Şimdi Ara

Herkes elektriğini kendisi üretecek YAPTIM OLACAK!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
70.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: girmiyor

Yaş kaç bilmiyorum ama enerji girmeden o sistemden enerji çıkaramazsın.

işin özeti söyle bosuna kasma illa icat edicem diyosan sevdigin bi bölüme odaklan o bölüme gir profesyonel çalış.

Yok kardeşim bu çalışır diyorsan biz kalkalım hadi bize müsade :

Bak mesela burdan anlamlı ne çıkabilir? Aklına bişey geldi basta güzeldi ama saçma oldugunu anladın hemen çevir projeyi. Mesela o mıknatislari elektirikli mıknatıs yap ve pervaneyi bunlarla döndür. Daha yumuşuk ivmelerle hızlanan yada yavaşlayan bir hareket elde et. Düşük ihtimalde olsa biyerde böyle bir icada gerek olabilir.

Enerji girmeden enerji çıkarmak diye bir şey yok. Bu procede enerji dönüşümü yapıyoruz. Mıknatısların çekim kuvveti var. Bu çekim kuvveti harekete dönüşüyor yani kinetik enerjiye, kinetik enerji de elektrik enerjisine dönüşüyor. Burada mantıksız bir şey yok.

Mıknatısları, elektrikli mıknatıs yapmayı düşündüm. Fakat elektrikli mıknatıs olursa asıl o zaman çalışmaz. Çünkü verilen enerjiden daha fazlasını almaya çalışmak olur. Termodinamiğe aykırı olur.

quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

/>

Gördüğün üzere manyetik kuvvet tamamen doğrusal değildir.İster demirle kapla istersen mıknatısın arkasını çevir yine de onlar tekerleği durduracak olan etkileşime girer.

Manyetik kuvvet doğrusal da olsa eğrisel de olsa mıknısın zıt kutupları birbirini çeker. Mıknatıs eğrisel çekiyor diye çekim kuvvetin yararlanılmaz demek değildir. Nasıl yararlanılacağını da yukarıda procede anlattım.

quote:

Orijinalden alıntı: collossus

quote:

Orijinalden alıntı: blackcoupe

pervane hareketine başladığı anda, pervanenin pallerindeki ve sabit mıknatıslar aynı itme ve çekme kuvvetine eriştiği noktada pervane sabit olarak durur. sistem kilitlenir :)))

ya sabit mıknatısları oynatmak ya da pervaneyi çevirip o anda bulunduğu aynı itme ve çekme kuvvetinden kurtarmak lazım, ki müteakip mıknatısta gene durur.

kısaca dışardan ek enerji verilmeden bu makine çalışmaz.

ayrıca perendev motoru sınırsız enerji üretmekte başarısız olduğu için bilim çevrelerince kabul görmemiştir. wikipedia ya bakabilirsiniz.

iyi denemeydi :))))

Bilgiler için teşekkürler.Zaten mantıken başarılı bir çalışma olsa devasa boyutlarda yapılır ve hayata geçerdi diye düşünmek lazım.

Sabit mıknatıslar aynı itme ve çekme kuvvetine eriştiği noktada pervane sabit olarak durmaz. Mıknatısların sadece çekme kuvvetinden yararlanıyoruz. Pervane üzerindeki mıknatısların sadece ön tarafı manyetik etkiye açık. Diğer tarafları yalıtılmış.

Asıl dışarıdan ek enerji verirsek bu makine çalışmaz. Yani çalışır ama mantıksız olur. Çünkü mutlaka verdiğimizden daha az enerji alırız.

Devasa boyutlarda yapmaya kalkınca işin içine verimlilik giriyor. Devasa boyutlarda bir alternatörü çalıştırabilmek için çok güçlü mıknatıslar kullanmak gerekecek, çünkü bu sistemin elektrik üretimi mıknatısların çekim gücüyle orantılıdır. Çok güçlü mıknatıslar elektrik gücüyle oluşturulabilir. Fakat elekto mıknatıs kullanırsak üreteceğimiz elektrikten çok daha fazlasını harcamak gerekecek.

