Şimdi Ara

Herkes skoda superb diyor.... Nedir bundaki özellikler? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
19.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iç mekan çok kaliteli özellikle bej-maun uyumu çok güzel duruyor

sürüş pozisyonuyla özellikleriyle gerçekten çok iddialı

diz mesafesi sınıfının en iyisi sanıyorum

vergi olayı olmasa 2.0 tdi alınır binilir valla güzel güzel

ama 1.4 tsi da uçurmasa da kaldırır kasasını 125 hp
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehilak

Skoda kullanmayan insanların marka hakkında yorum yapmaları doğru mu tartışılır.
    Daha dün/17.05.2010 Octavia 1.4 TSI DSG Elegance test ettim. Bence tek kelime ile DSG inanılmaz
    Malzeme kalitesi, ESP, görünüm açısından bayağğı beğenimi kazandı.
    Hemen akabinde, FORD, VW ve Volvo'ya gittim. Farkı hissettim. Corolla otomatik i de kullanmıştım, ama DSG kadar bana zevk vermedi.
    Bence siz bu araca bir bakın. Ben Ambiente yi 42.500 (opak) e kadar düşürtebildim. Bu da Doğuş grubunun fiyat politikası.

bu gün haziranın 14' ü ve henüz Türkiye' de Superb 1.4 TSI motor ile DSG sunulmuyor, siz çok şanslı bir insansınız heralde

bu arada skoda bayisinden sonra vw' de hissettiğiniz fark çok belirgin miydi? "test ettiğiniz" dsg şanzuman mı yoksa dsg şanzuman mı daha iyiydi ?

• passatin su son kampanyasindan sonra ayaga dustu :)
    yok "goltugu ganepe gibi" diyeni mi ararsin ,
    yok "beyaz ampul taksam mi" diyeni mi ararsin.
    yakinda alttan mor isik veren , arka stoplarina kadin corabi gecirilmis dim tis dim tis apaci passatlar gorecegiz az kaldi merak etmeyin :))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

passatin su son kampanyasindan sonra ayaga dustu :)
    yok "goltugu ganepe gibi" diyeni mi ararsin ,
    yok "beyaz ampul taksam mi" diyeni mi ararsin.
    yakinda alttan mor isik veren , arka stoplarina kadin corabi gecirilmis dim tis dim tis apaci passatlar gorecegiz az kaldi merak etmeyin :))))

ayağıma düştü bir tane.

hakketen goltuğu ganepe gibi

beyaz ampul tahdırdım

altından mor deel sarı ışık verdirdih

bagaca ampi attırdık camlar açık dım tıs geziyom ama her passat alan böle yapıyo görsen beni ayırd edemen

not: ben apaçiyim
  • şemsiye koyma yeri,iki türlü açılan bagaj ve dokunmatik ekranlı elegance paketi gösterip kandırma taktiği :D
    haa kaliteli araç fakat o kasayla yaptığım test sürüşünde çok ağır kasa ve yetersiz motor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 19 Kasım 2010; 14:12:35 >
  • Bende Superb'ciyim ama satması zor olur diye,Passat aldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak®

Bende Superb'ciyim ama satması zor olur diye,Passat aldık.

işte ülke profilimi bu.daha arabayı almadan satma hesabı yapacak kadar para hesabı yaptığımız için yerleşmiş markalar dışında diğerlerine bakmıyoruz bile.üzülüyorum ama yapıcak bir şey yok ancak ekonomik durumu iyi olanlar gönlünce seçim yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A Hero

quote:

Orijinalden alıntı: cnsuff

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetergin35

SuperB önerenlerin hiçbiri o düzeyde para ayıracak olsalar SuperB almazlar.

Ne önyargılı insanlarsınız ya

Ben 47 ye octavia elegance aldım. Çok memnunum aracımdan. Aslında superb alıcaktım, ama o kadar uzun ve heybetli bir araç istemedim, dikkat çekmek herkese göre değildir sonuçta. ama 55 de verirdim superbe ...
    Şimdi sizin mantığa göre octavia da 47 yi haketmiyor di mi?
    Kim hakediyor 47 lira olsa ne alırsınız?
    Fluence mi?
    üstüne 4 daha koyup performanssız ve çok daha fazla yakıt tüketen laguna mı veya kasasını taşımaya çalışan insignia mı?
    superb alanların aklını çelecek tek araç passattır. o da kasa değiştirecek, an itibariyle fiyat açısından da superb daha avantajlı

kimsenin aklını önyargılarla çelmeyin, en azından gidip görüp test edip insanlar kendisi karar versin

