Şimdi Ara

Herhangi Bir Telefondan Çağrı İle PC'nizi Açıp Kapatmak Artık Mümkün! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
44
Favori
11.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • demek hala bilgisayarını kapatanlar var

her neyse bir şeylerle uğraşmak iyi güzelde uğraşılacak şeyin boş olmaması daha güzel olur. var olan ve daha ucuza mal olacak sistemler var. mesala bunu ses ile çalışabilir de yapabilirsin. her hangi bir elektronik devre satan yerden ses ile çalışan devre al powere bağla 2 el şıklamasında pc çalışsın seninde şeklin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurYurteri

quote:

Orijinalden alıntı: HemşirEmre

sen mi buldun bu olayı yoksa alıntı mı

Fotoğraflar benim. Ellerimle yazdım. Bi yerden almadım. Bi yerdende görmedim.

Sabah gazetede telefonla patlatılan bombaları görünce ilham geldi.

----

@gfbekir "e250" değil "e250i" bro tek harf filan 2 model arasında fark var

adamın ilham kaynağı telefonla patlatılan bombalar kaçın beyler bu adama şaka olmaz yarın bir gün tek telefonla hepimiz pc leri açıp kapatır

• quote:

Orijinalden alıntı: cgr9102

arkadaş bi şeyler yapmış işte niye adamın yaptığı işi yerin dibine sokma çabasındasınız?

bu arada bilgisayarımı ne zaman açtığımı hatırlamıyorum gerisini siz düşünün

Desteğiniz için sağolun hocam. Tum olumlu ve olumsuz cevaplar için tesekkurler
    Ciddi soruları tek tek cevaplıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwaux -- 19 Ekim 2012; 11:49:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qmandan

demek hala bilgisayarını kapatanlar var

her neyse bir şeylerle uğraşmak iyi güzelde uğraşılacak şeyin boş olmaması daha güzel olur. var olan ve daha ucuza mal olacak sistemler var. mesala bunu ses ile çalışabilir de yapabilirsin. her hangi bir elektronik devre satan yerden ses ile çalışan devre al powere bağla 2 el şıklamasında pc çalışsın seninde şeklin olsun

Geliştirmek sizin elinizde

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Kisa devre vb bir riski yok bilgisayara zarar vermez. Ancak telefonun hdd ve Ram uzerinde elektromanyetik etki yaratacagindan belleklere zarar verme olasiligi vardir.

3G, edge vs. Kapattırdık zaten. Bilgisayarda radyasyon uretiyo. Sadece kısa çağrıda biraz bu oran artıcak. Hdd vs. gibi parçaların kaldırabilecegi bir sey

• WAKE ON LAN ne güne duruyor yoksa bios modlarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murtican35

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HemşirEmre

sen mi buldun bu olayı yoksa alıntı mı

Fotoğraflar benim. Ellerimle yazdım. Bi yerden almadım. Bi yerdende görmedim.

Sabah gazetede telefonla patlatılan bombaları görünce ilham geldi.

----

@gfbekir "e250" değil "e250i" bro tek harf filan 2 model arasında fark var

adamın ilham kaynağı telefonla patlatılan bombalar kaçın beyler bu adama şaka olmaz yarın bir gün tek telefonla hepimiz pc leri açıp kapatır

• amaç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilton

uğraşmaya gerek yok. gg da 65 tl ye bir parça vardı uzaktan kumandası ile beraber satılıyordu, onu alıp power a bağlamak daha kolay bence.

konu için teşekkürler.

Doğru, ancak aynı uzak mesafelerde işe yaramaz. Evliler için söylüyorum;
    Örneğin iştesiniz, hanımınız arıyor; oğlan bugün çok ders çalıştı bilgisayarı açsana sana zahmet, biraz oynasın,
    ya da ne bileyim işte misafirler geldi, onların çocuğuna bilgisayarı aç da biraz oynasınlar diyor.
    Taa iş yerinden bilgisayarı açabilirsiniz. Güzel bir olay gerçekten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrfan

quote:

Orijinalden alıntı: samilton

uğraşmaya gerek yok. gg da 65 tl ye bir parça vardı uzaktan kumandası ile beraber satılıyordu, onu alıp power a bağlamak daha kolay bence.

konu için teşekkürler.

Doğru, ancak aynı uzak mesafelerde işe yaramaz. Evliler için söylüyorum;
    Örneğin iştesiniz, hanımınız arıyor; oğlan bugün çok ders çalıştı bilgisayarı açsana sana zahmet, biraz oynasın,
    ya da ne bileyim işte misafirler geldi, onların çocuğuna bilgisayarı aç da biraz oynasınlar diyor.
    Taa iş yerinden bilgisayarı açabilirsiniz. Güzel bir olay gerçekten..