Daha makul boyutlarda yapılabilir. Bir evin elektrik ihtiyacı karşılanabilir. Daha fazla elektrik isteniyorsa büyük boyutlarda yapmak yerine küçük boyutlarda fakat daha çok kullanmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: AfterFxMania

Senin düşündüğün şey çok öncelerden düşünülmüş ve yapılmış zaten hatta perendev motor diye geçer ismi youtube da arat magnet motor diye bulabilirsin

Ben daha önce Perendev motorunu hiç duymadım. Yazdığın mesaj üzerine bir kaç gündür bu konuyu araştırdım. Bunların sahtekar olduğunu öğrendim. Mesela bu verdiğin videolarda yaptıkları güya çalışıyor. Peki niye piyasaya sürmüyorlar? Piyasaya sürseler satamazlar mı? Yukarıda bir arkadaş mesajında benim procem için "elektrik saatini söktüm cihazı piyasaya sürmeni bekliyorum" diyor. Böyle bir cihazı herkes almak ister. Yani böyle bir cihaz sürülünce piyasada yok satar.

Peki niye piyasaya sürülmüyor? Sahte de ondan. Videoda gördüğün hareket mıkanatıslar sayesinde sağlanmıyor. Bir başka düzenekle çalıştırıyorlar. Kendi mıknatıs sistemleri çalışmıyor. Ama gavur yapınca kıymetli oluyor. Onların yaptıkları sistem 1 tur bile dönmez.

Çünkü mıknatıslara gerekli olan manyetik izolasyonu yapmazsanız bir yere kadar ivmelendiren kuvvet, bir noktadan sonra (frenleme) negatif ivmeleme yapar. Sebebini yukarıda procemi anlatırken açıkladım. Onların deneyerek gördükleri acı gerçeği ben daha en başta öngörü ile tesbit ettim.

Benim procemin çalışmayacağını iddia edenler ise alternatif yol olarak termodinamiğin yasalarını çiğneyerek beni %100 verimin üzerinde makine yapmaya yönlendiriyorlar ve hiç kimse bunlara bir çift laf etmiyor. Çok yazık diyorum. Teessüf ediyorum.

Beni bilimle anlayın iki gözüm, matematikle anlayın, fizikle anlayın ve öyle yargılayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

quote:

Orijinalden alıntı: AfterFxMania

Senin düşündüğün şey çok öncelerden düşünülmüş ve yapılmış zaten hatta perendev motor diye geçer ismi youtube da arat magnet motor diye bulabilirsin

Ben daha önce Perendev motorunu hiç duymadım. Yazdığın mesaj üzerine bir kaç gündür bu konuyu araştırdım. Bunların sahtekar olduğunu öğrendim. Mesela bu verdiğin videolarda yaptıkları güya çalışıyor. Peki niye piyasaya sürmüyorlar? Piyasaya sürseler satamazlar mı? Yukarıda bir arkadaş mesajında benim procem için "elektrik saatini söktüm cihazı piyasaya sürmeni bekliyorum" diyor. Böyle bir cihazı herkes almak ister. Yani böyle bir cihaz sürülünce piyasada yok satar.

Peki niye piyasaya sürülmüyor? Sahte de ondan. Videoda gördüğün hareket mıkanatıslar sayesinde sağlanmıyor. Bir başka düzenekle çalıştırıyorlar. Kendi mıknatıs sistemleri çalışmıyor. Ama gavur yapınca kıymetli oluyor. Onların yaptıkları sistem 1 tur bile dönmez.

Çünkü mıknatıslara gerekli olan manyetik izolasyonu yapmazsanız bir yere kadar ivmelendiren kuvvet, bir noktadan sonra (frenleme) negatif ivmeleme yapar. Sebebini yukarıda procemi anlatırken açıkladım. Onların deneyerek gördükleri acı gerçeği ben daha en başta öngörü ile tesbit ettim.

Benim procemin çalışmayacağını iddia edenler ise alternatif yol olarak termodinamiğin yasalarını çiğneyerek beni %100 verimin üzerinde makine yapmaya yönlendiriyorlar ve hiç kimse bunlara bir çift laf etmiyor. Çok yazık diyorum. Teessüf ediyorum.

Beni bilimle anlayın iki gözüm, matematikle anlayın, fizikle anlayın ve öyle yargılayın.