180 hp lik araç kasasını kaldıramıyorsa . . Ne diyim

6 ay önce bana laf sokan arkadaş..
    Yeni görüyorum daha..
    Sağır sultan bile anlar hangi insignia dan bahsettiğimi orada
    180 likten mi bahsediyorum

• yakıt tüketimi sizin için önemli mi?
    En önemli sorun bu çünki bu araçla şehir içi 9lt yakanda da var 11lt yakanda
    Araç confort modeli boş ESP bile opsiyonel 6 hava yastığı çok az şu an 48 bin lira baz versiyonunun fiyatı var.
    Pekçok kişi bu aracı beğenir ama 48binTL kimse boşuna para vermez.
    40bin liraya git Octavia 1.6TDI al keyfine bak..
  • combi modelinde sedana göre farklılıklar var mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben 47 ye octavia elegance aldım. Çok memnunum aracımdan. Aslında superb alıcaktım, ama o kadar uzun ve heybetli bir araç istemedim, dikkat çekmek herkese göre değildir sonuçta. ama 55 de verirdim superbe ...
    Fluence mi?
    üstüne 4 daha koyup performanssız ve çok daha fazla yakıt tüketen laguna mı veya kasasını taşımaya çalışan insignia mı?
    superb alanların aklını çelecek tek araç passattır. o da kasa değiştirecek, an itibariyle fiyat açısından da superb daha avantajlı

kimsenin aklını önyargılarla çelmeyin, en azından gidip görüp test edip insanlar kendisi karar versin

Yeni görüyorum daha..

Kısa sürede üretimi durdurulmuş olan 115hp lik aracı da örnek vermeniz manidar. Şuan sokaklarda dolanan insigniaların yüzde 80i 180 hp.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

quote:

quote:

quote:

quote:

Fluence mi?

Yeni görüyorum daha..

Kısa sürede üretimi durdurulmuş olan 115hp lik aracı da örnek vermeniz manidar. Şuan sokaklarda dolanan insigniaların yüzde 80i 180 hp.

O tarihte satıştaydı...
    Tarihe bakın..

• 1,9TDI ile 2,5 TDI arasında çok yakıt farkı var mı?
  • 1,9TDI ile 2,5 TDI arasında çok yakıt farkı var mı?
  • hocam inan ki bir dalgası yok adınin içinde ''süper''geçiyor diye bizim millete hoş geliyor tamam içi geniş biraz ama zaten bu sınıftaki araçlar genelde geniş oluyor yine de passat takıntısı olanlar için passat alıp kazık yiyeceğime superb alırım daha iyi mantığıyla üretilen bir araçtır. satarken çok zarar ettireceğini ve ağır satılacağını düşünüyorum. bi nevi ucuz passat diyebiliriz pahalıysa salla zaten laguna veya avensis al
  • superb passat'a göre donanım fakiridir, sebebi ise superb daha kaliteli ya da daha donanımlı olsa, superb'i bu grup (vw, seat, audi.....) kime satacak?

cruze'a gelen motorlar şanzımanlar gibi... iyi olsa astra'yı kim alacak?
  • superb passata göre donanım fakiri diyenide ilk defa görüyorum.
  • SuperB'nin en üst versiyondaki tek eksiği Deri Döşeme olmayışı..
    diğer tüm donanımlar Passat ile aynı hatta fazla..
  • superb güzel araba bende bir audi sahibi olarak şunu rahatlıkla diyebilirimki alınıcak sürülücek araba bu kadar takıntılı olmamak lazım..

bir arkadaş zaten iyi olsa niye passatı üretsin gibisinden yazmış.. o zaman bende şunu diyim vw o zaman niye audi a3 a4 a6 yı üretiyor.. a6 passattan kat ve kat iyi bir araç a4 jettadan öyle.. neticede kimsenin anlamadığı superb de satsa audide satsa seatta satsa kasa aynı para aynı kasaya giriyor..

Yani 5 tane markada olsa ortada bir tane kasa var.. ve kasa her zaman kazanır bu para seattan gelmiş skodadan gelmiş audiden gelmiş bunun hiç bir önemi yokdur..

insanların anlayamadığı şu dünyadaki en zengin ve çeşitli pazar türkiyede..

ispanyada vw fazla satmaz çünkü seatları vardır.. almanyada seat alfaromeo gibi markalar fazla satmaz çünkü kendi markaları vardır skoda ise çek cumhuriyeti çin polonya rusya slovakya gibi doğu bloğu ülkelere satış yapan vw nin yıllarcana giremediği ve sonrasında skodayı satın alarak girdiği bu amaçla ürettiği bir marka ama ülkemizde hepsi bir arada satıldığı için bizim kafamız bu açıdan çok karışıyor..

