merhabalar benim php ve wordpresle geçmişim yaklaşık 3-4 gün kadar. bu süre zarfında biraz bişeler öğrenmeye çalıştım. ancak çözemediğim ciddi sorunlar var. birincisi wordpress e girdiğimde 2 gün önce yapılandırma ayarlarında database ismimi yazdım salladım bişey word diye kullanıcı adını yazdım root diye şifre kısmını boş bıraktım veri tabanını oluşturdu ve birkaç tema vb şeyler üstünde çalıştım. ertesi gün sabah tekrar uğraştım bi sorun yoktu. sonra akşam tekrar gelip oturunca pc başına ''Error establishing a database connection'' diye bi hata aldım o zamandan şimdiye kadar (2 gündür) database'ime ulaşamıyorum bi türlü. wordpress in yapılandırma dosyası ayarlarını tekrar yaptım easyphp silip tekrar yükledim herşeyi sıfırladım yine database yok.İnternetten yardım almak için araştırdım baya ancak anlatan herkes cpanel filezilla vs.gibi bi web alanı aldıktan sonra üzerine yapılan işlemleri anlatıyor.
Uzun lafın kısası bu database sorunum neyden kaynaklanıyo olabilir.Cevaplarsanız sevinirim.
bu arada bilgisayarını kapattıysan bir ihtimal mysql başlatılmamış olabilir yeniden açıldığında. Elle başlat ya da easyphp üzerinde başlatma tuşu vardır mutlaka.
Eğer easyphp'yi kaldırırken mysql'i de kaldırmış isen zaten veritabanın uçmuştur, o takdirde geçmiş olsun.
hazır portallar ile çalışmak istiyorsanız wamp5 programı size yetecektir php sunucusu için wamp5 programı içinde php+mysql desteği sağlar işinizi görür.
Easy php bilgisayarınızı kapattığınızda mysql i sonlandırır.Easy php çalıştırdığınızda manuel olarak mysqlda calıstırırsanız sorun kalmaz.Ayrıca phpmyadmin üzerinden veritabanı üzerinde kontrol sağlamaya çalışarak sorunun mysqlde mi yoksa wordpressde mi olduğunu daha rahat anlayabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme