Şimdi Ara

Herkes Bisikletten Düşme Anısını Yazsın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anneanemlerin sokakta bisiklet sürüyoruz işte virajı alamadım pedal komşunun kömürlüğün kapısına takıldı ve taklaya geldim arkadaşlar kaldırdı beni bi komşunun bahçede kafamı yıkadık sonra eve gittik birlikte annem gördü noldu diye sordu düştüm dedim bana bayağı bi bağrındı arkadaşların yanında sonra hastaneye gittik 1 dikiş atıldı. Dirsekte de bayağı bi sıyrık oldu. Kask yok tabi o zamanlar.
    Bir kere de yine anneannemlerin sokakta bayır aşağıya salıyoruz frenler tutmuyor benim ben de elektrik direğine girmek zoruna kaldım. Neyse ki önemli bie şey olmadı, bie kere de arkadaşın bisiklete iki kişi bindik bayır aşağıya salıyoruz bilyaları dağıldı biz inerken ve yine düştük duvara toslayıp.
    1 ay önce iftardan sonra arkadaşı almaya gidiyorum evine gece turlaması yapacağız döndüm arkadan bi araba arka tekerime çarptı nolduğunu anlayamadım 2 saniye kadar havada gittim ve düştüm ve kaçtı sonuç gidon yerinden oynadı, iki dizde de sıyrık sol dirseğimde sıyrık. Eldiven ve kask olmasaydı dikişsiz atlatamazdım sanırım, ellerim paramparça olurdu büyük ihtimal.
    Kask eldiven olmazsa olmaz ekipmanlar, ihmal etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 3 Ağustos 2016; 10:31:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mahallede son sürat gidiyordum. Meğer ki yere bastırılmış bir boru varmış, üzerinin toprağı bir şekilde gitmiş ve üzeri açılmış. Uzaktan göremedim, gördüğümde de çok geçti, frene asıldım ama yetmedi. Ön tekerlik boruya takılınca bisikletin önünde uçar gibi yere yapıştım :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Freni patlak bisikletle köyde daha önce hiç çıkmadığım hıza çıktım yokuşunda etkisiyle. En son hatırladığım bisikleti sola doğru kırmıştım. Uyandığımda yerde yatıyordum bisiklet tellere takılmış tekerleği hala dönüyordü

• Bisikletle gidiyordum û dönüşü yapacaktım asfaltta kumlu sert dönerken bir kaydım bisiklet bacak aramda dönüyordu ben yere yapıştım sıyrıklar oldu ama o kadar önemli değildi

Bir başka anım yokuş aşağı inerken fren patladı önüme araba çıksa uçarak yokuşun sonuna gidecektim

• sıcakdan geçen 100 km ustune bostancı ıskelede kaldırıma yanaşayım da bankalara oturayım derken bodoslama yenı lastıklerle dıkey çarptım kaldırıma

arka lastık havaya kalktı yarış bisikleti bır de denız otobusunden ınen herkes gordu benı dusmek uzereydım ama atletıklıgım sayesınde kendımı banklara attım hemen oturdum bozuntuya vermeden

havada 35 derece aslında hıssedılen 45 gıbı öğleden sonra 4 falan
  • 10 yaşındaydım o zamanlar amortisörlü bisikletler daha yeni çıkmıştı ve bizim mahallenin zenginlerinden olan kaan bu bisikletten almıştı, efsanelere göre ne kadar hızlı gidersen git frene basınca aniden duruyordu, hep bunun hayaliyle yaşıyordum, kaana dedimki bi tur binebilir miyim ? kimseye vermiyordu bisikletini ama biz çok iyi arkadaş olduğumuz için bana hemen verdi bisikleti. sonra mahalledeki en yüksek yokuşa çıktım, planım şuydu, en aşağa kadar son sürat gidip en son frene basıp aniden durucaktım. gerçektende efsaneler doğruymuş bisiklet durdu, ama ben angry birds gibi havalara süzüldüm ağzım gözüm kolum bacağım kan revan içindeydi. ondan sonra bidaha hiç amortisörlü bisiklete binmedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

Bu calinti ya da 1 2 sene once okudugum da da siz yazdiniz. Dh de ve ya Bisikletforumdada olabilir ama bunu okuduguma eminim.

Daha önce başka foruma yazmadım ama çalıntı değil. Acaba dışarıda anlattığım arkadaşlarımdan biri mi yazdı başka foruma Şaka maka belki benzer bir şey başkasının başına da gelmiştir.
  • Yeni bisiklet almıştım yaş 14 falan... Yaz mevsimindeyiz asfalt yanıyor neredeyse. Ben salak gibi yokuştan son sürat inip arka frene abanınca o ısıyla birlikte lastik patlamıştı.