bir ispanyalının çeklinin çinlinin slovakın kafası fazla karışmıyor çünkü o ülkelerde bizdeki kadar çok marka seçeneği yok skoda varsa seat yok vw pazarıda fazla yok ama skoda o doğu bloğu ülkelerde 1906 dan beri var ve çok sağlam bizdeki tofaş fiat renault gibi bir satış rakamları alt yapıları servis ağları var vw nin almasıyla bu dahada kuvvetlendi kaliteli oldu..

skodayı vw çok kaliteli üretmek zorunda çünkü kendi olmadığı pazarda vw ni skoda temsil ediyor..
    bakınız bu kelimem çok önemlidir vw olmadığı pazarda şayet skoda varsa o pazarda vw nin bayrağını skoda taşıyor demekdir.. ve o pazarda rakiplerinden fazla satış yapmak zorundadır neticede her pazarın kendi içindede bir rekabeti var..

superb ye kötü diyen biri passatada kötü der audiyede der neden der çünkü arabanın markası sadece skoda o aracı yapanlar gene vw gurubu yani almanlar motoru vw yapıldığı platform passat platformu.. teknoloji desen vw e ait gene.. yani arabanın her şeyi vw bir tasarımı skoda o kadar.. ona kötü diyen bir adam altındaki audi ye vw e yada seatada kötü demiş olur çünkü aynı motor aynı teknoloji onun kullandığı o araçdada var...

superb ye dönücek olursak insanlar superb ye passat platformunda üretiliyor diyor bunuda açıklığa kavuşturalım araba passat platformu üstüne kurulmuşdur bu doğru ama bildiğiniz bizdeki passat değil bu araç passat long yani uzun şaseli passat platformu üstünde kurulmuşdur..

bu passat longu vw belirli ülkelerde satıyor biri çin biri amerika o kadar.. türkiyeyede ithal etmiyor bizde çünkü long kasalar pek satmaz bakınız bmw nin longlarına mercedesin longlarına vw passat long yerine zaten superb getirtiyor..

vw çok zeki bir firma satış politikasıda bu açıdan çok güzel hem aynı kasanın longunu getirtmemiş oluyor çünkü passatın longu vw amblemi altında satılıcağından epey bir pahalı olucakdır hem passat c.c nin satışlarınıda baltalıycakdır hemde aynı long şase üstünde farklı görüntüye sahip skoda markası adı altında daha ucuz ve görüntüsü farklı bir araba getirerek pazarı renklendiriyor satışlarını artttıyor vw..

şimdi superb nin hangi boşluğu doldurduğunu umarım insanlar anlamışdır superb passat longun boşluğunu türkiyede dolduruyor..

Buda SuperB yi Ara Bir Segmente sokuyor ne tam D segmenti yapıyor nede tam E segmenti yapıyor..
    ingilizce Upper D, Entry E deniyor superb için Yani Türkçeye çevirirsek Üst sınıf D Giriş Sınıfı E gibi ara sınıf bir segment oluyor..

Superb için tek eksi diyebiliceğim şey ikinci el pazarı inanılmaz bir pahalılıkda ikinci elde passat audi ile birebir aynı fiyatlarda ve buda satılmamasına neden oluyor tamam araba çok güzel olabilir kaliteli oturaklı olabilir ama ne olursa olsun piyasada bu kadar çok akranı varken ve işçilik açısından zayıf kaldığı noktalar varken bu fiyatlara satılması bu araç için negatif bir yan..

şu anda 2006 elegance dizelleri 45-50 bin tl civarındaki şunu açık açık söylüyorum o fiyata kimse satamaz.. o fiyata passat da var o fiyata a4 de var a6 da var belki a6 2006 olmaz 2003 olur ama a6 neticede a6 dır.. bana kalırsa tek eksisi budur bunun dışında ben yapısal bir eksi arabada görmedim çok oturaklı güzel bir araç..

ama ikinci elde araba kendi kendini öldürüyor yani tabir doğruysa ayağına sıkıyor bu aracın ikinci eli yok değil sadece insanlar çok yüksek istediğinden talep görmüyor o fiyata passat audi avensis accord vectra gibi eski piyasası oturmuş modeller markalar varken tabiki kimse superb ye bakmıyor halbuki superb alternatif bir fiyatta olsa çok talep görürdü hemde peynir ekmek gibi bir talep görürdü bu talep sıfır alırkende insanlara etki ederdi sıfır satışlarınıda arttırırdı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 28 Ağustos 2011; 23:14:37 >

• superb in 2.eli çok yüksek değil çok düşüktür.millet o yüzden tercih etmıyor.2.el de araçlarına passat muamelesi yapan superbciler 32 sene aracını satmayı bekliyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.