirttiğiniz gibi devlet içi yapıyla iletişim halinde olmaya çalışıyoruz. Umuyorum ileride bunu daha ileri bir seviyeye çıkaracağız.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederiz...

• SilverBlue S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Sultangazi- Gazi caddesi üzerindeki kapı numarası hatasını arkadaşlarıma ilettim.En kısa sürede oradaki durumu düzelteceğiz.
    Bunun dışında Sultangazi özelinde Haziran-Temmuz aylarında tamamını içeren bir kapı numarası güncellemesi yapacağız.

İlginize Teşekkürler...
  • Merhaba Zulu123,

Kapı numaralarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Belirttiğiniz gibi kapı numaraları için birçok kamu kurum ve kuruluşuyla bunun yanında yerel idarelerle iletişim halindeyiz.
    2016 yılında bu alanda çalışmalarımıza hız verdik. 2016 yılı içerisinde 2 milyon kapı numarası güncellemesi yapacağımızı buradan söyleyebiliriz.
    Map Creator uygulumamıza gelirsek bizim çok önem verdiğimiz bir platform. Kapalı, güvenilir ve kontrollü bir sistem üzerinden konuya iştirak etmek isteyen kullanıcılarımıza bu yolla
    ulaşabiliyoruz. Ayrıca üniversiteler ve üniversite kulüpleriyle de mapcreator üzerinden çalışmalarımız var. Bu yolla çok farklı alanlarda updateler alıyoruz.
    Sizin de belirttiğiniz gibi kapı numarası özeline dönersek kurumlarla çalışmak tabiki çok daha hızlı ve güvenilir.Ancak malum bu kurumlarla prosedürler hiç kolay olmuyor ve zaman alıyor.
    Yıl içerisinde yapacağımızı belirttiğim sayının da büyük çoğunluğu kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla elde ettiğimiz veriler ışığında sağlanacaktır.
    Tabi biz boş durmuyor gerek saha çalışmları gerekse yeni anlaşma yollarıyla bu verileri toplamaya devam ediyoruz.

Değerli fikir ve yorumlarınız için teşekkür ederiz.
    Saygılarımızla

• Selamlar,

HERE Maps / Mapcreator Eğitim Videolarına yeni bir set eklenmiş. 3 Video ile Yer (Place) eklemenin ayrıntıları.

Keyifli izlemeler.
  • Selamlar,

HERE Haritalar uygulaması güncellemesi iOS cihazlar için yayınlandı arkadaşlar. İnce bir nokta var; bilgi için paylaşayım. Android Platformunda BETA olarak yayınlanan ve geliştirilen yeni sürüm iOS cihazlar için tam Sürüm olarak yayınlandı.

Keyifli sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 16 Şubat 2016; 20:42:50 >
  • İŞ YERİMİ NAVİGASYONA EKLEYEMİYORUM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ NASIL EKLEYECEĞİM?
  • İkamet ettiğim bölgenin haritadaki sokaklarla uydu görüntüsündeki sokak görüntülerinde çok fark var neredeyse harita görünümündeki sokak çizgisi uydu görüntüsünde evlerin üstünden geçiyor.

http://her.is/1LxyvDq

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.yılmaz -- 19 Şubat 2016; 22:43:55 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.