Alıntıları Göster
    birde homopolar motorlara bak.Belki ilgini çeker.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

Alıntıları Göster
    mıknatısatan doğrusal bi enerji elde edemezsin.sistem kesinlikle bi yerde kitlenir.d.k. cheng in ema teorisi kitabında bunla ilgili bi açıklama olacaktı.bulupta erinmezsem ve scan ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

Homopolar motorları da bilmiyordum. Elektrik enerjisinden kinetik enerji sağlıyor. Bizim konumuzla direk ilgili değil ama çok hoşuma gitti. Çok güzel şeyler var yav. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: legen.(WFI).dary

mıknatısatan doğrusal bi enerji elde edemezsin.sistem kesinlikle bi yerde kitlenir.d.k. cheng in ema teorisi kitabında bunla ilgili bi açıklama olacaktı.bulupta erinmezsem ve scan ederim.

doğrusal enerji ile neyi kastettiğinizi anlayamadım ama bizi bilgilendirin hocam cahil kalmayalım.
  • quote:

quote:

doğrusal enerji ile neyi kastettiğinizi anlayamadım ama bizi bilgilendirin hocam cahil kalmayalım.

Alıntıları Göster
    Biliyorum yorum yazmam biraz geç olmuş ama size bişey göstermek isterim :

<script src='http://img812.imageshack.us/shareable/?i=ekranalntsp.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>
    </noscript>

yani mıknatısın etrafı manyetizma geçirmeyen bir maddeyle kaplanırsa sadece mıknatısın önü açık kalır ve tek kutuplu olur bu sayede çalışabilir.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
     Herkes elektriğini kendisi üretecek YAPTIM OLACAK!!!

bunu da ben yaptım. sizce o aradaki çip çok yer mi elektrik

• quote:

Orijinalden alıntı: adonizer

yani mıknatısın etrafı manyetizma geçirmeyen bir maddeyle kaplanırsa sadece mıknatısın önü açık kalır ve tek kutuplu olur bu sayede çalışabilir.

Yorumun için teşekkür ederim. Beni anlayan birilerinin çıktığına sevindim.

• quote:

quote:

Yorumun için teşekkür ederim. Beni anlayan birilerinin çıktığına sevindim.

Alıntıları Göster
    Yurdum bilimadamları harcanıyor forum köşelerinde.

Şu alttaki siteyi inceleyin de elektrik üretme konusunda vizyonunuz gelişsin.

http://www.pelamiswave.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Yurdum bilimadamları harcanıyor forum köşelerinde.

Şu alttaki siteyi inceleyin de elektrik üretme konusunda vizyonunuz gelişsin.

http://www.pelamiswave.com/

Alıntıları Göster
    Senin yaptığını şurdan yanlış anlıyorlar sen oraya U mıknatısı koymuşsun U mıknatısının açık olan tarafındaki iki ucu farklı kutuptur.Çubuk mıknatıs koysaydın olurdu hata orda

• quote:

Senin yaptığını şurdan yanlış anlıyorlar sen oraya U mıknatısı koymuşsun U mıknatısının açık olan tarafındaki iki ucu farklı kutuptur.Çubuk mıknatıs koysaydın olurdu hata orda

Bir çok kişi anlayamadığına göre haklısın galiba. Fakat ben burada teknik çizim yapmadım ki... Paint'te kabataslak bir çizim yaptım. DH klasiği olarak da U mıknatıs çizdim ama bu sadece sembolik bir çizim. Doğru çizim, senin yaptığın gibi olacak.
  • quote:

quote:

Bir çok kişi anlayamadığına göre haklısın galiba. Fakat ben burada teknik çizim yapmadım ki... Paint'te kabataslak bir çizim yaptım. DH klasiği olarak da U mıknatıs çizdim ama bu sadece sembolik bir çizim. Doğru çizim, senin yaptığın gibi olacak.

Alıntıları Göster
    başka işiniz mi yok olm. millette ciddi ciddi mesajlar yazmış.

almadan vermek Allaha mahsustur.

bedavaya enerji üretebilirsiniz ama hiç yoktan enerji üretemezsiniz.

