Şimdi Ara

Herkes elektriğini kendisi üretecek YAPTIM OLACAK!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
70.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mersinli.

keske hersey böyle resimlerle yazilip cizmeyle olsaydi yani demek istedigim resimde öyle calisicak gibi görünsede canli canli deneyi yaptiginizda bir sürü problem cikarir bence yoksa simdiye coktaaan vardi bu bulus

Mıknatıslı bilgisayar fanları var.Youtube`da videoları var,mıknatıs ile bir pervaneyi döndürebilmek mümkün,bunu da elektriğe çevirdiğiniz zaman(bunun hakkında bir fikrim yok ama çevriliyordur,eminim) kendi elektriğinizi üretmiş olursunuz.

Sistem iyi fakat sorun eve yetecek kadar büyüklükte olmaması mıknatısların.Daha büyük manyetik alana sahip mıknatıslarla daha büyük pervaneler dönderilip daha cok elektrik uretilebilir.

Benim de uzun zamandan beri aklimda olan bir sey ama neden seri uretime gecen bir şey yok ortada bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TRN2019 T kullanıcısına yanıt
    Manyetizma yalıtılamaz senin koyduğunu her madde ardından yine çekme itme kuvvetini uygulayacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

[size=4]Elektrik üretme procesi

Herkes elektriğini kendisi üretecek YAPTIM OLACAK!!!

Forumda çok gereksiz, saçma sapan mıknatıs proceleri var, baktım ki bu iş böyle olmayacak. Mıknatısı gerçekten yararlı bir procede kullanmaya karar verdim.
    Herkes elektriğini kendisi üretecek. Hem de beleşe

Sistem şöyle çalışıyor: Dışta görülen mıknatıslar sabittir. Pervane üzerine konan mıknatıslar var. Dıştaki sabit mıknatıs pervane üzerindeki mıknatısı çekiyor. (F=mıknatıs çekim kuvveti) Pervane üzerindeki mıknatıslar aynı yönde hareket edebilmeleri için sadece ön tarafları manyetik etkiye açıktır. Bu sayede dıştaki mıknatıs çekebiliyor. Pervane üzerindeki mıknatıs, kesikli çizgi ile gösterilen hizaya gelince kazandığı ivme ile (F=m.a) kesikli çiziyle belirtilen noktayı eylemsizlik özelliğinden dolayı geçebiliyor. Bu noktayı geçtikten sonra diğer sabit mıknatısın çekim alanına giriyor.

Eğer pervane üzerine koyduğumuz mıknatıslara bu şekilde bir manyetik koruma yapmasaydık, kesikli çizgi ile gösterdiğimiz hizayı geçemezdi. Çünkü dışdaki sabit mıknatıs çekmeye devam ederdi ve pervane dönmezdi. (Böyle yapmakla bu noktada F=0 yaparak negatif ivme olmuşmasını önledik.)

Evet, anlattığım şekilde mıknatıs çekimiyle pervane dönüyor. Bundan sonrası ise basit: Bu sistem bir alternatöre bağlanınca elektrik üretiliyor. Üretilen elektrik kullanılan mıknatısların çekim gücüyle orantılıdır. Mıknatıslar güçlü olursa daha fazla güç verebilen alternatörü döndürebilir. Üstelik mıknatıs kullanıldıkça manyetik yeteneğini de kaybetmez. İşte size manyetik gücü, hareket enerjisine; hareket enerjisini de elektriğe çeviren sistem. Yani burada termodinamiğe aykırı bir şey de yok. Zaten var olan enerji bir başka enerjiye çevriliyor.

Güle güle kullanın.

4 yillik muhendis olarak sadece guldum. Ayrica buna benzer ama cok daha fantastik bir projeyi 6 yasimda cizime dokup maketini yapmistim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mıknatızlarında bir ömrü vardır. böyle bir sistemden ciddi miktarda elektrik enerjisi elde ettiğinde ömürleri ne kadar olacak? Bir kere maliyet analizi yapmak gerekli.
  • İki şey sonsuzdur.

1-Evren
    2- insanın aptallığı

• Angelica kullanıcısına yanıt
    @Angelica,
    Mühendis efendi! Bunlar senin okulda okuduğun şeyler değil. Onun için açıklamasını yaptım, anlattım. F=m.a dedik, manyetizma dedik, termodinamik dedik. Bu işin mühendisliğine kadar okuduysan bunları anlamayıp sadece güldüysen ben sana ne anlatabilirim. Öyleyse ben de sana güleyim, karşlıklı gülelim hatta

@Çekilin Ben Baytarım,
    Mıknatısın ömrü öyle çabuk bitecek bir şey değil. Böyle mıknatısların imalatı pahalı bile olsa zamanla maliyetini kurtaracağını tahmin ediyorum. Tabi ki maliyet analizi yapıp kesinleştirmek gerekir.
  • Bütün dünyadaki mühendis ve bilim insanlarının yüzyıllardır yapmaya çalıştığı şeyi bulmuşsun . Tebrikler. :)
    Düzeneğinin çalışmasının tek yolu mıknatısların düzenli aralıklarla manyetik özelliğini kaybedip sonra tekrar kazanması olacaktır. Böyle bir mıknatıs bulursan düzeneğin çalışır. Manyetik geçirmeyen kaplamayla falan bu iş olmaz. Ama boş işlerle uğraşmayıp böyle şeylere kafa patlattığın için seni tebrik ederim.
  • quote:

