Şimdi Ara

Herkes skoda superb diyor.... Nedir bundaki özellikler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
19.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • superb=passat ın akraba evliliğinden olma amca oğlu

Şaka şaka kızmayın...
  • Bilmeden yorum yapmanın manası yok.

O düzeyde para ayırdım ve superb elegance aldım. Daha önce de yazmıştım, tekrarlayayım.

Passat'ın göğüs (Dashboard) kesiminde göstergelerin altında kalan kısmının plastiği hafifçe daha kalın ve daha kaliteli hissi veriyor. Ayrıca eşya gözlerinin iç kaplaması da daha kaliteli ve insan mücevher kutusunun içine bakıyormuş gibi hissediyor.

Bunların dışında malzeme, işçilik vs aynı.

Comfort'a göre biraz daha fazla verip park asistanı, afs'li bi-xenon, elektrikli hafızalı koltuk ve aynalar, hill hold'u olan, çok ferah iç mekana sahip bir araç alıyorsunuz.

Alırken aklımı çelen iki araç oldu.
    1- Eski aracım Laguna I olduğundan, alışkanlık ve dizel avantajını da gözeterek Laguna III'ü düşündüm ancak Superb'in iç mekan kalite ve görünümü tercihimi bu yana kaydırdı.

2- Passat'ın ikinci elindeki satış kolaylığı. Ama esnaf değilim; 4-5 yıl kullanmayı planladığım bir arabayı 3 gün yerine 3 haftada satarım zamanı gelince. Çok daha donanımlı bir arabayı alarak uzun süre keyfini sürmeyi, belki de 5 yıl sonrasında bekleyeceğim 3 haftaya tercih ettim.

Eğer alır 1 yıl sonra satar kendimi eğlendiririm diyorsanız Superb'i hiç düşünmeyin. Ancak keyfime bakarım derseniz başka. Bu nedenle alıyor alan.

• Skoda kullanmayan insanların marka hakkında yorum yapmaları doğru mu tartışılır.
    Daha dün/17.05.2010 Octavia 1.4 TSI DSG Elegance test ettim. Bence tek kelime ile DSG inanılmaz
    Malzeme kalitesi, ESP, görünüm açısından bayağğı beğenimi kazandı.
    Hemen akabinde, FORD, VW ve Volvo'ya gittim. Farkı hissettim. Corolla otomatik i de kullanmıştım, ama DSG kadar bana zevk vermedi.
    Bence siz bu araca bir bakın. Ben Ambiente yi 42.500 (opak) e kadar düşürtebildim. Bu da Doğuş grubunun fiyat politikası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehilak

Skoda kullanmayan insanların marka hakkında yorum yapmaları doğru mu tartışılır.
    Daha dün/17.05.2010 Octavia 1.4 TSI DSG Elegance test ettim. Bence tek kelime ile DSG inanılmaz
    Malzeme kalitesi, ESP, görünüm açısından bayağğı beğenimi kazandı.
    Hemen akabinde, FORD, VW ve Volvo'ya gittim. Farkı hissettim. Corolla otomatik i de kullanmıştım, ama DSG kadar bana zevk vermedi.
    Bence siz bu araca bir bakın. Ben Ambiente yi 42.500 (opak) e kadar düşürtebildim. Bu da Doğuş grubunun fiyat politikası.

Ambiente'de malzeme kalitesi baya farklı geldi bana elegance'a göre yoksa almıştım geçen ay bende o test ettiğiniz aracın beyaz renklisinden,güvercin gibi arabaydı

• İkinci elde de güzel fiyatlara bulunabiliyor Superb'ler.Şayet sıfır almak zorunlu değilse ikinci eline de bakın derim.
  • 1.4 tsi superb kullandım.
    Aracın ağırlığına göre çekişi beni çok şaşırttı. Performansı kesinlikle yeterli, araç kesinlikle yığılmıyor. Yanlız 1 vites oranı uzun, kalkarken biraz zorluyor.
    DSG ile mükemmel bir kombinasyon olur, gerçi bu yıl içinde böyle bir planı yokmuş skodanın.
  • bende çok merak ediyorum şu meşhur superb yi. forumda alakasız araç kıyaslamalarında bile superb yede bak yorumları görüyorum fakat daha yolda görmek nasip olmadı yada farkedemedim.
  • ilk nesil superb in passatvari görüntüsü harikaydı.2.nesil çok orantısız duruyor.minibüs gibi resmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnsuff

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetergin35

SuperB önerenlerin hiçbiri o düzeyde para ayıracak olsalar SuperB almazlar.