• saygilar
  • quote:

Orijinalden alıntı: animetrk

saygilar
    bunu çalıştırmak için prizden elektrik kullanacak mıyız
  • quote:

Orijinalden alıntı: W140

Yoktan enerji üretmeye çalışmıyoruz ki... Manyetik gücü (itme veya çekme), hareket enerjisine; hareket enerjisini de elektriğe çeviren sistem yaptık. Nasıl olduğunu da açıkladık. Hiç okumadan yorum yapmışsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: güllaççı

Prizden elektrik kullandıktan sonra bunun ne anlamı kalır. Tabi ki prizden kullanmayacaksın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: W140

Yoktan enerji üretmeye çalışmıyoruz ki... Manyetik gücü (itme veya çekme), hareket enerjisine; hareket enerjisini de elektriğe çeviren sistem yaptık. Nasıl olduğunu da açıkladık. Hiç okumadan yorum yapmışsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: güllaççı

Prizden elektrik kullandıktan sonra bunun ne anlamı kalır. Tabi ki prizden kullanmayacaksın.

Mıknatıslar tek başına bir anlam ifade etmez. Manyetik alanlarına müdahele edebilmelisin.

Senin düşünceye göre elektrikle çalışan küçük motorlarda elektrik kullanmamak lazımdı. Nasıl olsa çevresi mıknatıs sarılı.

Eğer ciddi ciddi bunları söyliyorsan ülkemiz için üzüldüm. Zira senin yerinde gerçekten faydası dokunabilecek biri olabilirdi. Neyse artık 1 kişi eksik başlarız.

Ha yok maytap geçiyorsan da sana ciddi ciddi cevap yazanlar düşünsün.

• "Ya turku çok kısa ya da mezar çok uzaktir"

;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

"Ya turku çok kısa ya da mezar çok uzaktir"

;)
    Boşuna uğraşmayın kendi elektiriğinizi üretemezsiniz çünkü bu kanunlara aykırı
  • quote:

Elektrik üretme procesi

Herkes elektriğini kendisi üretecek YAPTIM OLACAK!!!

Forumda çok gereksiz, saçma sapan mıknatıs proceleri var, baktım ki bu iş böyle olmayacak. Mıknatısı gerçekten yararlı bir procede kullanmaya karar verdim.
    Herkes elektriğini kendisi üretecek. Hem de beleşe

Sistem şöyle çalışıyor: Dışta görülen mıknatıslar sabittir. Pervane üzerine konan mıknatıslar var. Dıştaki sabit mıknatıs pervane üzerindeki mıknatısı çekiyor. (F=mıknatıs çekim kuvveti) Pervane üzerindeki mıknatıslar aynı yönde hareket edebilmeleri için sadece ön tarafları manyetik etkiye açıktır. Bu sayede dıştaki mıknatıs çekebiliyor. Pervane üzerindeki mıknatıs, kesikli çizgi ile gösterilen hizaya gelince kazandığı ivme ile (F=m.a) kesikli çiziyle belirtilen noktayı eylemsizlik özelliğinden dolayı geçebiliyor. Bu noktayı geçtikten sonra diğer sabit mıknatısın çekim alanına giriyor.

Eğer pervane üzerine koyduğumuz mıknatıslara bu şekilde bir manyetik koruma yapmasaydık, kesikli çizgi ile gösterdiğimiz hizayı geçemezdi. Çünkü dışdaki sabit mıknatıs çekmeye devam ederdi ve pervane dönmezdi. (Böyle yapmakla bu noktada F=0 yaparak negatif ivme olmuşmasını önledik.)

Evet, anlattığım şekilde mıknatıs çekimiyle pervane dönüyor. Bundan sonrası ise basit: Bu sistem bir alternatöre bağlanınca elektrik üretiliyor. Üretilen elektrik kullanılan mıknatısların çekim gücüyle orantılıdır. Mıknatıslar güçlü olursa daha fazla güç verebilen alternatörü döndürebilir. Üstelik mıknatıs kullanıldıkça manyetik yeteneğini de kaybetmez. İşte size manyetik gücü, hareket enerjisine; hareket enerjisini de elektriğe çeviren sistem. Yani burada termodinamiğe aykırı bir şey de yok. Zaten var olan enerji bir başka enerjiye çevriliyor.

Güle güle kullanın.

bende 2-3 sene önce 5-6 tane bu tarz proje yapmıştım hepside seninki gibi teoride çalışabilen mantıktandı. ama denemek lazım.Zor iş ...(tabii dh ci lerin moral bozması da cabası) . beraber çalışalımmı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.