Şimdi Ara

Herhangi Bir Telefondan Çağrı İle PC'nizi Açıp Kapatmak Artık Mümkün! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
44
Favori
11.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OnurYurteri

Teşekkürler Mesut Çevik

http://twitter.com/mesutcevik/status/259006194528706560

Merhaba Arkadaşlar,
    Konuyu doğru bölüme mi açtım bilmiyorum ama sizlere başlıkta bahsettiğim gibi bir telefon çağrısıyla PC'nizi nasıl açıp kapatacağınızı göstericem.

Bize gerekli olan şey eski bir telefon.

Herhangi Bir Telefondan Çağrı İle PC'nizi Açıp Kapatmak Artık Mümkün!

İçini açalım.

Seçtiğim telefon kızaklı bir model olduğundan içini açmak tam bi işkence. Bu tür telefonlarda çıkartabildiğiniz kadar parçayı çıkartın. Bazı vidalar alt kısımlarda oluyor.

Üst kısmıda açalım.

Karşımıza Hoparlör ve titreşimi sağlayan parça çıkıyor.

Şimdi bunlardan birinden paralel bir devre çıkartın. (hangisi olduğu ve paralel olup olmadığı fark etmez fakat hoparlörü öneririm.)

Arkadaşlar telefon swap ile ekran,hoparlör vs. iletişimini sağlayan kablolara dikkat edin.

Çıkarttığımız devreyi Pc'mizin power tuşuna paralel olarak bağlayalım.

(Resimlerdeki Pc'me bağlamadım henüz fakat eski pc'mde denedim :D)

Telefonumuzun hoparlörünü power a bağladıysanız tercihlerden Mesaj uyarılarını kapatın(Gelen bir mesajla PC'nizin açılmasını istemezsiniz :) titreşimide isterseniz kapatabilirsiniz.

Titreşim parçasından paralel devre aldıysanız gelen çağrılarda titreşimi açın. Aynı şekilde titreşimle mesaj uyarılarınız kapatın.

Eveet bu ayarlarıda yaptıktan sonra telefonumuzun şarj yiyecek görevleri kapatın (Varsa3G, Edge vs. ) Sakın Hatsız a filan almayın :D :D

SIM takıyoruz. Bataryasını takıyoruz.

Vee sisteminiz hazır.

Yaptıklarımızı açıklayacak olursak;

Başka telefondan powera bağlı olan telefonu aradığınızda telefon kendi görevini yaparak zil sesini çalması için hoparlöre akım vericek paralel çıkardığımız devre ile akımın powera ulaşmasını ve Pc'nizin açılmasını sağladık. İsterseniz PC'nizin fiziksel power tuşunu kullanım dışı haline getirin. Pc'nizi açmak isteyen sizden ZORUNLU OLARAK izin istesin :D
    Nasıl kapatacağınız durumunu zaten ben söylemeden anlamışsınızdır.
    Power'a bağlı telefon'a uzun bir çağrı yapın ve kapansın (Tıpkı fiziksel tuşa uzun süreli basarak kapatmak gibi)

Yapmaya çalışıp telefonumu acmayı denedim ve geri düzeltemedim telefon bozuldu ve babam beni dövdü int cafeden yazıom allah ...... versin senin

• quote:

Orijinalden alıntı: nnn006

quote:

Teşekkürler Mesut Çevik

http://twitter.com/mesutcevik/status/259006194528706560

Merhaba Arkadaşlar,
    Konuyu doğru bölüme mi açtım bilmiyorum ama sizlere başlıkta bahsettiğim gibi bir telefon çağrısıyla PC'nizi nasıl açıp kapatacağınızı göstericem.

Bize gerekli olan şey eski bir telefon.

İçini açalım.

Seçtiğim telefon kızaklı bir model olduğundan içini açmak tam bi işkence. Bu tür telefonlarda çıkartabildiğiniz kadar parçayı çıkartın. Bazı vidalar alt kısımlarda oluyor.

Üst kısmıda açalım.

Karşımıza Hoparlör ve titreşimi sağlayan parça çıkıyor.

Şimdi bunlardan birinden paralel bir devre çıkartın. (hangisi olduğu ve paralel olup olmadığı fark etmez fakat hoparlörü öneririm.)

Arkadaşlar telefon swap ile ekran,hoparlör vs. iletişimini sağlayan kablolara dikkat edin.

Çıkarttığımız devreyi Pc'mizin power tuşuna paralel olarak bağlayalım.

(Resimlerdeki Pc'me bağlamadım henüz fakat eski pc'mde denedim :D)

Telefonumuzun hoparlörünü power a bağladıysanız tercihlerden Mesaj uyarılarını kapatın(Gelen bir mesajla PC'nizin açılmasını istemezsiniz :) titreşimide isterseniz kapatabilirsiniz.

Titreşim parçasından paralel devre aldıysanız gelen çağrılarda titreşimi açın. Aynı şekilde titreşimle mesaj uyarılarınız kapatın.

Eveet bu ayarlarıda yaptıktan sonra telefonumuzun şarj yiyecek görevleri kapatın (Varsa3G, Edge vs. ) Sakın Hatsız a filan almayın :D :D

SIM takıyoruz. Bataryasını takıyoruz.

Vee sisteminiz hazır.