Ne önyargılı insanlarsınız ya

Ben 47 ye octavia elegance aldım. Çok memnunum aracımdan. Aslında superb alıcaktım, ama o kadar uzun ve heybetli bir araç istemedim, dikkat çekmek herkese göre değildir sonuçta. ama 55 de verirdim superbe ...
    Şimdi sizin mantığa göre octavia da 47 yi haketmiyor di mi?
    Kim hakediyor 47 lira olsa ne alırsınız?
    Fluence mi?
    üstüne 4 daha koyup performanssız ve çok daha fazla yakıt tüketen laguna mı veya kasasını taşımaya çalışan insignia mı?
    superb alanların aklını çelecek tek araç passattır. o da kasa değiştirecek, an itibariyle fiyat açısından da superb daha avantajlı

kimsenin aklını önyargılarla çelmeyin, en azından gidip görüp test edip insanlar kendisi karar versin

Aynı fikirdeyim ki aynı şeyi yaptım bende :)
    Superb'yi de inceledim didik didik kullandım da valla makam arabası ihtiyacımız olsaydı hiç düşünmeyecektik başka birini.İkinci eli felan fistan aklıma bile gelmez nolucak elinde mi patlıyacak illa ki alıcısı bulunur.

• serviside uygun fiyatlı benim octavia rs'i bugün yetkili servise yıllık bakıma götürdüm,

yağ hariç 160 tl tuttu,(yağı kendim almıştım). bence fena fiyat değil.
  • ben önerdim ve 59.000 tl ye imzamdaki aracı aldım çokta memnunum babam hergün dua ediyor bana bi-xenon var koltuk ısıtma var performans var var oğlu var

işte ben arabamdan memnunum

ama ilk kullandığımda dedimki ya bu araba 1.4 değil yada 1480 kg değil ikisinden biri
  • quote:

Orijinalden alıntı: hi-fi_project

ilk nesil superb in passatvari görüntüsü harikaydı.2.nesil çok orantısız duruyor.minibüs gibi resmen.

aynen.minibüs gibi.
  • 2.tdi elegance alan var mı aranızda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Orijinalden alıntı: cnsuff

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetergin35

SuperB önerenlerin hiçbiri o düzeyde para ayıracak olsalar SuperB almazlar.

Ne önyargılı insanlarsınız ya

Ben 47 ye octavia elegance aldım. Çok memnunum aracımdan. Aslında superb alıcaktım, ama o kadar uzun ve heybetli bir araç istemedim, dikkat çekmek herkese göre değildir sonuçta. ama 55 de verirdim superbe ...
    Şimdi sizin mantığa göre octavia da 47 yi haketmiyor di mi?
    Kim hakediyor 47 lira olsa ne alırsınız?
    Fluence mi?
    üstüne 4 daha koyup performanssız ve çok daha fazla yakıt tüketen laguna mı veya kasasını taşımaya çalışan insignia mı?
    superb alanların aklını çelecek tek araç passattır. o da kasa değiştirecek, an itibariyle fiyat açısından da superb daha avantajlı

kimsenin aklını önyargılarla çelmeyin, en azından gidip görüp test edip insanlar kendisi karar versin

Aynı fikirdeyim ki aynı şeyi yaptım bende :)
    Superb'yi de inceledim didik didik kullandım da valla makam arabası ihtiyacımız olsaydı hiç düşünmeyecektik başka birini.İkinci eli felan fistan aklıma bile gelmez nolucak elinde mi patlıyacak illa ki alıcısı bulunur.

ne passati ya ,
    gecen servise gittigimde gordugum superb passattan 3 gomlek ustundu...

• passat ı da hemen harcadınız ama tamam kaliteli araba superb ama 3 gömlek üstün nasıl oluyor tat mı dacia mı kıyasladığın araç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz
    passat ı da hemen harcadınız ama tamam kaliteli araba superb ama 3 gömlek üstün nasıl oluyor tat mı dacia mı kıyasladığın araç?