@Angelica,
    Mühendis efendi! Bunlar senin okulda okuduğun şeyler değil. Onun için açıklamasını yaptım, anlattım. F=m.a dedik, manyetizma dedik, termodinamik dedik. Bu işin mühendisliğine kadar okuduysan bunları anlamayıp sadece güldüysen ben sana ne anlatabilirim. Öyleyse ben de sana güleyim, karşlıklı gülelim hatta

@Çekilin Ben Baytarım,
    Mıknatısın ömrü öyle çabuk bitecek bir şey değil. Böyle mıknatısların imalatı pahalı bile olsa zamanla maliyetini kurtaracağını tahmin ediyorum. Tabi ki maliyet analizi yapıp kesinleştirmek gerekir.

Okulda okudugum seyler degil mi? Arkadasim daha da gulduruyorsun beni. Makina elemanlari diye bir ders var bilen bilir, ya da mekanizma teknigi, manyetizma ve bunun gibi bir suru ders.. Bosuna dokmedik bu saclari :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

[size=4]Elektrik üretme procesi

Herkes elektriğini kendisi üretecek YAPTIM OLACAK!!!

Forumda çok gereksiz, saçma sapan mıknatıs proceleri var, baktım ki bu iş böyle olmayacak. Mıknatısı gerçekten yararlı bir procede kullanmaya karar verdim.
    Herkes elektriğini kendisi üretecek. Hem de beleşe

Sistem şöyle çalışıyor: Dışta görülen mıknatıslar sabittir. Pervane üzerine konan mıknatıslar var. Dıştaki sabit mıknatıs pervane üzerindeki mıknatısı çekiyor. (F=mıknatıs çekim kuvveti) Pervane üzerindeki mıknatıslar aynı yönde hareket edebilmeleri için sadece ön tarafları manyetik etkiye açıktır. Bu sayede dıştaki mıknatıs çekebiliyor. Pervane üzerindeki mıknatıs, kesikli çizgi ile gösterilen hizaya gelince kazandığı ivme ile (F=m.a) kesikli çiziyle belirtilen noktayı eylemsizlik özelliğinden dolayı geçebiliyor. Bu noktayı geçtikten sonra diğer sabit mıknatısın çekim alanına giriyor.

Eğer pervane üzerine koyduğumuz mıknatıslara bu şekilde bir manyetik koruma yapmasaydık, kesikli çizgi ile gösterdiğimiz hizayı geçemezdi. Çünkü dışdaki sabit mıknatıs çekmeye devam ederdi ve pervane dönmezdi. (Böyle yapmakla bu noktada F=0 yaparak negatif ivme olmuşmasını önledik.)

Evet, anlattığım şekilde mıknatıs çekimiyle pervane dönüyor. Bundan sonrası ise basit: Bu sistem bir alternatöre bağlanınca elektrik üretiliyor. Üretilen elektrik kullanılan mıknatısların çekim gücüyle orantılıdır. Mıknatıslar güçlü olursa daha fazla güç verebilen alternatörü döndürebilir. Üstelik mıknatıs kullanıldıkça manyetik yeteneğini de kaybetmez. İşte size manyetik gücü, hareket enerjisine; hareket enerjisini de elektriğe çeviren sistem. Yani burada termodinamiğe aykırı bir şey de yok. Zaten var olan enerji bir başka enerjiye çevriliyor.

Güle güle kullanın.

Yanlız burada dikkat etmen gereken bir şey daha var. Altenatör gücüne bağlı olarak alternatörden alınmak istenen akım arttıkça döndürmek de bir o kadar zorlanacaktır. Yani bir örnekle alternatör döndürme gücü x olsun, mıknatısın gerektirdiği enerji y olsun.
    Alternatörden örneğin 250 birim verim alınmak isteniliyorsa sürtünme ile 300 birimlik y enerjisi lazım. Mıknatısların ya çok büyük olması lazım ya da alternatörün buna göre küçük olması lazım. Ayrıca neomidyum gibi güçlü mıknatıslar kullanman lazım. Ve avuç kadar büyüklükte bir mıknatısın fiyatı çok uçuk bir fiyat olabilir (yaklaık 500-1000 tl arası)
    Bir diğer nokta ise mıknatısları çok iyi ayarlaman lazım yoksa uçabilirler. Çünkü ben alternatör yapımında 50 tane mıknatısı toza çevirmiştim. Sanırım sıcaklıktan oldu. Yerleştirmede yaptığım küçük bir hata sonucu oldu. Yönlerini falan çok iyi ayarlama yapman lazım.
    Umarım yararlı olur.

