Şimdi Ara

Herkes Neden Kötümser?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Henüz yeni A2 ehliyetini alan ve 1-2 ay içinde TVS RTR 200 ile aranıza katılacak biriyim. Daha önce bir motosiklet deneyimim olmadı. Ehliyet derslerinden önce de motora oturmuş biri bile değildim. Ehliyet ve motosiklet seçme deneyimim boyunca internet olsun, çevre olsun sürekli olumsuz yorumlar duyuyorum. Örneğin benim x akrabam motorla şöyle bir kaza yaptı, x akrabam motor kazasında öldü, bence alma motor çok tehlikeli vesaire gibi tonlarca yorum aldım ve bu beni de kötü hissettiriyor. Aslına bakarsanız, askerden döneli 2 ay oldu ve döndükten 2-3 gün sonra motosiklet kazasında komutanlarımdan birinin ölüm haberini de aldım. Bu da tuzu biberi olmuştu işin. Ehliyet kursuna kaydolmamış olsaydım ehliyet almaktan vazgeçmeye kadar giderdi muhtemelen. Trafikte araba ile de ekstra dikkatli ve hız yapmayan biriyimdir. Genellikle korumacı davranırım. Ancak motosiklet söz konusu olduğu zaman, sen dikkatli olsan da otomobiller dikkatli olmayabiliyorlar. Sonuç olarak, bu tedirginliği nasıl aşabilirim? Yorumlarınızı bekliyorum.

• LiveStorm-TR kullanıcısına yanıt
    Bu tedirginlik hep olmalı zaten, riskleri azaltmış olursunuz. Sürekli olumsuz konuşanlara aşağıdaki istatistikleri verebilirsiniz.

2023 yılında motosiklet kazasında 1301 kişi hayatını kaybetmiş. Türkiye geneli ölümlü kazaların yüzde 20'si motosiklet sebebiyle olan kazalar.

Kusurların dağılımında ise en fazla, yüzde 48,5'i 'aracın hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak' kuralını ihlal. 21-30 yaş gurubu gençlerimizin kazalarında 361 can kaybı olmuş.

Yani dikkatli ve kurallara uygun kullanırsanız riskleri ciddi şekilde azaltmış olursunuz.
  • Abi korkuyu insan dikkat ve motoru tecrübe ederek iyi çözüyor bende ilk zamanlarda motoru aldığımda şehrin içinde sürdüm şuan bir motosiklet klübü üyesiyim ve şehirler arası yazları sürüşlerimiz oluyor sürerek bu şekilde kendimi tecrübe ettim illa ki olumsuz yorum yapanlar olacaktır da ama dikkat ve bakış açısı çok önemli hayatta herşeyin bir riski var cesur olup risk almak deneyimi güçlendiriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu olayda sizce haklı taraf kim
    8 yıl önce açıldı
    Dünya neden bu kadar adaletsiz ?
    11 yıl önce açıldı
    Neden Herkes Bana Bakıyor?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.