3 gomlek kesretten kinaye hemen kizmayinda ,
    superb hakkaten passattan daha buyuk genis bir araba.
    passat D sinifi ama superb E sinifini zorlayan bir D sinifi.
  • Sonuca bakmak gerek superb iyi kalitali ama passat daha çok tercih ediliyor. Ülkemizde bir otomobil kültürü var aslında nasıl oluyorsa bazı modeller her zaman zirve bazı marka ve modeller ülkemizde boşa araç satıyorlar bence

Suzuki neden var?

Proton ?

samand?

gelly ?

daihatsu

lada?

kaç araba satıyorlar ki ne kazanıyorlar nedne türkiyedeler ?
  • kardeşım 2,elını düşünen her insan almaz skoda nedn yok denılecek kadar az 2,elı sadece lafta kalıyo zaten bence tipide çok itici

hiç d sınıfı bı araç görüntüsü yok benım d sınıfında favorılerım.

passat

c5

accord

dur gerisi boş yok octiva yok superb. bence yukarda yazdıklarımın yanında araba degıller.

saydıgım 3 araç tam bir d sınıfı araçlar kaslı yapısıyla

• herkes öneriyor ama kimse almıyor d sınıfı alıcak olsam accord ve süperb düşünürdüm.passat herkesde var önemi kalmadı gözümde
  • SuperB herkesin de kabul ettiği gibi kaliteli bir araç.

Bu aracı yakından inceledim, kullandım ve almayı da düşündüm.

Önce 1.4 T.S.İ alayım dedim, sonra arabayı çok kullandığım için ( genellikle de şehirler arası ) almaktan vazgeçtim. Bu arabanın şehir içi fabrika yakıt verisi yaklaşık 9 LT, tam bilmiyorum. Ama çok iyi bildiğim bir şey var, bu araba dur- kalklı bir trafikte 13-14 lt benzini rahat yakar, araba 1,5 tondan fazla olduğu için bu araba sakin kullanımda bile bence 11-12 lt benzin yakar şehir içinde.

Sonra benzini çok yakacağını düşündüğüm, araba da performanslı ve seri olsun istediğim için ( bence D sınıfı arabanın hakkı en az 2.000 cc ) 2.0 T.D.İ ikinci el bir SuperB düşündüm.

Sonra bundan da vazgeçtim, çünkü ben çok uzun süreli araç kullanamıyorum, yarın satma ihtiyacı hasıl olduğunda satmakta zorlanmayacağım bir arabayı, Passat TDİ tercih ettim.

SuperB' den vazgeçmemin en önemli nedeni bu arabanın ikinci elinin olmamasıydı.

Bunun dışında artık Passatın yeni kasası geliyor.Passatın yeni kasası geldiğinde bu aracı satmak daha da zorlaşacaktır.

SuperB Passatın yüzünün eskidiği dönemde bile insanlar tarafından çok fazla tercih edilmedi.

Bunun nedeni ise fiyatının neredeyse Passat ile aynı olmasına bağlıyorum.Fiyat biraz daha düşük tutulmalıydı bence.

Cebinde bu arabayı alacak kadar parası olan kişinin ikinci eli düşünmemesi ve bu arabayı uzun yıllar kullanmayı düşünmesi gerekir.

Ben uzun süre aynı aracı kullanamadığım için kararımı Passat yönünde verdim.

SuperB çok kaliteli bir araç, ancak bu kadar güzel bir arabayı sıradan bir araba gibi gösteren arka stoplar hiç yakışmamış.

Bir de diz mesafesinin o kadar fazla olması iyi mi, değil mi, o tartışılır. Bence yeterli bir diz mesafesinden fazlasına gerek yok, Passatın diz mesafesi çok uygun, ne az, ne fazla.

Diz mesafesinin fazla olması ve dingil mesafesinin uzun olması aracın kontrolünü güçleştirebilir, özellikle virajlarda savrulmaya ve arabanın yoldan çıkmasına neden olabilir.

Tabi yine en doğrusunu bu aracı kullanan kişiler yazabilirler buraya, benimkisi bir öngörü, çok uzun süre kullanmadım bu aracı.

Sonuç olarak ; bu arabanın tercih edilmemesinin en önemli nedeni ikinci elinin zayıf olması ve fiyatının muadillerine göre çok yüksek olması.

Bu arabayı tercih edecek kişinin uzun süre bu aracı kullanmayı göze alması ve bu arabanın ikinci elini önemsememesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 14 Haziran 2010; 19:12:54 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.