Birde yine yokuştan son hız iniyorum o zamanlar daha acemiydim freni falan çok iyi ayarlayamıyordum... son hız inerken Karşımdaki arabanın sağ tarafından geçip gidicektim hızımı kesmeden bir anda arabanın kapısı açıldı teyze indi. Teyzeye sağlam girmiştim ... :)
  • Prowind kullanıcısına yanıt
    ben inanmıyorum kontrol edicem ^^
  • yavkar@fb kullanıcısına yanıt
    Onu bilmem de bire birdir yani ;))

• Bisikletle atlayip duz duranlar vardi baya hos geliyodu bana bende sitenin havuzunun önündeyken aklıma geldi. Havuz boş bi 2 metrelik bide 5 metrelik yeri vardi 2 metreye bisikletin ustunde atladim bi indim dengeyi saglayamayip 5 metreye dustum bisiklette ustume az daha ölüyodum biraz daha zorlasam neyseki hala saglamim kafaya 13 dikis atmislardi

• C.bostan sahilde (hava yagisli)bisikletle yardirirken onume birden tekerlekli sandalye arabası cıkmasıyla yanlıslikla ön frene bastım basmamla bisiklet bi yana ben bi yana uçmustum öyle bir animdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk bisikletimde yokuş aşağı giderken frene basmayı unuttum ,elektrik direğine çarptım. Bisikletin direksiyonu karnıma falan girdi

• Salcanonun fazla amatör yarış bisikleti xrs 070 ile bakırköy sahilde lodostan dolayı yan yatmıştım . Şimdi mosso var var en azından maxxis sierra kurtarıyor

• 5 sene önce ananemin oradan bayır aşağı saldık.Abim kullanıyor bende önünde oturuyorum.Sonra teker logar kapağına bir girdi.Sonrasını ikimizde hatırlayamadık.Abimin yüzünde sıyırık,benim diz kol ve karında sıyırık olmuştu.
  • Baya yüksek bir kaldırımdan aşağı yavaşlamadan inmeye çalıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A. Yıldırım

Yaş 12 yokuş yukarı bisikleti çıkardım.. Arkadaşım arkaya bindi ve yokuş aşağı hızla bisikleti sürdüm.. Yokuş aşağı bittiği yer ana cadde.. Hızla pedalı çeviriyorum.. Bu adrenalin son bulsun frene basayım dedim ve frenlerin halatları koptu.. kalbim öyle bir atıyor ki kaburgamı parçalayıp fırlayacak sanki... ana caddeye doğru hızla gidiyoruz.. ikimiz de çok korkuyoruz..

Neyse ki bisiklet duruverdi ben anlayamadım nasıl durdu..

Arkadaşım arka teker ile frenin olduğu boşluğa ayağını sokup da durdurmuş canım benim...

Ne arkadaş ama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Küçüklüğümden beridir bisiklet fobim var. Bununla ilgili size bir anımı anlatayım.

Bundan çok uzun yıllar önce ben ve samimi olduğum arkadaşım yılmaz ile yüzmeye gitmiştik. Neyse yüzdükten sonra yayan bir şekilde evin yolunu tutmuştuk. Derken, mahallemizde oturan adını hatırlamadığım bir çocuk bisikletiyle yanımıza geldi, selamlaşma vs derken Yılmaz çocuğa dedi ki, "kardeş bisikleti ver de mahalleye kadar süreyim sana orada geri veririm bisikletini" dedi. Neyse çocuk kabul etti ama bisikletime bir şey olmasın dedi.

Yılmaz'a döndüm dedim ki, "bak benim bisiklet fobim var dikkatli sür ya da ben binmeyeyim" dedim. O da "tamam sen gel bir şey olmaz" dedi. Ben bisikletin önüne bindim yılmaz'da bisiklete sürüyordu.

Sonra atladık bisiklete gidiyoruz. Tabi bayır aşağı indiğimiz için haliyle bisiklet süratli gidiyor.

Bisiklet fobim olduğunu bilen yılmaz işi çakallığa vurdu tabi fırsatı kaçırır mı Bayır aşağı inerken bisikletin direksiyonunu sağa sola çevirerek beni korkutmaya çalışıyordu (yani tamam bende korkuyordum yalan yok ).

- olum napıyorsun?
    - ...
    - düşecez lan manyak
    -....
    - aptaaaaaaaaaaaaal

Sonunda yılmaz direksiyon hakimiyetini kaybetti bisiklet bi tarafa uçtu, yılmaz bi tarafa uçtu, bende göt üstü sürüklene sürüklene düştüm

• Hala bisiklete binerim ancak küçüklüğüm de olan bir anı yerine şimdi ki bir anıyı yazayım.
    Belki gürpınar yokuşunu bilen vardır ani virajı olduğun dan çoğu bisikletçilerin korkulu rüyasıdır hele birde rüzgar varsa.
    2014 yılında o yokuştan yavaş halli indiğime rağmen kaldırıma carptım ve 3 gün işe gidemedim baya kötü olmuştum.İşin komik tarafı bundan 2 ay önce yine o yokuştan inmeye karar verdim ve yine aynı yerde kaza yaptım.Ama inat ettim yine deneyeceğim.Düşmeyene kadar.Olan karbona olmasın da.
  • Daha küçücüktüm boyumdan büyük bisikleti vardı abimin okula gittiğinde kaçırır mahalleye çıkardım yüksek bir yerde zar zor biner bayır aşağıya doğru kendimi salardım 5-6 metre sonra tabi düşerdim sürekli öyle öyle binerdim düşerdim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.