Şimdi Ara

Herkes elektriğini kendisi üretecek YAPTIM OLACAK!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
70.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BeyazT

Bilim bir din olsa idi ve en büyük günahları falan olsa idi "sınırsız enerji" iddiasında bulunanlar bu günahı işlemiş olurlardı.
    Allah'a şirk koşmak islamda ne ise bilim dünyasında da birinin sınırsız enerji daha doğrusu "yoktan enerji" işini iddia etmesi öyle.

Benim dikkat ettiğim forumdaki insanların sabırla cevap verip yönlendirmeye çalışmaları. Takdir ettiğim bu.
    Şaka gibi her yazısında ısrarla "Proce" "Proce" ve yine "Proce" demeyi sürdüren Paint programını ileri derecede kullandığından kuşku duymadığım zat-ı muhterem kardeşimize sabır her babayiğidin harcı değil.

Hobi düzeyinde ilgi alaka hiç yoktan iyidir. Yeter ki giriş yaptığı ortamdaki mevcut kelli felli okur-yazar insanların yanında gürültü yapmasın, dediklerine de bir kulak versin.

Takdirleriniz için teşekkür ederim. Ama siz beni tam anlayamamışsınız.

Benim procemde fiziğe, bilime aykırı bir şey yok. Sınırsız enerji veya yoktan enerji üretmek diye bir şey de söz konusu değil. Mesala rüzgar paneli ile elektrik üretiliyor. Bu enerji yoktan mı üretiliyor? Bu enerji sınırsız mıdır?

Rüzgar paneli ile rüzgarın hareket enerjisi, elektrik enerjisine çevriliyor. Benim procemde zaten var olan manyetik etkiden yararlanarak hareket enerjisi ve sonrasında elektrik enerjisi üretiliyor. Bir enerji türünün başka bir enerji türüne dönüştürmenin neresi fiziğe aykırıdır? Neresi bilime aykırıdır?

Bu konuyu 2010'da açmıştım. Zaman zaman hortlatıyorlar. Tekrar hortlattığınız için ben de sizi takdir ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ArFa_

imkansız çünkü dıştaki mıknatıslar pervanedekilerin sadece birini değil hepsini birden çekecek

İmkansız değil. Dıştaki her bir mıknatıs kendine yakın olan ve ön tarafı kendisine dönük olan mıknatısı etkiler. Ön tarafı kendisine dönük olmayan mıknatısı etkilemez, manyetik korumanın bir sebebi de budur. Çünkü pervane üzerindeki mıknatısların sadece ön tarafları etkiye açık.
    Proceyi dikkatli okursanız bunu açıkladık.

Manyetik koruma (yalıtım) olayını ve mıknatısın ön tarafının neresi olduğunun daha iyi anlaşılması için şu şemayı da eklemeyi yararlı görüyorum.

Herkes elektriğini kendisi üretecek YAPTIM OLACAK!!!

manyetik alanın yalıtılması nasıl oluyormuş

• ►Termodinamiğin 1. Yasası

Isı ile iş arasındaki ilişkiyi kapsayan bu yasa, evrendeki toplam madde miktarının ve toplam enerjinin korunumunun bir ifadesidir. Termodinamiğin bulunan ilk yasası olan 1. yasa en genel şekliyle; 'Enerjinin yokken var, varken yok edilemeyeceğini ancak bir biçimden başka bir biçime dönüşebileceğini' açıklamaktadır.

Şu lise okumamış adamlar konu açmayı kesse de biz de kurtulsak. Bilmiyorsan bilmeyeceksin o kadar!
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

►Termodinamiğin 1. Yasası

Isı ile iş arasındaki ilişkiyi kapsayan bu yasa, evrendeki toplam madde miktarının ve toplam enerjinin korunumunun bir ifadesidir. Termodinamiğin bulunan ilk yasası olan 1. yasa en genel şekliyle; 'Enerjinin yokken var, varken yok edilemeyeceğini ancak bir biçimden başka bir biçime dönüşebileceğini' açıklamaktadır.