• Bu proce tutar diyer dayre sahipleriyle konuştum bütün dayrelere bu proceyle elektrik saylayacayız.

• İşe yaramaz mıknatıs zamanla eskir döne döne parçaları değiştirmek lazım maliyetli olur

• 5 yıldır yapamadınmı proceyi? Hmm

• aynısı bende düşündüm çizimlerim duruyo hala
  • 1 tur bile donmez , 1j enerji bile üretemezsin. Ki sen bir evi ya da apartmanı beslemekten bahsediyosun ? Yok manyetik alana acık yok kapalı. O isler oyle yurumuyor maalesef.
    Ama genede emegine saygı gostermek lazım,

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

@Angelica,

@Çekilin Ben Baytarım,

Okulda okudugum seyler degil mi? Arkadasim daha da gulduruyorsun beni. Makina elemanlari diye bir ders var bilen bilir, ya da mekanizma teknigi, manyetizma ve bunun gibi bir suru ders.. Bosuna dokmedik bu saclari :)

Okulda bedava elektrik üretme diye bir şey öğrendin mi? Var mı böyle bir şey? Tabi ki yok. Üstelik bu, termodinamiği ihlal eden devir daim makinesi de değil. Bir enerji türünün başka bir enerjiye dönüştürülmesi. Biz zaten ancak bu şekilde enerji üretebiliriz. Yoktan enerji var edecek halimiz yok. Mühendislik okuduğuna göre bilinen şeyleri elbette öğrenmişsindir. Ona bir şey dediğimiz yok.

Maliyetli olur diyen arkadaşlar! İlk yapım maliyetli olsa da elektrik bedava üretileceği için nasıl olsa parasını çıkarır. Yani maliyet meselesi o kadar büyütülecek bir şey değil.

quote:

Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

5 yıldır yapamadınmı proceyi? Hmm

Ben o zaman proceyi teorik olarak ortaya koydum. Ama bu işi yapacak para olmadığından üzerine gidemedim. Öyle kaldı. Üzerinde uğraşmadım.

• kardeş sen diş macunu sıkma makinası falan geliştirmeye bak. forumu boşu boşuna trolleme, bedava enerjiye de heves etme, zaman kaybedersin.
  • HOCAM KONUYU KAPATALIM ARTIK ADAM YAPMIŞ ÇALIŞIYORMUŞ.ÇALIŞSIN .

http://www.youtube.com/watch?v=_9Y3n1bOtn4

Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Artık patenti hangi millete ait ise ona.

Sizler canınızı sıkmayın yeni uğraşılar bulun yapabiliyorsanız bir şeyler yapın. Yapamıyorsanız yapanlara yada yapmaya çalışanlara nasıl destek olabilirim diye biraz kafa patlatın. Ya tutarsa!!!! bunu unutmayın ana fikir olup olamayacağı değil en azından denemek. 100 yıl önce size fizik dersi alsaydınız ve atom parçalanır diye iddada bulunsaydınız o atomu kafanızda patlatırlar ve okuldan kovarlardı. Şimdi ise en ucuz elektiriği en az nükleer atık ile nasıl üretiriz diye uğraşıyoruz. Deneyiniz denemekten de korkmayınız. Size bol şans. Kim bilir? Belki içinizden biri yeni bir şey bulur.

Herkese Hayırlı geceler.

• Bilim bir din olsa idi ve en büyük günahları falan olsa idi "sınırsız enerji" iddiasında bulunanlar bu günahı işlemiş olurlardı.
    Allah'a şirk koşmak islamda ne ise bilim dünyasında da birinin sınırsız enerji daha doğrusu "yoktan enerji" işini iddia etmesi öyle.

Benim dikkat ettiğim forumdaki insanların sabırla cevap verip yönlendirmeye çalışmaları. Takdir ettiğim bu.
    Şaka gibi her yazısında ısrarla "Proce" "Proce" ve yine "Proce" demeyi sürdüren Paint programını ileri derecede kullandığından kuşku duymadığım zat-ı muhterem kardeşimize sabır her babayiğidin harcı değil.

Hobi düzeyinde ilgi alaka hiç yoktan iyidir. Yeter ki giriş yaptığı ortamdaki mevcut kelli felli okur-yazar insanların yanında gürültü yapmasın, dediklerine de bir kulak versin.
  • Bu pervane döner kardeşim dönmez diyenleri takma ama sen bu sistemle mıknatıs üretilirken içine yüklenen enerjiden fazla enerji üretemezsin yani bir süre sonra mıknatısların manyetik özelliği bitecek ve sistem duracak

• Teoride çalışır gibi görünür ancak pratikte çalışmaz. Bu tarz cihazlara perpetual motion machine deniliyor. Şu videoyu izlemeni tavsiye ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=4b8ZsFszE8I

Cihazın sürtünmesi eninde sonunda mıknatısların ivmesini yenecektir ve duracaktır. Bir tek düşünen sen değilsin çünkü böyle bir şeyi. Ama düşünmüş olman bile güzel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.