Şimdi Ara

Herhangi Bir Telefondan Çağrı İle PC'nizi Açıp Kapatmak Artık Mümkün! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
44
Favori
11.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

Ben daha basit ve kesin bir yöntem buldum hem de yine telefonla.

Anneni arıyorum cepten ''anne pc nin power düğmesine basarmısın'' diyorum.

Vee eve geldiğimde pc açık

Bu arkadas gibi10 larca kisi bu projenin eve gelmeden pc yi acmak zaman kazanmak icin oldugunu dusunuyor.

Ssd al 15 sn de acilsin diyen bile olmus. Kafaniz cok guzelmis hepinizin gule gule kullanin ne diyeyim.

Peki nedir amaç?
    ayrıca şaka yaptığımı da farketmedin galiba.

Saka yaptigini elbette anladim ama amacina uygun bir saka yapsaydin daha uygun olurdu. Konuyla hic bir alakasi olmayan durum uzerinden saka yapmissin.
    Projenin amaci su. Evde degilsin okula, universiteye, ise, tatile vs bir yere gittin mesela. Yanina almak istedigin ve unuttugun dosya, proje, resim vs herhangi bir sey olursa telefonla evdeki pc yi aciyorsun ve bulundugun yerden pc yi yonetiyorsun. ( pc acilista teamviewer otomatik acilacak ve sabit bir sifre atayacaksin. Veya bu tarz yuzlerce program var. ) bu sayede istedigini yapacaksin.

Veya evden uzaktasin pc evde bosta yatiyor. Akrabanda kalacaksin. İndirmen gereken film, dizi oyun vs bir seyler olursa yine aciyorsun pc ni torretini aciyorsun downloadini yapiyorsun istedigin zaman bakiyorsun download bittiyse kapatiyorsun pc yi. ( o ay en azindan internete bosa para vermemis olursun )

Bir ornek daha vereyim. Yine gittin bir yerlere. Evini merak ediyorsun. Hirsiz mirsiz girdi mi eve bir sey oldu mu vs gibi. Yine pc ni aciyorsun evin uygun bir yerine koydugun pc kamerasi ile evini gozetliyorsun.

Anladiniz mi simdi ? Bu proje bu tarz olaylar icin dusunulmus. Hani sekil olsun diye yattiginiz yerden pc yi acayim havam olsun diye degil. Hos vakti olmayan issizler icin de yapilabilir bir sey bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• net üzerinden zaten açılabiliyor pc ama bu da denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 10 Ocak 2013; 11:35:22 >
  • quote:

net üzerinden zaten açılabiliyor pc ama bu da denenebilir.

Wake on lan icin uygun bir ethernet, uygun bir bios ve editlenmis bir bios gerekiyor. Her anakartta yok bu ozellik.

• quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Uzaktan açıp ne yapacağız?

Torrent icin kullanilabilir. Utorrent remote ile de torrentler yonetilebilir. Eski telefon bulursam denemek isterim

• Helal olsun. Uzun süredir düşündüğüm bir fikri uygulamaya koymuş ve başarılı olmuşsunuz. Bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim. :)

Bir noktaya kadar aynı şeyi düşünmüşüz ama ben bir noktada biraz farklı bir şey düşündüm. Siz hoparlörü doğrudan bağlamışsınız. Ben güç düğmesine giden kabloya bir tane daha anahtar gibi bir şey yerleştirip telefonun titreşim motoru bölümünden aldığım akımla o anahtarı tetiklemeyi düşünüyorum. Yani doğrudan hoparlör veya titreşim motorunun akımı gitmeyecek anakarta. Bu akım sayesinde güç düğmesine basılmış gibi olacak bir şekilde. İlk başta buraya bağladığım bir motor döndüğünde iki ucu kısa devre edecek bir şey planlamıştım. Ama sanırım röle adı verilen devre elamanı bu iş için daha mantıklı.
  • vay be helal olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Helal olsun. Uzun süredir düşündüğüm bir fikri uygulamaya koymuş ve başarılı olmuşsunuz. Bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim. :)

Bir noktaya kadar aynı şeyi düşünmüşüz ama ben bir noktada biraz farklı bir şey düşündüm. Siz hoparlörü doğrudan bağlamışsınız. Ben güç düğmesine giden kabloya bir tane daha anahtar gibi bir şey yerleştirip telefonun titreşim motoru bölümünden aldığım akımla o anahtarı tetiklemeyi düşünüyorum. Yani doğrudan hoparlör veya titreşim motorunun akımı gitmeyecek anakarta. Bu akım sayesinde güç düğmesine basılmış gibi olacak bir şekilde. İlk başta buraya bağladığım bir motor döndüğünde iki ucu kısa devre edecek bir şey planlamıştım. Ama sanırım röle adı verilen devre elamanı bu iş için daha mantıklı.

Dediğiniz akla daha yatkın geliyor hocam :) Sizin de konunuzu olmadı 1-2 fotoğrafınızı bekliyoruz :) İlk mesaj üzerine ekleyebilirim isterseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Etxebarria

vay be helal olsun

Teşekkürler :)
  • Bundan 2,5 yıl önce Knight Online oynarken koxp aracılığı ile karakter kasmaktaydım. Kayseriye geziye gideceğim için bilgisayarı açık bırakıp teamwiever yükledim. Arkadaşıma şifreyi verip oyundan koptuğum zamanlarda girmesini istedim. Oyundan koptuğum zamanlarda telefonla arayarak haber veriyorlar ve bu şekilde oyun ile bağlantımın sonlandığını öğrenip arkadaş giriş yapıyordu. Ta ki elektrikler kesilip bilgisayarı tekrar açamayıncaya kadar. Yani artislik olsun diye kullanılacak bir yöntem değil. O zaman bu konu hakkında bilgim olsaydı uygulayabilirdik. Örnek olsun diye yazdım. Paylaşım yapan arkadaşa teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurYurteri

quote:

Helal olsun. Uzun süredir düşündüğüm bir fikri uygulamaya koymuş ve başarılı olmuşsunuz. Bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim. :)

Dediğiniz akla daha yatkın geliyor hocam :) Sizin de konunuzu olmadı 1-2 fotoğrafınızı bekliyoruz :) İlk mesaj üzerine ekleyebilirim isterseniz

Vaktim olmadığı için yapıp yapamayacağımı tam bilemiyorum hocam. Ama yapabilirsem ya konu açarım (Buraya da linki koyarım) ya da burada bazı resimleri paylaşıp yapma şeklimi anlatırım.

