Merhaba arkadaşlar. Henüz yeni A2 ehliyetini alan ve 1-2 ay içinde TVS RTR 200 ile aranıza katılacak biriyim. Daha önce bir motosiklet deneyimim olmadı. Ehliyet derslerinden önce de motora oturmuş biri bile değildim. Ehliyet ve motosiklet seçme deneyimim boyunca internet olsun, çevre olsun sürekli olumsuz yorumlar duyuyorum. Örneğin benim x akrabam motorla şöyle bir kaza yaptı, x akrabam motor kazasında öldü, bence alma motor çok tehlikeli vesaire gibi tonlarca yorum aldım ve bu beni de kötü hissettiriyor. Aslına bakarsanız, askerden döneli 2 ay oldu ve döndükten 2-3 gün sonra motosiklet kazasında komutanlarımdan birinin ölüm haberini de aldım. Bu da tuzu biberi olmuştu işin. Ehliyet kursuna kaydolmamış olsaydım ehliyet almaktan vazgeçmeye kadar giderdi muhtemelen. Trafikte araba ile de ekstra dikkatli ve hız yapmayan biriyimdir. Genellikle korumacı davranırım. Ancak motosiklet söz konusu olduğu zaman, sen dikkatli olsan da otomobiller dikkatli olmayabiliyorlar. Sonuç olarak, bu tedirginliği nasıl aşabilirim? Yorumlarınızı bekliyorum. |
Bildirim