Foruma çoğu zaman yazamasamda iyi takip ederim, takiplerimde de çoğunlukla okuduğum skodanın superb sinin super olduğu.. Arabamı satalı yaklaşık 9-10 ay oldu ve yeni arabamı hala alamadım.. neden mi? yok sunun surasında bir sorun war yok onun yeni kasası çıkacak beklemeli yok aralık ayında kampanya olur beklemeli yok o motor o kasayı kaldırmaz vb..... yani karasızlık diz boyu, psikolojim bozuldu... bi ara karar vermiştim mazda 3 impressive alacaktım ama onunda çok yaktığı hissine kapıldım dizelmi alayım dedim... böle gitti gitti.. Sonra baktım skoda superb nin üzerinde çok duruluyo gittim test etmeye nedir bu diye... Araba çok heybetli, önden görünüşü hakikaten çok güzel arkasını kurtaran ise twin door sistemi yoksa arka stoplar çok yakışmamış arabaya zaten iç dikiz aynasından geriyi görmek çok zor arka cam ufacık kalmış, içine ise söylenecek hiçbir şey yok muhteşem (tabi mercedes, bmw, audi ile kıyaslamıyorum, bu fiyat aralığı için) ön konsoldan arka diz aralığına kadar çok güzel, araba 1.4 tsi elegance sıfır fiyatı 58-59 bin civarı, aracı test edemedim geç gitmiştim kapatıyolardı sonraya rica ettiler... sonuç olarak benim önceki aracım seat ibiza 1.4 tdi idi (ozaman 3 kişiydik yetiyordu şimdi 4 kişiyiz bana büyük bir araba gerekiyor).. çekincem dizelden tsi a geçiş nasıl olur, araba bana biraz uzun geldi kullanımında bir tır kullanımı hissi vermez dimi, wv passat tan nekdr uzun bu araç bilen varmı, 2. el almayı düşünüyorum ve genel olarak bu araç nasıl kullananlardan bilgi alabilirmiyim.....
ıbizadan sonra tsi biraz ağır gelebilir superb çok güzel çok fonksiyonlu bir araç bütün özeliklikler neredeyse mevcut tabi en full de
ama ben sana tdi octavia öneriyorum
1.6 tdı dsg elegance bir octavia 53.890 diyorda pazarlıla güzel bir fiyata alırsın
bu arada superb passattan yaklaşık olarak 10 cm kadar daha uzun olması lazım
İlk Autoshow 2008 fuarında görmüştüm. İçine binince bir limuzine bindiğimi sandım. Tavan yüksekliği bile bir SUV'u aratmayacak kadar ferahtı. Gerisi volkswagen kalitesi zaten: motorları, donanım, işçilik ve konforu ile.
bende otoshowda inceleyene kadar sıradan ve hatta passat çakması ezik bir model olduğunu düşünüyordum, fuarda en çok etkilendiğim araçlardan biriydi,
hatta bizim komşuyu görünce sölicem, S 350 alacağına superb alsaydın nasıl olsa şöför kullanıyor, 140bin euronda çebinde kalırdı
Arka stoplarının berbatlığı dışında oldukça iyi bir araç fiyatına göre.
doğru burda herkes süper b diyor ama o sagmentte gidip insignia passat falan alıyor kendini 2. elde riske atmıyor
aynen herkes superb onerır ancak ıs almaya geldıgınde passat alırlar , arka stopları harıc cok guzel bır araba gecenlerde uzaktan bmw ye benzettım :)
Skoda octavia, bayii de görmüştüm onun da arkası hoşuma gitmemişti, eski kasa passatlara benziyo, sanki modası geçmiş gibi geldi. İçi güzel ama dışı hoşuma gitmedi işte... Superb üzerinde duruyorum aslında ama istanbul trafiğinde kullanabilirmiyim yada bana özel şoför gibimi bakarlar onu bilemiyorum...
Çok güzel araç ama dizelden sonra yakıtı biraz üzebilir sizi sonuçta benzin olmuş 3.70-3.80 hergün zam geliyor kaba bir hesapla 9.0litre civarı yaksan benzinli araçla dizelle 6 litre civarı tüketim olurki buda;
Benzinli araçla 33-34tl yakarken 100km'de Dizel araçla 18-20tl arası yakıt demektir 100km'de.
Onun yerine C sınıfı dizel araç tercih edilebilir açıkcası.
Superb 1.6 TDİ DSG olacakmı bilginiz varmı yada 1.4TSI DSG bu secenekler olursa tam süper olur
Comfort ve ambition modelinde hız sabitleyici olmayan araba..Elegance donanımı tatmin edici ama kimse 2.eli olmayan benzinli bir arabaya 59 bin tl bağlamak istemez..Passat exclusive bir kaç eksiğine rağmen (bi-xenon, katlanır yan aynalar ) 57.500 tl ye daha iyi bir alternatif olabilir..
bende hiç sevmedim o tasarımı eskı kasası daha güzel di tip olarak bence
superb oneride sadece...
Kimse olaya alıcı gözüyle yaklaşmıyor...
o zaman skoda felan alınmaz
bebeğin eşyası çok olur, hanım arkada darlanmasın siz superB ya da passat alın. dizel almazsanız yakıtı dizel ibiza'dan sonra baya üzer. ama superB ikinci el alınsa daha iyi olur gibi geldi bana. zaten dediğiniz gibi eski model bir havası var. onun dışında kaliteli bir araç.
skoda deyince milletin aklına eski favroit felica onlar geliyor uzak duruyorlar şimdikiler kaliteli duruyorlar.
SuperB önerenlerin hiçbiri o düzeyde para ayıracak olsalar SuperB almazlar.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetergin35
SuperB önerenlerin hiçbiri o düzeyde para ayıracak olsalar SuperB almazlar.
Ne önyargılı insanlarsınız ya
Ben 47 ye octavia elegance aldım. Çok memnunum aracımdan. Aslında superb alıcaktım, ama o kadar uzun ve heybetli bir araç istemedim, dikkat çekmek herkese göre değildir sonuçta. ama 55 de verirdim superbe ... Şimdi sizin mantığa göre octavia da 47 yi haketmiyor di mi? Kim hakediyor 47 lira olsa ne alırsınız? Fluence mi? üstüne 4 daha koyup performanssız ve çok daha fazla yakıt tüketen laguna mı veya kasasını taşımaya çalışan insignia mı? superb alanların aklını çelecek tek araç passattır. o da kasa değiştirecek, an itibariyle fiyat açısından da superb daha avantajlı
kimsenin aklını önyargılarla çelmeyin, en azından gidip görüp test edip insanlar kendisi karar versin
VW kalitesini daha ucuz fiyata almak için birebir pekala emsallerinden üstün bir araç.
superb yerine octavia inceleyin derim 1.6tdi elegance donanımlısı tadından yenmez. eger uzun süre binilecekse süper
valla ne olduğunu bilmemde bir kere bindim her yerinden kalite akıyor