Şu lise okumamış adamlar konu açmayı kesse de biz de kurtulsak. Bilmiyorsan bilmeyeceksin o kadar!

Enerjiyi yoktan var etmiyoruz, varken de yok etmiyoruz. Bir enerji türünü başka bir enerji türüne dönüştürüyoruz. Bunu daha önce anlattım. Siz okumadan yorum yazmışsınız.
  • 7 yılda yeni proje yok mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

7 yılda yeni proje yok mu?

Uygulayamadıktan sonra yeni proce yapsak ne olacak ki... Zaten içimden gelmiyor. Bu konuyu görüyorsun destek olan yok kötüleyen çok. Marifet iltifata tâbidir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

►Termodinamiğin 1. Yasası

Enerjiyi yoktan var etmiyoruz, varken de yok etmiyoruz. Bir enerji türünü başka bir enerji türüne dönüştürüyoruz. Bunu daha önce anlattım. Siz okumadan yorum yazmışsınız.

Evet yaptım çünkü bunu daha önce milyar kere okudum. Muhtemelen manyetizmadan dolayı oluşan kuvveti harekete hareketi de elektrik enerjisine dönüştürüyorum tarzı bir açıklama yapmışsındır ama o iş öyle olmuyor işte. Olsa gelişmiş ülkeler dağ kadar sistem kurup beleşe elktrik üretirler boşuna nükleer santrallerle niye uğraşsınlar.

• NoNickMan kullanıcısına yanıt
    Önce termodinamiğin yasasını çiğniyorsun falan diyordun. Bak şimdi daha güzel konuşuyorsun. Bunlara da cevap vereyim. Nükleer santrallerle elektrik üretebilirler. Fakat nükleer santrallerde elektrik üretiyorlar diye diğer elektrik üretim yöntemlerinden vazgeçtiler mi? Hidroelektrik santrallerde üretmiyorlar mı? Güneş panelleriyle, rüzgar panelleriyle üretmiyorlar mı? Ben tek bu yöntemle elektrik üretilsin demedim ki. Üretim zorluğuna bakarsın, maliyetine bakarsın, hesap edersin kurtarıyorsa uygularsın. Bu kadar basit.
  • Altı sayfayı okumadan direk yorum yapıyorum affınıza sığınarak ama bu koyduğunuz 4 sabit magnet rotoru hareket ettir ettirmesine de tahminimce sistemi başlattığınızda ilk hızı kazanır ancak ikincisi magnete giderken de hareket yönünün tersi yönde bir manyetik çekim olacağından rotor turu tamamlayamaz diye düşünüyorum. Velev ki tamamladı ve ivme aldırdınız ancak rotorun dönüş frekansında elbet bir süre sonra kayma olacaktır ve bahsettiğim gibi tersi yönde bir kuvvet uygulanacaktır ve ne yazık ki eninde sonunda diğer kayıplardan ötürü duracaktır diye düşünüyorum. Derslerinde süper başarılı olduğunu iddia etmeyen ancak iyi bir bölümde elektrik elektronik mühendisliği okuyan ve makina dersi almış biri olarak naçizane yorumum bu.

Edit: Bu klasik termodinamiğin 1. yasası yorumlarına da dediğiniz gibi yaptığınız şey olmayan bir enerjiyi üretmek değil. İdeal olan minimum kayıpla stabil bir sistem elde edip bu enerjiyi üretmek. Mevcut basit motorlarda 50Hz'lik bir harmoni mevcut. Sistem bu şekilde stabil kalabiliyor. Sizim sistemde sürtünme sadece havayla olduğundan (rotoru ihmal ediyorum) kayıp düşük ancak dediğim gibi stabil bir sistem elde etmek güç. Ha imkansız mı onu denemeden bilemeyiz. Hesaba katmadığımız parametreler de olabilir. Yine de takdir ediyorum. Çalışsa da çalışmasa da üzerine düşünülmüş kafa yorulmuş her şeye saygımız sonsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KilliKarpuz -- 5 Temmuz 2017; 15:33:0 >

• blackcoupe kullanıcısına yanıt
    Cocukken denemistim aynisi olmustu 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.