Yaptıklarımızı açıklayacak olursak;

Başka telefondan powera bağlı olan telefonu aradığınızda telefon kendi görevini yaparak zil sesini çalması için hoparlöre akım vericek paralel çıkardığımız devre ile akımın powera ulaşmasını ve Pc'nizin açılmasını sağladık. İsterseniz PC'nizin fiziksel power tuşunu kullanım dışı haline getirin. Pc'nizi açmak isteyen sizden ZORUNLU OLARAK izin istesin :D
    Nasıl kapatacağınız durumunu zaten ben söylemeden anlamışsınızdır.
    Power'a bağlı telefon'a uzun bir çağrı yapın ve kapansın (Tıpkı fiziksel tuşa uzun süreli basarak kapatmak gibi)

Yapmaya çalışıp telefonumu acmayı denedim ve geri düzeltemedim telefon bozuldu ve babam beni dövdü int cafeden yazıom allah ...... versin senin

Hocam dediğinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Yapamayacaksan niye açtın. Kendi bilgini tartamadın mı. Eski telefon dedik o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

dahice,

Teşekkürler

aslında telefondan alarm kurarak her sabah belli bir saatte açılması saglanılabilir. firma bilgisayarları için olabilir. telefon kapalıyken alarm çalabilien bir telefonda şarjda gerekmez, boş sim kart takıldımı tamamdır.

Hocam sizin sosyal mühendisliğinize kalmış nasıl geliştireceğiniz :)

• Fikir super. Boyle adamlar lazim Turkiyeye.
    Bu arada yapanlarin telefon numarasini alalim arada arariz
  • quote:

Orijinalden alıntı: inciliabaza

Fikir super. Boyle adamlar lazim Turkiyeye.
    Bu arada yapanlarin telefon numarasini alalim arada arariz

• bu yöntemi aslında öğretmemek lazım. Konu yazılımla ilgili zannetmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

bu yöntemi aslında öğretmemek lazım. Konu yazılımla ilgili zannetmiştim.

Her anakart ile uyumlu böyle bir software olacağını sanmıyorum
  • yakın zamanda deniycem dursun şurda
  • quote:

quote:

doğrudur. Demek istediğim aklıma direk bombaların fünye sistemi geldi. Güzel güzel anlatmışsın resimlerle filan
  • vınn varmı ?
  • quote:

quote:

quote:

doğrudur. Demek istediğim aklıma direk bombaların fünye sistemi geldi. Güzel güzel anlatmışsın resimlerle filan

Fünye sisteminden esinlendim zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Basri Mutaf

vınn varmı ?

Anlamadım hocam?
  • Bilgisayar açıldığındada bize bi çağrı bıraksaydı fena olmazdı
  • La bunu buraya paylaşmak tehlikeli olmuş, paylaşmasaydın keşke.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emegine saglik ama ethernet karti takili ile logmein.com dan bilgisayar kapali olsa bile acabiliyorsun bir kac ayar yapip.

Neyse onu bunu birakalim da mesela bir arama ile yangin cikartabilir misin bu devreleri yanlis vb baglayarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektroniker

Arkadaşın yaptığı çalışmaya yorum yapmayacağım. Birşeylere uğraşmak, başarmak güzel.

Nitekim bu çalışmayı oha mükemmel tadında karşılıyorsanız, teknoloji sandığınızdan epey ileride demektir

En basitinden şöyle bir kart :http://www.elektrovadi.com/class/INNOVAEditor/assets/ethernet_550_1.jpg

Bir de mikrokontrolör yardımıyla yerel ağınıza bağlı bir kontrol ünitesi yaparak değil bilgisayar, evinizde elektrikli ne varsa açıp kapatabilirsiniz, üstelik internete bağlı herhangi bir cihazdan, bilgisayar, tablet, telefon.. TCP/IP protokolü emrinizde. Zamanında geliştirdiğim bir iki proje var. İlgilenen olursa kaynak kodlarını verebilirim. Devre şemasında zaten bir şey yok. 10-15 lehimle halledilecek bişey.

hocam elinde pic ile tcp/ip kontroluyle alaklı dokuman var mi ? türkçe olursa cok iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fus Ro Dah

quote:

Arkadaşın yaptığı çalışmaya yorum yapmayacağım. Birşeylere uğraşmak, başarmak güzel.

Nitekim bu çalışmayı oha mükemmel tadında karşılıyorsanız, teknoloji sandığınızdan epey ileride demektir

En basitinden şöyle bir kart :http://www.elektrovadi.com/class/INNOVAEditor/assets/ethernet_550_1.jpg

Bir de mikrokontrolör yardımıyla yerel ağınıza bağlı bir kontrol ünitesi yaparak değil bilgisayar, evinizde elektrikli ne varsa açıp kapatabilirsiniz, üstelik internete bağlı herhangi bir cihazdan, bilgisayar, tablet, telefon.. TCP/IP protokolü emrinizde. Zamanında geliştirdiğim bir iki proje var. İlgilenen olursa kaynak kodlarını verebilirim. Devre şemasında zaten bir şey yok. 10-15 lehimle halledilecek bişey.

hocam elinde pic ile tcp/ip kontroluyle alaklı dokuman var mi ? türkçe olursa cok iyi olur.

Türkçe döküman zor. Ben zamanında MikroC kullanarak yapmıştım projeleri, MikroC nin kendi kütüphaneleri, dökümantasyonları ve örnekleri bu konuda yeterli. Fakat hepsi ingilizce, türkçe bulamazsınız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fus Ro Dah

quote:

Türkçe döküman zor. Ben zamanında MikroC kullanarak yapmıştım projeleri, MikroC nin kendi kütüphaneleri, dökümantasyonları ve örnekleri bu konuda yeterli. Fakat hepsi ingilizce, türkçe bulamazsınız.

hocam pm dne bir iki kaynak gonderirseniz sevinirim

• güzel paylaşım olmuş
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.