Benim bu iş için çok basit bir telefon kullanmam gerekiyor. Nokia'nın düşük modelleri olabilir ama onlarda da titreşim parçası kabloyla anakarta lehimli olmadığı için iş biraz zorlanıyor. Yoksa zaten lehimli parçanın kabloları belli bir noktadan kesip takmak iyi olabilir.

Ben de bunu uzaktan bilgisayarımı kontrol etmek istediğimde açmak için istiyorum. Ama kötü bir niyetim de yok değil: Kardeşim bilgisayarı fazla kullanınca tepem attığında fark ettirmeden kapatmak için de yapmak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aRŞ-ı aZaM

Bundan 2,5 yıl önce Knight Online oynarken koxp aracılığı ile karakter kasmaktaydım. Kayseriye geziye gideceğim için bilgisayarı açık bırakıp teamwiever yükledim. Arkadaşıma şifreyi verip oyundan koptuğum zamanlarda girmesini istedim. Oyundan koptuğum zamanlarda telefonla arayarak haber veriyorlar ve bu şekilde oyun ile bağlantımın sonlandığını öğrenip arkadaş giriş yapıyordu. Ta ki elektrikler kesilip bilgisayarı tekrar açamayıncaya kadar. Yani artislik olsun diye kullanılacak bir yöntem değil. O zaman bu konu hakkında bilgim olsaydı uygulayabilirdik. Örnek olsun diye yazdım. Paylaşım yapan arkadaşa teşekkür ederim.

Ben de teşekkür ederim örnek için. Senelerce knight oynadım bizim arkadaşta sizinki gibi pcden uzak olup oyuna giremeyecek oyuncular için günü/gecesi 2-3gbye anlaşıp hf ile birden çok knight açarak neredeyse 2pt kişi kasıyordu koxp ile. 16kişi adam başı 2gb desen 32gb. Gbcilere satınca çok güzel bi gelir kaynağı elde ediyordu. Konuyla herhangi bir alakası yok ama knight ı görünce dayanamadım anlatasım geldi ne bileyim :)

• quote:

quote:

quote:

Vaktim olmadığı için yapıp yapamayacağımı tam bilemiyorum hocam. Ama yapabilirsem ya konu açarım (Buraya da linki koyarım) ya da burada bazı resimleri paylaşıp yapma şeklimi anlatırım.

Benim bu iş için çok basit bir telefon kullanmam gerekiyor. Nokia'nın düşük modelleri olabilir ama onlarda da titreşim parçası kabloyla anakarta lehimli olmadığı için iş biraz zorlanıyor. Yoksa zaten lehimli parçanın kabloları belli bir noktadan kesip takmak iyi olabilir.

Ben de bunu uzaktan bilgisayarımı kontrol etmek istediğimde açmak için istiyorum. Ama kötü bir niyetim de yok değil: Kardeşim bilgisayarı fazla kullanınca tepem attığında fark ettirmeden kapatmak için de yapmak istiyorum.

İstediğiniz resmi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz hocam. Konu linkini ilk mesaja eklerim ben siz konu açınca. Yararlanmak isteyen arkadaşlar olursa 2 yöntemi de görsün.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aRŞ-ı aZaM

Bundan 2,5 yıl önce Knight Online oynarken koxp aracılığı ile karakter kasmaktaydım. Kayseriye geziye gideceğim için bilgisayarı açık bırakıp teamwiever yükledim. Arkadaşıma şifreyi verip oyundan koptuğum zamanlarda girmesini istedim. Oyundan koptuğum zamanlarda telefonla arayarak haber veriyorlar ve bu şekilde oyun ile bağlantımın sonlandığını öğrenip arkadaş giriş yapıyordu. Ta ki elektrikler kesilip bilgisayarı tekrar açamayıncaya kadar. Yani artislik olsun diye kullanılacak bir yöntem değil. O zaman bu konu hakkında bilgim olsaydı uygulayabilirdik. Örnek olsun diye yazdım. Paylaşım yapan arkadaşa teşekkür ederim.

Ben de teşekkür ederim örnek için. Senelerce knight oynadım bizim arkadaşta sizinki gibi pcden uzak olup oyuna giremeyecek oyuncular için günü/gecesi 2-3gbye anlaşıp hf ile birden çok knight açarak neredeyse 2pt kişi kasıyordu koxp ile. 16kişi adam başı 2gb desen 32gb. Gbcilere satınca çok güzel bi gelir kaynağı elde ediyordu. Konuyla herhangi bir alakası yok ama knight ı görünce dayanamadım anlatasım geldi ne bileyim :)

Güzel para kazanmış :)

• Kırmızı ve siyah kabloları da şarj girişine uygun hale getir. Şarj sıkıntın kalmaz

• turkcell 2222li reklam numarası arayınca ne yapacaz peki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimson

turkcell 2222li reklam numarası arayınca ne yapacaz peki?

aramamalarını rica edicez

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.