Geliştirip kullanmak size kalmış hocam. Yorumunuz için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Benim aklıma gelmişti ama çok gerekli görmedim. Hattı açık tutmak gerekecek falan.

hatta 8 ay 29 günde bir 5 lira yüklemek pek sorun olmayacaktır sanırım.
    Telefonun titreşimini kapatmak gerekir, çünkü kasa içerisine bantladığımız telefon titrerken gürültü yapabilir.
    Ayrıca zil sesini sessiz bir mp3 yaparsanız, telefonun çaldığını kimse duymaz ancak hoparlör yine de devreye girer.
    Telefonun şarj işlemini de, kasa içerisinden USB ile halledebilirsiniz.
    Ayrıca telefon çaldığında sesi kulaklığa da ileten bir telefonunuz var ise, telefonun içini açmadan kulaklıkla da yapabilirsiniz.
  • Ha bu arada, kulaklık la bağlamak veya hoparlörle bağlamak kasaya sorun vermez. Çünkü;
    Anakart üzerinde bulunan 2 dişin birbirine teması ile bilgisayar açılır. Power düğmesi güç üretmez, sadece o 2 dişin birbirine temasını sağlar.
    Bilgisayarı bir tornavidanın metal kısmını o 2 dişe değdirerek de açabilirsiniz mesela.
    Yani telefonun göndereceği en ufak bir akım bilgisayarı zararsız bir şekilde açmaya yetecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrfan

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Benim aklıma gelmişti ama çok gerekli görmedim. Hattı açık tutmak gerekecek falan.

hatta 8 ay 29 günde bir 5 lira yüklemek pek sorun olmayacaktır sanırım.
    Telefonun titreşimini kapatmak gerekir, çünkü kasa içerisine bantladığımız telefon titrerken gürültü yapabilir.
    Ayrıca zil sesini sessiz bir mp3 yaparsanız, telefonun çaldığını kimse duymaz ancak hoparlör yine de devreye girer.
    Telefonun şarj işlemini de, kasa içerisinden USB ile halledebilirsiniz.
    Ayrıca telefon çaldığında sesi kulaklığa da ileten bir telefonunuz var ise, telefonun içini açmadan kulaklıkla da yapabilirsiniz.

Kulaklıkta akım ve voltaj problemleri bir ihtimal yaşanabilir

• seni işsizlikten men ediyorum.bun şarjı ile uğraşacaksın,hat kapanmasın diye kontör ile uğraşacaksın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KingofEvil

Uzaktan açıp ne yapacağız?

Dünya barışını sağlamış olacaksın ne bileyim abi :D Pc'nin açılması yarım saat sürüyosa eve gelmeden açarsın :D Yada pc'ne şifre dayanmıyosa.

Mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: Sca®

aslında sıstem guzel :) evde bebeler pc başında oynarken caldıracan kapanacak :)

ahahahahhah

• dahice,
  • quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

dahice,

Teşekkürler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

dahice,

Teşekkürler

aslında telefondan alarm kurarak her sabah belli bir saatte açılması saglanılabilir. firma bilgisayarları için olabilir. telefon kapalıyken alarm çalabilien bir telefonda şarjda gerekmez, boş sim kart takıldımı tamamdır.

• quote:

Teşekkürler Mesut Çevik

http://twitter.com/mesutcevik/status/259006194528706560

Merhaba Arkadaşlar,
    Konuyu doğru bölüme mi açtım bilmiyorum ama sizlere başlıkta bahsettiğim gibi bir telefon çağrısıyla PC'nizi nasıl açıp kapatacağınızı göstericem.

Bize gerekli olan şey eski bir telefon.

İçini açalım.

Seçtiğim telefon kızaklı bir model olduğundan içini açmak tam bi işkence. Bu tür telefonlarda çıkartabildiğiniz kadar parçayı çıkartın. Bazı vidalar alt kısımlarda oluyor.

Üst kısmıda açalım.

Karşımıza Hoparlör ve titreşimi sağlayan parça çıkıyor.

Şimdi bunlardan birinden paralel bir devre çıkartın. (hangisi olduğu ve paralel olup olmadığı fark etmez fakat hoparlörü öneririm.)

Arkadaşlar telefon swap ile ekran,hoparlör vs. iletişimini sağlayan kablolara dikkat edin.

Çıkarttığımız devreyi Pc'mizin power tuşuna paralel olarak bağlayalım.

(Resimlerdeki Pc'me bağlamadım henüz fakat eski pc'mde denedim :D)

Telefonumuzun hoparlörünü power a bağladıysanız tercihlerden Mesaj uyarılarını kapatın(Gelen bir mesajla PC'nizin açılmasını istemezsiniz :) titreşimide isterseniz kapatabilirsiniz.

Titreşim parçasından paralel devre aldıysanız gelen çağrılarda titreşimi açın. Aynı şekilde titreşimle mesaj uyarılarınız kapatın.

Eveet bu ayarlarıda yaptıktan sonra telefonumuzun şarj yiyecek görevleri kapatın (Varsa3G, Edge vs. ) Sakın Hatsız a filan almayın :D :D

SIM takıyoruz. Bataryasını takıyoruz.

Vee sisteminiz hazır.

Yaptıklarımızı açıklayacak olursak;

Başka telefondan powera bağlı olan telefonu aradığınızda telefon kendi görevini yaparak zil sesini çalması için hoparlöre akım vericek paralel çıkardığımız devre ile akımın powera ulaşmasını ve Pc'nizin açılmasını sağladık. İsterseniz PC'nizin fiziksel power tuşunu kullanım dışı haline getirin. Pc'nizi açmak isteyen sizden ZORUNLU OLARAK izin istesin :D
    Nasıl kapatacağınız durumunu zaten ben söylemeden anlamışsınızdır.
    Power'a bağlı telefon'a uzun bir çağrı yapın ve kapansın (Tıpkı fiziksel tuşa uzun süreli basarak kapatmak gibi)

Yapmaya çalışıp telefonumu acmayı denedim ve geri düzeltemedim telefon bozuldu ve babam beni dövdü int cafeden yazıom allah ...... versin senin

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.